Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, June 30, 2011

PROMOSI BLOG : Lepak di BANGKU KOSONG #15

السلام عليکم

Memang suka lepak kat blog nih... banyak infomasi tau...




Saudara Hasrul nih rajin gak buat segmen.... kekadang je dapat follow... Ari tu mama terlepas nak ikut segmen terjah blog segmen yg saudara hasril buat... hhhhuuuu... takde rezeki eks...

Ramai dah kenal ngan saudara Hasrul nih... otai nih... So sama2 le kita blogwalking kat blog Bangku Kosong tuh... Mama mmg selalu la lepak situ... hhheee... peace..

 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥



 

PROMOSI BLOG : Sharing is Caring #14

السلام عليکم




Kawan baru yg sudi terjah blog mama yana. Mekasih ye Fad. 
Mama hargai kesudian Fad dtg kat blog mama yg serba kekurangan nih. 
Blog Fad cumil sekali... malu mama kalu nak bandingkan blog kita eks... hhheee...

Rajin gak Fad follow segmen dr BA... hhheee... mama kekadang ikut sempat je...

So ramai2 blogwalking kat blog Fad nih...:)



 

Mode Marah...

السلام عليکم

Mmg marah..

mengigil menahan marah..

mengigil menahan dr berkata kasar...

mengigil tangan menahan dari hinggap ke pipi...

sedangkan dia... senyum tanpa rasa bersalah diwajahnya...

bodoh kah atau memang begitu habitnya...

aduh... dugaan ya Tuhan...

Aku takut... Aku benci bila aku marah... aku takut emosi memakan diri...

ps: syukur masih ada niat dihati utk menahan marah....

♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

PROMOSI BLOG : Sekadar Berkongsi #13

السلام عليکم



Kawan yg selalu suka mengusik dan suka mengomen kat blog mama...
apa2 aje entry mama mesti dia cuba ikut dan komen.
Mekasih ye saudara eelobor. 

Saudara Eelobor nih dah otai dah.... entry dia banyak kepada berkongsi pendapat
dan setiap entry dia ramai yg serbu.... ramai peminat nih.... 
Sesuai ngan title header dia kann....:)

Ramai dah follower dia... tiap2 hari bertambah...
bila la eks mama pun nak bertambah follower nih...

Apa2 pun terima kasih daun keladi ye...
Kata bila mama promosi blog nak kasi hadiah...
Hadiah apa eks... Nak.. Nak.. hhheeee....

ps: jgn bg hadiah penampar sudah... hheee...:p



 

Selena Gomez & The Scene - Who Says



Who say u are not beautiful...????

Ps: kot2 ada yg sambut berday hari nih... happy selalu... enjoy lagu nih....:)

♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

Wednesday, June 29, 2011

PROMOSI BLOG : My life love story #12

السلام عليکم



Blog yg cumil sekali... sama cumil ngan tuan blog... hhheee.. 
Siap ada lagu 'Never Say Never' awwww... suka gak dgr lagu tuh... 
jiwa mudo mama nih kheennnn....:)
mesti cik abe yg kasi la tuh... hhheeee...

Mekasih ye Lela kerana sudi dtg blog mama dan tinggalkan link.

Blog nih blog ke 12 yg mama promosikan... so jgn lupa blogwalking ye kawan2...



 

Alicafe White Coffee..utk perempuan ke..???

السلام عليکم

Satu cite kelakar atau sengal... tak sure yg mana satu... ni nak cite... dok diam-diam..

Mama ada beli satu paket minuman yg mama tgk kat tv... cam best je... beli dan cuba la... kiranya ok la jugak.. dok layan air tuh kan.. tup2 papa tanya..

Papa : mama.. air tuh papa blh minum ke..???

Mama: la minum je la nape... [sambil belek air tuh dan sambung] air Alicafe White Coffee... ke papa takleh minum kopi..???

Papa: blh je.. ingat utk perempuan je... hhhuuu...

Mama: eeehhh... perempuan kan kacip fatimah... lelaki kan alicafe.... [betul ke..???]


**********blank sekejap*********



Mama dalam hati terfikir... ehhh... bukan kah utk lelaki..??? mcm mana tak perasan nih..??? dah minum bergelen2 bergelas2 dah nih... ada effect ke arrr...??? aduh.. kena check nih...

Masalahnyer sampai sekarang tak jumpa jawapannyer..hhhuuu... sapa sudi menjawabnyer...Plezzz..

PROMOSI BLOG : Papamacho #11

السلام عليکم



simple je header papa macho nih. ok la kan.. ringan sikit blog...

papa macho nih pun ramai peminat... ramai terjah blog beliau semasa segmen ben hari tuh... 
banyak untung arrr... hhheeee..

Taktau rupa papa macho camne... mama yana tak jumpa pun profile papa macho... hhheee... 
atau mama yana yg malas nak godek2 blog tuh... hhheee...
Anyway, selamat berkenalan dan mekasih sudi bagi link kat blog mama yana... :)

so kawan2 sudi2 la berkenalan juga ngan papa macho nih.... macho kot.. ahaks..



 

WW for 29 june 2011

السلام عليکم


Minum petang mavelousto

sedap ke..??? 
sedapppp... menternak lemak jom.... [huuuaaaa... gelak besar dan jahat sekali....]



 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥ 

 

Tuesday, June 28, 2011

Mengapa ada benci

السلام عليکم




Bila kita benci atau tak suka kat seseorang...
Adakah akan terpamer ketidaksenangan kita pada org itu pada wajah...
Adakah bahasa tubuh kita akan automatik akan mempamer ketidaksukaan pada dia...
jika benar... maka senangnya nak pamerkan ketidakpuasan ngan DIA..

Tapi bagi menunjukkan ketaatan dan kesetiaan...
Tidak semudah itu bukan...
Akan ada riaksi ketidakpercayaan pada kata2 malahan pada bahasa tubuh..

Pelik dan ajaibnya kejadian ILAHI ini
Macam2 cara utk menolak...
Sedangkan ianya adalah terbaik utk semua umat

Mengapa ada benci..??
Hati mengapa ada benci..???
Laknat kamu ya menghasut aku...
Benci KAMU..


Nukilan hati mamayana-2011.


♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

Makan Petang

السلام عليکم



Cite menternak lemak je ari nih.... hhhuuuuuaaaaa.... [sekian kalinyer gelak jahat mengema diblog ini...]




PROMOSI BLOG : fadzli-rt #10

السلام عليکم


Agak pelik... tp kiranya kreatif la blog nih... ke mama yang blur... hhheeee... cam masuk dlm page Facebook lak... hhheeee... Sori ye mama tak reti nak baca camna tulisan kat atas tuh.... letak fadzli-rt je la je kat title post mama... Anyway mekasih sudi letak link ye fadzli.




Well... jgn lupa ye jejalan kat blog nih.... dah ramai dah pengikutnye...



 

PROMOSI BLOG : Trioseposen #9

السلام عليکم




Tajuk blog nih agak pelik gak bagi mama... hhheee... jgn marah ye bro ahmad. Tp blog beliau ramai dah pengikutnya... peminat Naruto kot Bro Ahmad nih... Maman suka Naruto tau... hhheee...

Beliau ada pamerkan link2 yg menjejak kasih sempena segmen Promosi kau Promosi Aku nih... tp rasanya mama dah terlewat la kan ahmad... takpe la... hhheee... nasib la beb...

Walaupun lambat kiranya sudi2 la jugak kawan2 blogwalking blog kat atas tuh... tak kisah la kannnn...




 

Heart Beat Mama Yana Kecundang....

السلام عليکم

HB mama dah lama dah mama tepek kat sini...
tapi bila hasilnya kureng lumayan dong... hhhuuuu..
Bukan nak merajuk tp rasa sedih arr... dah hampir 2 bulan kot mama join HB nih... 
hasilnya sekarang hanya RM0.40.. nape eks..???

Tp bila difikir2kan... ada la jugak kan dr takde.. hhheeee....
Nasib la kan... rezeki memasing... BE pun sama.. tak bergerak2.... keh..keh...
Liat eks rezeki ikut ini... tp mama takde la nak bereti nak berblog nih....
satu terapi rasanya berblog nih.... Biar arr dia nak ada ke takde ke.. kheeennn...

janji kita happy kan kawan2...:)




Monday, June 27, 2011

PROMOSI BLOG : Curahan rasaku #8

السلام عليکم




Ni salah sorang blogger yg selalu mengomen kat blog mama yana. Mekasih ye cheqna. Sudi membaca entry2 mama yg suka merapu dan merepek tuh... ahaks.. 

Cheqna nih busy gak org nyer... tapi sudi gak la menjengah blog mama nih. Go Cheqna Go. Keep blogwalking and keep updating blog ya...:)

Rasanya dah ramai yg kenal cheqna nih... bagi yg belum jom terjah blog Curahan Rasaku nih...





 

PROMOSI BLOG : Lulu Pages #7

السلام عليکم


Blog nih mmg dah fames giler dah uols... hhheee... macam2 entry si Lulu nih buat... Infomasi yg kadang2 mama tertanya2 kat mana la dia dapat nih... cepat dan tepat... hhheee...



suka baca blog si Lulu nih.... macam2 ada... hhheee... Jom jgn segan2 blogwalking kat blog nih...



 

Lunch Time

السلام عليکم





Ambik kau diet... kurus arr sgt pasnihh.... hhhuuuuaaaa... [gelak jahat ok..]




Blues pagi isnin

السلام عليکم

apakah yg diperhatikan maman sampai begitu sekali matanya...????




 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥




 

PROMOSI BLOG : Diari seorang remaja #6

السلام عليکم




Kat dalam blog si Prince nih ada macam2 uols... ada enrty cari jodoh, ada peraduan dan macam2 lagi la.... meriah uols... hhheee... kreatif kan anak2 muda skrg...

Prince...??? nape Prince...?? anak kerabat ke..??? hhheee... gurau je tau....

Sekarang prince ngah buat peraduan... nak bg duit.. so cepat2 arr ikut peraduan prince nih... mana tau kan rezeki terpijak... besh tuh kann...

Jom terjah... macam2 ada tau kat blog nih... blh gak kenal kawan baru kann...:)




 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥



 

Sunday, June 26, 2011

PROMOSI BLOG : Perjalanan seorang blogger #5

السلام عليکم


Header aliff nih menarik tau... kreatif sungguh... pandai ye... buatkan satu utk mama blh..??? hhheee...




Aliff nih pun salah seorang peminat Maharaja lawak. Ramai awek2 berminat nak kenal ngan alif nih... maklum la org fames.. hhhee... tup2 makcik nih lak menenjah blog aliff nih kan... buang karan tuh... hhheee...

Bagi yg berminat tuh jom la terjah kat blog yg kreatif nih...

 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥ 



 

PROMOSI BLOG : Only me & my life #4

السلام عليکم

Ni blog yg ke empat yg menjengah blog mama. Mekasih ye Nurul.






si nurul ni rajin gak update blog ye... bagus la gitu kan.. banyak infomasi dr blog nurul nih.

Jom sama2 blogwalking kat blog yg cumil nih.


 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

Saturday, June 25, 2011

PROMOSI BLOG : Celoteh Si Alya #3

السلام عليکم

Wah-wah lawa la blog Alya nih.... kan kawan2... suka tengok...




Si alya nih rupanya blogger yg fames u... hhheee....  jelez mama yana tau... 
apa2pun mekasih ye alya sudi dtg kat blog mama yana yg serba kekurangan nih..

jom sama2 terjah blog yg cumil nih...





 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

PROMOSI BLOG : ApeSaje #2

السلام عليکم

Apa khabar kawan2... sihat tak..??? buat apa tuh... jom layan promosi dr mama nih... Tuan blog nih adalah cukup pantas dtg ziarah blog mama yana sempena segmen dr BEN...  Mekasih ye Hajar. Promosi jangan tak promosi ye... hhheeee...



Jom sama2 berkenalan dan terus menjadi kawan ye....:)


 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

PROMOSI BLOG : Mainan Jiwa #1

السلام عليکم

Ni orang pertama dtg menjengah blog mama yana sempena segmen promosi kau promosi aku... segmen dr BEN. Mekasih ye Rahmad.






Jom kawan2 jengah blog nih jugak. Peminat maharaja lawak nih...



♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

Friday, June 24, 2011

Malu aku hari ni wei...

السلام عليکم

Walaupun benda memalukan... nak cite gak kat sini..
mana tau kan sama je peel korang ngan mama kan... hhheee...

Pagi ni mama bakar roti buat sarapan... bakar dua keping..
jem lak pagi tadi so mama mengunyah le dalam keta...
tu bukan la benda memalukan... selamba je la kan... dah lapar..

Pas masuk office.. sambung lagi ngan roti lagi satu... hhheee...
ini la benda yg memalukan nih...
Tgh sedap2 mengunyah roti bakar ai tuh... tetiba mat saleh ni tgr mama...
[mama translate terus la ye.. andaikan english education je la ye]
 'mkn roti bakar ye... bawa dr rumah ye..???'
terkejut dan malu la gak mama kan.. main angguk je la...
yg tak tahan tuh dia boleh telek lak yg roti bakar mama cam ada sisa roti lama...
maksudnya mama bakar roti tanpa bersihkan toaster dulu sblm bakar lagi roti... hhheee...
nmpk ye pemalas nyer kan... 

pembakar roti ai yg berdiri tuh ye.. so sure la ada sisa roti kat dlmnyer kan...
dasar permalas dan pengotor ini perem [mesti dlm hati mat saleh kata gitu kot]
ada aku kesah [dlm hati aku lak]

hhhaaaa.... nak cepat ok pagi td...
semalam sebab balik half day so mama basuh baju...
tp disebabkan ai posa... sakit kepala lak menyerang...
last2 pagi td terkocoh2 menjemur baju... [alasan kan... ai know.. hhheee]

bdk demam semalam.. hari nih dah ok sikit... sian dia..

well, moral of the story... rajin2kan lah diri anda ye.. hhhheee.. disebabkan roti bakar itu
mama dapat takirah dr mat saleh tu pagi td...
dia cite ye zaman dia kecil... mak dia ada 7 org anak...
dalam 4 thn tuh mak dia ada anak kecil direct...
its mean tiap2 tahun beranak ok... hhheee.. dia dah umur 7 masa tuh...
pagi sebelum gi sekolah dia kena tolong mak dia mengemas rumah dan menyiapkan sarapan...
kalu tidak akan dapat rotan katanya... hhheee...
dia tanya la kat umah skrg mama ada rotan tak..??? mama ckp la mana ada... keh..keh..
paling banyak pun hanger je.. tu la dia kata.. skrg mak bapak tak tegas ngan anak..
tuh yg anak jd malas cam mama nih.. itu anggapan mama la bila dia ckp makbapak tak tegas.. hhheee
mungkin jugak kot... maknanya mak mama dulu bukan jenis yg tiger mother la eks..

Ada gak rupanya mat saleh yg jenis tegas ngan anak kan... ingatkan jenis lepas je..hhheee...

Notakaki: busy wei... entry ni start dr kul 9pg smpi la skrg br siap... byk gangguan tul... hheee


♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


Thursday, June 23, 2011

Maman deman dan mama rasa nak demam jugak...:(

السلام عليکم

Update blog ngan sepantas kilat. Maman demam dah 2 hari dan ari nih makin teruk...
so sebagai ibu mama risau dan terus ambik half day hari nih...
skrg berdesup siapkan keja [masalahnya keja banyak tahap gaban dan mama pening]
dan akan cuba berdesup pulang utk tgk keadaan maman yg dikatakan lembik dah ngan muntah... hhhuuu... sian anak mama..

Ps: buat yg berminat tempekkan link kat entry sblm nih.. terima kasih diucapkan.. sebenarnya mama hanya nak rajin2 kan diri promosi blog kawan2 yg sudi menjengah blog mama semasa ikut segmen BA sebelum nih... so gamaknya terpaksa tertangguh seketika sebab emengency hal nih... tunggu ye.. insyaallah bila maman dah ok dan mama akan cuba curi2 masa promosikan blog kawan2... diharapkan kawan2 juga sudi promosikan blog mama ye... dddddaaaaa...

**anyway mama posa hari nih... tp cam nak kena batal posa je.. hhhuuu... pening mak nih..
♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


 

Wednesday, June 22, 2011

List yg nak mama yana promosikan blog

السلام عليکم

Seronok gak promosi blog gini kan... u untung i pun untung... sapa yg rugi..???

Jom sama2 kenal ye insan2 terhebat nih...



Ps: bagi sapa2 yg berminat nak menambah koleksi bilangan diatas.. boleh aje... asalkan dipastekan linknya... itu pun bg memudahkan keja mama... hhheee... sapa2 yg mama dah ada link tuh blh aje ye cheqna... hhheee.. lagipun takde berjuta pun yg masuk dlog mama nih utk dipromosikan... hhheee...


    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


    SEGMEN : AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU ...

    السلام عليکم


    SEGMEN : AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU ...



    Huuhhhuuu... jom wei pakat join segmen nih... segmen dr saudara BEN...
    sapa2 nak jom sama2 klik kat tajuk diatas..
    cepat2 wei sebelum ditutup pada 3.30 ptg...

    Ps: mama ngah busy tp tetap nak membusy gak ngan segmen nih... hhheee...

    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


     

    WW for 22 jun 2011

    السلام عليکم
    sempena hari bapa yg belum habis nih... layanzzzz
    

    Ps: harap2 papa tak marah i tempek pic nih... hhheee... macho u...keh..keh...


    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


     

    Tuesday, June 21, 2011

    Kesah Maman yg tak tau malu... hhheee

    السلام عليکم

    Hari minggu yg sendu... tp layankan juga papa kat pameran keta... baca entry NIH harus ok... hhhaaa..

    Lepas tuh mama ajak la papa masuk tesco... dekat2 situ je jugak... mmg saje2.. ingat nak cuci mata.. hhhaaa... biasa la perempuan kan..

    Beli barang2 makanan yg dah habis dlm fridge... minuman dan barang2 dapur sikit.. pastu boring2 belek2 baju maman... pastu belek2 blouse perem... hhhuuu... kureng nyah... sambil2 tu tinjau2 gak la baju kecik kan... fav tau... warna warni u... [oopppssss... x malu ye]

    Niat hati nak belek2 je tau.. nak dijadikan kesah maman yg tak tau malu ialah... maman gi kecoh ckp kuat2... 'mama.. ambik kaler nih ma.. lawa...' aduhh... malunya... terus2 SA dtg tanyakan size... hhhuuu... nak taknak beli la kan.. murah2 je sebenarnya.. hhheee... ada diskaun masa tuh... hhhuuu..

    dah2 tu pusing punya pusing maman dah siap tunjuk yg lain lak... dan2 SA tuh ambik... aduh... maman... sungguh the tak malunya... selamba je belek2 barang perem... hhhuuu... papa pun dah geleng kepala... hhhaaa... sungguh tak malu kan... 

    PS: anda..?? suka jugak ke warna warni... hhheee...



    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥


     

    Lisptik merah..???

    السلام عليکم

    Sapa suka pakai lisptik merah..??? hhheee... dolo2 kita suka tau... malunya jika diingatkan.... well.. perasan cun kan... hhhaaa... sebenarnya lipstik merah tuh hanyalah gaya ikut2an je... tgk org pakai nmpk lawa.. kita pun pakai la... pastu tanya kwn2 okey ke tak.. ada yg kata ok... so pakai la... takkan dah beli nak simpan kann.... hhhhaaa...


    Ada masa2nya taknak dah pakai warna terang2... suka lak pakai yg darw gitu... slow n steady eks... ala2 natural... so pakai la jugak kan... maklum la dah beli takkan nak simpan kan....

    Lama2 dah buhsan ngan pakai lipstik... pakai pelembab je... hhhaaa... itu masa malas tuh... bencik ahh mekap-up yg tak menyerlahkan keayuanku ini.... hhheee... [poyo je... ayu ke..???]

    Sekarang... lagi la dasyat... lipstik hanya sebatang.. taran je pakai siang malam... tak ikut dah macing ke tak ngan rupa atau pakaian... pedulik apa kannn...



    lawa ke pakai warna pink terang gini..??? hhhhhaaaa... dulu rasanya pernah merasa pakai tau....

    Pic dr google.


    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

    Monday, June 20, 2011

    Tolong jangan ganggu emosi

    السلام عليکم


    Pernahkah anda berfikir atau terfikir...'alangkah bestnyer kalu aku dpt keja kat situ...'
    dan 2-3 thn selepas tuh... anda betul2 keja kat tempat yg pernah anda harapkan..
    dan sekarang baru teringat... bahawa anda pernah berfikir utk keja kat sini...

    menunggu dtgnya ilham utk bertukar keja... hhheeee.. boleh gitu..

    pic from google..

    busy tp takde mood...
    Ilmu belum penuh didada, manakan berani mencuba cari tempat lain... ahaks...

    Tah bila la mama rasa akan bersedia... asyik rasa takut je... Sebenarnya malas nak jumpa perangai atau kerenah lain... sure akan jumpa macam2 org kan.... kalu kat tmpt lama nih dah masing2 tau dah peelnya...
    so layankan aje la kann...



    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

    Sambutan Hari Bapa Kami

    السلام عليکم

    Hari minggu yg sendu buat mama... mood takde nak berjalan2... papa ckp MIL dan SIL ajak gi nilai.. ajak melilau tgk kain buat raya... mama taknak gi... takrasa nak kuar dan rasa badan penat sgt... so papa dan maman je layan rombongan cikkiah ke nilai... hhheee...

    Balik2 je dari nilai... pas dia dodo merehatkan diri... mama ajak gi kedai potong kaki sluar [hadiah berday ari tuh] pas je settle potong kaki sluar... tup-tup papa bawa gi pameran keta modified lak....minat dia la nih... layannnzzz je kaaannnn.... hari bapa... hhhheee...


    minat nmpk... hhheee




    ni fav papa... keta dia biasa je... tp sound dia... cam luruh jantung tau... hhhuuu...

    ni pun menarik bg maman

    ni keta fav papa... biasa je dr luar...


    aik.... minat ye...


    ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

     

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...