Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, June 29, 2012

Ujian hanyalah penguat jiwa

Salam....*_^

Pagi yg indah dan mama kongsikan artikel nih... mama dpt dr email. baca dan fahaminya.. pg nih mama rasa tenang bila baca artikel nih.. bagaikan bangkit semangat dr diri...:)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kesusahan dan kepayahan yang dilalui dalam hidup adalah lumrah. Setiap daripada kita pasti melaluinya. Tidak ada sesiapa pun yang berani untuk mengatakan bahawa mereka tidak pernah berdepan dengan kesukaran di dalam hidup.

Anda, saya mahu pun sesiapa yang bergelar manusia wajib untuk menempuh dengan beribu gulungan ombak bahtera kehidupan. Kadangkala kita terolang ke kanan, terkadang teraling pula ke kiri. Dan natijahnya, adakah kita kuat untuk melalui kesemuanya itu? Tepuk dada tanyalah hati anda.

Ya, kita yang hidup ini perlu meneruskan hidup. Kita tidak boleh lagi menoleh ke belakang. Yang hidup perlu teruskan misinya.

Yang sudah berlalu maka biarkanlah ia pergi , usah dikenang lagi. Ungkapan seperti ini sepertinya sudah menjadi kelaziman kepada dunia kita pada hari ini. Dan saya amat sukakan kalimat seperti ini.

Barang yang lepas usah dikenang. Betul? Tuan, puan, abang, kakak dan adik-adik semua… hidup kita ini sememangnya medan ujian untuk menguji sejauh mana kekuatan kita. Adakah kita ini benar-benar kuat, atau adakah kita ini sekadar pelengkap kejadian manusia di muka bumi ini.

Bukankah Tuhan juga ada menyebut di dalam kitab sucinya, kita ini sebagai manusia adalah sebaik-baik ciptaan kejadian. Disuruh untuk menyeru ke arah kebaikan dan mencegah kemungkaran. Jadi, perlukah untuk kita mencari bukti-bukti lain untuk menjelaskan bahawa kita ini benar-benar ciptaan yang terbaik daripada Maha Pencipta?

Dan apabila kita telah sedia maklum bahawa kitalah sebaik-baik ciptaannya, maka itu kita mesi tunjukkan bahawa kita ini memang berhak untuk dikatakan sebaik-baik makhluk dan kejadian..

Ya, bersedih itu tidak salah, tetapi berlebih-lebih di atas kesedihan, itu yang salahnya. Jadi, tunjukkan kepada dunia, buktikan kepada semua bahawa kitalah sebaik-baik ummat. Kitalah yang berhak untuk
menjadi pewaris ummat Muhhamd SAW.

Apa guna memandang cantiknya pakaian orang, kalau pakaian sendiri pun tidak pernah dilihat, sesekali itu lihatlah lebihnya apa ada pada diri kita, mungkin disitu terselit seribu kecantikan yang tidak pernah kita terjangka.

Kita ini hebat, kita juga sebenarnya mampu untuk mendepani setiap ujian daripada DIA, jadi mengapa mesti mudah mengalah, percayalah pada diri sendiri, anda pasti berjaya.

sumber: email.

********************************************************************************

Indahnya kehidupan bila hati lembut menerima setiap kegagalan dan cuba menhadapi segalanya dengan sabar dan tawakal.






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Thursday, June 28, 2012

Butterfly




lagu yg kini berhantu dikepala.. huhuhu... layanzzz sementara ai bz.. hehehe







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************

Wednesday, June 27, 2012

WW | Lawatan Sambil Belajar




Byk nak cite tp tak sempat nak karang... so tunggguuuuu.....

mana tau mama boleh karang berhelai entry... eh... silap..

entry yg berjela2 tanpa motif nnt... :)






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


 muah... muah.. ;)


 ****************************

Tuesday, June 26, 2012

Artikel Inggeris | Meninggal dunia di malam perkahwinan

Salam...^_^

Mama kongsikan disini.. harap menjadi iktibar buat kemudian hari.. artikel nih berbahasa inggeris.. tp rasanya kawan2 terer semua bahasa nih kannn... hehehe..



DEATH ON HER WEDDING NIGHT!!! [True Story]

“After performing Salat Al Maghrib, she put her make-up, wore her beautiful white dress preparing herself for her wedding party, Then she heard the Adhan of ‘Ishaa and she realized that she broke her Wudu she told her mother : “mother, I have to go to make wudu and pray ‘Ishaa”

Her mother was shocked : “Are you crazy?!! Guests are waiting for you, to see you! what about your make -up? It will be all washed away by water!!”

then she added:
” I am your mother and I order you not to perform salah now! wallahi if you make wudu now, I will be angry at you”

Her daughter replied :”wallahi I won’t go out from here till I perform my salah! Mother you must know that “There is no obedience to any creature in disobedience to the Creator.”!!

Her mother said:”what would our guests say about you when you’ll show up in your wedding party without make-up?! You won’t be beautiful in their eyes! and They will make fun of you!”

The daughter asked with a smile :”Are you worried because I won’t be beautiful in the eyes of creations? What about my Creator?! I am worried because, if I miss my salah, I won’t be beautiful in His eyes”

She started to make wudu, and all her make-up was washed away, but she didn’t care..

Then she began her salah and at the moment she bowed down to make sujud, she didn’t realize that it will be her last one!

Yes! She died while in sujud! What a great ending for a Muslimah who insisted on obeying her Lord! Many people who heard her story were so touched!!

She put Him and His obedience first in her priorities, so He granted her the best ending that any Muslim would have!

She wanted to be closer to Him, so He took her soul in the place where Muslim are the closest to Him! Subhana Allah!

She didn’t care if she would be beautiful in the eyes of creatures so she was beautiful in the eyes of Her Creator!

O Muslim sister, imagine if you are in her place! What will you do? What will you choose : pleasing creations or your Creator?

O dear sister! Do you guarantee that you will live for the next minutes? Hours? Months?!!
No one knows when their hour will come? Or when will they meet angels of death? So are you ready for that moment?

O non-hijabi sister! What do you choose : Pleasing yourself by not wearing Hijab or pleasing your Lord by wearing hijab?

Are you ready to meet Him without Hijab?

And what about you, sister who are “in relationship” or “open relationship”, are you ready to meet your Lord today? Tomorrow?! What do you choose pleasures of this Dunya or pleasures of akhirah?!

May Allah guide us all to what pleases Him and grant everyone who is reading these lines good ending, Ameen.


[told by Shaykh “Abdul Mohsen al Ahmad”, it happened in Abha (the capital of Asir province in Saudi Arabia)]


sumber copy paste dr email.





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Monday, June 25, 2012

Rompongan masa

Slm

Bila dikatakan busy.. Sure la takde masa lain selain itu.. Busy with works, busy with family, busy with life.

Yeszzaaa.. Busy with life.. Busy smpi lupa segala.. Faham2 la apa yg terlupa tuh kannn.. Psl setiap org pasti berbeza keterlupaannya.. Hehehe

Time senang lupa time susah..
Time suka lupa time duka..
Time lapang lupa time sukar..
Mcm2 lupa

Jika mengikut kehendak hati.. Mmg taknak lupa.. Malah nak ingat segala.. Tp susah gak kalu ingat semua.. Nnt org kata 'kau nih asyik mengungkit je la.. Tak ikhlas..' 'Kau nih nape.. Takleh ke lupa benda2 gitu.. Takyah dikenang.. Lupakan saja.. Dah lepas dah kannn...'

Rindu saat manis.. Lupakan saat pahit.. Kenangkan yg manis2 lupakan yg menyakitkan hati dan jiwa..

Ada ke patut..

Satu je aku taknak lupakan...
ALLAH.. Amin



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Seni Lakaran

Slm... :p


Jika dlm keadaan mata taknak terbuka (ngantuk tahap gaban) makanya jari jemariku laju melakar.. Lakaran yg penuh seni.. *pujian utk diri sendiri agar diri merasakan diri ini ada bakat terpendam..buekkkk... ;)*


Dan jika teman2 juga dlm keadaan buhsan tahap gabam menadap keja yg tak pernah habis.. Makanya cuba2 teka apa la gamaknya mama yana nih lakarkan.. Hehehe.. *cam ore takdo kijoan eks..*


Selalunya apa yg ada dikepala.. Suka dilakarkan.. Sambil2 berharap mama dpt menrialisasikannya.. :)


Org kata org yg suka mengunakan jari jemari utk mencatat apa yg ada dikepala selalu mengunakan otak kanan.. Betul ke..?? Ke guna otak kiri..?? Huhu


*kisah lalu yg diceritakan kembali.. Lewat je la skrg update blog.. *

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 22, 2012

Luv this..;)

Salam jumaat semua..:)

Hayati kehidupan ini dengan pandangan yg positif dan cuba sedaya upaya menghindari unsur2 negatif..

Moga2 berjaya didunia dan akhirat. Amin.






________________________________
Image taken with Screen Grabber.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 20, 2012

WW | sarapan ai

* ai know guys... Mmg tak besh pun sarapan kita.. Huhu.. Tp besh dah buat kita.. ;) #*


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 18, 2012

Hai.. Miss me..??

Salam..

Baru terkedek2 terkial2 update blog tersayam... :)

Bz..??? As usual.. Lg2 br masuk tmpt br kannn.. Sure la melampau2 nyer tunjuk rajin.. Ahaks..

Siankan buat teman2 nak baca blog mama tp mama bz yg amat.. Hahaha.. Sure ada yg muntah ijau.. Kannnn... *pengsan berkali2 ok tak tahan sungguh blogger mama maman itue perasan sungguh.. Hahahaha*

Well.. Bkn ada cite pun.. Skadar nak berupdate jew.. Dgn harapan nuffnang tak terhenti.. Blh blah sungguh..;)

Hari nih cuba gak blogwalking ngan tipon tp rasanya teramat kureng sabar... Maafkan ye.. Bila la mama nak repeat blogwalking kawan2 nih.. Huhuhu

Dan hari nih sekadar update utk menjeling manja dan dengan ucapan.. 'Hai uolsssss... Missed me..??? Ai miss uols sesangat... :p..'

Ok smbg keja blk.. Hehehe




________________________________
Image taken with Screen Grabber.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 15, 2012

Sweet sgt :D

*korang rasa sweet tak.. Hahaha.. Tau ai jew yg rasa sweet.. Sure korang rasa hampes kannnnnn... ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 14, 2012

Entry buat Mama | Terima Kasih Ayu (CR)






Buat ayu... terima kasih berbanyak kerana sudi buat entry utk mama

ayu....wlpun kita tak pernah jumpa... rasa dekat dihati sesangat... syg kamu ayu yg jelita dan baikhati...... 


susah nak jumpa kawan baik... tp hanya kerana blog... mama kenal ramai kawan2 yg baik dan sukar utk mama lupai... terasa manis bila berblog dan terasa gusar bila tak sempat nak blogwalking kat blog2 teman2 semua... betul2 minta maaf... skrg ruang cukup ketat... insyaallah lepas nih mama cuba repeat sebanyak yg mungkin ye.... :)


berday kali nih terasa bahagia... masih berkesempatan menerima ucapan hari ulang tahun wlpun dah masuk ulang tahun yg dah senja..

hehe...

apa2 hal pun... mama sayang kamu2 semua.. tanpa kamu siapa la aku.... :p








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... muah... muah.. ;)

****************************

Makan free sempena berday

Slm..

Hari ini horay horey makan free. Sempena berday ai lak tuh.. *pengsan tipu.

Berday tuh betul la tp tipu la diorg belanja sebab berday ai.. Hahaha... Tp besh la gak.. Ai mean ai sendiri tau sendiri syok.. Kikikiki...

Hari ni gak kena stayback for first timenya... So ptg nih bos belanja lak dunkin donat.. Hehehe.. Mmg lepas byk la arini.. Tp kena siapkan keja jugak.. Esok bos meeting kul 10pg. Insyaallah ai kena buat2 rajin.. Hahaha...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 13, 2012

Drama 5minit

Salam...

Skrg dok kat surau. Dok menyidai sementara nak tunggu peluh kering. Hahaha.. Sambil2 nak solat kannn.. berpeluh sungguh harini....
*Tak senonoh..:)*

Nak cite.. Wlpun patutnya arini hari tak byk tulis.. Nak tulis gak..

Harini ada drama kat office. Bila sorang nih salah bg arahan dan dpt lak bdk tuh yg suka argue apa yg dia arahkan.. Menjadi panas la. Pulak tuh dekat sebelah ai jew tau. Ai jd tukang pasang telinga jew la. Hahaha

Tp betul jugak.. Kita takleh simply ikut jew bila dah terang bersuluh salah.. Kan.. Bila tukang arah rasa dia dah salah tp ego takmo kalah jd gitu la gamaknya.. Haha..

Siap tukang arah yg kalah (mmg dia tak betul) gi mengadu lak ngan bos.. Sian lak tgk. Cam bdk2 kecik. Cuba la jd org profesional.. Kata expect dr india... Kalu tak.. Takdenya syarikat kami nak ambik dia.. Hehe.. Sure tipu ckp expect nih..

Satu lg... Ada ke patut suruh org br msk keja tak smpi 2 minggu nih gi design.. Gamaknya blh lingkup kompeni kalu gini kannnn.. Atau runtuh bangunan tuh lak nnt.. Hahaha.. Sian lak engineer bertauliah kena soal jawab nnt.. Ai takde nak ngaku dah.. Hahaha


*syarikat kontaktor gini rupanya keadaan dia.... Riuh rendah.. Hahaha.. *

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 12, 2012

mengantuk sungguh.. :)

Salam..

Jika mengantuk... Korang buat apa..?? Sure cuci muka, buat air, jalan2 dan mcm2 lg...

Tp mama la paling tak syok.. Tersenguk2 kat dpn org ramai.. Lg2 kwn br yg tak kenal.. ;) aduh.. Malu tau...

Nak buat air pun rasanya perut dah kembung.. Hhiiisshhh... Buat malukan diri betul kannnn

Nak baca blog tmpt strategik sgt.. Redha jew la nih... Even baca email pun cam hati takde syok... Punya la nak jaga prestasi uols.. Ahaks...

Mama surf tenet melalui bb nih... Cuma tak puas la.. Kocik bonar... Pedih pulak mata.. Huhu.. Dugaan eks.. Sabar.. Sabar... ;)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 11, 2012

cumil tak


first drwg yg maman lukis...

teringin diabadikan dlm blog mama...

:)



~Curi2 update blog sebab tak rehat.. kita posa arini.. kawan2..?? hehehe..~


Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************






Saturday, June 9, 2012

Kepuasan hidup

Hidup penuh dugaan dan cabaran
Dr kecil hingga dewasa
Perubahan hidup harus ada
Perdekatan terbaik utk lebih bahagia

Setiap keluhan
Setiap kesukaran
Mesti kita mencari solusinya
Agar lebih mudah
Agar lebih nyaman

Jika langkah tersandung
Cuba bangkit
Cuba dirikan keyakinan
Cuba kuatkan semangat
Cuba berlari lg

Alangkah indahnya jika tidak lg tersandung
Alangkah tenangnya meniti kehidupan tanpa bahaya


*nukilan hati*
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 8, 2012

Tangisan Kita

  

Kata Ibnu Qayyim - 10 Jenis Tangis

1) Menangis kerana kasih sayang & kelembutan hati.

2) Menangis kerana rasa takut.

3) Menangis kerana cinta.

4) Menangis kerana gembira.

5) Menangis kerana menghadapi penderitaan.

6) Menangis kerana terlalu sedih.

7) Menangis kerana terasa hina dan lemah.

8) Menangis untuk mendapat belas kasihan orang.

9) Menangis kerana mengikut-ikut orang menangis.

10) Menangis orang munafik - pura-pura menangis.


"..dan bahawasanya DIA lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (AnNajm : 43)

Jadi, Allah lah yang menciptakan ketawa dan tangis, serta menciptakan sebab tercetusnya. Banyak air mata telah mengalir di dunia ini. Sumber nya dari mata mengalir ke pipi terus jatuh ke bumi. Mata itu kecil namun ia tidak pernah kering ia berlaku setiap hari tanpa putus-putus.

Sepertilah sungai yang mengalir ke laut tidak pernah berhenti?. kalaulah airmata itu di tampung banjirlah dunia ini.

Tangis tercela atau terpuji ??

Ada tangisan yang sangat di cela umpamanya meratapi mayat dengan meraung dan memukul-mukul dada atau merobek-robek pakaian. Ada pula tangisan sangat-sangat di puji dan di tuntut iaitu tangisan kerana menginsafi dosa-dosa yang silam atau tangis kerana takut akan azab dan siksa Allah.

Tangisan dapat memadamkan api Neraka

"Rasulullah saw bersabda : Tidaklah mata seseorang menitiskan air mata kecuali Allah akan mengharamkan tubuhnya dari api neraka.

Dan apabila air matanya mengalir ke pipi maka wajahnya tidak akan terkotori oleh debu kehinaan, apabila seorang daripada suatu kaum menangis, maka kaum itu akan di rahmati.

Tidaklah ada sesuatu pun yang tak mempunyai kadar dan balasan kecuali air mata. Sesungguhnya air mata dapat memadamkan lautan api neraka."

Air mata taubat Nabi Adam a.s

Beliau menangis selama 300 tahun tanpa mendonggak ke langit tersangat takut dan hibanya terhadap dosa yang telah ia lakukan. Dia bersujud di atas gunung dan air matanya mengalir di jurang Serandip. Dari air matanya itulah Allah telah menumbuhkan pohon kayu manis dan pohon bunga cengkih. Beberapa ekor burung telah meminum akan airmata Adam lalu berkata,

"Manis sungguh air ini."

Nabi Adam terdengar lalu menyangka burung itu mempersendakan nya lalu ia memperhebatkan tangisannya. Lalu Allah mendengar dan menerima taubat Adam dan mewahyukan,

"Hai Adam sesungguhnya belum Aku pernah menciptakan air lebih lazat daripada airmata taubat mu!."

Air mata yang tiada di tuntut

- Janganlah menangis kalau tak tercapai cita-cita bukan kah Tuhan yang telah menentukannya.

- Janganlah menangis nonton filem hindustan itu kan cuma lakonan.

- Janganlah menangis kerana cinta tak berbalas mungkin dia bukanlah jodoh yang telah Tuhan tetapkan.

- Janganlah menangis jika gagal dalam peperiksaan mungkin kita kurang membuat persediaan .

- Jangan menangis kalau wang kita hilang di jalanan sebab mungkin kita kurang bersedekah buat amalan.

- Janganlah menangis kalau tidak di naikkan pangkat yakin lah, rezki itu adalah pemberian Tuhan.

Dari itu??.. Simpanlah air mata-air mata tangisan itu semua buat bekalan untuk menginsafi di atas segala kecuaian yang telah melanda diri, segala dosa-dosa yang berupa bintik2 hitam yang telah mengkelamkan hati hingga sukar untuk menerima hidayah dari Allah swt. Serulah air mata itu dari persembunyiannya di balik kelopak mata agar ia menitis membasahi dan mencuci hati agar ia putih kembali dan juga semoga ia dapat melebur dosa2 dan moga-moga akan mendapat ampunanNya jua.

Junjungan Mulia bersabda
"Ada 2 biji mata yang tak tersentuh api neraka, mata yang menangis di waktu malam hari kerana takut kepada Allah swt dan 2biji mata yang menjaga pasukan fi sabillah di waktu malam.".

"Di antara 7 golongan manusia yang akan mendapat naungan Allah dihari qiamat"??

seseorang yang berzikir bersendirian lalu mengenang tentang kebesaran Allah swt lalu bercucuran air matanya."

"Jika tubuh seseorang hamba gementar kerana takut kepada Allah, maka berguguran lah dosa-dosanya bak gugurnya dedaunan dari pepohonan kering."

Berkata Salman Al Faarisi r.a
Aku di buat menangis atas 3 perkara jua :

1) Berpisah dengan Rasulullah saw dan para sahabat-sahabat.

2) Ketakutan seorang yang perkasa tatkala melihat malaikat Israil datang mencabut nyawanya.

3) Aku tidak tahu samada aku akan di perintahkan untuk ke syurga atau neraka.

Air mata tanda rahmat Tuhan

Rasulullah saw bersabda :
Jagalah mayat ketika kematiannya & perhatikanlah 3 perkara.

1) Apabila dahi nya berpeluh.

2) Airmatanya berlinang.

3) Hidungnya keluar cecair seperti hingus.

kerana hal hal tersebut menandakan rahmat Allah swt untuk simayat.(riwayatdari Salman al Faarisi)

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :

"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memilikimu."

sampaikanlah walau satu ayat"
al hadis 


Sumber: email.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 6, 2012

WW | Pendedahan.....


*srkg takleh simply nak snap pic...... ramai yg memerhati..... hahaha

dpt pc buruk dan mouse blh tiba2 zoom sendiri..... mmg magik la..... kih...kih...
blur makcik tiba2 berubah sendiri.... haha......








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau... 

muah... muah.. ;) 


***************************

Tuesday, June 5, 2012

Senario Tempat Kerja Baru | Mcm2 uols :-D

Salam..

Alhamdulillah.. sudah berpijak direaliti, dah start kerja kat tempat baru dah.....;)

Camne la mama yana kat tmpt keja baru kannnn...?

hhhhhhmmmmmm...... first day....?... ingat boleh
 lepak2 tp kena kerahan otak uols..... aduh.... dpt lak instructor gagap... 
aduh.... ponat makcik nak faham... dia org tulen india lak tuh... 
apala nasib....:)


sakit kepala mulai menyerang sebab ai tak tahan panas....
 aircond problem n mama dah start berkipas... telan ubat dan berlari ke bilik air cuci muka...... tak tahan mak....

bertahan smpi lunch.... pas lunch slowly ok....
si instructor gagap dtg tgk apa mama buat..... mujur la mama usik gak....
kalu tak.... sure mama kena bantai...... yer ke...?? haha

nak ckp besh..... kat tmpt lama pun besh gak psl sini byk sekat2.... mmg tail kojo jew.....
email company pun ada org tapis dulu sblm smpi kat kita...... tak besh langsung.... takleh gossip... chatting2...huhuhu

well... mungkin tuhan nak mama lebih consetrate keja kot kann..... berblog, bergossip, berchating bila free2 jew ye..... hehehe

lagipun berblog pun hapa2 tah.... ada org buhsan nak baca kannnnn.... hahahaha



  
   

*lagipun mama nih bukan ada peminat pun kan....... :-P??? *




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


***************************

Arus Perubahan

Salam....:)

Byk yg ingin diungkap... banyak yg ingin dimadah... tp tak mampu dilawan dengan kesempitan masa dan kekangan ruang kerja baru.... perubahan byk sekali... malah tak mampu nak diingat....

Blog senantiasa dihati tp ruang utk menulis tipis sekali.. malah jika blogwalking pun jarang2 mama menegur... maafkan ye teman... mungkin lebih baik mama kuburkan cita2 nak dpt duit nufnang jota2... ahaks... perasan je lebih.... hahaha

Skrg mencuri masa seketika sebelum betul2 mata terlelap.... pengorbanan ku utk berupdate jua ku layani..... maafkan jika tak sempat nak ber'reply' komen2 teman2..... sungguh masa kini mencemburuiku...... membalas kunjungan pun mama tak sempat..... insyallah mama cuba gak menjengah yer.... maaf lg sekali.....




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

 muah... muah.. ;) 


***************************

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...