Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, August 30, 2012

Senarai Jalan yg akan ditutup sempena Merdeka ke 55

Berikut adalah senarai Jalan Ditutup Sempena Hari merdeka yang akan berlangsung pada 31 Ogos 2012 di Kuala Lumpur. sebanyak 18 jalan sekitar Dataran Merdeka ditutup secara berperingkat bermula 27 Ogos hingga 31 Ogos ini bagi tujuan persiapan, latihan serta sambutan sebenar. Menurut Pegawai Perhubungan Awam Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL), Asisten Superintendan, Zuraidah Samsudin, penutupan jalan dilaksanakan berperingkat mulai jam 6 pagi dan akan dibuka semula selepas acara selesai.

Senarai Jalan Ditutup

Jalan Travers/Jalan Damansara
Jalan Mahameru/Jalan Damansara (Carcosa Seri Negara)
Jalan Lembah/Jalan Perdana (Masjid Negara)
Bulatan Hishamuddin/Jalan Lembah
Jalan Tembusu/Jalan Lembah
Jalan Cenderasari/Jalan Perdana
Jalan Kinabalu/Susur Bukit Aman
Jalan Kinabalu/Bulatan Hishamuddin
Jalan Raja/Jalan Hishamuddin
Jalan Leboh Pasar Besar/Jalan Hishamuddin
Jalan Leboh Ampang/Jalan Tun Perak
Bulatan Dato Onn/Jalan Parlimen
Jalan Parlimen/Jalan Raja Laut
Jalan Sultan Ismail/Jalan T.A Rahman
Jalan Munshi Abdullah/Jalan Dang Wangi
Jalan Dang Wangi/Jalan T.A Rahman
Jalan Leboh Pasar Besar/Jalan Mahkamah Persekutuan
Jalan T.A Rahman/Jalan Raja



sumber: email



~Entry sheduled sebab owner blog blk kg beraya... hahaha..~



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, August 29, 2012

WW | meriah tak..??

Sebahagian dr kami.. ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

WW | meriahnyer kak long :p



Ada jamuan raya so jom pakat2 meriahkan suasana.. :)
Hahahahaha





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Tuesday, August 28, 2012

Dugaan

Slm..^_^

Dari last week nak merempam tp ditahankan dihati.. masuk week nih dah cam tepu.. huhu

bagi yg ambik berat.. tau la mama kann.. tak balik raya kg.. beraya sini.. soooooo boring uols... huk huk.. tak hingin nak raya sini lg.. (sapa suruh kawin ngan org luar dr kelate kannn..hahaha)


berkerja semasa suasana raya tengah meriah.. sendu sungguh tau.. memberontak rasanya..
stress dan tension sungguh.. ai nekad.. takkan kerja time raya2 nih.. kalu mmg kena raya sini skali pun ai sanggup tido umah dr dtg keja.. tekad..

sebab apa ai nekad.. kat bawah nih alasan ai.. hahaha

Kerja baru skrg mama rasa mama jadi useless sungguh.. apa-apa pun tak tau.. apa-apa pun tak reti.. aduhai.. dugaan eks.. bertambah2 ngan mood kelaut khennn..:)

nnt merdeka br cuti raya.. hati sudah kg pergi.. huhuhu

camner tuh.. teruk sungguh kann.. remuk rendam dlm hati..

pastu kawan kita lak hasut suruh kita berhenti dan meneruskan kehidupan dengan cara nih.. huhu




jahitan manik yg mama try jahit semalam.. menjadi gak kann tp kureng menyerlah psl manik takde kaler yg terang2.. hahaha




~Minat menjadi kerjaya.. mampukah mama buat..?? aduhai.. ~








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, August 24, 2012

Vios Terbang = Honda Civic

Slm..

Cita-cita dihati.. Angan-angan kami nak ambik vios tahun depan.. tp jika terbang2 nih... gerun pulak wei.. huhuhu



Jika tak silap la.. katanya perempuan pakai baju hijau tuh pemandunya.. boleh tahan gak kann.. laju ke..?? hehehe.. tp bila sudah tertulis akan berlakunya vios terbang makanya terbang la dio... kannn... hehehe..


pic from google







Honda Civic terbaru ini kini telah dilancarkan di Malaysia. Ia menampilkan 3 jenis variasi iaitu 1.8S (RM112,111), 2.0S (RM127,596), dan 2.0 Navi (RM132,466). Harga dalam kurungan adalah untuk semenanjung. The highest engine spec mempunyai kuasa torque sebanyak 190 Nm pada 4300 rpm dan sebanyak 193 hp. Civic terbaru ini juga menampilkan transmisi automatic hanya 5 kelajuan dengan paddle shift. No DSG.




 



~Berangan jew lobih.. smpi bila tah br boleh dpt vios tuh.. ahaks.. ~






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Manik Crumble Versi Mama Yana

Slm..^_^

Penat mama surf cari tutorial utk belajar jahit manik crumble nih.. selalunya nak kena beli.. disebabkan kedekut dan kunun2 bijak sendiri.. so ini la hasil jahitan crumble ala-ala Mama Yana.. ahaks..

Tau la tak jadi cam sepatutnya tp mama tetap puas hati.. ada aku kesah.. kah..kah..kah.. (dlm hati sayu je tgk hasil jahitan kilat sendiri nih.. apa taknyer.. malam raya dok sibuk menjahit.. aduhai)




boleh la kannnnnn... asalkan ada bling-bling... hehehe


















Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Thursday, August 23, 2012

Gedik santai dihari raya












~Pic gedik.. ahaks.. :)
rindu dia..~







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

WW | Miss him badly.. :(



dia blk kg ngan atuk dan wan.. tinggal mama dan papa pasal kami gilakan keja.. huhuhuhu







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, August 22, 2012

WW | Satu Perasaan yg belum pernah mama rasai..:)

Salam..^_^


suasana office yg sunyi sepi...

selama berkerja dekat 15thn kat mana2 company pun.. iols belum pernah berkerja time lepas raya gini.. selalunya ambik cuti panjang dan berhu-ha tak sedar diri.. hehehe..

sekarang terasa sunyi dan sendu sekali..
keja banyak sekali pun tak dapat menarik perhatianku utk khusyuk menyiapkan keja.. walawei.. next year taknak gini lagi.. huhuhuhu

sanggup ambik unpaid leave jika begini harus berulang.. hehehehe..







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Sudah Kembali Bertugas

Salam Syawal.. :p

Pagi uols.. Pagi2 dah macam nak el dah.. huhuhu.. cukup malas nak keja.. sob sob.. pastu pakai la selipar br beli semalam konon2nya nak upkan semangat... tp nan ado.. selipar br yg kununnya jelita tp bila dibawa berjalan jauh sikit dr rumah terus tak besh dikaki.. rasa cam nak tercabut dr kaki jew.. apasal la wei.. susah sungguh nak jumpa selipar yg lekat lama dikaki.. huhuhu

selipar nih pun beli sebab selipar lama sudah arwah dah (belum arwah sebenarnya cuma dlm icu.. sudah menanti rosak tahap gaban dah.. hehehe). Lagipun bila gi beraya umah org br la sedar yg empunya selipar itu cukup kedekut nak beli selipar br.. malu pun ado gak sebab selipar tuh dah takde rupa selipar dah.. hahaha... tgk org semua pakai selipar baru lagi2 bibik pun pakai selipar br.. huhuhu.. buruk perangai tuan selipar itu.. hahaha..


cun tp tak lekat dikaki.. kompom jadi tukun kat rak kasut.. membazir jugak jawabnya.. huhuhuhu




~Mood ke laut tp paksa diri utk berkerja.. tp di office pun sendu semacam jew... stress wa kat office.. aduhai..~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tuesday, August 21, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

~Lekatkan post nih sempena raya yg kian terasa.. ~

Slm..^_^





Sempena menyambut aidilfitri yg berbahagia ini.. kiranya sudi teman2 yg kenal atau tidak ampunkan salah dan silap sy sepanjang perkenalan kita ini. Moga2 kita terus berhubung mengeratkan silaturahim yg indah ini selamanya.

Buat teman2 yg berjalan jauh.. berhati2 dijalanraya.. ingat orang tersayang dan hargai nyawa setiap insan di sekeliling kita.
Moga2 berbahagia menyambut aidilfitri dengan ceria.

Sama2 kita berdoa agar semua muslimin dan muslimat dimukabumi ini berbahagia didunia dan akhirat. amin.





Dari,

Mama Yana sekeluarga.








Walaupun masih awal tp sy nak jugak wish...:)



**pic frm google.





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, August 17, 2012

Pesanan dari Mama Yana buat teman tersayang

Salam..^_^

Kita sudah wish..
Kita sudah servis keta..
Kita sudah siap pack kain baju (jgn tinggal baju raya ok)
makanya kita harus ambik perhatian pada nih pulak..


pic googled.

Hati2 dijalanraya dan moga selamat pergi dan pulang kembali.
:)






~Mood keja kelaut plus dengan risa-risa nak demam. Raya dengan tak sihat la gamaknya.. huhuhu..~



#risa-risa = tanda-tanda (bukan rusa-rusa dan bukan risau-risau.. hehehe)




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tuesday, August 14, 2012

Raya Dah Dekat.. Tapi..

slm..^_^

Raya dah dekat.. tp..

~rumah bersepah ngan kain langsir (org punya) tak siap jahit2 lagi.. nih satu hal.. janji nak antar awal tp lambat lak dihantarnya.. sebab dah janji kena gak la jahit.. huhuhuhu.. huruhara.. tak suka..

~papa dah jeling2.. maklum la rumah cam tongkang pecah.. rumah sempit gitu la jawabnya.. huhuhuhu.. tak suka..

~kawan dtg umah hantar biskut raya, dia tgk kain yg mama jahit manik utk kwn biras mama.. terus nak suruh mama jahit manik.. aduh.. sakit kepala.. ckp taknak pun dia sibuk gak hulur kain.. aduh..

~kawan yg sama gak.. dia tgk ai jahit langsir, dia hulur kain langsir dia, suruh jahit jugak.. aduh.. parah makcik.. sakit kepala lagi..

~stress tak..?? hahaha

~bertambah ngan keja urgent kat office, aduhai.. camne nak raya dengan senang hati..??

~papa ckp apa..?? baik sgt mama kau nih.. semua org dia nak tolong.. tak reti nak menolak.. sudahnya rumah bersepah.. nak raya nih weiii... sambil ambil penyapu sawang dan dibantu ngan maman (menyibuk jew lebih budak tuh) menyapu sawang kat rumah nih.. :p ~





~Hati sudah tiada di pejabat.. terbang merayau2.. hahaha.. ~



Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************

Monday, August 13, 2012

Iftar di Alicafe TigaRasa bersama teman

Slm..^_^

Kami baca kat blog Hanis terus teruja.. hehehe.. kena cuba br tau.. :)

kami pergi sabtu lepas.. kalu korang nak cuba.. booking table dulu tau.. nnt tak pasal tak dpt merasa beriftar kat situ.. hehehe..




panjang kannn list order kami.. tuh pun tak semua masuk lagi tuh.. huhuhu

semua tak layan dah pic2 nih.. makan lagi besh.. hehehe


nih koupon diskaun utk another visit.. hehehe


last skali layan aiskrim.. hehehe


For me.. hiasan dalaman mmg cozy la.. tp bila dah sampai time berbuka tuh.. so pack with people.. huhuhu

hidangan boleh tahan la.. sedap jugak..
cuma masa tuh makan ngan tekak org tak sihat so tak dapat sgt menghayati la.. sian kann..

harga boleh tahan la.. kami cuba semua set yg diorg ada.. semuanya ada 3 set.. pastu kami ambik side dishes gak.. maklum la ramai kann.. takut tak cukup.. yg pasti air bertambah2 la ordernyer.. :)









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Thursday, August 9, 2012

Dalam Hati

Slm..^_^

Dalam hati...
sayu
pilu
perit
sakit hati
huhuhuhu
nak nangis dah rasanya..
nangis dlm hati jew br nih...
:(

bukan pasal raya sini.. tuh perkara biasa yg mmg kena hadap.. so sabar jew..

skrg
byk keja sungguh.. dlm byk keja tuh.. mama sebenarnya byk benda tak faham..
yer la kannn..

masuk sini.. first day dah cam kena pergi perang.. [perumpamaan]
masuk je kena buat tah apa2 tah.. mmg blur dan sakit kepala nak faham..
bila slow2 ada yg ajar br la nmpk sikit..
skrg dah kira laju dah.. tp yg peliknya
sini..
projek banyak main hentam jew.. eh bg pemahaman sendiri la yer..
jgn salah faham lak.. habis ai kena bambu lak.. eh

designer kena design.. eh.. mmg la keja designer pun tp harus la designer kena design follow engineer kannn
sebab hanya engineer gi tgk site dan masuk meeting..
designer masuk meeting kekadang jew..
:)

so sakit kepala.. ingatkan senang tp susah yg amat... huhuhu

skrg bila ai salah buat design dan fabrikasi.. habis kacau la kat site..
huruhara uols..
dah dari awal lagi perancangan utk projek dah huruhara
tak cukup kakitangan atau kakitangan yg ado suka buat tak nmpk je kesilapan...
tak ada yg nak highlight sebab takut nnt dia kena betulkan apa yg silap
mean.. taknak ambik responbility n taknak keja banyak
nak dpt gaji banyak dan keja senang2 jew

berlambak org gitu uols
mana fikir halal haram
tp sebab diorg pun bukan yg muslim kot

org muslim baik2 semua kannn
rajin keja
ambik keja sebagai tanggungjawab
ambik keja sebagai ibadah
kannn

bagus la gitu tau
nnt insyaallah gaji dpt pun berkat.
kann





~Mengadu ngan papa.. dia suggest cari keja lain.. eh.. senang ke..??
tp ai lak tak suka nak lari dr masalah.. nnt sesal tak sudah.. huhuhu ~






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************

Shopping Raya versi Mama Yana..??

slm..^__^

pic frm google. ^_^


Sebenarnya..  skrg nih mama takde rasa nak beraya sgt pun.. almaklum hati sayu.. raya kat puchong ini tahun.. berkemungkinan boring.. aduhai.. berbanyak sabar la hati eks.. :)

Baju melayu maman dan papa..?? well, kami sepakat semuanya nak sedondon tp tak serupa.. pakat pakai baju kaler masa kenduri sil aritu.. ingat kaler apa..?? cuba belek entry INI.. hehehe.. bila baju melayu dah ada.. so keja mama nnt kena mengoter seluar kasi panjang sikit.. maklum la tuan dia cepat tinggi.. papa pulak mama berharap badan dia takde naik sesangat kalu tak mmg kompom tak muat.. hehehe

Baju raya mama..?? mama punyer dah beli kain awal2 sebelum posa lagi.. berpakat ngan sil dan biras mencari kain raya di Gulastis shah alam.. dapat la selai.. tuh pun dah pening2 lalat.. aduhai.. pastu bila pening2 gitu.. apa lagi serang kedai makan la kita.. tuh yg untung shopping sebelum posa.. hehehe.. kain tuh dah tempah.. tunggu siap jew nih.. ahaks.. ingat nak taruk manik.. tp cam tak sompat jeewww.. risau tak siap pulak wei.. tukang jahit nih katanya selalu last minute menjahit.. ambik banyak tempahan kannnn.. nih pun sebab sil nak tolong antarkan.. ingat nak cari baju siap je.. lagipun aritu balik kelate ada tempah baju.. so terlebih pulak ini tahun.. kikikikiki..

Baju raya papa..?? dah cari kat jualan murah di Putrajaya.. hhhmmm.. jimat uols.. tak dapat menahan diri dari membeli sebab murah sesangat... hehehe

Baju raya maman..?? kasual punya.. kami beli kat jualan murah kat Putrajaya jugak.. main angkut.. berebut.. tarik menarik baju dan seluar anak.. hahaha.. bila dah rasa banyak.. kali pilih lak saiz mengikut saiz maman.. huhu.. saiz utk 7-8 thn uols.. maklum la bdk nih cepat benor membesarnya.. hehehe.. cari kasut tp takde berkenan plus pening pasal org ramai sgt...

Kasut maman..?? kami gi cari kat sogo..[nak gak ke sogo eks.. huhu] hari ahad sebelum nudzul quran.. gi pepagi tunggu diorg buka pintu sogo.. hehehe.. Pehhhh... ramai org shopping last minute eks.. hehehe.. Sogo kl sesak giler.. nasib baik la ai tak giler lagi.. hehehe.. tp bila gi masa reramai gitu.. saiz dah takde.. pattern kasut yg tak berkenan.. yg berkenan pulak.. mahai sungguh.. dok mampu ambo.. hehehe.. so decide kuar dr sogo, gi cari kat kedai yg berselerak kat depan sogo.. dpt masuk satu kedai.. maman dah berkenan, mama ok.. tp papa tak ok.. so stress.. rasa nak telan org jew... hahaha.. last2 papa follow jew... kata syg binik kannnn.. hahaha.. balik rumah pengsannnnn... penat dooo..







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, August 8, 2012

Cara bersangka baik

Perasaan hasad,dengki, ujub dan riyak adalah perasaan kotor yang ada di dalam hati manusia kecuali Rasulullah SAW yang telah dicuci hatinya semasa peristiwa Israk dan Mikraj.

Berikut adalah tips dari Syeikh Abdulkadir Al Jailani untuk sentiasa bersangka baik sesama insan.
Jika engkau bertemu dengan seseorang, maka yakinilah bahawa dia lebih baik darimu. Ucapkan dalam hatimu :
"Mungkin kedudukannya di sisi Allah jauh lebih baik dan lebih tinggi dariku".

Jika bertemu anak kecil, maka ucapkanlah (dalam hatimu) :
"Anak ini belum bermaksiat kepada Allah, sedangkan diriku telah banyak bermaksiat kepadaNya. Tentu anak ini jauh lebih baik dariku"..

Jika bertemu orang tua, maka ucapkanlah (dalam hatimu):
"Dia telah beribadah kepada Allah jauh lebih lama dariku, tentu dia lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan seorang yang berilmu, maka ucapkanlah (dalam hatimu):
"Orang ini memperoleh kurnia yang tidak akan kuperolehi, mencapai kedudukan yang tidak akan pernah kucapai, mengetahui apa yang tidak kuketahui dan dia mengamalkan ilmunya, tentu dia lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan seorang yang bodoh, maka katakanlah (dalam hatimu) :
"Orang ini bermaksiat kepada Allah kerana dia bodoh (tidak tahu), sedangkan aku bermaksiat kepadaNya padahal aku mengetahui akibatnya.Dan aku tidak tahu bagaimana akhir umurku dan umurnya kelak. Dia tentu lebih baik dariku."

Jika bertemu dengan orang kafir, maka katakanlah (dalam hatimu) :
"Aku tidak tahu bagaimana keadaannya kelak, mungkin di akhir usianya dia memeluk Islam dan beramal soleh. Dan mungkin boleh jadi di akhir usia diriku kufur dan berbuat buruk.


~Sekadar ingat mengingati.. ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tuesday, August 7, 2012

Kad Raya Pertama 2012

salam... ^_^

Hari nih gumbira lagi.. br dpt kad raya pertama utk aidilfitri thn nih... hehehe





kad raya dari officemate.. ahaks..

ok la kan dr takde.. huhuhuhu

kau.. ado..?? kikikiki..









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, August 3, 2012

Pengakhiran Dejavu Di Kinabalu

Slm..

Nak jugak bercerita pasal fenomena dejavu nih.. hehehe.. for me, ending yg kelam (tak faham sungguh) lagi2 lak time ending tuh dah time sudah lepas berbuka.. lagi la kalut.. my sil semuanya melopong depan tv, dan ai sebagai akak ipar merangkap menantu anak antu harus menjalankan tugas membodek hati mak mentua.. hahaha.. silap timing eks.. kikikikiki.. time tuh la nak mengemas meja, time tuh la nak membasuh pinggan mangkuk, time tuh la dejavu.. time tuh gak la nak sembahyang.. huhuhuhu



ramai ckp ending ngan ammar lg besh.. mama pun suka jika nadirah ngan ammar.. hehehe..
br la dejavu eks..

kalu nak tgk.. sila ke tonton tv3.. mama kat sini boleh tgk youtube tp yg sodihnya pc hazab nih takde adobe player.. try dah download tp kena sekat.. so sad eks.. hehehe

tak sabar nak tgk.. kikiki...







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************




Thursday, August 2, 2012

Undang-Undang Yang Tak Berperikemanusian

Ibu lahir anak kembar 12 dipaksa pilih 1 dan 11 yang lain akan dibunuh!






Jinan Huang, seorang ibu yang berumur 33 tahun, melahirkan bayi kembar 12 di Shanghai pada hari isnin yang lalu. Jinan, sekarang ini dalam keadaan stabil setelah proses melahirkan selama 31 jam, diberikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan dipilih untuk dibesarkan.

“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan,” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.

“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua. Dia adalah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh menjaga kami di usia tua nanti.” 

“Kami pastinya tidak akan memilih bayi perempuan,” tambah suami Jinan. “Kami yakin dengan keputusan kami.” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suaminya akan dilemparkan dari atas puncak gunung, sesuai ketetapan yang sudak termaktub dalam Undang Undang Kelahiran Kembar China.

Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983, kerajaan China sudah membunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut. Jinan, yang mengaku bahawa sudah bertahun-tahun berusaha mendapatkan anak, dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil kesuburan, sebuah amalan yang juga dijanjikan dengan hukuman mati di China.

“Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi,” tambahnya. “Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat, saya memohon permintaan maaf atas kelahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini.”

Sifat keperimanusiaan di China rasanya sudah lama PUPUS, kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes, cerita mahupun berita yang kita dengar mengenai bayi dimakan, kanak-kanak didera, kanak-kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar, namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu!


sumber: email.

~ Kesian dengan baby tuh... aduhai.. tak berperikemanusian betul la... ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, August 1, 2012

WW | Maher Zain - For The Rest Of My Life









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...