Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, November 30, 2012

Punca Rezekiku








Salam..

Sudah dua tahun, mungkin ramai sudah mengenaliku.. #muntah color blocking eks.. hahaha

*tak caya blog mamayana dah dua tah eks.. :)

Hari ini ingat nak buat perdedahan sikit pasal kerjaanku hari2, minggu2, bulan2. hehehe. Bukan la kerja yg istimewa apapun, biasa2 jew.. bukan kerja senang dan jugak bukan kerja susah.. eh.. kalu la hari2, minggu2, bulan2 kerja senang.. mmg takde erti stress dalam hidupku.. hahahaha

Kerja sekarang banyak beza dengan dulu, tp dulu2 pun pening2 jugak.. hahaha.. tp cite yg sekarang sudah.. sebab apa nak cite.. sebab sekarang pening2 lalat buat kerja belum pernah buat dan sekarang kena pecah2 lemak utk faham camne benda nih nak siap.. hahaha.. kompom pasni terer arr.. kah-kah-kah..

skrg berbekalkan motivasi 'KITA TENANG KITA MENANG' insyaallah.

Apa yg sebenarnya tugasan mama kena buat..??

ok.. nih dia penjelasan bg pic diatas.. skrg mama kena siapkan ramp (laluan yg menghubungkan dr level bwh ke atas.. ala yg korner baring tuh).. nih proses bukan senang tau.. hahaha.. mama kena design acuan yg sesuai utk bina ramp tuh.. :)

org bahagian engineering/construction tau arr benda nih..:)


kena siapkan setiap level mcm nih.. yg nih level 1 ke level 2

skrg kena siapkan dr level 2 ke level 11..

mampu ke ai nih uols.. huhuhu



ok sambung keja.. tak siap karang.. buat cincau2 runtuh lak ramp ai.. hahaha



:p







Amalan Mulia


klik pic utk lebih jelas

sumber: email.




~Jom sama-sama mencontohi amalan baik ini.. Dan last but not least.. Ucapan Selamat Hari Jadi ke 36 buat saudara BEN ASHARI.. moga teruskan berblog dan berjaya dalam apa jua cabaran dan dugaan serta berbahagia didunia dan akhirat. ~



--------------------------------------------------------------------------------
♥ THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥
--------------------------------------------------------------------------------

Thursday, November 29, 2012

Dah cantik pakai tp nak buka jugak.. sayang betul



Rossa Akan Buka Tudung Semula Tahun Depan




Selesai pulang dari menjalankan ibadah Haji beberapa hari yang lalu, penyanyi Rossa kelihatan auratnya lebih tertutup dengan mengenakan tudung dan baju yang panjang. Dengan penampilan barunya, membuatnya kelihatan lebih cantik dan berseri.Namun demikian, Ibu kepada seorang anak ini mengatakan bahawa tudung ini hanya sementara.

"Kerudungnya bukan permanen, awal tahun depan akan buka, tapi kalau baju akan lebih tertutup," katanya pada saat perjumpaan pembukaan outlet DIVA, Central Park, Jakarta Barat, Isnin 26 November 2012.

Walaupun hanya sementara, Rossa mengaku ada keinginan untuk menuntup auratnya. Namun, pada saat ini, dia masih perlu memperbaiki diri atau menyiapkan diri. "Insya Allah, belum tahu pasti, harus ada kesiapan,"katanya dengan ringkas.

Rossa juga menginginkan pasangan yang baik dan seiman.

info: email.




~Sayang kann.. dulu dia pakai tudung sebab nak gi umrah dan bila blk umrah tetap bertutup.. tp dlm gitu still dia nak buka jugak.. huhuhu ~








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tahniah Adikku


pic curi kat fb dia.. kiki.. harap dia tak marah..
suka tgk pic nih sebab tokma dan tokbah ensem sekali dlm pic nih.. hahaha

Tahniah Nurhidayu adikku, berjaya menyudahkan degree dan terus menyambung ke master dlm bidang yg beliau minati.. #janji nak belajar..

biar la belajar eks.. wlpun usia dah banyak.. kikiki
single n available.. masuk bljr smbil cari2 calon.. hahaha.. katanya yer.. mama tambah2 sikit2 bagi ada rasa jew.. hahaha



#abis pic puak2 kita msk dlm blog nih.. biasa la kann..
:p







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Kita Tenang Kita Menang


Baca blog SINI

alhamdulillah rasa tenang.. betul2 bagi semangat buat mama. Insyaallah cuba tenang dan insyaallah menang. amin.





pic : google.






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

Wednesday, November 28, 2012

Mama Yana = Super Wife, Super Mom, Super Woman..??





Order kat MAYA..
order hari isnin hari rabu sudah sampai.. me like 10xjuta2.. :)

bahan bacaan utk jadi Super Wife, Super Mom, Super Woman
like Maya.. hehehe


eh.. saje tepek pic tom cruise tua kat sini..


ensem tak...??

jgn dia baca blog nih dan saman mama sebab ambik pic curi.. kikiki..
jd mamaparazzi jap.. hahaha

nan ado dia nak baca blog nih kannnn..
:p






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

 muah... muah.. ;)


****************************

Tips Blog | Pertanyaan jujur..


salam..

bagi blogger2 yg rajin tinggalkan komen, adakah korang akan datang balik pd blog yg korang tanya dan sedihkah jika pertanyaan korang tak di balas atau dijawap..??

atau korang just follow dengan men'klik' kat satu kotak dibawah pada ruangan komen utk mendapat email notification jika blogger yg anda tanya membalasnya..

banyak cara kann.. :p

bagi blogger mama yana sendiri.. kekadang sukar nak entertain semua komen, sebab mama ada keja lain yg lebih utama, berblog bila free jew ye.. korang pun sure faham kann.. bg yg dtg dan komen if mama tak reply, mama suka terjah jew blog korang dan tinggalkan komen (if ada idea) atau just say hai dan tinggalkan jejak.. sure korang boleh terima kan.. hehehe

kiranya mama dah buat blogwalking dah la tuh kann.. see just easy doing blogwalking.. so korang rajin2 la tinggalkan komen dan mama akan terjah korang.. hahaha.. :)

pic: google


kiranya dah kasi tips dah tuh.. :) ok2.. nih lg satu..

Selama hampir dua tahun dalam merapu merepek dlm dunia blog nih.. :p

mama akui yg sesiapa blogger yg rajin upkan entry kerap atau kata nama lainnya rajin update entry baru dlm satu haritu smpi 5-6 entry.. mmg akan boleh jadi blogger famous.. betul. caya la. cepat update jika nak fames.. hehehe

lagipun sebagai pembaca blog mama mmg suka blogger2 nih selalu up entry. suka baca la kan lagi2 kalu tgh free. hahaha

lg satu, mama suka tgk pic2 lawa2 dlm blog.. dan memasang niat utk melawakan pic2 dlm blog mama sendiri.. #berangan itu harus.. tet-tet.

mama suka jika ada entry yg ada something.. (hahaha.. kelakar kann.. sedangkan mama sendiri merapu je) tak kisah la.. janji something like info, like idea2 bernas, like ilmu2 berguna.. hehe.. macam2 lagi la.. kata nama lain ialah blogger yg kreatif la.. like me.. (muntah ijo)


nih entry utk sapa2 nak bagi blog dia lagi angun dan jelita.. dan mama sendiri cuba sedaya upaya membaikpulih apa yg kurang.. sharing is caring..:p

:)









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Cara Hilangkan Stress




sumber: fb






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tuesday, November 27, 2012

Meh nak urut meh..





eh.. suka meh..??


sumber:email.




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)



****************************

Kerja-kerja-kerja


Harini keja cam biasa.. keja banyak cam biasa..

tp yg buat takbesh ialah.. phone buat hal.. dr semalam dok line sos jew.. tolong la.. takkan nak tipon baru lak nih.. botak gini.. :(

nih ambik dr google..

sebijik masalah cam mama.. nak kena godek2 jap.. huhu


Arini ada staff dr germany, technical support sebab kami skrg mmg ngah kurang tangan dah nak buat.. lg2 yg ada like me nih bukan la expert.. masih kucar kacir lg buat keja.. sian me..

nak tepek pic dia pun takleh.. bb buat hal, cam tom cruise uols.. hahaha.. cuci mata la dlm sebulan.. tapi tua dah la.. kikiki

ok.. itu jew...nnt sambung lg tau.. hehehe






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Monday, November 26, 2012

Susahnya manusia mahu terima hakikat ini






Sumber: email.



Pray for GAZA






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Puji Memuji ada Motif.. Percaya jangan..!!!!

Salam...

Hari nih isnin yg perlukan kekuatan.. sebab malas sgt.. hahaha..

Beshkan kalu boleh rehat lama2.. kiki.. tp tuh la kann.. rezeki tuh tak dtg bergolek2 kat kaki kita.. kena usaha.. hehe.. nak beramal ibadah pun pakai duit kann..

Ni nak share gambar kami ngan pengantin baru.. teman sepejabat papa.. :p





bila maman tgk pic nih.. dia ckp.. 'mama lagi cun dr pengantin'.. oh sori naik lori pengantin.. mama dengar tuh dah terbang dah.. perasan eks.. hahaha..

pastu maman sambung lagi.. 'papa tak ensem langsung kat pic tuh.. mama jew cun..' hahaha.. #apakah motif..??

sebenarnya motif maman adalah.. dia nak minta main tablet mama.. hahaha.. so puji memuji adalah wajib gitu... kikiki.. #budak2 sekarang kannnnnn.. mace-mace..

puji menlangit pun tak dapet la man.. hahaha  #mama nih bukan giler pujian.. sudah cukup sudah..

bila ada tab ditangan.. dia main ikut jew sapa2..

geram tau.. lepas makan terus minta tab, bila kasi dia ngan papa dia terus ilang.. tinggal mama sorang2 kat meja makan..

masa balik.. mama tanya..:-

sapa tuh man..?? awek papa ke..??

apa la mama nih.. kawan papa jew la..
mana ada awek-awek.. hish mama nih..

bagus punya kaver.. terbaik kann man.. hahaha



Jgn salah sangka lak.. ai tak jeles yer dan ai tau tuh kwn sepejabat papa.. awek dikatakan itu dah ada cik abe dah.. hehe.. saje gurau2 nak tgk jawapan maman.. kikiki





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, November 23, 2012

Primadona girl la sgt... :p


Salam..

tengah sakit kepala.. ngah kalut2.. tiba2 dpt bbm..




dia gelak ada la.. :p

nasihat berguna..




Rasa diri seumpama primadona dah.. cikit jew tuh.. hahaha.. #hati perem seperti kerak nasi.
jgn ingat kami gaduh.. cuma mungkin mama sakit hati on behalf papa kerana org buat papa GINI so bila mama bising2.. dia sejukkan hati mama dgn cara gini. hehe



terus feeling layan nih....hahaha..






~dunia penuh kekalutan mengejar bayang2.. berhenti seketika utk menenangkan diri.. huhu~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Sembang-sembang


Salam

kita ingat kita nak ngadu sikit..

kita skrg kerap rasa sakit kepala yg takde la teruk sgt tp berterusan dr pagi ke malam dan bangun pagi esoknya pun berulang sakit lagi. Walau tak teruk tp rasa risau gak..

kita mula la check adakah kita cukup minum air 2liter perday... kalu tak cukup cuba utk minum air masak dengan banyak.. pastu check time tidur adakah mencukupi.. tp tidur nih rasanya cukup dah 7jam sehari.. hehe.. check ada ambik ubat utk antihistamine.. ini doktor nasihatkan kita utk ambik hari2.. hehe..aha.... itu mungkin sebabnya kita sakit kepala.. sebab kita kekadang lupa.

bagus sungguh kann.. bila jew sakit kepala kita akan selalu fikir utk ke klinik utk ambik ubat dan medical leave sedangkan ubat tuh takde la rajin telan sgt.. yg mengujakan ialah dapat medical leave tuh.. kalu lepas dpt tuh, org ajak tgk wayang pun ON jew kannn.. nakal sungguh.. no-no-no

tp disebabkan sudah hujung tahun dan ini bulan genting utk memastikan kita di ambik dengan tetap disini makanya kita dtg jugak ke office. datang2 buat kopi pekat sebab kita pernah terbaca 'minum kopi pekat dikala sakit kepala boleh meredakan serta-merta'.

tp bukan senang nak senang kannn.. sakit kepala tetap dtg bila tgk keja yg harus dibuat.. *apa!! nak keja tp nak keja senang.. sapa nak kasi..?? hahaha  #mata menjeling manja.

ok..

lagi satu cite la kan.. kata nak menyembang kann..

salah ke kalu kita akui kelemahan sendiri dr dok ngaku reti buat tp last2 susahkan org lain lak.. satu hal lg.. dok suka ckp besar.. gaji dia ribu-riban (gaji besar la tuh) tp bila bateri keta kong.. duit takde  pastu tipon bengkel nak untang dulu... tp malu lak nak gi ambik bateri tuh.. sedangkan sah2 kau mmg utang ngan org tuh.. buat malukan org lain yg tolong ambikkan bateri tuh.. disebabkan malu tolong ambikkan bateri org berhutang tuh.. org yg tolong ambikkan nih tolong la bayarkan sekali.. malu oiii nak utang2 nih.. coiiii..

dah satu hal.. nak pasang bateri takde alat.. sebabkan malu utang bateri malu la jugak nak bawa keta tuh pasang kat bengkel.. tukang yg tolong ambikkan dan bayarkan bateri pulak kena usaha gi cari alatan spanar nak gi tolong pasangkan bateri org tuh.. aduhai.. besar sungguh hati org itu.. yg tukang tgk nih sakit hati.. kecik hati org tukang tengok.. huhuhu..

nape eks org gini harus ada dlm dunia ini.. mmg dugaan dan mencabar iman betul insan2 sebegini.. huhuhu..

sabar-sabar-sabar.. tp ada limitnya kannnnn.. lagi2 teringat2 cakap besar taknak rebah org tuh.. mmg buta mata sakit jiwa tul la org itu.. sakit hati.. melurut dada jew la boleh.. huhuhu


Moral disini.. tolong la jaga kesihatan sendiri.. rajin2 tambahkan ilmu tentang kesihatan. Lagi baik jika kita bersederhana berbicara, lebih baik diam dari bercakap megahkan diri.. end of the day org yg kau pandang rendah la yg kau akan dok hari2 minta tolong.. bukan minta tolong saja malah kau jugak memalukan org pd org lain.. ubah2 dah sikap.. pandang la org dengan pandangan muhibah. tak kemana kau didunia nih.. akhirat jugak nnt berat belah kiri.

#Entry merapu yg meluahkan rasa hati. takmau jadi soh cai. *soh cai =bodoh.





xpdc - tak nak jadi soh cai.







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Thursday, November 22, 2012

aptb


ok.. nak cite sikit.

ai baca komen fb kwn.. pastu tanya dgn hubby

me : aptb tuh apa eks.. what the..?? *berlagak jew tanya kann.. hhehe

dia : hahaha.. tuh pun tak tau..??

apa pun tak boleh

me : apa maksubnya..?? jgn la gelak..

dia : aptb tuh dah lama dah org guna.. time org guna irc lg.. hahaha
apa la..

 apa pun tak boleh
pun tak tau...

me : hahaha.. mana la ai tau.. ai bukan kelahiran irc pun.. dunia ai dunia blog.. hahaha

apa pun tak boleh

oh.. kekadang slow jugak diri ini eks.. hahaha

apa pun tak boleh


sweet tak.. aptb pun tak tau.. hahaha.. :p








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, November 21, 2012

Nak kawin dah Apek.. moga berbahagia hendaknya




Mereka memilih tarikh keramat mereka ialah 28 Disember 2012 utk bergelar suami isteri. Katanya dpt tajaan dekat rm300,000. meriah-riah eks..

nak tau lebih lanjut.. baca SINI








Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

Doa


Ya Allah...Kau selamatkanlah umat islam yang sedang sengsara diserata pelusuk dunia, terutamanya di Palestin dan Iraq, mereka menderita akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh musuh mu.....peliharakanlah mereka, kasihanilah mereka...
Ya Allah...makbulkan lah hajat dan doa kami....
Amiiin...



~Apa salahnya berdoa utk kesejahteraan umat muslimin dan muslimat islam yg tertindas.
Insyaallah Allah mendengar suara2 insan yg berdoa dengan ikhlas. ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)

****************************

Dia tahu malu..!!




nih pic nih snap masa balik dr kenduri kawin kat felda pasoh

cumil jew kann

takde niat nak kenakan dia ke apa.. just sebagai ibu me rasa cumil sgt.. hahaha

dia makan gula2 kenduri tp gamaknya ngantuk sgt plus dok dlm aircond plus ujan so heaven la kot

tertido ngan gula2 dlm mulut..

mama perasan terus snap pic.. snap kat kamera lumix ngan kamera phone

bila smpi umah lepak2 dia belek2 kamera lumix.. bila dia tgk pic dia tuh.. kami senyum2 la kannn

terus dia delete uols pic dia.. gamaknya bagi dia itu perkara yg amat memalukan dia

siap marah2 tanya sapa snap.. hahahha

cumil kannn..

dia tak tau ada lg kat kamera mama.. gamaknya jika dia tau sure dia delete gak

kalu delete kompom takde entry nih kannn

ada ke patut.. memalukan org.. hahaha

sesungguhnya dia tahu malu.

kikiki

cumil n sweet.


:p






~Memori terindah buat ku dan insyaallah buat dirinya jugak suatu masa nnt.. smile. ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

Monday, November 19, 2012

UPSR : 4A 1B


Salam..

mesti ramai mak bapak berdebar kan.. almaklum la arini hari tahu result upsr.. hehehe

mama dah call dah adik mama.. adik last nih.. so result dia pun boleh tahan la.. kiranya lg baik dr akak2 yg terdahulu la.. tp dia sedih la sebab tak dapat seperti yg diimpikan.. impian nak dpt 5A tp dapat 4A 1B.. dok menangis2 dalam tipon.. hehehe

ok la tuh.. dulu mama dpt straight B pun dah melompat gembira janji dah lulus.. ada aku kesah semua A itu.. hahahaha.. dasyat penangan bdk2 bijak skrg eks.. maman camne la.. jgn diikut kerenah mama dulu2 sudah.. hahaha

cite kat papa maksu dpt result gitu.. dan-dan papa suruh kasi award.. eh.. mama takde pun janji2 ngan maksu ok.. tp sian gak kann... so mama ingat nak kasi jugak la tp tak tau nak kasi apa.. nnt tanya dia apa dia nak.. jangan mahal2 sudah.. takmampu nak layan nnt.. kannn..


nih pic lama nih..


maman with maksu yg selalu kena buli ngan anak buah.. hehehe





~Tahniah adikku.. Nurin Afini. Kejayaan didunia diharapkan disamaratakan dengan Kejayaan Di akhirat. amin.~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Kisah Mimpi & Leteran berbisa


Salam..

Kisah Mimpi

Satu malam yg indah.. Si ibu dengan lemah lembut memerintahkan anak tercinta utk tidur kerana waktu sudah melepasi lima belas minit pukul sepuluh..
Jawapan si anak mengejutkan si ibu..

Anak : nanti jap ma.. Nanti la

Ibu : lewat dah nih.. Gi tidur gi

Anak : mama, maman takut la..

Ibu : takut apanyer

Anak: malam2 asyik mimpi jew.. hukhukhuk

Ibu: mimpi apa lak nih
Si anak dah buat muka memek nak nangis

Anak: Mimpi dinosaur

Ibu: apa.. (Dlm ati dah gelak dah)
Ala lawan jew la dinosaur tuh..
Maman kan kuat.. Anak laki mama kuat kann


Anak diam dan si ibu pun sibuk kehulu hilir dr depan ke dapur pusing-pusing si ibu nampak anak dah berdengkur di sofa.. Hahaha mace2 la mu nih maman..


maman with bobot..
penakut nih.. :p



Kisah Leteran Berbisa

Walaupun cuti sekolah panjang, itu bukan bermakna mama dan papa tak berleter utk dia buat keja sekolah.. hahaha.. stress gamaknya org tuh kann.. #sentap

pusing2 tgk dia.. dia dah pegang buku dan mula buat keja kat buku.. sejuk hati jap.. akan tetapi..

dia majuk2 manja bila dia tanya atau suruh mama tgk dia tp mama buat donno jew.. last2 bila mama tanya dan buat2 tgk apa dia buat.. senyum balik..

dan bila mama snap pic nih.. dia siap request send pic dia tuh kat papa.. masa nih papa kat medan permainan badminton yg kununnya thn depan nak kalahkan lim chong wei.. ahaks.. poyo jew.. hahahaha
dan papa reply with text.. 'bagusssssssss' mesti papa bangga kann.. anak mendengar kata.. gud job maman.. :p







lepas jew mama send pic tuh.. maman tutup buku ambik bobot dan dodo.. hahaha.. terbaik kannn



sekian.



~Dia lah madu dia lah juga racun.. kasih sayang buatnya tak terhingga... ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Saturday, November 17, 2012

Surah Al-An'aam ayat 103




Kelebihan ayat 103 Al-An'aam
  1. Jika susah mahu tidur maka amalkan ayat diatas, insha Allah akan mudah tidor.
  2. Ayat ini juga boleh digunakan sebagai perabun agar musuh tidak nampak, iaitu membaca sebanyak 9 kali dihadapan musuh, insha Allah musuh tak akan nampak.
  3. Ayat ini digunakan sebagai pendinding atau pertahanan diri iaitu dengan dibaca sebanyak 9 kali.
  4. Ayat ini boleh digunakan untuk meredakan angin ribut dan taufan, dengan membaca ayat ini berterusan.



sumber: email.










Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, November 16, 2012

Musuh adalah Sahabat Tersembuny​i





Sahabat dan Musuh.


Lebih baik mana? Kehilangan sahabat ataukah kehilangan musuh? tak ada yang lebih baik, karena keduanya sama-sama mempunyai point penting di dalam kehidupan.

Kehilangan sahabat, berarti kita kehilangan tempat untuk berbagi.
Kehilangan musuh, berarti kita kehilangan tempat untuk instropeksi diri.
Sahabat dan Musuh. Dua faktor yang mendukung teori keseimbangan

Satu hal lagi,

Kalimat "musuh tetaplah musuh" tidak bisa diterima. Bisa jadi musuh tak selamanya menjadi musuh, dan sahabat pun tak selamanya menjadi sahabat, karena ALLAH maha membolak-balikkan hati.

Selain itu, manusia hanyalah makhluk lemah yang sangat mudah tertipu. Apa yang selama ini kita sangka sahabat belum tentu lah sahabat, sedangkan siapa yang kita sangka musuh, bisa jadi dia lah yang membentuk diri kita menjadi lebih kuat [dan itu membuktikan bahwa musuh adalah "sahabat" tersembunyi kita]


sumber: email.



~Pernah ada sahabat tp rupa2nya dia lah sebenarnya musuh.. pernah ada musuh tp rupanya dialah sahabat terbaik utk ku.. ~





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Kenduri plus reunion :p


Slm..

Hari sabtu hari konvo maman, hari ahad hari berkenduri yea.. hehehe

Kuar awal2 pagi.. sarapan dan heading to RnR Seremban.. kami janji jumpa sana sebab senang. Ni kenduri kahwin kawan mama masa office sebelum nih. Gi kenduri sambil2 reunion la gitu.. hew-hew-hew-hew-hew.. oh gediknya.. lupa dah laki anak dimana.. nasib baik diorg pandai bw diri.. ahaks

bila jumpa tuh, biasa la.. ai jadi bahan arr.. asyik kena tegur ai melebor jew.. dah nak sama size ngan parner sudah... hahaha.. apa la nasib.. kikiki..


maman with anak kwn jadi photograper tak berbayar.. isk..isk..


pelamin n kek hasil sentuhan kamera by maman


with pengantin.. :p
satu jew pic yg kira cun.. tp muka berlengas lak.. kiranya abaikan la yea..
anggap jew la silau ngan flash kamera.. ahaks


ketibaan pengantin lelaki

dan duduk berdua dipelamin indah
moga2 kekal berbahagia hendaknya..

:p






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Wednesday, November 14, 2012

Konvo


slm..

mood nak bercerita tak berapa sesuai.. busy uols.. so tepek pic jew la.. lgpun rasanya sama jew kesahnya bila anak konvo kann.. hehehe

mama ambik port depan sekali.. dasyat kannn.. maklum la first time anak kunun2nya buat persembahan.. tunggu punya tunggu takdo pun.. hahaha..



ok nih masa anak2 pra sekolah masuk ke dewan selepas tetamu terhormat smpi.. senyum je la..

ni lak masa dia nak turun ambik sijil

smile maman..:D

senyum lg.. sebenarnya mama dok sibuk try setting kamera.. ahaks..
tp dia tetap senyum

sambil2 tunggu giliran pun sempat menjenguk mama

terima sijil sudah..:p
alhamdulillah

:p









Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Losing bestfriend

Slm

Kenal dia tak lama tp rasa hati ini dekat sgt dgn arwah.

Mungkin sebab dia senang menolong, ikhlas mengajar (sy slow nak faham kekadang) dan dia jenis cukup penyabar orgnya. Dia byk terasa hati tp dia diamkan je, buat jugak keja wlpun cam nak guna 4 tgn utk siapkan keja. Dia ambik tanggungjawab sebulat2nya (sebab tukang incas projek byk main taici) dan dia jugak la yg selalu kena marah..

Sedangkan bukan salah 100peratus sebenarnya.. Cam dia nih 'puch-bag' arr.. Tp sabar.. Kalu paling byk pun dia mengadu ngan sy.. Aduhai.. Kesian tau.. Sy tolong sama2 siapkan kerja tuh.. Tau susah sgt nak siapkan tp terpaksa kannnn.. Skrg siapa lak yg nak ambik alih sedangkan yg tinggal tak ada yg betul2 terer benda tuh.. Tuh la kannn.. Ajal maut bukan ditangan kita.. Byk ilmu arwah bw bersamanya.. Yg tinggal harus berjuang sepatutnya.. Rezeki harus digali.. Kerja tertinggal harus disiapkan..

Tak sangka bila jumpa org sebaik dia, kenalnya sekejap.. Ilmunya byk lg nak dibelajar, tp redha ketentuanya..

Dia ku anggap tulang semangat, dia selalu bagi nasihat, dia selalu ingatkan utk sabar..dia selalu mengajarku wlpun terpaksa berulang2 kali.. Aduhai.. Dia nak aku stay keja situ.. Atleast smpi bulan januari.. Sabar katanya.. Masalah dtg kau buat tak nmpk jew.. Jgn layan sgt kerenah mrk.. Buat bodo jew.. Takper... Aku kan ada..

Yer kau ada tp smpi tanggal 12.11.12 dan kau biarkan kami tunggang terbalik.. Aku hilang sahabat, aku hilang guru dan hilang teman. Aku rasa sesal pdnya byk sekali.. Tak sempat nak minta maaf maklum la aku sering bergurau.. kekadang gurau kasar.. huhuhu..wlpun ku tau dia bukan jenis simpan dihati.. tp manaku tahu kann


Tenang la dikau disana, moga2 roh mu berbahagia disana, insyaallah kami akan senantiasa mendoakan dan sedekahkan al-fatihah buat kamu.




~Ari senin tuh.. mama demam, penat maybe.. plus terkejut.. smlm gelisah, memikirkan camner la nak keja arini.. pepagi dah smpi office tp takde sapa dpt buka office sebab selalunya arwah yg tukang buka pintu office.. huhuhuhu.. sayu dihati.. kejap td aku diminta siapkan kerja arwah.. insyaallah akan ku cuba.. pusing belakang tgk meja dia.. sepi arini.. ~




Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)

****************************

Monday, November 12, 2012

Hari ini penuh dugaan

Slm

Harini menghadiri hari terakhir teman gelak ketawa didunia fana. Harap teman tenang disana. Orgnya baik sekali.

Teman2 yg ada sudikanlah sedekahkan al-fatihah buat khairul azmi. Permudahkan urusan didunia dan akhirat.

Al-fatihah.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 10, 2012

Jom sama2 tingkatkan Trafic Blog!!!


Cara Tingkatkan Traffic Blog!

Blogwalking adalah kegemaran mama.. tp kekangan masa selalu meng'limit'kan mama (ayat rojak yer.. maafkan sy) dan seronoknya bila blogwalking nih kita jumpa macam2 yg menarik... so mama decide to try.. hehehe

Cara nya begini:


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. My Big Family & Friends

2. ABCMILO

3. matdin

4. MSR @Blogger

5. tengku nizam

6. mizz shizu

7. Myself V3 Me &

8. Blog Hanz

9. BeMie's WoRLd

10. Farah Shafiqah

11 . Qila Razak

12. CekLa

13. Miss Yaty

14. Magrib menjelma



PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...


 


1. ABCMILO

2. matdin

3. MSR @Blogger

4. tengku nizam

5. mizz shizu

6. Myself V3 Me &

7. Blog Hanz

8. BeMie's WoRLd

9. Farah Shafiqah

10 . Qila Razak

11. CekLa

12Miss Yaty

13. Magrib menjelma
 

17. blog anda


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.16, jumlah backlink = 1
Posisi no.15, Jumlah backlink = 5 
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625




Kita sama-sama cuba jaya okk….



***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..






Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Friday, November 9, 2012

Baik





sumber: FB







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

Tesco baru punya pasal..

slm..

smlm (7/11/2012) hari pembukaan tesco extra bukit puchong.. so smlm lepas maman balik ngaji cepat2 terjah kesana.. kisahnya kami nak survey2 jer. tp sedihnya jalan mlm tuh.. jem sgt..




nih kat depan george kent

nih kat jln msk ke tesco belah bukit puchong

mama hanya mampu lambai2 (dlm ati) dr jauh jew.. hahaha


lama gak sangkut.. last2 buat u-turn jew.. tgk org lain parking pun sebatu jauh.. tak kuasa papa nak layan.. terus ke lokas makana.. kekonon nak terjah burger bakar.. tutup ok.. sian sungguh kami malam td.. bukan rezeki kami.. kannn

:)





Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...

muah... muah.. ;)


****************************

Thursday, November 8, 2012

BENGANG | Aku dikatakan aci tukang sapu & tukang angkut sampah.. ada ke patut..??? :(

slm

tajuk entry harus gempak br org berjuta2 dtg terjah blog mama.. hahaha...

realitinya mmg ada yg ckp mama gitu.. sian ai kann.. apa la nasib.. huhuhu

biasa la org baik2 cam mama nih ramai yg phd.. kikiki..
#msk bakul angkat sendiri nmpk.. mata keatas menjeling

pasal apa kwn mama ckp mama camtu..??

sebab






sebab








sebab







sebab






ok




sebab ni



percubaan pertama mama pakai kasut selamat aka safety shoe

masa try nih

dan-dan dia ckp mama nampak cam aci si tukang sapu dan angkut sampah
kampeni ni

huhu

ada ke patut kannn..



sikit punya cun nih dipanggil aci tukang sapu..
hahaha


#kita suruh dia snap pic kita.. nak tgk ada benar atau tidak kenyataan dia.. hahahaha
tak de pun kannnnn



katanya lg.. kalu masa tuh mama pegang penyapu.. mmg sebijik dah..

nak kena sebijik nih kannnn..

aduhai


tp takpe.. sebab ai baik ai ampunkan dia..
tau dia gurau.. nak ckp ai cun sgt nnt ai perasan lakk kannnn

tau..
tau sgt

#mood majuk dah.. rasa cam mau pulang dah nih

mendung lak kann.. huhuhu







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...