Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, February 28, 2013

Remote pun jadi...

Assalamualaikum...

Gelagat anak teruna ai sementara nak gi ngaji.. sempat lg susun remote.. remote pun remote la kann.. janji dpt susun.. kiki







anak anda gini jugak ke..?? kiki








Rezeki Hari Ini.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum...




kalu korang tgk camni.. korang lalu tak makan..

me punya lunch tadi.. dapat2 nih mama geleng kepala.. 

tp disebabkan org blanja dan tengah lapar..

hentam je la labu..

eh.. bukan labu.. hentam itu spageti.. hahaha

sian kann.. dah la mood ngah bohsan.. dpt mknn pun mebohsankan pandangan mata..

kiki


nasib baik la rasa dia boleh tahan.. 


syukur alhamdulillah.. 

:p



*saje2 cari bahan buat entry.. gigih kannn.. :)




Kekurangan entry besh

Assalamualaikum... 

Kekurangam idea, kekurangan masa, kekurangan daya kreatif untuk terus menghasilkan entry yg besh-besh.. yg boleh menarik ramai masuk bersenang lenang diblog serta menbaca apa yg disajikan.. bukan keja senang ok.. 

Mama sendiri salah sorang blogger yg kena mengejar masa utk berentry baru, untuk blogwalking dan untuk komen blog2 kawan2. Sukar tp bila siap satu entry terasa seronok pulak.. tak faham sungguh.. kiki

Skrg adalah ruang masa yg kekurangan idea.. plus ai tak tau apa yg nak kena buat.. itu adalah berkenaan kerja.. kompom korang pun bosan sebab kerap sgt mama meroyan psl keja.. dok asyik cite psl me.. tah la..

terfikir.. selama manakah ai kena ambik masa utk expert benda nih.. bohsan asyik tak faham jew.. haru la.. dah la hari ni takde sapa yg boleh nak bertanya.. awat la depa nih tak ajak sekali ai utk mc.. boleh la sama2 berjimba2.. kannn.. hahaha.. gitu.




semalam, cuba nak menjahit.. lama dah dok simpan niat nak jahit crumble.. tp masalahnya nak matching kaler.. aduh.. pening sungguh.. huhu..

eh.. merapu apa lak nih.. sudah..

;p


Wednesday, February 27, 2013

Day 2 : Rindu bertamu di Duta Village Beach Resort...

Assalamualaikum...

amboi.... poyo je title entry eks... haha... i like..!!!!!
cam bunyi2 like 'rindu bertamu di abu dhabi' jew kannnn

nih saje nak update hari kedua kami.. mcm la org lain tak bercuti2 eks.. kiki

merenung air ombak yg tinggi sgt.. tak berani nak mandi



mula2 malu kucing..  

pastu dia yg hero..



tah bila dia bermain ngan kamera.. berlambak2 pic dia ambik sendiri.. serupa mama dia nih.. kikiki

:)



*pening nak cite apa.. saje2 nak upkan entry... kiki



Produktiviti

Assalamualaikum...

pic frm google.



Sapa yg tak prokduktif bulan nih..?? well me kekadang penat nak kejar prokduktiviti yg maybe standard bg mereka dan bukan standard bg me.. kiki..

Penat keja keras lastly dpt sakit hati.. but me cuba positf.. sampaikan jiran ai tuh.. siap ckp.. 'u always saying you fine.. always..' yup kena positif sedaya yg boleh.. kalu ada sakit hati ke.. meroyan ke.. ada la entry like gini.. entry emo.. kiki.. sekadar melepaskan hati hati..

Bukan nak heboh me keja bagus.. kalu bagus takde la kena TEGUR kannnn.. setiap org ada waktu pasang dan surutnya.. like ada time2 takde mood nak keja.. nak bermalasan seharian..

Tp sekarang mood nak kejar masuk office awal... sebab mat2 jerman dan mat2 filipina nih masuk office awal.. diorg masuk kul 8pg sedangkan waktu berkerja adalah kul 8.30pg.. gilos awal eks.. hari2 cam berlari2 nak masuk awal.. kiki.. pg nih jew mama dpt masuk awl dr mereka..(mat jerman) sebab driver taxi lmbt smpi hotal.. kiki.. seronok semacam ok.. sedangkan masuk tetap kul 8.30pg.. kiki.. sengal eks..

Dari betulkan masa masuk office dan cuba tukar pulak kepada cara kerja yg lebih tekun dan dari itu dapat la jadi pekerja berproduktif dan inovatif.. kiki.. kannn

Jika dulu masa meeting suka diam dan suka tanya kawan2 lepas pd meeting..(nmpk sgt tak faham.. kann) tp sekarang berani la jugak suarakan ketidakfahaman walaupun masih dalam kesukuan faham.. eh.. korang faham tak..?? hahaha

sudah.. takleh lama2 merepek disini.. nnt jadi pekerja tak produktif lak.. kah..kah.. sangat..





*kat google jumpa web 'produktivity measurement'.. sapa ada masa sila la cari kat sana yer.. :)

Tuesday, February 26, 2013

Day 1 : Percutian singkat kami.. ;)

Assalamualaikum...

Seronot beronot ronot walaupun 1 hari setengah dan satu malam jew... kiki... terlebih pulak kita nih khen... hari nih dah keja.. byk benda nak kena settle, tak tahan ari2 org site ataupun projek manager bertanyakan progress... huhu...

Kami menginap kat Duta Village Beach Resort.. berdekatan dengan pantai Balok, Kuantan... mama tgk kat Agoda je.. boleh tahan la bilik dia.. kami minta extra bed so harga lain la sikit.. ada breakfast dan ada kolam renang utk kanak2.. so seronok la maman wlpun mula2 tuh segan2 nak masuk kolam.. dah masuk lupa diri terus.. hahaha..

Apa2 layann pic nih... 


















nnt kita sambung lg.. kiki.. saje2 nak buat entry tepek pic.. takyah nak naip lama2.. kiki

and tahniah kawanku NM02 berjaya meneka dengan tepat.. 100markah buat anda.. ;)



Kurang diajar

Slm..

Apa perasaan korang.. Bila dikerah siapkan segala mak nenek smpikan kita nak cuti balik kg pun kelam kelibut kunun siapkan keja.. Masuk keja balik pun masih lg sibuk kununnya menyiapkan kerja.. Siap stayback bagai.. Dah la takleh claim overtime sini..

Tgk2 dah siap nih.. Antar kat bahagian material diorg ckp sales ckp kontraktor dah guna cara konversional.. So design kami tidak akan digunakan.. Pui..

Nape sales tuh boleh ckp kat bahagian material dan tidak pada bahagian teknikal.. Kan dah main lompat atas kepala dah tuh.. Korang tak rasa kurang ajar tak sales tuh.. Dah la semua benda org tolong buat dia lak buat tak reti nak info yg benda tuh kontraktor taknak guna.. Mmg kurang ajar b@@@@@ tuh.. Sakit hati.. Mengurut dada dengan dia.. Nih la gamaknya semua designer taknak buat utk dia..

Yer la.. Dia buat sales jew.. Teknikal tak tau.. Pastu janji mcm2 ngan kontraktor.. Masuk office kasi semua kerja kat teknikal.. Org teknikal keja hanya lah sekadar dpt gaji.. Dia yg untung dpt persen dr projek.. Tgk2 information tak pernah betul.. Kerja nak cepat jew.. Sudah2 org buat taknak guna.. Atleast ckp la awl2 taknak guna senang kitaorg goyang kaki blk awal.. Kannn

Korang tak rasa ai nih tak kena buli lg ke..?? Kurang ajar kannnnn.. Sabar jew la.. Anggap benda nih sebagai waktu utk belajar dan terima segalanya seadanya.. Kesian kami kena buli.. Huh

:(





*pic perem kena buli.. Kiki


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, February 25, 2013

Spiderwomen Bertudung

Assalamualaikum..





sumber : email.


malu sendiri tengok pic tuh.. serba kena dia padankan dari tudung sampai la ke kasut.. tak tau la di perasan atau tidak.. cam jadi bahan gurauan lak eks..





*jumpa sorang hampir sama pakaian dia pakai kat RNR temerloh.. teringat email nih terus.. hahaha

Sunday, February 24, 2013

Ajakkan dia ke sini.....

Assalamualaikum...

Jika nak dikirakan... masih baru lagi kitaorg berjalan jauh.. kan baru dua minggu balik kampung mama kat kelantan. Poket pun tengah kering... tp ai pantang diajak... takleh menderhaka kannn... dan-dan jadi wife mistali.. kiki

Tiba2 papa ajak kesini.. dia suruh mama cari resort murah2 sekadarnya.. sekadar untuk release stress seketika... :)

kita letak satu... cuba korang teka katne..??






eh.. terlebih sudah.... :)

buat ala-ala teaser la mama kannnn.... kiki.. sekadar bergurau senda je... jgn lak marah.. nnt lekas berkedut... 

Nanti kita update lg... nak pilih2 pic nih... (cam nak pilih sayur@ikan@macam2 kannn)

;D






Friday, February 22, 2013

Makan Lagi.. CNY Lunch

Assalamualaikum...

Hari ni makan-makan lagi.. sambut Tahun Baru Cina... :)


makanan

girl always kepochi to take pic.. always.. :)

we all with mr heinz
JIRAN kita... kiki

yie sang time.. huhu

kacau jgn tak kacau

and breaking a strength.. kiki
(sapa yg paling ensem.. sila pilih.. kiki)

air sparkling jew tuh.. but me tak minum arr..
walaupun sikit alkohol but still ada kann.. kiki



akhir sekali.. lunch with nasi lemak.. heaven lemak2 ai.. kiki

:)









Tips: Post entry lebih dari biasa...

Assalamualaikum...




Selalu update blog berapa banyak entry korng post...??? 3-4 entry atau 1-2 entry jew.... pernah tak tgk persentage blog meningkat kalu korang upkan entry lebih dari biasa...???

Pernah jugak buat entry lebih dari biasa buat.. mungkin masa tu mood ok, idea pun ada so kita pun update je... hihi... ada masanya mungkin benar blogger otai kasi tips, dengan banyaknya entry kita upkan... makanya secara logiknya org akan dtg baca entry tu... tp kena entry yg berdebom la... kalu entry cam suam2 kuku, entry meroyan bergaduh ngan laki baik takyah la... org benci ok... hehe...

Entry nih sekadar menyiakan tips pernah diberi dan pernah dibincangkan.. :)




*Nmpk sgt takde idea eks.. kiki.. jadi la.. janji berupdate.. kiki

























Thursday, February 21, 2013

2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!!

Assalamualaikum...

Dalam kekalutan mengerja masa sempat gak jalan2 tgk blog kawan.. baca blog FIZA tertarik nak follow.. lama dah tak ikut benda2 gini kan.. tgk simple jew.. so cuba..




Cute kan banner dia.. kiki.. sebab kuit mama ikut segmen nih.. boleh.. kiki.. jom bg yg suka nak memeriahkan giveaway nih.. seronot ronot.. :P

Giveaway nih akan tutup pada 2359 hrs pada 29 February 2013.. so jangan tunggu lama2 nanti terlepas.. kikiki

:)







Dia cari publisiti..??

Assalamualaikum...


Kisah artis nih mmg trend-in skrg kat mana2.. kat blog2.. kat twitter... hot la eks.. hot pasal kes tiba2 bertunang, pastu hot pasal lari dari bagi menerangkan sebab tiba2 bertunang sebab sebelum nih dia kan kawan ngan almy nadia bertahun2.. tergamak bertunang ngan orang lain ngan gitu jew..


Sekarang lak hot yg sudah putus tunang.. dikatakan tunangnya itu isteri org.. si bekas tunang tak mengaku dia isteri orang dan cakap si artis nih berbohong.. ada lak kuar artikel yg suami si tunang artis nih mengaku wanita itu isterinya dan masih belum bercerai walaupun pernikahan mereka di thailand tidak didaftarkan di malaysia.. huh.. macam2 hal la wei..

Si bekas GF.. eh bekas dah la kann.. ambil jalan terbaik.. berdiam diri.. bagus la.. jgn dok campur masalah begini.. menyakitkan kepala jew kann.. kiki..

Kalu la benar si artis nih kena tipu atau didakwa disihir.. makanya takder maknanya kejar publisiti kann.. bersabar jew la.. mungkin sebagai dugaan hidup... semua org akan diduga.. kannn

:)

Nape mesti 'Misai'

Assalamualaikum...


Nape ramai remaja sekarang dok pakai 'misai' kat jari...??? ada yg pakai di leher.. tp yg paling obvious kat jari la... apa maksubnya ya...??? cuba adik2 manik terangkan kat makcik nih,.. eh ada ke blogger muda masuk blog mak-mak nih..? mak-mak ke makcik-makcik...??? oh.. sudah byk ruang waktu beralih...




pic frm google.


kalu fesyen atau trend.. mesti tau juga what the story behind that 'misai' yer... jgn membuta je berfesyen... pelik2 fesyen org loni.. isk..isk.. (cam tak pernah muda makcik nih...hihi)

:D






*penatnaipgunatablet nih




Wednesday, February 20, 2013

Aku tampar karang kan..

Assalam.. ^_^

Rasanya korang ada tak habit yg kureng sesuai... Me ada.. Bad habit sgt.. Jgn ada yg ikut tau.. Bahaya.. Kiki.. Kita suka sgt dok cakap.. 'Aku tampar karang kan..'

Teruk kannn..?? Sekarang like perkataan itu dah selalu melekat dikepala dan selalu sgt kuar dibibir mama nih..

Kalu terkejut ke.. Perkataan tuh cam dah jadi bahan latah lak..

Nih sebab gara2 geram ngan org2 site yg tak reti bahasa.. Asyik reti push nak cepat je drawing sedangkan kita nih kena gak check whether betul ke idak.. Org site suka berjanji.. Bagi gula2 nak kontraktor diam last2 org design yg pening nak kena buat.. Si kontraktor lak cam budak br nak kena buat projek lak gayanya.. Semua tak reti.. Semua nak detail drawing.. Kata expect.. Kaum cino nih reti bercakap tp buat keja satu pun tak betul tp disebabkan kepandaian mrk bercakap makanya nampak la mrk nih BAGUS..

Yg nampak tak berapa BAGUS yg ini la.. Yg menulis entry nih.. Mmg tak bagus, lembap la, asyik buat salah la.. Camner tak salah jika buat keja pun kelam kabut.. Salah mrk tak nmpk.. Selalu tak pernah kasi info yg lengkap.. Reti minta nak siap je.. Ingat robot ke del.. Kalu robot pun dia boleh meletup sebab org kasi arahan salah... :)

Geram.. Geram sgt.. 'aku tampar kan'..(Ngan muka serius cam org nak lepaskan geram) Takut tak..?? Kiki



*kena la menaip kat tipon jew skrg.. Sabar jew la.. Kiki.. Nak update resume pun tak menyempat... Hahaha

;)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, February 19, 2013

Puchong Banjir Mama DiCari

Assalamualaikum...






Sumber Pic: Sini


Ramai dah tau pasal itu banjir kann... sampaikan saudara kat pahang ada call tanya kot2 kami tengelam banjir ke tak.. my sis kat terenganu pun sms bertanya khabar.. Ada yg sayang eks.. seronot tau.. :p

Alhamdulillah kami sekeluarga jauh dari banjir tuh tp kalu mama keja tempat lama mmg merasa la jem 3jam di Lebuh Raya Puchong tuh.. kiki.. papa yg balik dari shah alam pun sangkut teruk.. kesian yg 'merasa' jem semalam.. lagi 'terasa' kalu kereta digelangi air.. kannn.. tahziah pada yg terlibat yer.. syukur nyawa takder yg melayang.. 

Sekarang banyak kejadian yg sukar diramal.. so berhati2 la semua yer.. :)






BE di bulan Februari

Assalamualaikum...






Yessss.. BE ke dua utk feb 2013.. :)


***********************************************

Seronot ronot gak la.. wlpun skrg takleh nak update banyak2 atau nak BW banyak2..  walau bagaimana pun.. sy akan cuba aktif BW diwaktu malam.. kiki

cam batwoman terbang malam eks.. kiki

jgn ada yg merajuk tau.. insyaallah mama terjah yer.. :)



Monday, February 18, 2013

Jiran baru lagi

Introducing mr heinz from jerman.. (Kalu tak salah la namanya gitu...)







*cam nama jenama sos lak kannn.. Haha








Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mood..??

Assalamualaikum...

Mood..?? ilang separuh dah.. huhu..




keropok yg sendiri bawa sendiri buka makan.. buruk siku eks.. :P





*entry yg cuba ditulis sejak dr pagi sampai la lepas rehat.. men.. seksanya nak berinternet.. kiki

Saturday, February 16, 2013

Kenapa lelaki dan wanita berbeza..


Assalamualaikum...

Kenapa lelaki dan wanita berbeza..

Ada sahabat (lelaki) mengadu.. mengapa wanita (isteri) sukar nak melayan kehendak lelaki (suami)..?? Adakah sebab wanita ini sudah hilang mood..??

Siapa la saya jika nak berbicara tentang ini.. sy pun wanita jugak.. ada macam2 kekurangan diri.. huhu

tp terpanggil dlm diri utk menasihatinya.. utk lebih dia memahami hati wanita.. utk dia lebih sayangkan wanita.. mana tau kann.. kot2 pasni dia takde nak uh-ah-uh-ah.. psl wanita.. kannn..

wanita nih unik.. mama sendiri merasakan begitu.. dlm kesukaran hidup.. kami tetap dlm benaknya hanya la utk mengembirakan insan disisi.. betul tak..??

jika pasangan lebih memahami.. mendengar kata.. maka berkali2 dia akan membalasnya dengan apa cara sekali pun..

:)





***********************************************


kedengaran cam queen control tak nasihat kita... eh.. kata kita queen of him heart eks.....

;p

Friday, February 15, 2013

Sentap

Slm

Bila salah sendiri, makanya takleh nak sentap. Bila kita dalam keadaan diperhatikan kita pulak kantoi makanya takleh sentap.. Kiki

Sabar jew la. Kita jew salah, org lain elok2 je. Padan muka. Nmpk sgt kita nih gengster.

Ada gaya takleh nak bergalak2 update blog pasni.. Ada mata mermahati ok.

Selama nih kita suka buat donno jew.. 'Suka hati aku la kannn' kiki.. Sekarang kena ambik mood jadi pelakon yg berbakat besar. ;)

Amacam berjaya tak..??

Anggap tegurannya adalah teguran dari Nya.. Maybe banyak yg laro kot selama nih. Insyaallah.

;)



*susah eks kalu bos dok kat belakang.. Silap sikit dpt email suruh minimun usage internet.. Huh.. Dengki ko oram la tuh.. Kikiki



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 Perbuatan Yang Sia-sia

Assalamualaikum...


Sufyan ats-Tsauri, seorang ulama hadis yang terkemuka, menyatakan bahawa ada 10 perkara yang termasuk dalam kategori yang sia-sia (dan rugi).

10 Perbuatan Yang Sia-sia ialah : 
  1. Lelaki atau wanita yang berdoa untuk dirinya sendiri, tapi tidak dimohonkannya doa untuk ibu-bapanya sendiri dan kaum Muslimin.
  2. Orang yang sering membaca Al Quran, tapi tidak membaca secara tertib dan tak istiqamah sampai seratus ayat setiap hari.
  3. Laki-laki yang masuk ke dalam masjid, kemudian dia keluar kembali dari masjid itu tanpa mengerjakan solat tahiyatul-masjid.
  4. Orang yang melalui kawasan tanah perkuburan, tapi tidak mengucapkan salam kepada penghuni-penghuni kubur dan tidak mendoakan pengampunan kepada mereka.
  5. Lelaki yang pergi ke suatu bandar pada hari Jumaat, tetapi dia keluar lagi dari bandar itu tanpa mengerjakan solat Jumaat berjemaah.
  6. Lelaki atau wanita yang tinggal di satu kawasan dengan ulama, tapi dia tidak mempergunakan kesempatan itu untuk menambah ilmu pengetahuannya.
  7. Dua orang lelaki yang bersahabat, tapi mereka tidak saling bertanyakan tentang keadaan masing-masing dan keluarganya.
  8. Lelaki yang mengundang seseorang menjadi tetamunya, tapi buat acuh tidak acuh dan tidak melayaninya dengan baik.
  9. Pemuda yang menjadikan zaman mudanya berlalu begitu saja tanpa memanfaatkan waktu yang berharga itu untuk menuntut ilmu dan meningkatkan budi pekertinya.
  10. Orang yang tidak menyedari jiran tetangganya yang sedang dalam kelaparan, sedangkan dia makan dengan kenyang dirumahnya.
sumber : Di copy & paste dari facebook 
__










surah al-Kahfi Sheikh Sa'ad al-Ghamdi

Assalamualaikum...



 


Ajakkan teman di fb membaca/mendengar surah kahfi di pagi jumaat.. jom kita.. :)

insyaallah banyak mafaatnya..



Thursday, February 14, 2013

Starkbucks

Assalamualaikum...


Semalam.. pulang dari office terus ke rumah mil utk ambik maman, sampai2 tuh diam jew rumah.. selalu riuh dengan suara budak2.. almaklum 4 jantan semuanya... kui..kui..

Mil cakap atuknya bawa cucu2 ke taman.. so kita pun lepak sambil dok borak2.. pasal BR1M la.. pasal cuti2 ke air panas la, pasal kereta la.. pasal cucu2 la.. hehe.. reramai dengan adik2 ipar sekali... 

Balik2 atuk terus ckp kat mil.. 'terkena aku ni.. (mil nama ani) cucu2 kau mengajak kesana..'
sambil tunjukkan resit... resit starkbucks u... terkejut kami..

dia cite si adam mengajak.. katanya murah.. si atuk ingat harga air dia cam harga kat kopitiam jew.. so dia layan la.. kiki.. so terkena sudah atuk.. kena rm38++ (diorg order 3 cawan air) hahaha.. bijak sgt budak zaman sekarang.. kannnnn

kata atuk.. 'dah la mahal.. minum tak abis.. aiman jew habis.. semua menbazir.. aku nak order air teh pun tak tergamak.. hish.. budak2 nih.. geram aku..'

mil jawab.. 'dah awk layan bdk2 tuh ngapa... atuk kau mmg kalah ngan cucu. huh'

hahaha.. kami reramai gelak.. aduhai.. my sil sibuk marahkan diorg.. kami ckp la.. 

'nnt nak kena claim ngan papa kau nih.. pandai2 sgt gi sana.. atuk tak keja tau' 

'tak kesian kat atuk ke.. siap dia.. ckp papa dia..lain kali kalu nak gi.. ajak mama ngan papa.. jgn pau atuk lg.. tau'

si alif kaver cakap gini.. 'ala.. adam yg ajak.. pastu salah oder lak tuh.. tuh mahal.. salah order susu' 

mama tak faham la pasal apa salah order susu ke apa ke.. sebab mama sendiri pun tak pernah masuk situ.. bukan tempat kita la yer.. mahal serupa bedil.. dok mampu ai.. kikiki


 :)

Buku Merahku

Assalamualaikum...

Hari jumaat lalu, kita cuti kunun2nya sebab nak balik kampung awal. Nak lari dari jem sebab tau ramai yg balik kampung kann..?? hihi... 

Tp perancangan kita tak sama ngan perancangan diatas sana kann... tertulis hari jumaat tuh mama kena gi ke tempat lain dulu.. gitu..

Hari ahad sebelum tuh... kita dah try gi kat Putrajaya tp tutup... ada cite kat SINI... ala ada org bengang ngan kita tuh!!!!... hehe..

Tau2 pagi jumaat tuh, dia sibuk ajak gi sana balik.. katanya nak setelkan mama punya dulu, tp disebabkan belum kemas baju apa lagi so dekat kul 10pg baru gi sana.. ramai org wlpun sepatutnya cino2 nih balik kampung dah utk makan besar.. hari tuh buat kat puchong perdana jew.. senang dekat je.. :)






Tunggu punya tunggu, dekat kul 12pg offline lak.. gi tanya sempat ke idak.. org tuh nak solat jumaat lg nih.. tp pegawai tuh suruh tunggu.. kami pulang tepat2 kul 12.30 tghhari.. tp kena datang balik kul 3 untuk ambik passport.. yer... buat passport uols.. hahaha.. ramai betul orang buat passport.. siap ada yg datang ngan beg besar lagi.. gamaknya nak balik kampung tgk2 passport dah expired.. kena la renew dulu.. gamaknya.. :)


Datang balik kul 3lebih.. setel tepat2 kul 4ptg.. huh.. berpeluh ketiak menunggu benda nih.. sabar ajew la






Nanti kena bawa anak lak kesana.. aduh.. berpeluh ketiak lagi... buhsannya... :(


*will be continue.. kiki... bye2.

Wednesday, February 13, 2013

Sengal

Assalamualaikum...

Kalu entry sebelum ini kita Janggal tp berderet2 ayat mengalahkan karangan budak ambik spm.. maka ini entry bersambung dengan Janggal la jugak.. kiki.. mood kelaut nak buat keja.. susah wei jenis jiwa mandung tak tentu arah nih.. :)

Harini kerja yg mendesak sebab minah jerman nih nak balik kg dia.. walaupun bukan kerja yg urgent sgt pun layan la jugak.. dalam pada itu kita lebih banyak mengambil masa utk belek email yg lama tak terusik.. buka blog orang... komen sikit sebanyak.. takde mood lg nak komen benda apa.. boleh gitu.. kikiki.. sengal je arini.. weng semacam.. kiki

badan penat otak pun malas nak berfungsi.. letih sgt.. semua kawan cakap muka kita nmpk sgt penat.. huhu.. sabar jew la.. bateri weak.. :)



Sehelai kaftan bercorak batik buat gaby yg nak pulang ke kampungnya di jerman.. moga2 dia suka la.. masa kita tunjukkan kaftan nih kat tokma.. tokma gelak.. katanya.. 'ore jerman nak pakai masa bila wei baju kaftan.. tempat dia sejuk kann..' tp kita berpendapat.. hati kita ikhlas nak bagi.. so kita bagi la jugak.. sebenarnya nak cari yg lagi ekslusif tp tak sempat sebab masa limited dan banyak kedai/butik batik tutup.. hentam je la labu.. sejauh manakah ikhlas mu mek yana..??? omg.

kasi sudah.. dia pun sudah ke klia nak naik flight.. so redha jew.. apa pendapat korang..?? hahahaha... sengal kannnn


 :)

Janggal

Assalamualaikum...


Sudah 4 hari tak update blog. malah tak teringat pun yg kita ada blog... dan bila nak cuba2 update seakan janggal je.. perlukah update..? nak update apa..? org lain pun takde masa nak baca blog kita.. (ayat cam org giler trafik blog kasn..??? kah..kah,,)


Korang best tak sepanjang cuti korang..?? me betul2 menikmati dan menhargai ruang yg terhad itu.. melepas rindu.. bersoksek2 dengan tokma, ngan adik2... hehe.. mising them truly.. :)


Makanan apa pun tokma sediakan.. mesti me merasa.. nnt tak tau bila lg nak blk kannn... semua mknn yg teringin mkn kompom dicari dan dicubit wlpun tengah kenyang... dok kg terasa perut kenyang je.. nyaman sesangat... ya allah seronok sgt...


Sebelum blk aritu.. me seakan2 teringt kat seseorang.. saudara belah tokma.. kita panggil dia mak mah.. rindu kot. masa kecik2 dulu.. tokma gi menoreh.. dia la jaga kita ngan adik kita... lama gak tak jumpa... terbayang2 saat dia jaga kita masa kita kecik2... tak disangka2, sampai2 umah tokma dan tokabah ajak gi umah dia... dia jemput makan kenduri anaknya kawin... kalu tokma tak ajak mmg nak ajak juga gi jejalan umah dia.. kira kebetulan yg indah sekali.. kiki.. walaupun penat sebab sampai umah tokma dalam kul 4.30pg (kami bertolak dari puchong kul 8 malam lebih) tp gigih je berjalan.. kiki.. lepas kenduri rumah mak mah gi jelan umah bapa saudara lak.. dia jemput kenduri arwah.. rumah bapa saudara dekat dengan Bukit Bunga di Tanah Merah.. so shopping sekali.. kikiki 


Hari keesokkannya pulak, lepas hantar adik kita naik bas (dia balik ke terenganu.. belajar lagi.. balik awal utk siapkan assignment) kita ke Kota Bharu lak.. cuba2 gi jalan kat Bazar Tok Guru.. sampai dalam kul 5ptg dah.. belek2 dan belek2 dan beli.. tgk2 kul 6 org sibuk tutup kedai.. hehehe.. pulang la kita kann.. tak sedar2 masa berlalu.. haha 

Shopping..?? huhu.. tak kerkira duit habis.. tp seronok bila tengok ibu tersenyum dengan pemberian sepasang kain yg tak seberapa.. juga ucapan terima kasih dari mak mentua... hihi.. me kasi  kain pasang utk raya.. dengar2 org ramai dah menempah utk raya.. kannn :)

Balik puchong hari isnin.. lepas zuhur bertolak.. tp menyinggah umah adik di kuala krai.. lepas ansar bertolak ke KL.. alhamdulillah.. kereta ada banyak dijalan tp tidak sangkut teruk.. selamat sampai kul 12tengahmalam lebih. huh.. penat mengalahkan driver.. kiki

Semalam seharian mengemas dan membasuh kain baju.. ampaian limited so kena sambung balik lepas balik keja nnt.. :)

Penat letih tak abis tp cuti hanya sampai selasa so rabu harus masuk bertugas walaupun malas sesangat... kikiki... hati dan jiwa tak rela... :p

Ada komen dan kunjungan dari teman2 ke blog ini.. mekasih yer.. insyaallah kita cuba terjah balik blog korang.. kompom korang masih lagi sambung cuti kann.. syoknya la.. 

:)



*nak tepek pic pun takleh.. bb mama buat hal.. so bertabah la melayan kerenah dia.. kiki


Thursday, February 7, 2013

Mood merah sudah mai.. :)

Assalamualaikum...






suasana yg mengumbirakan... sampai habis semua bauan winyak wangi mahal dah.. terus barbau limau.. kikiki...

walaupun teramat kelam kelibut siapkan keja.. tp hati banyak gumbira.. nak kelik raya esok hari.. diharapkan maman sudah ok.. anak mama demam uols.. tp semalam cam dah ok dah.. 

office korang sure lagi meriah eks,, 

berkemungkinan blog akan menyepi lama.. so harap datang dan baca entry yg lama2 yer.. bagi qatam tau.. kikiki

:)



Garu buku lali sama nikmat macam....


Did u know..




Sumber: email.



***********************************************
Aduh.. ko bisa ya... ya bener.. kikiki
pesanan : baca boleh.. percaya jangan..
nnt kegersangan lak pulak para2 suami kita sebab kita sudah bisa puas sendiri.. hahaha
senget kann..
:)
*Bz sgt.. nnt kan nak raya.. so kena rushing utk siapkan apa yg patut.. lgpun skrg handle projek under construction so pemintaan diorg agak2 mendadak.. terpaksa layan kehendak tahapehapehapetah.. stress rasanya..


Wednesday, February 6, 2013

WW | Wig scarf

Assalamualaikum...



sumber : twitter wardina





***********************************************

fesyen yg menyesatkan nih..

minta2 jgn ada yg terpengaruh la yer kawan2..

tudung dah menyerupai rambut.. baik takyah pakai tudung.. sama je hukum dia kann

haram pakai benda yg menyerupai apa2 untuk kununnya nak tutup rambut..

nih terang2 pulak serupa ngan rambut jew... berkaler pulak tuh... 

macem2 dugaan dunia akhir zaman nih...

;(


Tuesday, February 5, 2013

Mai.. mai.. nak tunjuk nih.. :)

Assalamualaikum...

Nih nak tunjuk nih... kan ada cakap kita dpt hadiah dari jauh.. entry INI



so nih dah buka.. sudah rabak itu pembalut.. kikiki.. sekali lagi mekasih mama aiyu.. maman suka sgt.. :)

sesuai benar la dengan kegemaran dia kereta.. selalu susun kat ruang tamu sekarang susun kat dlm kotak.. bagus.. tak bersepah rumah.. kikiki


***********************************************
alhamdulillah.. hasil berblogwalking kitaorg yg tak pernah bersua muka atau bertepuk tampar dapat mengeratkan silaturahim. hati mama berbunga gembira sgt... yg penting persahabatan yg erat terjalin antara kami.. kann.. :)
nih hasil salah satu blogwalking mama.. sebelum nih pernah dpt dr saudara Eqbalzack
kat emtry INI dan INI.
jangan ada yg gelak lak baca entry mama dulu2.. merepek tah hape2... (ke sampai sekarang eks.. huhuhu)
;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...