Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, August 29, 2014

Selamat Bercuti

Assalamualaikum...

Dlm kepala skrg.. CUTI.. CUTI.. sejak dr ari senin lg dah feeling nak bercuti.. huhu

Paksa diri dlm erti kata seret kaki dtg kerja.. haha

Dan skrg nih.. malas nak buat apa dah.. nak tunggu 'time' blk dan blk ngan selajunya.. hahaha

Lagi 5 minit, stress nak tunggu 5minit.. lg pening mengenangkan kerja menanti lepas blk cuti.. ari senin cuti ganti kan uols.. br dlm half an hour me baru tersedar yg senin nnt cuti.. huhu

Kerja oh kerja.. haha.. mak nak cuti dulu yer.. pandai2 la korang bawa diri.. letih ok melayan kerenah korang (hahaha) 

Blog pun akan bercuti.. kiki

Selamat Bercuti dan selamat menyambut kemerdekaan yg ke..?? 57 tahun ok.. kiki




:)



Thursday, August 28, 2014

Tips nak org terus baca blog kita

Assalamualaikum...


chewah.. tajuk tuh buat org menangis nak baca.. tp kelakarnya entry dr org yg jarang dah update blog.. hahaha

suka hati kita la.. jelous la tuh tau.. kiki

Nih baca tau kat bawah nih.. hasil kerajinan me copypaste ok.. hehe

Sebenarnya tip ini dah pernah saya keluarkan untuk tatapan pembaca blog ini, tetapi mungkin tak berapa jelas kot. Kali ini saya berikan terus satu contoh untuk anda lihat di akhir entri ini, dan mungkin boleh perbaiki di masa hadapan.
  1. Elakkan dari memilih jenis font yang terlalu kecil atau terlalu besar. Saiz standard yang disyorkan ialah antara 10-14 mengikut jenis font yang digunakan dalam blog.
  2. Gunakan warna font yang membolehkan ia jelas dan mudah dibaca. Elakkan penggunaan warna menyakitkan mata seperti warna-warna terlalu terang atau florescent.
  3. Kontrakan warna, jenis, dan saiz font yang sesuai untuk kandungan dan tajuk. Cuba nampakkan perbezaan tersebut.
  4. Elakkan penggunaan latar blog yang menyukarkan pembacaan entri.
  5. Gunakan cara terbaik latar penulisan hitam dan putih kerana ia warna asas yang boleh diterima oleh semua. Tak perlu nak fancy sangat.
  6. Gunakan jenis font yang standard atau yang mudah dibaca. Elakkan guna font yang terlalu artistik untuk menulis isi kandungan blog.
  7. Ini antara tips mudah yang dapat saya kongsikan kepada anda semua. Mudah-mudahan boleh dipraktikan dan diamalkan sebaik mungkin.


Pembaca adalah penting. Jika anda inginkan pembaca, cuba pastikan mereka tidak hadapi kesukaran nak baca blog anda.



Copypaste dari SINI



Bulan syawal.. bulan pertemuan

Assalamualaikum....

Seronok thn nih sebab dpt jumpa member lama.. kat kelantan aritu.jumpa 2 org member lama.. tp bergambarnya sorang jew (jumpa ari lain2)

On the way blk tuh me mengeluh ngan papa... jumpa kwn sikit punya lama. Tak teringat langsung nak berselfie.. hahaha.. terus me salahkan hubby sebab dia yg patut snap pic.. dia kan peneman ai.. haha.. patutnya dia jd kameraman ai la.. huhu.. patut la ai tak berjaya jd blogger hebat.. kahkah

So bila jumpa member satu lg nih.. my hubby menjalankan tugasnya.. kiki


Alhamdulillah seronok sgt... rezeki thn nih.. ada ruang masa, mood hubby ok.. semua smooth jew.. kiki

Dan nak dijadikan lg satu cite.. me gi kenduri ex-office kat ampangan, n9.. me ada la up status kat fb.. dan member satu sekolah dulu komen.. dia marah sebab me gi sana tp tak gi jumpa dia.. haha.. BOLEH gitu uols.. hahaha.. dia mmg dlm friendlist tp jarang2 la dok berchat atau berconnected ngan dia.. haha

Last week, papa dpt jemputan open house kat senawang.. so harus la jumpa member tuh kann... dekat 20 thn ok xjumpa.. haha


Kat wassap asyik dia ckp.. dia dah gemuk.. first empression for me.. kurus ok.. banyak sgt yg kami borakkan.. almaklum dekat 20thn ok tak jumpa.. hahaha.. sama negeri jew pun.. tp tak ada jodoh nak jumpa.. kat n9 jadi jumpanya.. kiki

Dia dah jadi org negeri dah.. kawin dan anak 5.. yg sulung dah sekolah menengah.. aduhai.. rasa cam terlambat eks mama nih.. hahaha

Balik dari n9, ada open house kat umah kawan me jugak, kerja dekat2 tp haremmm nak jumpa.. hahaha




Sedih hidupku.. Kawan ada dekat pun susah nak jumpa.. mkn thn br berkesempatan jumpa.. hihi

Untung jika korang masih lg dpt berkumpul.. berjumpa.. berborak dgn kwn rapat tanpa had waktu cam dulu2.. hihi..

Bahagia eks.. moga ada usia, ada rezeki berjumpa lg.. jika blh dpt jumpa kwn2 yg lain2 lak.. seronoknya.. kannnnn

;)


Wednesday, August 27, 2014

Cara mengatasi kebosanan masa bekerja

Assalamualaikum...

Tau.. bila jiwa parah gitu la jadinya.. hahaha

Harini bosan sgt.. geram rasa hati.. last2.. me gi dok sebelah bos.. tgk dia buat calculation guna Rstab sampai la waktu rehat.. kahkah

susah bila takde kerja.. lg susah tiba2 berlambak kerja.. huhu

Me ada google tips2 untuk mengatasi kebosanan ditempat kerja.. antaranya me list-downkan yer..


  1. Kemas ruang kerja sendiri
  2. Buat aturan kerja untuk pastikan kerja teratur
  3. Siapkan mental dan fizikal utk positif dalam bekerja
  4. Dengar lagu atau surah al-quran
  5. Penuhkan perut (bersarapan sebelum masuk kerja - to make sure bertenaga dan bersemangat)
  6. Buat kerja secara berkumpulan
  7. Lakukan senaman ringan
  8. Bertegur sapa ngan rakan sebelah (rakan kerja)
  9. Dan seterusnya.. (sila penuhi ok)
Banyak lagi sebenarnya kannn.. hehe.. dan ada gak yg tak beshnya.. sini (tempat kerja me) tak dibenarkan mendengar lagu (even ngan earphone) dan kena extra hati2 utk tgk phone (blg tgk phone if betul2 ada emergency jew) Hebat tak suasana opis ai.. ahaks..

Penat gak nak layan tapi sapa la kita nih kannn.. layankan jew la.. lastly tersenguk2 didepan pc jew la.. kiki






Tuesday, August 26, 2014

Hati takdak senang

Assalamualaikum...

Harini tak tau nape.. badan seram sejuk.. dan rasa cam nak muntah lak..

Pelik sgt.. adakah disebabkan me byk fikir.. atau stress..?? Rasanya me takde la luar kawalan tension..

Kerja arini pun relax2 jew.. pelik mmg pelik.. huhu

Adakah ini gangguan disebabkan kerisauan yg terlampau.. skrg me risau psl company nak berpindah ke tmpt br.. ke pj pulak uols.. sah2 jew dah tuh.. tuh kot buat akal dok risau xhenti2 nih.. sedangkan blh lg pun kuar memo.. skrg dok dengar rumous jew.. dan me tanya dah ngan hr.. kompom pindah cuma dia xnak ckp tmpt mana yg sebetulnya.. dkt2 stesen lrt.. me google.. stesen asia jaya jew kan kat pj..

Wajib menempuh jew kat ldp dan federal lak wei ai.. huhu.. ke ada jln lain ke nak ke sana.. huhu.. kita nih bkn terer psl jln... fail ok..

Nak gi solat dan bertenang sikit.. takleh dok diam rasanya nih... sakit kepala dan rasa nak muntah.. huhu

Penat ok jiwa parah gini.. cuba bw bertenang sikit yana.. huhu..
posted from Bloggeroid

Monday, August 25, 2014

Bagaimana nak kreatif dalam kerja seharian

Assalamualaikum...


Sari dua nih.. kerja banyak.. dan terfikir dalam dok sibuk nih.. kerja apa2 pun perlukan ke'kreatif'an.. kalu x kreatif kerja sikit pun jd berlambak.. meleret2 sampi berminggu2 nak siap... kannnn

Tp dlm kita kerja nih.. ada tak kasi ruang utk kita berkreatif..??

Itu semua bergantung pd bos atau pd kita..?


orang kalu balik lambat dr opis.. mesti org lain akan kata.. org nih rajin dan bertanggungjawab dlm siapkan kerja.. so org yg jenis on-time blk dikatakan kurang menyumbang pd opis.. tidak achieve performance level.. tak bagus.. tak performance well..

orang yg buat silap bila diberi task yg berbeza dr biasa dia buat.. mestikah terus diberi point tak performance... tak bagus kerja dia.. dan org baru masuk.. kerja tak sampai setahun boleh dpt perfomance bonus one month.. berbanding org yg dah kerja hampir 2 thn yg diberi 60% dr gaji.. tak smpi sebulan bonus.. adilkah..??





Dengarkan luahan rasa org yg risau pd benda2 yg tak tahu akan berlaku didepan hari.. huhu


Saturday, August 23, 2014

Kisah tong gas abis

Assalamualaikum...

Semalam blk kerja, nak masak nasi tgk2 gas abis.. guano.. tunggu papa jew la.. kuar mkn luar.. huhu.. perut sejak ptg lapar... plus sakit tang ari2 tak tau sebab apa..
Bila dah lambat plus perut sakit.. benda sedap pun jd xsedap. Huhu

Mama punya.. chicken rice sizling... huhu.. xabis pun... mood tak besh jd semua xbesh.. huhu

Air jew win... me order lemon tea hot.. Nak halau angin dlm bdn... huhu



Nih maman punya.. tak tau dtg dr mana mood dia nak mkn chicken grill... selalu mesti request nasi.. hihi

Nak potong ayam pun xpandai.. ada ati mkn chicken grilled... haha

Dan di pg sabtu nih dtg mood mengila nak goreng popia Otak2.. pui... dah xde gas la br rasa nak rajin kannnn... hahaha

Teringat kat rice cooker hadiah kawin kita.. tak pernah guna pun... huhu...

Ada pernah nak kasi tokma jew sebab masa tuh rice cooker tokma rosak tp tiap kali blk kg mesti lupa nak bw blk... smpi la dia beli rice cooker br... haha

Rice cooker nih elok jew dlm kotak dia ngan gurantee yg tak bersentuh... haha

So melayan mood nak mengoreng.. jom goreng guna rice cooker.. ahaks


 Takde motif tong gas abis di upload sini... haha


Hasilnya.... dapppppp

Selamat berhujung minggu uols... hihi... Arini xde open house.. esok ada 3 ke 4... layannnnnn

;)

Friday, August 22, 2014

Nour Ain Beauty Sets

Assalamualaikum...

Rasa seronok.. sebab apa seronok nih tiba2..?? hehe

Kita baru try pakai jenama nih.. sekarang baru 3minggu kot.. (lupa nak kira daaa)..

try yg nih jew dulu.. :P



Sekarang bila terpegang pipi sendiri.. terasa halus jew kulit.. i like.. hahaha

#poyoeks

tak kisah la janji hati happy.. kahkah


Thursday, August 21, 2014

Gambar kena hacked..??

Assalamualaikum...

Apa rasanya jika gmbr personal kita.. gmbr selfie yg tah haper2 tah boleh jatuh pd org bukan muhrim.. apa rasanya..?? jika gmbr yg biasa2 ok la jugak wlpun dlm hati benggang (if kena kat me la.. kompom bengang kann.. ) kalu pic yg seksa (seksi dan mengiurkan.. atau mengaibkan diri) lagi la MARAH kann..

Korang rasa patut ke buat report polis..?? wlpun kita mmg kenal org yg ambik pic kita tuh.. kita takleh letak rasa percaya dengan merayu minta dia delete gitu jew.. boleh letak percaya lg ke kalu dah pic personal yg mengaibkan boleh dia simpan buat stock layan onani..??

Bodoh dan benggang kot..?? ke salah fikiran me gitu..?? huhu

Mesti korang terkejut kannn.. nih bukan kisah pic me yg kena jd stock pelepas nafsu (jika boleh minta jauh la jadi gitu..) nih kisah seseorg.. dan kata2 diatas tuh menjadi TANDA TANYA me kat minda lepas tau kisahnya gitu.... 

Mengapa.. bagaimana.. Jika jelas menceroboh hak kita wanita.. baik gi report polis la kannn.. dr pic kita dia boleh ambik dan simpan.. karang segala benda yg sulit dia tau.. bahaya oooii..

Me pelik sebab that girl boleh tak buat report polis.. dia kata dia kenal org yg simpan pic dia tuh.. bertahun kenal katanya.. dia dah minta that guy delete pic dia tuh.. 




Kalu me.. susah nak percaya la.. huhu.. lagipun rasanya nak kena tau niat sebenar that guy jugak.. mana tau niat dia mmg jahat kannn... wlpun kenal dia.. tak bermakna 100% pun kita kenal org.. semua org boleh berubah mengikut kitaran masa.. kannn

So jgn mudah sgt percaya ngan org.. jgn senang2 atau biarkan org pegang or belek our phone tanpa didepan kita.. senang2 org bluetooth our personal pic.. lagi2 la kita tau kita nih banyak selfie pic ngan pakaian tak cukup kain.. (ehem.. faham2 la yer kaedahnya tak cukup kain tuh.. rasanya perem tgk pun boleh stim kot.. hahaha)

Jika rasa malu nak gi report polis.. so lepas snap pic seksi kita tuh... delete jew la balik.. tak dtgkan faedah sgt pun sebenarnya.. tp kalu nak sent kat hubby pun.. lepas sent delete sudah eks.. hahaha

Kalu korang apa korang akan buat..?? huhu



Wednesday, August 20, 2014

Kemaafan yg terindah

Assalamualaikum...

Hati sapa tak pernah sakit jika kena tipu ke.. kwn menikam belakang ke.. bos marah ke... tp bila sampai suatu masa.. kemaafan itu perlu diberi... dan maafkanlah seikhlas hati pd sesiapa pun.. sesungguhnya nikmat kemaafan tuh benar2 menenangkan...

Hati rasa kosong tanpa sesak dada.. kepala ringan.. dengan sendiri merasakan segala dugaan itu hanyalah sementara.. wlpun sebelum ini rasa cam tak senang duduk.. tidur xlena.. nafas cam tersangkut.. huhu

Lepas maafkan dan lepaskan segala apa yg berlalu atau akan berlaku pada Illahi.. tenangnya.. masyaallah.. rasa sesal diri ini mengikut kata hati.. tolong tenang ok yana.. huhu

Nmpk sgt imanku tipis.. huhu.. tolong hambamu ini.. ku nak masuk syurgamu tp masih leka dalam kehidupan yg sementara.. huhu




New tudung.. oooohhh.. selekehnya la me... hhhmmmm

posted from Bloggeroid

Sunday, August 17, 2014

Asus Zenfone 5

Assalamualaikum...

Mcm besh jew... mcm besh jew... hihi..


Kita nyer merah..:)

Terbeli zanfone 5.. sedangkan nak beli zenfone 4... hihi

Nak beli pun sebab phone a390 rosak dek dibaling me.. so kena ganti la tipon dia... huhu

Bila beli zenfone 5 so secara langsung tipon nih jd milik me.. papa pakai a889 sudah yer... kiki... sebab zenfone 5 nih besh sgt... :)



Thursday, August 14, 2014

Orkidku

Assalamualaikum...

New Hobby : Orchid








Satu terapi buat me bila stress... wlpun nama atau jenis orkid apa xtau.. me suka dan harap hidup lama la kat halaman (balkoni) kami.. masih mengoogle ttg orkid sekarang... haha... bg yg terer psl orkid.. meh kasi link me nak bc... haha..

menjadi kemungkilan me skrg ialah.. bila bunga dah mula layu dan kering... perlukah me potong dianya tangkal supaya nnt dia naik bunga blk..?? huhu..

ada yg tau..?? 

Wednesday, August 13, 2014

Throwback Entry : Melakaraya

Assalamualaikum...

Kisah sebelum puasa.. Hari agung's birthday.. hehe... ini kira sambungan entry sebelum ini.. lama giler eks.. huawa.. 

Klik sini tau... -----------------------> LINK

Imbasan sikit yer.. time itu tengah kemas umah.. tiba2 ada yg mengajak berjalan.. kelam kabut kemas baju kunun.. sebabnya MIL ajak gi cameron.. boleh tahan eks.. hahaha.. tp bila sampai umah MIL.. adik ipar ckp tak jadi gi jauh2.. takut jem.. almaklum time cuti gini.. so diskus gi tempat yg boleh balik hari jew.. so ke MELAKA la kita.. :P

Kami point utk mencari dan mencuba coconut shake pantai klebang dan dinner ikan bakar umbai.. adik ipar penah cuba dan dia ckp.. mmg SEDAP.. terliur ok .. kiki

Tang Coconut shake tuh buat kami tak menahan nak cuba... kami kuar dr umah pun hampir 3ptg dah.. gi ke arah pantai dulu.. tp sedih uols.. abc yg dicari berderet org beratur dan bila lalu dpn kedai tuh.. dah ada adik2 lambai tgn bg signal abc dah xcukup utk kami.. ramai lg beratur.. pasti ramai yg frust aritu.. huhu

So bhenti kat tepi jln tgk org beratur beli coconut shake.. aduhai.. apa la nasib.. xde rezeki eks.. sambil2 tuh berbincang nak kemana lak.. kiki.. me tak pasti apa yg adik2 beradik diorg berbincang tgk2 jew hubby masuk keta dan terus gerak.. kita pollow jew la ala2 dah sampai kannn.. i like.. ;)

dari jauh... blh spot tak apa yg menjadi fokus mama masa tuh.. hihi

lalu lak depan dia... haiiii... kiki


syok ke naik tuh..?? tanya kita kat papa.. bg hint kot2 dia faham.. huhu


susah nak cr parking eks kat bandar bersejarah nih yer.. pusing2 dan last sekali park kat parking lot pasaraya besar kat situ.. tak hengat dah pasaraya apa.. kiki.. kita masuk parking jew pastu berjalan ke tmpt yg terpapar diatas.. hihi.. Pahlawan walk market.. ;)

Jln2 dan makan2 asam pedas la uols.. ;)

Lepas mkn diorg ajak gi naik benda yg menjadi fokus me ptg td.. kompom la laju kedepan mama tinggalkan diorg yg sibuk belek2 brg.. haha

Tp sedihnya.. me tak sanggup nak beratur uols.. ramai betul umat muhammad yg beratur nak naik si taming sari tuh.. kalu berkehendak waja kena beratur lebih kurang setengah jam atau lebih baru dpt naik benda tuh.. huhu

byrn yg dikenakan rm20 sorang bg dewasa dan kanak2 rm15 (kalu silap maaf.. mama mungkin tersilap.. almaklum lama dah pun pergi.. nak google pun malas.. haha)

so mama tarik tangan papa.. ajak naik beca berhias.. lama dah teringin nak naik.. haha

alhamdulillah.. seronok sgt.. kiki


Sekali naik (trip beca berhias) dikenakan rm20 atau rm25 (lupa ok)... blh request lagu kegemaran kita.. tp kami biarkan jew adik beca tuh pasang lagu apa2 pun.. kami xde hal.. layann jew.. kiki.. tp lg dangdut dia pasang besh woo.. kiki

Sian tgk dia kayuh basikal 3 roda tuh.. almaklum sorang2 kami pun dah berat berapa..  si pengayuh tuh muda lg.. pangkat adik2 (around umur 20an gitu) basah berpeluh dia.. ada tmpt berbukit dia suruh kami jln kejap.. hihi.. tak terkayuh nyer.. haha.. tp rasanya semua yg naik kena turun jln sikit.. mmg basikal tuh xmampu bawa beban manusia.. kiki

Seronok gak la... kami dibawa pusing2 dalam dalam 20minit gitu.. kalu nak turun kat tmpt bot utk pusing sungai melaka pun blh.. tp kami xdenyer nak naik bot dah.. perlu pulang ke sarang la uols.. kiki

ada plan nak tidur sana tp kebetulan ada saudara diorg nak dtg tumpang tidur... kan mlm tuh ada bola kat bukit jalil.. biasa la kann.. penat kalu nak blk umah diorg kat pahang lepas tgk bola.. kiki

Nak cr hotel dan-dan itu pun cam susah kot... selalu full house jew kann.. org melaka tau la kannn.. dok gitu..??

:)

Tuesday, August 12, 2014

Kerenah kawan di FB

Assalamualaikum...

Bila posting pic kat FB kompom ramai yg suka LIKE (bukan la perasan ok.. realiti gitu.. #poyo) me pun suka LIKE pic org.. haha

Tp bila posting pic satu nih.. hati banyak geram.. kan terus mendapat.. huhu




 Org lain komen biasa2 jew pun... tiba2 jew 'pakcik' nih menyelit.. huhu



Mcm2 kerenah eks.. nak bergurau pun agak2 la.. laki ai ada lg tau.. nasib dia LIKE je perkataan 'benggong' me tuh.. 

Me jarang upload pic sorang.. selalu mesti ngan hubby atau ngan anak.. takde pun feeling2 wa nih jelitawan utk di LIKE oleh kawan2 pun... realitinya pun me sedar diri ini tak cantik pun.. buat kena kutuk jew nnt.. hahaha

tuh 'pakcik' nak bergurau la.. tp gurau tak kena bg me.. terus mendapat benggong.. haha

Agak2 korang kasar ke bahasa yg me guna..?? spontan jew tuh taip.. pastu malas nak tgk dah.. pg nih perasan notification dr hubby me.. dia LIKE perkataan yg me kasi kat pakcik tuh.. hahaha.. sengal sgt ok.. 

Sesal tak sudah upload pic tuh... huhu



Monday, August 11, 2014

Posing raya

Assalamualaikum...

Hasil dari menyoping kat Downtown bangi.. kita boleh melaram kat open house.. kiki (niat beli tuh sebab nak gi open house pun,.. kiki)


hasil kerja si fotografer.. my son.. kiki

Cumil tak..?? haha.. sabar jew la..

Gi open house umah mentua sista.. diorg buat berjemaah senang dan tak renyah.. start majlis kul  2 ptg sampai 10 mlm.. so ikut suka nak gi kul berapa.. janji WAJID dtg.. huhuhuhu

Gi kul 5 dah kot.. haha.. sian adik mama menunggu.. takkan la nak ai gi kul 2 dan blk smpi tutup majlis kot.. melampau benor namanya.. hahakhahak.. tp akak ipar adik mama siap bg warning suruh me tunggu smpi giliran basuh pingan.. kiki... basuh pingan apa sgt.. diorg guna pingan plastik.. cawan plastik.. kiki..

Suka tgk keluarga diorg bersama2 bergelak tawa bergurau.. hihi.. me pun xcanggung bila sesekali kesana.. hihi.. org jawa nih mmg mesra dan baikhati eks.. dtg kenyang2 pun mesti dpt sebeban makanan buat balik.. kiki..


Balik dr klang.. berehat jap dan kuar ke open house kat balakong lak.. meriah uols.. hihi



-taktau nape... terasa nak upload pic sendiri jew... haha.. sabar jew la..-


Saturday, August 9, 2014

Downtown Bangi

Assalamualaikum...

Semalam sesuatu terjadi.. menitis airmata.. tp bila2 direnungkan.. its maybe me yg over reaction kot... huhu.. emosi terganggu sejak dua menjak nih.. please go away sad feeling.. need more kesabaran.. please iman kuat sikit dr dengar hasutan setan dan memikirkan perkara yg bukan.. huhu.. jika benar itu takdir jd me kena lebih tabah dan tenang.. huh.. tipisnya imanku.. :(

Emosi terganggu.. badan jd lemah.. perkara terbaik utk release ialah shopping... huhu.. mata dan nafsu terasa tertarik pd tudung2 yg dipapar kat fb (online shopping)... pastu hati teringin cam nak cari skirt utk buat melaram gi open house aidilfitri nnt.. kiki

Tp lepas dinner cam ngantuk.. tp mulut ringan ckp nak cr tudung.. papa ajak gi Downtown bangi.. ahaks

Dan hasil rembatannya ialah..



 skirt kembang ala2 duyung.. cumil angat..

tudung bawal kosong.. rm5 jew.. tp for me ok apa... blh melaram ngan skirt tuh.. :)
 tudung bawal printed.. cumil jew kan..

 Bau pewangi kereta nih Hunnydew.. cam nak gigit jew bau dia.. hihi 



Dan me menikmati keseronokkan dpt skirt dan tudung baru ngan sarapan secawan kopi dan sepiring popia perisa otak-otak.. :)

Besh hidup ini bila kita tenang.. ;)

Friday, August 8, 2014

luahan rasa hari semalam..

Aku paling bengang bila kerja aku dikejar2.. masuk opis dia dah tunjuk muka suruh me buat cepat.. sabar jew la.. pc pun belum buka lg..

tau la ai on medical leave.. kerja tertunggak.. tp ai sakit ok.. agak2 la.. dlm pada itu lak kena gi training.. training lak kata halfday.. jadi hampir satu hari.. berbaki sejam setengah utk buat kerja.. ingat blh siap ke..??

tuh pun ai sanggup gak bertahan stayback smpi kul 6.15.. tuh pun rasa bersalah sgt.. sembahyang lak kena lambat2 kerana kerja.. pui.. sakit hati ok..

tutup pc dan blah dr workstation.. wlpun dia ada kat situ.. wa buat bodo jew... dia ada lak masa berborak dan menengok kerja org.. tp taknak buat sendiri kerja sendiri.. nak tunggu aku jugak buatkan.. pui..

dlm kena kejar.. aku siap gak.. draft pun namanya so plis check refer your design kot.. dua kali kena amend sebab kau sendiri checking pun salah.. sedangkan sorg lg pun kejar aku utk another project.. pui.. nak sembahyang pun berlari2.. tak khusyuk wei la..

Sekarang nih dua2 project dah serah utk checking.. dua2 pun xdtg balik utk last edited.. sebab kunun nak hantar site kan arini.. aduhai.. sempat lg aku update blog.. agak2 korang sakit hati tak..??

Aku pasti.. last2 minute punya dua2 project nak aku kena edit nih.. kompom punya.. huhu.. stress mak tau..


Posted via Blogaway

Tuesday, August 5, 2014

Hutang entry

Assalamualaikum...

Harini kita on medical leave... bukan sebab mood raya.. cuma tak sihat.. huhu.. so ada masa utk belek blog.. buat blogwalking dan bc kisah raya korang.. dan tersedar..

Rasanya terlalu byk entry yg kena buat throwback aka mengimbau kisah lalu.. hihi..

Tak pasti KENA buat kot tp rasanya bergantung pd kerajinan, mood dan kehendak hati.. huhu.. boleh gitu..?? boleh jew kan.. blog ini ana yg punyer.. dan yg menulis pun ana jugak so.. kiki.. janji ada yg sudi bc sudah.. nakkan org bc sebab lama dah blog nih ketandusan BE.. hahaha.. teruk eks..

Sedang berputar2 benda nak citer.. berlambak2 idea tp bila smpi tahap nak merealisasinya me sendiri hold.. xleh nak teruskan.. tak reti nak susun yg patut.. yg tak patut.. yg perlu.. yg tak perlu..

ok la.. mood raya skrg kan.. kita blanjer gmbr raya kami yer.. jgn ada yg bernanah sakit hati sudah.. kiki.. poyo sgt.. :)




Hari raya pertama di umah mil.. ;)

Nnt slow2 kita update yer.. hihi.. tau dah byk kali ckp gitu.. xupdate2 jugak.. haha..

:p

Monday, August 4, 2014

Entry pemecah sunyi blog.. ;)

Salam Aidilfitri...

Harini first day berkerja setelah raya.. mood..?? nan ado.. tp hadap jew la.. kiki

Kerja mmg ada yg menunggu buat ai.. xyah feeling nak goyang kangkung.. xdapetnya dah.. wlpun hati xde mood.. jiwa rasa buhsan tp itu la rezeki yg terbentang buat mama.. so bertabah jew la.. buat sajow.. huhu

Rasa cam janggal lak pegang mouse arini.. haha..

Semalam my sis jd first tetamu dirumah kami.. kalut menenjah bilik stor cari bekas kuih raya.. korang ado..?? xde nyer kann.. ;)

Masak2 yg special xreti.. goreng bihun sajo.. sampingannya goreng kerepok lekor.. kerepok lekor lg laku dr bihun ai.. tau btihun ai biasa2 jew.. huhu

gmbr mknn xkuasa nak snap.. kiki.. buat malu tuan umah jew.. hahaha

nnt2 bila rasa free sikit kita up kisah raya.. ada yg nak tau x..?? xde pun ai up jugak.. kiki

daaaa


Posted via Blogaway

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...