Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, January 30, 2015

Surprise thing


Assalamualaikum...

Baru je baca entry kak azie semalam.. pasal hubbynya kasi surprise..  balik2 umah.. tara.. dpt surprise juga dr hubby.. aauuwww.. mak suka nyah..


Shawl 60in bidang.. tak reti nak pakai lak.. besar sgt rasanya.. kiki.. 




So belajar dr internet...




huhu











adakah akan 'menjadi' me pakai nnt...?? huhu





posted from Bloggeroid

Wednesday, January 28, 2015

Funny thing

As salam...

Nih kepala ngahpening.. melayan org call suruh ambik policy insuran.. huhu

hahaha.. normal eks..

Nak cite benda2 yg agak membuhsankan.. sebab bosan..?? sebabnya sini kena buat timesheet sampai 3 jenis.. dasyat eks.. hahaha (nmpk sgt blank idea akak noi)

Satu normal timesheet la.. taip kat excell.. itu ok.. lagi satu timesheet yg dipanggil 'drawing calculation' itu utk nak tgk berapa jumlah drawing buat within one month.. ini pun boleh setel.. taip kat excell jew... lagi satu sama gak ngan 'drawing calculation' tp versi hardcopy.. kena tulis balik kat buku log..

Nih me anggap sebagai satu terapi utk mencantikkan tulisan... hahaha



cumil tak tulisan ai.. insyaallah semakin cantik.. sy praktik tiap2 hari.. hahaha

:p




posted from Bloggeroid

Tuesday, January 27, 2015

Hijau+Biru+Merah = ???

Assalamualaikum...

Hubby tanya me.. tema bj raya tahun nih warna apa.. sebabnya banyak sgt iklan kain baju kat FB.. haha

Katanya hijau skrg IN.. hhhmm.. me tak tau lg nak warna apa.. (awal no.. kiki)




Blh bdk tuh nyampuk.. "maman dah ada.. thn nih tema maman warna BIRU.. "

BLH..?? Gelak besar kami ok.. kiki.. betul la org kata.. anak nih seumpama penawar bagi mengubat sakit kepala... kelakar tgk perangai dan kerenah macam2.. aduhai.. 

Aduhai.. takkan si papa pakai hijau.. maman pakai biru.. mama pakai merah dik.. isk..isk.. dah bukan tema namanya.. hhhmmm

Nak tema apa eks tahun nih..?? hahaha

posted from Bloggeroid

Saturday, January 24, 2015

Enjoy

Assalamualaikum...

Selamat berehat di hari minggu.. (yer ke..??? Haha.. byk kijaan nak kena buat dan diselesaikan dihari minggu buat isteri2 khennnnn)

Me dah settel nyental baju sekolah anak.. kain kat mesin.. sental bilik air.. basuh pinggan mangkuk.. buat breakfast dan berbreakfast.. hihi..

Nak buat aktiviti buka balik manik kat bj custermer dan nnt br blh jahit manik balik kat bj tuh..






Buka balik sebab dah byk jahitan manik yg dulu dah terbuka dan hilang.. so remeh sikit la kali nih.. hihi




Blh jugak terbuka blog lak... haha

Ok la.. sambung balik kijaan ambo... apa2 pun enjoy.... daaaa
posted from Bloggeroid

Friday, January 23, 2015

Perubahan Mengikut Aliran Masa Kehidupan

Assalamualaikum...

Kalu dulu (masa kerja kat sykt consultant) jumaat la hari paling heaven... kerja tak beria2.. yg beria time rehat.. shopping time.. rehat dua jam u.. boleh merendek sampai ikan bakar kat KL.. hahaha.. bahagia..

Bos pun tau dan faham.. kalu ada kerja sikit2 tuh (yg tak urgent) dia simpan lepas rehat jew baru kasi kat pekerja dia nih.. hahaha

Hari khamis atau rabu dah sibuk buat plan nak merendek.. kahkah.. muncung kalu ada kerja urgent.. atau kawan tinggal kita sebab kita banyak kerja.. sabar jew la kalu nak diingatkan time tuh,,

Sekarang.. setelah dua tahun tanpa rehat panjang [(2jam hari jumaat).. tiada merendek time cam dulu..] dah boleh rehat panjang 2jam tp me pilih melepak kat opis sajew.. bukan takde kawan nak merendek.. tp perasaan sudah lain.. mungkin faktor usia.. mungkin faktor kawan yg tak seberapa sekepala (hiks) buat me suka melepak kat opis sajew.. hahaha.. bagus gak.. save money khennnn

Sebab sampingannya ialah.. sakit lutut.. badan naik dah nih.. so the best way is take a bit rest.. hahaha.. takleh nak merendek pusing kedai sgt la.. hahaha.. sabar jew la.. :)




sajew selfie sorang2.. hahaha.. :P



Wednesday, January 21, 2015

WW : Cakar Ayam

Assalamualaikum...

Aktivi memenuhi kehendak perut..










Ore kelate panggil cakar ayam.. korang panggil apa..?? hehehe



Rehatkan Minda

Assalamualaikum...

Tekanan kerja... Tekanan urusan rumahtangga.. Tekanan dari masalah kehidupan..  badan rasa penat sgt.. otak rasa tepu.. huhu.. ada masanya takmo bangun2 dari tidur... nak rehat jew.. hahaha.. tp ada masanya cam nak cari pasal dengan jalan2.. nak men-release tension lak konon.. jiwa wei.. kiki.. nak berjalan nih masalahnya ongkos pulak kering...kannnnnn



Tp cuba gagahi diri jugak.. Lets go to Kuantan uols.... Jumpa my sis dan layan kehendak anak nak gi Gambang Water Park.. tuh sebab janji2 lama.. hehe.. kes sakit kaki takleh masuk [LINK] dan janji2 lagi nak bawa jika dia setuju nak berkhatan..[LINK] banyak janji2 ngan anak eks.. hahaha..

Alhamdulillah anak seronok.. mak dia pun rasa kosong kepala.. hahaha.. tp masuk jew kerja.. jem balik kepala.. a lot job urgent.. hahaha.. tp takper.. slow2 layan eks.. dah namanya pun cari rezeki kannn.. :p

Wordless arini eks.. lantak.. kiki

:0



Thursday, January 15, 2015

Addicted : Jahitan Manik

Assalamualaikum...

Ada masa2 terasa TERINGIN sgt nak menjahit manik.. rasa geram sgt.. belek2 manik warna warni jadi stress kalu tak dijadikan atau disatukan pada sepasang lengan baju.. me lak asyik terbeli jew manik baru.. geram tgk warna mcm2.. hahaha

Ada sekali tuh.. rasa cam nak cari baju baru yg kosong.. so boleh la me jahit manik kat baju tuh.. walaupun me ni bukannya rajin benar pakai baju kurung gi opis.. namanya membazir jugak.. huhu.. tanya papa tema tahun ni utk baju raya pun dia diam jew.. sajew nak cari awal2.. boleh me menjahit manik.. tuh jew pun motif utamanya.. hiks.. hiks..

Dalam keadaan jiwa sasau.. ada permintaan utk jahit baju.. new customer.. haha.. debar gak nak ambik.. tp sebab hati meronta2 nak menjahit.. me cuba jugak.. hehe

Hasilnya.. tara..



Dah kasi dah kat tuannya.. syukur customer happy.. lgpun dia jenis tak banyak kerenah.. alhamdulillah.. :P


Last but not least : Rasa2 hati teringin nak buat tutorial manik lagi.. tp.. masa cam pack sgt sekarang.. nnt2 yer.. insyaallah.




Wednesday, January 14, 2015

Testing Time

Assalamualaikum...

Wanita dengan membeli barang kecantikan sukar nak dihalang.. nak2 kalu masuk pasaraya GIANT sorang2.. hehe.. nak cantik u.. kann.. beli jangan tak beli (setan dok menghasut itu time.. huhu)



Nak tgk.. selepas 3 hari nnt hilang x segala kekeringan dan kekerakkan di kaki ai nih.. auuwww


Tuesday, January 13, 2015

Peristiwa kelakar atau sengal..??

Assalamualaikum...

Semalam papa cuti sempena aktiviti menghantar anak sekolah.. selalunya me yg kena cuti menguruskan anak.. syukur kali ni bagi peluang utk papa lak rasa camner urusan menghantar anak.. 

Ala bukan susah mana dah.. dia dah besar.. kelas dah tau katner.. takde dah nak kena dengar taklimat dari cikgu cam menghantar anak mula2 darjah satu dulu.. hehe.. buku pun dah ada.. kacang la kann..

Me.. perpagi cam biasa.. mengosok baju sekolah (bad habit.. tak reti nak mengosok hari minggu.. kiki) masa nak gosok baru perasan.. kami beli dua pasang baju agama.. dan dua helai baju sekolah pagi.. tak beli seluar baru utk sekolah pagi.. hahaha.. vongok la rasa.. anak dah masuk darjah 3 dah ok.. sengal kannn... kiki.. jadinya aiman gi sekolah semalam pakai seluar tahun lepas yg nyata kelihatan kusam dan buruk.. lari mood ke dia gi sekolah pakai seluar lama..?? TIDAK.. apa dia kesah.. aiman tak kesah.. hehe


Dah start belajar dah semalam.. hehe.. sejuk tgk anak kita dalam kelas dan belajar kannn.. bahagia jew rasa.. hahaha

Maybe papa tau mama akan keep repeat the same thing pasal tak beli seluar baru utk aiman.. rasa sesal atau rasa cam tak besh... me as always.. balik kerja semalam maman tunjukkan seluar baru.. papa dah beli dah.. hahaha.. gud papa.. kiki

Kelakar atau sengal..?? tak dpt nak mendefinisikannya.. hahaha

Monday, January 12, 2015

Naik Segalanya Naik..

Assalamualaikum...

Harini first day anak2 kita masuk sekolah balik... Anak mama sorang tuh pun seronok sekolah dah kembali dibuka.. katanya.. 'boring jew asyik dok umah'.. gud boy kann.. nak gi main kat sekolah la tuh.. hahaha..

Malam semalam kuar ambik angin kat Putrajaya area Masjid la apalagi... pelepas angin stress anak namanya.. hehe.. dia nak naik basikal.. aduhai.. for me mahal rasanya bagi sewa RM10 untuk 20minit.. telan air liur ok mendengarnya.. huhu.. sebab anak ku turutkan.. 



Deretan basikal berbagai jenis... Bila dah hantar basikal selepas 20minit.. boleh lak dia nak minta naik yg cam skuter tuh.. (ramai la yg naik.. tak kira kecik besar nampaknya).. dah..dah.. moh balik kita.. banyak pulak pelaburan tak datangkan hasil kat masjid putrajaya nih.. ponat lak rasanya.. dulu2 org bawa sendiri punya jew.. nih dah boleh nak sewa bagai pulak.. jd pesta depan masjid.. hhhmmmm

Lagi satu yg menjadi permintaannya ialah nak naik kuda berhias.. aduhai.. nih papa dia layankan jugak.. mama syak dia teringin kot.. berangan cam putera raja pusing istana.. hahaha


kamera cam wat hal.. kan karang.. kan.. tukar kann.. hahaha (gurau jew.. tuan dia tak semengah tuh kamera pun malas nak layan.. hahaha)



tuh nampak maman tunjukkan tuh.. sekali naik utk dewasa RM10.. kanak2 RM5.. kira la berapa kena sekali naik kami 3 beranak.. ish..ish.. kuda dah la bau busuk.. (apa kena mengena tah..?? hahaha)

Tapi anak happy.. kami happy..

Selamat menempuh kembali alam persekolahan maman busyuk.. we love u..

:)


Agak2 korang la kannn... pasni ada GST tak utk sewa kuda berhias pasni..?? hahaha

Banjir

Assalamualaikum...


Kisah banjir panjang kalu nak citer.. berjela2 dan memenatkan.. tp itu dugaan so terima dengan redha.

Yes.. rumah tokma aka my home.. kena banjir. tak pernah pun berpindah sehayat me.. tp itu la kerja Ilahi so redha saja.. kerugian banyak.. lebih2 lagi mahal dengan penat lelah mengemas.. penat lelah mengangkut... belum kira selepas banjir lagi... kerosakan harta benda dan kenangan.. 

Alhamdulillah rumah tak rosak.. cuma lumpur yg nak dicuci.. kain baju yg ditengelami air.. perabot yg rosak kami buang jew.. terpaksa.. dah kembang sudah.. barang bukan jati kannn.. hehe

Rumah yg terpaksa ditingalkan utk berpindah..


Selepas banjir... air naik sampai lutut kat ruang tamu..

Setiap yg berlaku ada hikmahnya.. sama2 berfikir positif.. jangan nak berpolitik lg.. semua kejadian alam bukan kehendak mana2 politik.. kannn.. guna akal jangan guna perasaan.. huhu

Bersabar bagi yg terkena musibah.. dugaan itu bukan utk menyusahkan.. mungkin utk menyedarkan yg mungkin kita pernah terlalai mengingati NYA.


Friday, January 9, 2015

BE kembali menghuni blog

Assalamualaikum...

Banyak hari tak update eks.. hehe.. sejuk sampai idea pun beku.. kiki

Pernah update ENTRY INI.. geram2 lama sgt takmo gerak kita nyer BE blog (tuh time takde kerja sgt dah tuh... hahaha) so kita pun tekan button CASHOUT (padan muka NUFFNANG.. kiki ..)

Tengok balik next 2 week.. eh.. ada lak CPUV utk kita.. ooo.. rupanya Nuffnang nak suruh kita cashout yer.. hahaha.. Padan muka kita tak dpt kumpul juta2 rm dr blog... hahaha




Tuh pun still pending lagi.. sebulan eks baru dpt cek.. sabar menunggu sajew la yana.. wlpun takde plan utk apa duit tuh.. huhu.. tp kata org.. bila duit kat tangan.. nnt tgk la.. cam air jew laju abis.. kannnn

:P




Wednesday, January 7, 2015

07.01.2015

Assalamualaikum...

Salam tahun baru 2015. Alhamdulillah masih siberi peluang bernafas dan masih mampu utk berjuang demi kehidupan sementara ini. 

Banyak nak tulis tp masa terhad memerlukan me buat benda lain selain nak menaip blog.. huhu

Kerja pun mengekang masa utk memberi peluang me berkarya (sgt).. hehe

Satu-satu benda atau hal masuk ke akal.. memaksa me berfikir dan berfikir.. cuba letak rasa hati diakal tidak pada nafsu atau hati.. fikir arah realistik bukan fantasi.. fikiran patut matang seusia sekarang.. khennnnn 

Anyway, today my hubby berday.. dah wish dah lepas detik 12.02pg arini.. hehe.. bukan sengaja tunggu sebab nak wish.. tp mata sendiri tak mo tido.. so dapat wish.. hadiah dah beli dah ari senin (senin kitaorg cuti lg) so sekali harung ngan beli hadiah utk diri sendiri.. tuh pun sebab terbekenan.. bila tanya harga.. mak kau mahai nya (dlm hati) tanya pendapat papa.. papa ckp.. 'ok la tuh ma.. kau nih kedekut la.. beli utk diri sendiri pun kannn'.. ok.. pantang dikata kedekut.. beli jgn tak beli..

Lepas tuh... rasa cam.. SESAL.. boleh..?? hhhhmmmm (adakah minatku pd material sudah kendur.. bagus2.. hahahaha)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...