Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, May 27, 2015

Bila waktu telah berakhir by Opick

Assalamualaikum...



Ada masanya hati ini sering terfikirkan 'mati' .... allahu akbar..


sumber : youtube

lagu : Bila waktu telah berakhir by Opick



Monday, May 25, 2015

Bila sakit menjelma.. plez go away..!!!

Assalamualaikum...

Minggu lepas 'minggu yg heavy-duty' buat sy... bekerja sendirian.. dengan urgent submission.. dengan infra work yg membosankan (bagi sy.. maafkan sy).. letih.. pening.. penat dan merimaskan.. Stress.. hahaha

Tp tak pernah marah kat kawan yg tiba2 on Medical Leave (dah sakit takkan nak kerja.. me pun kalu sakit pun tak kuasa nak kerja.. kannnn).. tp tak beshnya kat org yg nmpk JELAS main2 dengan waktu kerja dan suka2 bagi alasan berjela2 utk tidak masuk opis.. huhu.. PENAT ok.. biala la nak maju ORANG MELAYU.. kannnn...

Tak kira kita kerja ngan sapa.. tak kira kalu  BOS tuh mmg nak TEKAN kita sehabis tenaga.. kita dah berjanji NAK KERJA dengan sejumlah HABUAN gaji.. So kena la bekerja seikhlas hati.. sedaya yg mampu.. yg me percaya.. apa2 pun usaha kita.. kalu tak dibayar dengan DUIT... insyaallah dikurniakan kelebihan yg lain dari ILAHI.. as long kita berusaha dan juga tidak lupa utk buat amalan wajib pada Pencipta kita.. kannn

Kalu mmg rasa tak suka.. baik ambik cara yg paling senang.. letak jawatan.. senang.. tak menyusahkan sangat.. senang cari pekerja lain yg insyaallah lebih INGIN bekerja dari kita.. kannn...



Ok la... nak rest.. arini me lak on medical leave.. diserang sakit urat.. demam urat.. :P



Mendobi kat BubbleLab lak...

Assalamualaikum...

Mesin basuh rosak lagi.. Jadi tamu kat Bublelab Selfservice lagi.. huhu... Stress mak ok... huhu

Ingatkan kita jew yg dok penuhkan tabung mesin basuh selservice nih... ramai rupanya.. patutla kat putra perdana nih tempat membasuh self service bertambah jew.. maju rupanya eks... haha


Suka ngan bubblelab nih.. sebab banyak type mesin perkg ok.. ada 27kg.. ada 15kg.. ada 12kg.. rasanya utk 9kg ada gak kot.. sori takde melilau sgt mata nih.. haha

pas dah sudah basuh.. kita keringkan lak.. so senang tugas mama ini bulan... cuma tinggal melipat jew.. kerja yg paling malas dan tentunya tak suka nak buat.. hahaha.. tolong la suami2 rajinkan diri melipat baju.. hahaha..

sambil2 dok tunggu mesin siap memesin (25minit jew ok) boleh layan wifi free (tp tak berapa nak power line dia.. ramai guna kot.. nama pun free.. haha) boleh tgk tv.. kat tmpt lain takde tv.. besh2.. wlpun suara tak dengor pun.. habuan mata pun ok.. kiki

Dan paling besh.. kipas dia kuat.. haha.. patutnya ada aircond tp xde pun ON pun.. xper.. kipas laju pun ok.. haha.. lagipun ada kipas sedut bau kat situ.. so selesa gak arr kannn.. rasa kalu tak ada perasaan malu.. boleh baring dan tidur ngak jap... :)

:P





Friday, May 22, 2015

Hadiah Hari Guru

Assalamualaikum...

Me tgk semua org (ibubapa) cerita anak diorang minta disediakan hadiah utk guru mereka sempena Hari Guru.. kat FB banyak kuar cerita pasal hadiah nih.. ada yg kata cikgu memilih hadiah.. yg murah2 dibuangnya dalam tong.. 

Kaum ibu yg banyak men'update' kat fb ttg hadiah utk guru nih.. me *SR jew yer.. jgn terasa..

Hari nih sekolah anak (maman) pun sambut Hari Guru.. Masa bersiap dalam kul 7pg tuh.. dia tiba2 minta 'hadiah utk cikgu' yg mana dia tak pernah minta atau cakap berkenaannya.. Apa lagi bulat la mata mama pandang dia... rasa nak telan jew budak tuh.. adakah ini perangai atau peel anak lelaki..?? sakit hati tau.. Dia ingat mama dia nih 'superwoman' atau 'Doraemon' yg boleh kuarkan hadia dr poket 'perut' yg mmg sedia besar nih.. aduh.. (tau la mama nih sekarang ada extra punchbag disitu... huhu)

Me peratikan jew.. selalu nak dan-dan tuh jew.. takde ribut takde taufan tiba2 ujan.. huhu

Geram ok.. ke mmg kaum ibu yg ada anak lelaki nih mmg selalu sediakan jew wlpun anak tak minta..?? kiranya ibu yg over 'excited' nak kasi hadiah kat cikgu... maaf me bukan ibu yg hebat.. ai sedar me ibu yg hampeh.. huhu

Ke pasal2 hadiah nih mmg kuar memo ke utk ibubapa.. ai tak dpt atau maman peram jew kat bag atau dia tinggalkan kat umah wan dia.. huhu



*SR = silent reader


Wednesday, May 20, 2015

Versi Full : Diy baju koyak

Assalamualaikum...





Uols nmpk tak ai bulatkan tuh... tuh yg additional yg manik me jahit.. diy la kunun... hihi..




me jahit dulu yg koyak tuh ngan cara jelujur (jahit sipi2 utk tutup koyak plus utk pastikan nmpk kedutkan kain bila dijahit.. jahit halus dan berhati2)... blh nmpk tak kesan jahitan tuh..?? hihi... pastu jahit batu diatasnya utk kaver kesan jahitan tuh..

pastu jahit la sikit2 utk tambah seri atau wat kawan ngan batu yg kita jahit kat atas jahitan yg koyak tuh... understand..?? kiki.. koya jd cikgu la pulok... kiki... cikgu suliano... haha..


hasilnya.. serasi ngan manik2 yg sedia ada.. hihi




Tuesday, May 19, 2015

Sakit Kepala MAK tau..

Assalamualaikum...

Aku stress.. rasa berputar kepala... camner nih



Blog salah satu cara me release tension tp sebab busy blog tak sempat nak buka.. jauh benar jika nak update.. payah update blog jika nak tergesa2.. takde 'feel'.. hahaha

Nih pun start dr pagi smpi ptg br siap permula bicara.. huhuhu

Tgh memikirkan nih.. haruskah me call company lama.. sebab tak tahan ngan company nih.. bos kedekut tahi idung masin sesangat.. satu pun kebajikan staft dia takmo jaga.. sakit hati ok..

Nih kisahnya...

Kami kena pindah ke Damansara Oval dr Kinrara Puchong.. parking bangunan tuh kenakan rm150 permonth.. ingatkan bos nak provided for staft TAPI.. bos nak byr hanya rm80 dan selebihnya staft byr.. tuh blh lg tolak ansur.. nih sampaikan deposit 1 month + deposit kad 35 + management fee 75 pun kami kena byr sendiri.. jiwa ke tak..??

Habis kami nih takde nak kira myk kami.. tol kami.. masa kami..?? ada dia fikir semua tuh..?? giler arrr.. sakit hati sensangat nih... dah la masa comfirmkan kita dia tak bagi pun yg dijanjikan utk revised gaji.. letih kena pijak jew.. dah la me nih ot tak berbayar jew senah..

Rasa cam nak pengsan sudah...!!!




Saturday, May 16, 2015

Terima Kasih Cikgu

Assalamualaikum...


Selamat Hari Guru

Guru yg membuka jalan kerjayaku kini.. Guru yg mendidikku menjadi diriku kini.. Guru juga orang penting membina kejayaan anakku kini. Terima Kasih Guru diatas penat jerih dan perhatianmu demi kehidupan singkat didunia. Semoga usaha dibayar didunia dan diakhirat. amin.


Notaku: Ramai memilih utk luahkan atau update tentang kehidupan di Fb.. ku merasakan serba tak kena.. Biar ku guna cara blog sajew wlpunku sikit sebanyakku rasa serba salah.. entah.. tak dpt menghalang rasa serba salah ini.. huhu

Wednesday, May 13, 2015

BalingBelakang : Penang Besh

Assalamualaikum...

hye korang.. ngah buat pe..?? kiki

Nih jom me sambung entry percutian ke penang aritu... #takde-modal-lain-dah-nih

Day 2

Bangun siapkan diri.. pakai cun2 dan turun breakfast.. ;)

pas breakfast jom kemas apa patut.. nak gi serang Bukit Bendera.. #guna wave jew la


hujan lebat uols... keta sesak la apa lagi.. sabar berbyk la time nih.. huhu





Ramainya org.. hujan2 pun ramai.. tak tau la kalu cuaca cun2 eks.. ;)


Pernah gi Bukit Bendera masa belajar dulu..ada perubahan yg byk gakla eks.... dah ada tempat parking dah.. dan kalu la me tak salah.. mana ada apartmen ditepi kiri kanan tuh kannnn.. huhu.. ampun.. dah berbelas tahun tak dtg penang uols.. hihi... makcik xdpt nak recall byk sgt memori dtg ngan kawan dulo2 tuh... hhhmmm..



penat ooiit beratur panjang.. tp demi dah sampai dah nih - jom la hadap hazab nih yer.. ;)


ujan lebat.. xdpt nak pusing2 kat atas tuh.. huhu.. xde rezeki kitaorg.. so kami ratur  balik jew turun.. sian sungguh kami nih..

Turun2 tuh perut lapar so teringin gak la merasa nasi kandaq penang noh.. so google dan guna wave.. sesat barat ok.. hhhmmm..letih gak la wlpun nak kira penang nih xde la besaq sgt.. kannnn

lastly terjumpa Restoran Nasi Kandar Pokok Ketapang nih.. kat jalan hudson... not bad jugak.. lagipun ngah lapaq.. kiki..


nasi+ayam sambal+telur sotong

tengok la rege dia.. aduhai.. sesekali nih so buat2 pejam mata jew la byr..

nih lukisan dinding yg kami jumpa berhampiran restoran nasi kandar tuh.. tau byk lg hasil seni yg wajib dicari.. tp hamba hanya boleh menjunjung perintah suami.. dia tak kuasa nak jelajah mencari hasil seni dinding nih... pastu nyesal lak..tak kuasa nak cakap apa.. haha

Lepas mkn jom cari buah tangan ---> jeruk Pak Ali.. kat Pasar Chow Rasta (depan balai polis) dekat gak ngan Komtar.

Kitaorg jalan kaki jew dr restoran tuh.. dokat jow.. nnt susah lak nak cr parking.. kannn...


Pastu beransur pulang la kami.. kena follow driver la apa nak buat... kiki mencari jalan pulang... huhu.. ajak naik feri tp driver xmau.. lambat katanya.. xbesh.. kita nak naik feri.. huhu.. #sabar jew la



nih sempat snap dr keta jew.. hihi.. kreatif org penang kannn... sedih tak dpt meneroka lg didinding2 yg lain.. hihi

Dan balik nih pun ikut jambatan baru lg... Syukur.. alhamdulillah perjalanan smooth sgt.. tak jam pun wpun kereta blh tahan gak byk.. hihi..

Ok tamat sudah.. hihi










Try & Error Project : Jahitan Manik 3D

Assalamualaikum...






Nih kat lengan baju


Nih yg badan baju (bawah)




Projek TERKINI : Jahit baju kenduri mentuaku..

Tuesday, May 12, 2015

Throwback : Berlibur di Penang

Assalamualaikum...

Haritu gatai nak update 'live' kunun.. pastu diam.. hahaha ------>>> entry poyo

Meh nih yg versi panjang nyer.. :p

Kuar dr rumah kul 7.00pg.. sampai ke Tanjung Malim kul 9.00 pg.. kami singgah ziarah rakan opis hubby yg meninggal hari selasa (28/4/2015) eksiden terbabas kat Tangkak, Johor. Arwah anak sulung dan meninggalkan balu yg baru dua bulan menikah. Sayu hati bila ayah arwah luahkan kesedihan hatinya.. 'hilang semangat pakcik nak.. dia la kekuatan pakcik selama nih.. tp dia pergi dulu.. ' sambil menyapu air mata.. dan2 teringat kat tok abah.. huhuhu

Singgah jap jew dan teuskan perjalanan ngan mengeluh buhsan.. jem ok


Jambatan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah




Sampai penang around kul 3.00ptg jew.. kami naik jambatan baru.. kami disambut dengan 'hujan rahmat' (bg ku... ku mau fikir yg baik2 saje dan harap outcome pun baik jugak... amin.)


 kami stay sini.. :-)

 tp hujan jap jew pun.. bila kembali cerah.. bdk tuh nak main kolam.. layankan jew..



see.. see.. bangunan KOMTAR.. hehehe

 lepas tuh mesti lapar kannn... jom cari pasemboq.. dapnya la..hihi



pastu.. jalan ambik angin.. dan me meronda ngan maman kenalkan tempat bersejarah.. fort cornvalis.. bergambar jew pun yg lebih.. haha



pastu balik bilik.. bersihkan diri... nak relax2 tp terus pengsan.. ingat nak gi jln2 nite market kat batu feringgi (ada bc kat blog kawan2 yg pernah gi.. katanya besh...) tp kununnya nak relax jap.. hhhmmm.. ditambah ngan aircond yg sejuk.. lelap sampai ke subuh la uols.. kiki

 to be continue..








Friday, May 8, 2015

Infused Water in the house yo

Assalamualaikum...






terpengaruh rakan se"fb" namanya.. haha..

Bagus katanya utk slimkan body.. boleh bantu buang toksik dalam badan.. boleh KURUS itu yg besh tuh... haha.. kurus ngan cara alami uols without any chemical or drug.. bagus utk jangkamasa lama.. kita nak pakai lama kan tubuh kita.. insyaallah.

So letz try... haha.. me main hentam letak segengam daun pudina.. sebiji lemon dan hampir sebiji epal.. dan mpastu asukkan air sebekas besar botol air. 

Kita tak tau yg nnt masam nau air campuran tuh.. aduh... bila dah semalaman dalam peti ais.. minum la ia di awal pg...m uuuiiii... masam sgt tp ku tahan demi kesihatan ku baik2 sajew.. hihi

 ;)









Tuesday, May 5, 2015

Dugaan datang lagi.. sabar jew la

Assalamualaikum...

Mood jatuh terjunam.. speechless sungguh...hhhmmmm.... hanya ilahi yg tau punca dan penyebabnya... nak tenangkan diri dulu br update blog... gitu.. hahaha

Itu la kehidupan... kita menjangkakan happy berlanjutan tp tup2 sedih tang corner.. sabar jew la.. :)

Harini pun dah masuk kerja.. awal la pulak.. termenung sat kat dalam keta.. macam rasa 'takde mood nak kerja la pulok' apa nak jadi tah.. huhu.. tgk org happy terasa jeles sgt.. takper la hati.. hidup ini pun bukan panjang mana pun... tup2 esok takde.. hhhmmm


Nih kita beli kat kedai jeruk Pak Ali.. sambil2 borong jeruk.. haha.. nama pun pengemar kopi.. so teringin nak cuba.. :)

Nanti2 la tang entry sambungan percutian tuh.. bukannya 'gah' mana pun... hahaha




Friday, May 1, 2015

Live Update : Penang Jom..!!!

Assalamualaikum..

Selamat hari pekerja beb.. cuti2 nih jom ke Penang kita.. hihi

Nih kiranya entry me taip "live" ok...



Hadap la jem eks.. tp ok la kannn.. yg paling tak syok ialah ini...



Nak kencing pun kena beratur cam nak makan nasi kandar line clear tau... hahaha.. sanggup 'menahan' nih dah tgk line panjang sgt.. cari stesyen myk lain lak.. ya ampun.. hehe

Ok.. will be update more.. hihi.. nak dodo jap..
posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...