Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, June 26, 2015

Kerja Giler

Assalamualaikum...

Haha.. yes... kerja mengabiskan duit jew... haha..



Stressed dol dua tiga arini.. so arini kami kuar gak time rehat... dpt cuci mata jd la.. kiki..

Tengok2 ter'beli' gelang tuh.. cumil jew.. blh la wat raya.. haha

Ok... takmo ckp berapa harga gelang tuh.. cuba korang teka.. hihi.. gelang nih handmade tau.. ;)

Suka.. suka.. lega sikit hati kita.. haha

posted from Bloggeroid

Thursday, June 25, 2015

Teaser : On Progress Jahitan Manik Mama Yana

Assalamualaikum...





Stress sebab tak cukup masa... huhu.. dua helai same design.. dan satu lg design yg simple.. simple like manik crumble or tabur.. see how later... nih pun rasa cam hazab..

baju sendiri pun tak touch satu pun nih.. aduhai.. :P



Wednesday, June 24, 2015

My life

Assalamualaikum...

Huh.. me sekarang menempuh jalan jem hari2.. pagi ambik masa 1jam setengah dan sama gak ngan masa balik.. letih kaki tekan brek uols.. huhu

Dan syukur setakat nih belum pernah lewat lg masuk opis.. ckp la jem crank camner pun.. alhamdulillah.. hihi




Tp penat tuh kompom ada ok.. berdebar sepanjang perjalanan tuh xleh nak kata surut kadar debarannya... yer la.. jauh perjalanan so bertambah la juga dugaannya.. eksiden depan mata la.. motor2 yg selamba berderet disebelah.. keta menghimpit ikut suka jew.. gerun ok

;(

Lg penat aka stress bila kena stayback.. aduhai.. blk lmbt sampai pun lewat.. bila masa ngan family.. bila masa nak betul2 rehat.. sebab esok pg2 kena bangun pg2.. kuar gelap balik pun gelap.. xde life ok..

Tp me cuba gak berpositifkan diri.. dah nak cari sesuap rezeki.. lagipun nak hadap nih dlm dua bln jew so... hati ada sikit senyum.. ;)

So cuba redha jew la.. kita tempuh jew la segala dugaan ini.. kannnnn..

posted from Bloggeroid

Tuesday, June 23, 2015

Panik sgt

Assalamualaikum..

Semalam kita diserang panik.. sebab utamanya ialah kena stayback disaat perut kosong dan badan penat... stress (patut la cepat tua ai.. huhu)

Balik kul 6.40ptg.. tuh pun main lari cabut jew.. haha

Letih la sbb buka puasa jew pun ngan secawan kopi jew kannnnn... huhu

Bukti me PANIK ialah..

- swap kad utk kuar dr lobby.. tak boleh2 - sakit hati.. mesin sensitif atau ai tak reti swap.. haha

- nak jumpa kunci keta dlm beg punya la susah.. sampai buang satu2 barang dlm tuh baru jumpa

- bila nak kuar dari basement parking me swap kad TNG kat parking mesin.. sengal ok

- hati mula berdebar2 nmpk bontot keta tuh cam dekat2 jew.. gerun takut terlanggar bontot keta org

-  berdebar tgk jam.. walaupun tau kompom2 takkan mampu sampai umah nyer utk buka puasa.. buka puasa dlm keta jew la.. tp takde benda pun dlm keta hatta setitik air.. sabar jew la..


posted from Bloggeroid

Monday, June 22, 2015

Puasa kali ini..

Assalamualaikum...



Me addicted to coffee... lali (ngantuk sesangat.. huhu).. sakit kepala sebab peka ngan cahaya dan badan asyik rasa panas semacam.. angin dalam badan uols...

Harini puasa ke 4.. terasa perut takleh masuk mknn.. nak muntah sgt.. angin ok..

Dan arini me minum kopi utk berbuka puasa.. nasi xleh masuk.. bertabah la esok ari yer.. huhu

:(

Kredit to pic : kevin Fb
posted from Bloggeroid

Wednesday, June 17, 2015

Hadiah berday kita

Assalamualaikum...

Banyak dpt hadiah berday tahun nih.. syukur sgt.. hehe

Antaranya.. tv yg rosak tiba2 jadi cantik gambar dia.. sebelum nih dekat seminggu tgk tv pedih mata.. kaler cam tak ada ngan double kat tulisan.. huhu.. majik sgt.. semuanya baik masa berday kita.. hahaha

Sama gak ngan mesin basuh.. nih lagi sengal ok.. panggil org baiki.. dia bawa balik kedai check boleh jalan baik punya.. rupanya extension burn.. bagus tak..?? hahaha.. untung diorg angkut antar balik free without caj.. hehe.. rezeki masa berday ai gak.. hahaha

Hari sabtu kuar konon nak survey tmpt.. nampak2 ada kiok jual tudung.. apa lagi.. sajew2 buat2 tanya aka minta.. rezeki.. dpt satu AJ satu Neolofar hijab.. hahaha... sujud syukur ok.. kiki.. ALHAMDULILLAH..




Dan pada berday kita.. kita kena gi airport ambik adik kita.. kena tunggu sebab flight delay... huhu.. pusing2 la kita sebab bosan.. ingatkan tudung tuh dah kira hadiah berday kita.. kita terima seadanya pun kannnnnnn... tp bila ada dia nak kasi lak yg lain.. kita terima juga seadanya... hahaha.. i like.. kiki


Nih beruntung sgt nih sbb cik abe br dapat bonus.. hihi.. tuh yg syok dok minta blanjer tuh.. kalu x selalunya susah gak nak dpt... haha.. Terasa diri dihargai gitu.. kiki.. Nih namanya REZEKI kita la kannnnnn... ahaks



Salam Ramadhan


Assalamualaikum....


posted from Bloggeroid

Tuesday, June 16, 2015

Rezeki Tak Disangka-sangka

Assalamualaikum...

Balik dari kampung.. hantar kereta servis.. gi basuh baju kotor kat dobi selfservis.. dan relax2 jap.. ptg kul 3 ada intiview.. hahaha.. ambik kau.. gi intiview ok.. haha



Hhmmm... rasanya ok jew kot.. haha

Ok2.. jujurnya me dah dpt dah kerja tuh... kat area USJ lak.. dekat sikit.. Yea... Yea..

So semalam dah kasi surat resign.. dan kena tunggu dan hadap hazab jem selama dua bulan lagi.. nak2 bulan puasa nih.. mencabar ok.. huhu

:p


Monday, June 15, 2015

Diam Diam Rindu

Assalamualaikum..

Wah.... lama betul tak update.. kiki..

Apa citer uols..?? hihi..

 Terasa cam dah tak reti nak update sudah..haha... ok la.. cter sikit2 ttg diri.. sekarang masih diberat badan yg sama iaitu terasa sakit2 lutut.. sakit di pengelangan kaki dan sengal2 badan... huhu.. ditambah2 ngan kena drive mengharung jem dr puchong melalui LDP yg mmmg dikenali trafic hazab khennnn... huhu.. ai keja dlm wilayah kuala lumpur sudah kawan2.. stress (tolong imagine gary running man selalu buat bila bila dia ckp stress... haha)

 me since last week mengalami batuk berkahak atau selsema berkahak dan bila jumpa doktor.. katanya me bengkak kelenjar berhampiran telinga.. mmg sakit uols.. pernah terjaga 3 pg sbb sakit kepala sesangat me takleh tahan.. telan ubat tahan sakit sebijik.. lena smpi pg... haha.. 

Ari jumaat mc (5.6.2015).. relax jap ngan menyetelkan kain bj kotor kat selfservice dobi..bila nak baiki mesin basuh tuh... huhu... gamaknya kalu ada duit.. gi beli baru jew..senang..haha.. sudah tuh.. pack bj nak gi kedah.. ada nikah kawin sedara belah hubby.. pas kenduri plan awal nak gi hatyai... tp kena kansel sbb me bz xsempat nak renew passport.. modal pun xde nak bjln2.. so baik kita blk kg jew... tuh pun besh... :-)

Kami sambut anniversary this week.. sudah 10 thn sudah... omg!!!! tak sngka kami mampu bertahan ok.. haha.. perbagai dugaan.. halangan.. gaduh.. perang.. nangis.. ketawa... semua dah rasa.. huhu.. hanya Allah yg tau apa yg pernah berlaku.. hanya Allah tau apa yg sebenarnya ada di dasar hati kami.. hanya Allah kami serahkan segala kesudahannya.. amin.






Thursday, June 4, 2015

Kena Pindah Jua

Assalamualaikum...

masih di opis.. mengemas sbb esok pindah ke bangunan baru kat oval damasara... huhu




Suka ke tak suka nak kena hadap.. atau jika ada rezeki nnt ada intiview new company kat usj.. kalu dpt lg dekat.. doakan tau.. tua2 nih nak lompat2 mmg tak kuasa tp lg tak kuasa nak kena travel jauh.. blm kira belanja mcm2 like tol.. myk.. parking.. stress mak tau..

Ok la terus mengemas.. esok kalu xlarat mak mc.. haha
posted from Bloggeroid

WW | First Time Hadiri Kenduri Kawin Artis






posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...