Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, September 29, 2015

Hari Kopi Sedunia

Assalamualaikum...

Korang minat kopi.. me suka sgt.. xleh abis stok.. kena bertabah mencari dan beli wlpun duit dlm poket menipis... huhu

Bila la nak gaji nih... !!!! Stress ok..

Nape la bln nih byk tul dugaan nih... serabut kepala... huhu

Ok la.. stress2 minum kopi yuk.. ;)


Selamat menyambut Hari Kopi uols... hihi






Sepi blog nih... hhhhmmmm... sori kalu ada yg rindu.. eh... ada ke... kiki

Sabar jew la...

;)
posted from Bloggeroid

Thursday, September 17, 2015

Throwback: Jumaat yg indah

Assalamualaikum...

Hari jumaat punya cite... throwback ok..

Biasa me akan tapau mknn utk lunch.. normalnya me beli bihun jew.. skrg nak kurangkan ambik nasi.. huhu

So bila asyik bihun kan... penyakit bosan akan mai la kannn... kepala asyik fikir.. apa salah kalu ai cuba wat eksperimen utk makan kuih jew utk lunch.. tgk blh tahan ke tak.. haha

Pagi2 ambik breakfast cereal aka nestum..




Pastu tghhari ambik kuih lima ketul..



Alhamdulillah ok.. takde rasa lapar pun.. cuma kena buat kopi la makan ngan kuih.. syukur la sgt..

So experimen utk hari jumaat kiranya berjaya... yeah.. blh wat lg.. kiki

Sy happy bila perut sy kempis.. kiki

;)
posted from Bloggeroid

Wednesday, September 16, 2015

Hari Malaysia : Rezeki Tak Disangka.. Syukur

Assalamualaikum...

Salam Hari Malaysia... ;)

Hari cuti gini niat nak bermalasan kat umah jee.. tp pg2 dah takde elektrik.. panas membahang la uols... mati kutu ok.. hehe

Siap breakfast... bersiap jugak kami... nak kuar gak la cari aircond free... hehe.. dlm keta masih lg berputar2 idea nak kemana.. nak gi kl karang mendatangkan masalah... sbb me pakai bj warna merah..hhaha.... pastu ingat nak gi ke ioi putrajaya jew la... dulu gi masa baru buka.. lenggang lg kannn... nih kompom2 meriah nih... blh la cuci mata... kannn...

Tp blh didatangi idea... apa kata kita gi kenal MITSUI OUTLET PARK kat klia2 tuh... hhhhhaa... bagus sgt tuh... so jom...

Satu keja lak kena cr jln nak wat u-turn... kiki.. masa tuh dah sampai putrajaya dah ok...

Tp bila berkehendak plus excited semua blh jln... haha..

Akhirnya..



Sampai gak... kiki... bkn nak shop yer... nak survey2 jew.. Niat dlm hati tuh dulu... haha..mmg xbeli pun apa2 utk diri sendiri.. tp beli utk anak... dia merengek2 berkenan ngan bj tuh... huhu... mula2 tak layan.. gi jln2 kat tmpt lain.. nmpk dia dah start buat perangai.. so utk menyenangkan hati dia.. dan jugak kami.. beli la jugak bj tuh... baru ada sinyum... hhhhmmmm...

Anak... anak... anak sapa la tuh... 


Beli bj merah gak... kahkah.. ironi betul eks... 

Ok la.. jom pulang sebelum mak pening fikir barang mak yg hanya mampu mak tgk jew... tgk pastu letak... baik balik... hahaha..

So jom cari mkn lak... mula2 nak gi dengkil tp me syak dengkil nih karang taktau gak nak mkn apa... baik singgah kat cyberjaya... dekat pun dekat.. anak nak gi ngaji karang kul 2.30ptg... pusing dua tiga kali... jumpa kedai mkn melayu... me nak mkn nasi ok tghhari nih...

Tgk ramai org sgt... tp maman lincah cari meja... dah ok la tuh... so kasi papa ngan maman gi ambik lauk dulu... me melilau tgk org.. pelik bg pandangan akal me sbb... org ramai Siap ada berdiri berborak.. dan kebanyakannya berbaju kurung dan mcm ada majlis lak tau... Nak kata kenduri tak la jugak... mcm open ceremony gitu... Ada la bunga gitu...

Kita nih pelik dah... Tgk lauk pun byk... air siap sedia utk diambik... org yg mkn pun cam gaya kenal mengenali masing2.. hhhhmmmm... tunggu org dtg kira pun cam xde gaya yg nak datang kira.. kat kaunter byr pun xde org... ternmpk cam pekerja kedai pun dok mkn sekali blkg kani... ehhh... pelik tak...??

Lastly me cuit sorang perempuan yg dok mkn meja sebelah... tanya yg kedai nih camner gaya nih.. rupanya kedai nih baru buka arini.. so arini kami mkn free la yer... haha... rezeki tak disangka2 nih... so bg nak menghilangkan rasa serba salah.. me gi jumpa tuan kedai... bersalam dan ucap terima kasih berbanyak.. kami tak tau pun kedai nih buat open coremony... haha... Rezeki kan namanya... syukur alhamdulillah...


:)









Sunday, September 13, 2015

Sama Tapi Tak Serupa

Assalamualaikum...

Sama tapi tak serupa

Perkhabaran eksiden di makkah mukaramah baru2 nih mmg mengejutkan semua org... kan... semoga saudara seislamku yg terlibat bertabah yer... kita harapkan yg baik2 saje...


Berita nih mengejutkan juga kami... lebih2 lg my mum... sebab salah satu nama mangsa yg terlibat... bernama abdul razak mahmood... nama tuh sebijik nama my abah... semua org terkejut.. terdiam seketika bila dengar berita tersebut... cepat2 cari abah yg masa tuh.. tengah tidur kat bilik... hhhhmmmm... 





Kelakar pun ada... blh my sis ckp.. my abah gi mekah ikut poket doraemon. .. hish... 

Mace-mace la dih...



Saturday, September 12, 2015

Teruja Tanam Pokok Bunga

Assalamualaikum...

Aktiviti nih baru2 jew.. terikut2 my sis.. kat umah dia dah berpuluh jenis pokok bunga jenis nih... dan biasa la... hobi me boleh ubah2.. haha... jom cari pasu dan tanam bunga kita... kiki

Utk mencantikkan umah yg didiami sorang pemaisuri dgn dua org bodyguard... what a life..!!! Kiki..




Dan atas dasar nasihat my sis gak.. dia suruh cari pasu lain utk pastikan pokok itu terus berbunga dan berbunga... kena potong jadi pendek bg pastikan pokok itu terus berkembang lg.. hhhmmm...


So makin bertambah la pasu2 kat umah nih.. papa geleng kepala... katanya.. nak letak mana lg pasu2 nih... maklum la balkoni kecik... hehe

Bkn pokok bunga jew mama layan.. 


Pokok cili pun ada... haha.. mama nak beli tanah tp bila tgk ada pokok cili.. apa salahnya cuba tanam sendiri kat umah kann... nnt senang la nak petik.. kiki

Tanah dan pokok cili beli kat pasar mlm kat putrajaya... banyak benda boleh cari kat sana... kami pergi malam sabtu lepas... hehe..

Harapan pokok2 nih menjadi la yer... haha

;)



Thursday, September 10, 2015

Ada Gossip Time..

Assalamualaikum....

Since jadi budak baru... diri ini terasa cam 'kera sumbang' hahaha... me jadi tukang senyum atau tukang gelak ngan lawak2 mereka.. mereka kalu bos takde mmg suka bergurau... usik mengusik.. cakap a little2 notty... hahaha...





gossip time... depa la.. not me.. kiki.. yg bestnya ai tau bos datang is jika diorg nampak serius gitu... takde borak2.. its mean that bos ada.. haha.. ok.. kena take noted.. kiki..

pic tuh kena blurkan.. nnt org kenal.. susah lak ai nak bergossip dalam blog nih lak.. kahkahakah.. keyboard warior eks.. aduhai.. tolong jgn gelarkan mama begitu.. ku tak rela.... kalu diva ok gak arrr... #takleh_blah_ok

tak pasti bila boleh ngam ngan depa.. terasa agak 'susah utk kali ini'.. itu ramalanku... tak pasti akan benar atau tidak.. kiki.. tp rasanya point yg paling penting so far.. kedekatan opis ngan tempat kerja.. itu penting.. masa utk famili dah ada sekarang.. atleast my mother in law boleh cakap.. "bagus la na.. kamu dah boleh balik awal.. kalu tak tanah nak gelap baru nampak muka.." ok.. tajam kannn... berbisa noh... tabah jew la ok.. kiki.. kita tak dpt apa yg selalu kita angankan... dugaan cabaran tuh ada.. bkn senang nak jaga hati orang oooi.. hehe.. dan bukan senang org nak faham orang kan... senyum sajew.. 




posted from Bloggeroid

Sunday, September 6, 2015

Karenah Orang Demam


Assalamualaikum...

Suatu masa mama terpaksa pilih utk berehat dari bekerja.. sebab jika dah dipaksa kerja pun hasilnya akan jadi double work.. tak dpt nak consetrate.. badan penat sebab dipaksa bekerja sedangkan badan dan tunjuk banyak kali tanda tak sihat.. pernah mengigil nak demam.. dilawan ngan telan ubat... hahaha

Berjaya gak utk diri tidak melayan kehendak badan utk nak lemah.. nak sakit.. haha.. besh.. tp masalahnya.. datan berulang2... sampai seminggu berlanjut.. badan dah sakit.. ubat dah abis.. serah diri jua ke klinik.. huhu.. doktor kata.. 'if normal fever should be 1-3days dah ok.. kalu makan ubat.. nih seminggu.. so u kena ambik ubat dan antibiotik.. kena abis kan ubat antibiotik tau.. bahaya kalu dibiarkan... sayangkan badan nih.. nak pakai lama..'

hhhmmm... bertabah,..

Ok dalam demam2 tuh.. ala.. mild fever jew.. tekak teringin nak makan spagetti bolognese.. klass org demem nih eks.. hahaha.. tekak pelik2 kalu demam.. haha..

Jujurnya baru jew beli barang2nya ari minggu aritu.. tuh yg teringat2 nak buat.. so since demam dan dpt cuti sakit.. so lets masak2.. kunun..


hasilnya... masin dan tak sedap.. tekak atau masakan ku fail... hahaha..

posted from Bloggeroid

Saturday, September 5, 2015

Agar Agar Telur Konon...

Assalamulaikum....

Aktiviti hari minggu.. bila ada mood ada baik.. ada rajin... ada idea... teringin lak wat agar2 simple.... hahaha



So buat saje.... haha.. if org biasa buat mesti tau yg agar2 me buat terlebih bahan.. kahkah... agaknya apa yer..?? Si anak dtg dekat tanya.. mama wat per..??? Masa tuh ngan senduk agar2 dlm bekas comel2... nak senang makan... hhhmm...

Me diam jew... consentrate aka nak biar dia teka sendiri...

Dia ckp... nih mama buat bubur eks... haha..

agak2 la adik ooo.. bubur dikatanya... mama buat agar2 telur la..

Yer ke... nmpk cm bubur jew...

Hhhmmm... ok.. nnt dah sejuk maman try tau... ckp rasanya cam bubur ke agar2... ok..

Ok.. jiwa kacau mama kau nih dik... nasi xtanak lg... huhu.. dok buat benda yg bukan bidang yg me expect... but heh... kalu xcuba.. tak tau kan... kahkah...

 ok tanak nasi dulu.. sian jd lambat lunch kita arini... mama ingat baru kul 11 dik.. salah mata tersilau tgk jam.. dah tua gini arr...
 



posted from Bloggeroid

Friday, September 4, 2015

Kenangan Mengusik Jiwa

Assalamualaikum...

kami seronok mengimbas kenangan... hihi.. nih kesah kami adik beradik yg masing2 takmo kalah nak cakap 'pengalaman kita bila ditinggalkan dinegeri asing' yg kita la yg paling "tragis"... "sedih" dan mcm2 la... haha
#poyo 
#kamihappyadikberadik 
#wassapgrouppalingdekatdihati

nih sbb nak kena sambung belajar la uols... korang nak tau.. baca screen shot mama nih eks... tp beware yer.. kami guna bahasa yg takde la pelik tp rare... hahaha.. bahasa dialek kelate.. paham ke idak uols...?? hahaha








and after that banyak lagi la ~kerapuan~ kami... hahaha... yg comel is... my younger sister.. baru baca dan bergema la kemuraian dia terserlah... hahaha... mmg she is mulut murai... hahaha

*she use my mum no for wassap.... biasa dia.... hahaha..... 


Sweet kan kami... hahaha... dulu berbulu sekarang ulat naik bulu.. eks... hahaha... biasa la adik beradik... kiki... we used wassap since berjauhan... since berkeluarga... since belajar jauh2... hhhhhmmmm... miss so much my sister...  

eh.. last but not least.. sapa sebenarnya yg paling tragis ditinggalkan utk sambung belajar... hahaha



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...