Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, February 28, 2016

Bila asyik sakit

Assalamualaikum..

Mama nih dlm seminggu dua nih telah mengalami masa2 sukar.. Kurang sihat.. Badan sakit2 dan penat yg rasanya xleh nak terangkan bagaimana..

Memang berharap semua itu akan berlalu.. Xlarat nak asyik berat dan sakit kepala.. Xlarat nak rasa mengigil seram sejuk nak demam.. penatnya hari2 rasa nak tido jew.. Hiberasikah..?? Pemalaskah..??

Tak tau nak kata..

Minggu nih semangat rasa kuat.. Hati rasa relax.. Papa byk ambik inisiatif utk faham.. Mmg komunikasi penting.. Yg lg penting ialah sikap tolak ansur.. Alhamdulillah dia byk membantu... Since me ckp yg me rasa nakkan perubahan dlm susun atur rumah kami.. Dia sudi layan kerenah me.. Dia kemas dia buat apa yg me nak.. Dia bg cadangan if dia rasa xkena.. So me lebih rasa relax.. Hihi

Papa kata me jd lemah minda dan fizikal sbb me suka buat benda melebihi had diri..  kita patut tau utk tolak atau rancang satu persatu hal utk pastikan diri tidak jatuh sakit mcm me lalui.. Hhhmmm




Wednesday, February 17, 2016

Aplikasi BLOGGER

Assalamualaikum...

First time update blog guna applikasi BLOGGER... Hehe.. Cam besh jew.. Cam senang jew.. ;)


Yg perlu untuk blogger2 nak update by android.. Hanya lah wajib ada

1. Blog
2. Android
3. Playstore

Download kat playstore aplikasi 'blogger' kat android anda dan update jew blog kita.. Hehe

Semoga semangat nih kuat la yer.. Selalunya hambar jew bila nak update.. Huhu



Friday, February 5, 2016

Selamat Bercuti uols..

Assalamualaikum...

Harini jln lenggang dr kwsn umah.. so me anggap ldp sure lenggang gak.. aduhai.. jem dasyat dr biasa.. aduhai... jawabnya parking jauh la dr blok opis.. bertabah la yana.. ;)

Kerja xde urgent dah since monday.. relax2 jew.. mood raya aka cuti.. hahaha

Kami kuar lunch ramai2.. gelak2.. nnt kan lama xjumpa.. hehe.. lepas mkn diorg nak desert dr mcd.. yeah.. me suka sundae mcd perisa strawbery... lg2 suka bila ada yg belanja... kiki.. ;)

Blk opis tak beria kerja.. kami berhuha.. berbagi hamper sikit sorang.. utk kwn2 cinabyg beraya.. kami sorang satu hamper.. cuma dr hamper diorg kami ambik satu item utk kami2 yg xraya nih... diorg citer.. last year dpt bw blk hamper sorang satu tau.. hahaha.. nih thn ni.. dahulukan yg beraya dulu.. pastu bagi2 sikit sorg utk 6org yg melayu.. sini cina ada 11 org kecuali bos... hahaha.. bos just minta satu benda jew pastu pandai2 kitaorg bahagi hamper tuh... 






Me dpt nih... comel kann.... hahaha.. comel jew lobih tah2 xsodap pun.. kiki


Sbbkan semua org suka forero rocher.. so buka pastu bagi dua sorang.. ada 2 kotak forero... Tapi ada jew yg dah xnak.. yer la masing2 dpt hamper besar2.. so last me ambik perabiskan... ahaks...

Ok la.. selamat bercuti dan yg beraya tuh semoga berbahagia disamping family.. kami insyaallah blk kg... yeah.. klate mu tunggu ku kelik... ;)

Eh.. dpt blk awal arini.. daaa...





Thursday, February 4, 2016

Taman Rimba Kemensah, Ampang

Assalamualaikum...

Panas berbahang kan sekarang so tiba2 adik ipar mengajak gi air terjun kat ampang katanya.. dekat jew dlm selangor.. so jom.. pergi jugak.. dah hari ahad kann. Dekat2 blh la layan.. ;)

Sebabkan ajakan start kul 11tgh... so mmg xde apa bekal dpt nak bw.. ingat nak singgah beli kfc je wat bekal.. hhhmmm



Dgn berharap WAZE applikasi.. .kami tukang bw jln.. hero konon.. cari kat waze taman rimba Ampang.. sampai2 adik ipar ckp bukan sini.. lgpun airnya cetek sgt.. hhhmmm.. ok.. ikut org lain lak bw.. kami gi 3 buah kereta..

Ikut tepi zoo negara kali nih.. org kata air terjun kemensah.. kat sini lg meriah uols... patut la adik ipar kita beria nak dtg sini... nak parking pun susah.. lastly gi kat sini..



Kat RIMBA JINBARA.. sewa chalet dan order mknn.. haha.. jadi la.. kitaorg dtg pun nak tenangkan hati dan minda.. beshnya tgk air mengalir.. seakan semua kekalutan diminda dibawa arus..

Anak2 pun happy.. hehe.. sejuk airnya.. Blh kami main tangkap2 ikan.. banyak gak dpt.. hehe..



Besh sgt.. lega sikit kepala.. hehe..


Notakaki: nih entry throwback yer.. pergi pd 24.01.2016.. hari ahad.... ;)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...