Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, March 17, 2016

Hari Lahir Aiman Hakimi

Assalamualaikum...

 Hari yg dia nanti2kan telah tiba...



Hari ini hari bahagia buat anakandaku.. Selamat menyambut hari jadi yg ke 10 thn wahai Aiman Hakimi..

Takde sambutan yg mewah atau majlis grand2..  Kami nih biasa2 jew... Tp harapan tuh senantiasa mengharapkan kebahagian dunia dan akhirat.. Jd anak yg soleh.. Mampu menyumbangkan tenaga pd agama dan negara.. yg pastinya doa yg baik2 saje kan...

🎂🎂🎂🎂🎉🎉🎉🎊🎊🎊

Wednesday, March 16, 2016

Peristiwa Malang

Assalamualaikum..

Penat hari2 ngan mengejar dateline.. Sakit nih petanda nak suruh kita rehat.. Slowdown kerja nih.. Usia dah mengusik kita dah.. Badan dah kuat mcm muda2 dah..
Bila xsihat sbb badan rasa xcukup rehat so terjadi la benda2 gini..



Masa blk semalam.. Dlm kepala pusing dan berat.. Masih dirasakan dpt kawal.. Dah ada ruang antara kereta.. Tp.. Kun fayakun.. Maka jd dia.. Sy langgar kereta org.. Sikit jew.. Bumper kereta dia senget sikit.. Tp me mengigil.. Tuhan jew tau..

Hati nih xtau nak kata apa dah.. Dlm berhati2.. Dalam hati xmo ada sbrg masalah lg.. Tp hanya DIA tau yg terbaik utk kita..



Ye.. Berdebar dan sakit kepala berdenyut2.. Sakit nih dr pg.. Dah ada suruh mc but degil.. Rasa ok lg.. Xteruk mn.. Tp akhirnya jd gini.. Padan muka eks.. Huhu

So akhirnya dinasihatkan utk rest.. Xpayah kerja for 2 day.. Aduh.. Sedangkan me dh plan nak rest jumaat nih.. Dh apply cuti.. Hri khmis nih berday anak tersayang.. Saje cuti utk lepak2 anak beranak.. Hihi

Nmpk gayanya dpt cuti awal els.. Hhmmm


Rehat ke uols... Xtau la.. Cuma utk sementara me just dpt lepaskan hal2 kerja seketika.. Jgn dah masuk kerja lg stress dah la.. Khannnn

😂😂😂


Friday, March 4, 2016

Hi-tea kami

Assalamualaikum....

Telah pun berlangsung hi-tea anjuran kami sempena balas dendam kat Bos... haha... Nih semua kerja diorg la.. baru2 nih Bos buat dinner tp Kami xdijemput dengan alasan Kami xleh mkn mknn diorg (tak halal dan ada minuman keras)... yg bangsa2 Je dijemput.. xtahan tuh Bos nih suka ajAK staff lama.. APA hal kannnn... So lets habiskan duit yg mmg ada utk entertain client... Haha

 Kami buat bg staff yg nak folow jew... So kalu setakat mkn free tuh sapa xnak kannn.. Mkn pulak kat hotel.. Mesti la nak gi kannnn.. Haha

Nih kasi tayang sikit.. Kami hi-tea kat Hotel Corcorde Shah Alam pd sabtu lepas.. 27hb feb 2016.. Entry trowback eks.. Haha













Eh gmbr mknn semuanya eks.. Kiki.. Ok2 share lg 2 pic cute kami.. Haha.. Xleh blah eks.. 



Sorry tau.. Xleh nak share pic kwn2 opis.. Rasa cam serba tak kena.. Haha.. Mace2 eks..

Nmpk x.. My boy dah besar.. My boifren ok.. Kiki

😆😆😆













Thursday, March 3, 2016

Susah jika sifat terlalu SENSITIF

Assalamualaikum..

Natural dr diri ini.. Sifat sensitif amat menebal..sgt tebal.. Bkn buat2.. Bkn ok

Salah ayat sikit me dah merah muka.. Dah nak titis airmata.. Huhu.. Nih yg dikatakan strong women..??

Sering terasa bila org bergurau kasar.. Me cannot tahan.. Benggang yer tak.. Sbbnya bkn sebab sekadar bergurau.. Berserta ngan perli.. Bknkah lebih baik menjaga tutur kata.. Demi mengeratkan silaturahim.. Tajam lidah menuturkan kata seumpama diri tuh malaikat.. Realiti macam2 benda kau buat.. Akhirnya block fb sbb xmo org tau aktiviti xbermoral kau... Bagusnya malaikat ini..

Diri ni selalu fikir "apakah salah aku..??"

Mengapa org xleh nak terima yg diri ini sensitif.. So kita je yg kena jaga hati sendiri...dlm menjaga hati.. Lari dr dengar atau nmpk mereka pun diri ini kena lg.. Dikata kera sumbang.. Xnak campur berkawan ngan org... Opppsss... Aku tgh jaga hati aku.. Jgn diganggu.. Jgn dikacau.. Hhhmmm

Salah tingkah eks.. Cannot tahan ok.. Susahnya diri ini..

Lebih baik jd org yg lancang mulut demi lepaskan sakit hati.. Jgn ada sisa sakit hati ini.. Biar kosong dan relax.. Tp disalahkan kita lak.. "Kau dah berubah.. Dulu kau xde lancang gini.." Kau dah xseperti dulu yg lembut.. Yg manis like sugar.. U berubah complete 360degree"

So how... u not happy??

😈😈😈😈

Tp NIH pun me rasa xhappy... terasa cam kesian Lak sakitkan hti org.. masih nk menjga hati org lg..

Adakah me masih org baik..??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...