Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, December 31, 2015

Syukur... Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Blk kerja tergerak hati nak angkat kain.. selalunya lewat gak nak angkat.. kalu balik mesti nak duduk dulu.. nak tarik nafas dulu konon... kahkah..



Alhamdulillah... takdir dah tersurat.. nak turun hujan rupanya... tuhan gerakkan hati atau akal mama utk angkat baju awal2.. kannn.. syukur sgt.. tuh yg tiba2 dtgkan idea nak upkan dlm blog..

Apa salahnya kannn... ;p

Jadi la buat menambahkan entry utk tahun nih kannn.. hehe
posted from Bloggeroid

Lunch Hari ini : Nasi Kerabu Ayam

Assalamualaikum...

Harini last day utk 2015.. me mengharapkan yg baik2 jew dan dpt mengubah sikap dan kehidupan yg lebih membahagiakan utk hari2 mendatang.. 



Demi nak menyambung hidup dan juga demi mengingati azam2 yg banyak tak dpt dipenuhi maka kita pilih utk menikmati nasi kerabu ayam harini.. haha.. merapu eks.. nih sbb aritu blk klate xsmpt nak mencari nasi kerabu.. nak suruh tokma buat pun xsanggup tgk.. dia pening jew.. so baik tokma relax jew la.. nak wat sendiri xpandai.. pandai mkn jew.. kalu try wat pun xjd sedap mcm o org wat.. hahaha.. fail sungguh bab masak nih.. masak ala2 campak2 jew pun yg reti.. haha

Hati ini gundah mengenangkan hujan2 nih.. minta dijauhkan banjir ya allah.. sian tokma ttuh xlarat nak mengemas la kalu banjir... huhu

Hati berdoa agar tokma kembali sembuh dan harap dia xde nak stress2 sgt.. dunia nih penuh ngan cabaran dan dugaan.. huhu.. harap teman2 juga sudi doakan kesejahteraan ibuku dan ahli keluarga serta Sahabat2 ku. Amin.





Tuesday, December 29, 2015

Masak lain makan lain gitu..

Assalamualaikum...

28/12/2015_8pm

Harini otw blk kerja.. driving.. tekak terasa nak telan pisang.. omg.. teringinnye.. teringat pisang berangan yg beli last week kat kedai abu.. hhhmmm.. nak kena cr lg nih...

Pastu dok fikir.. nak dinner benda mlm nih..?? Feeling like love to cook.. ceh.. nak masak benda nih.. asyik mkn nasi jew.. dah tembam tahap dewa dah ooii cik kak...

Ok.. decice masa cam ala2 spageti alio olio seafood.. pehhh... menu tak menahan.. jadik ke idak.. xpasti.. haha



Spaggeti dah rebus dah.. kiranya dah nak siap arrr.. tgk2 papa bw blk nasi ayam cincang.. hhhmmm... so mkn nasi jugak jawabnya sebab nasi tuh dah campur ngan kuah dah.. nak simpan pun nnt nasi kembang la.. xsedap..

Jawabnya spaggeti ala alio olio xmenjadi tuh buat breakfast or bekal ke opis jew la.. jimat duit poket kita eks.. haha

Ok la.. tuh kesah xsemengah harini.. kiki.. baru arini teringat ada blog gitu..
posted from Bloggeroid

Wednesday, December 23, 2015

Salam Maulidur Rasul..

Assalamualaikum...

Lama blog bersawang... haha.. nnt2 bila free kita update.. tgk mood gak la kot... kiki... insyaallah...


So sempena maulidur rasul esok... semoga berbahagia cuti panjang.. kami insyaalah blk kg kat klate.. harap perjalanan esok selamat pergi dan balik.. harap tiada musibah dijalanan... niat nak ziarah keluarga.. Tokma kurang sihat.. tau sakit rindu.. hehe.. 

Sama ngan anaknya nih... rindu amat.. huhu..



Wednesday, December 9, 2015

Naik Sajew Dia

Assalamualaikum...

Semua naik.. yg tak naik gaji je...

#kipidap
#dongidap
#♡malaysia



Sumber: fb



Monday, December 7, 2015

Tema "Sweet n Simple"

Assalamualaikum...






Kesukaran nak jahit manik satu persatu... nama jahitan nih ialah jahitan crumble... dijahit ikut suka.. bagi penuh.. bagi rapat... haha... baru cucuk benang.. letak kejap gi ke dapur... dlm ralit nengok masakan kat dapur.. mai cucuk jarum kat kain sat... cuba acu2kan manik nak tgk warna manik ada 'in' tak ngan bj.. so teruskan.. baru sikit jahit.. letak balik.. ambik kain masuk dlm mesin basuh... mesin aka basuh kain baju...  stok yg bersih dah jd limited sbb cuaca tak mementu..asyik ujan kann... dah umah dikayangan sukar nak basuh byk2.. xde tmpat nak sidai.. haha.. kayangan sgt khennn

Akhirnya siap jugak.. hihi.. niat dihati pd mula2 nak start jahit bj nih... nak upkan seri bj.. nak kasi nmpk sweet dan simple... gitu.. adakah ianya jd realiti?? Atau sekadar fantasi..?? Jawapan itu datang dr mata org yg melihat hasil jahitan nih.. amacam.. sweet tak cam gula2.. haha



Friday, December 4, 2015

Nasib Org Baru

Assalamualaikum...

Start isnin sy pindah meja kerja... rasa lebih tersembunyi sikit... tak nmpk meja sambut tetamu aka kerani.. tak nmpk bos kehulu kehilir... tak nmpk bos check sapa kuar dr kul brp dan kemana kuar... haha.. dah tak nmpk org buat air kat pantry... tak nmpk diorg gossip dah.. cuma blh dgr suara diorg je.. skrg mengadap meja sy duduk dulu.. so ngadap dinding jew skrg..

Tp blkg me my technical workplace.. so dia lg nmpk apa me buat.. haha.. tgk la... Ada ku kesah..



Dah 2 org tegur me tukar workplace tp biasa2 jew la.. dan arini lg pedih pertanyaan my opismate.. "eh.. sudah pindah.. nih temporary ke kekal..???" Aduhhhhh

So korang nak jawab apa??? Me jawab.. MAYBE.. haha.. Kot2 tak kompom kerja.... Kena tendang so kena blah la kannnnn

Bertabah la menunggu surat kompom.. patut dah blh kasi nih... nak kena gegar bilik HR ke?? Kahkah.. sian asyik kena buli jew... huhu
posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...