Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, December 31, 2011

2012




Salam.....

Tahun baru.. dugaan baru.. cabaran baru.. bersediakah..??



Selamat Tahun Baru Kawan2...

T___T



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

Shoutbox




Salam....^_^

Rasanya banyak gak blogger2 mengunakan shout kan... mama pun guna gak... mama merasakan penting shout box [bg mama la ye....;p]

pasal apa penting..??

Pasal kekadang mama suka tgk kedatangan kawan2 kat situ.. mungkin takde idea nak komen so just say hai kat situ... Sama ngan mama jugak.. kekadang tak jumpa kotak komen, atau lama benor nak tunggu kotak komen kuar.. maka guna shout box tersangat la senang...

Bukan sekadar say hai.. malah boleh gak komen pendek2 like..'setuju ngan anda', 'entry hebat', 'terbaik' dan macam2 la kannn... ada gak yg tinggalkan msg.. utk singgah kat blog diorang.. mama suka.. senang je.. just klik kat situ terus link ke blog kwn2 kan.. takyah la tercari2 link kan... [nih org malas nih kannnn]

tapi dengar2nya bulan januari thn depan perkhidmatan shout box free akan dibatalkan.. kalu nak teruskan kena bayar pulak... mungkin mama akan mengucapkan gud bye je la kannn.. mana ada modal nak byr2 nih.. hhheee.. sian kannn.. syg kat shout box free itu.. T_____T

mama abadikan pic last shout box mama yg mungkin akan diambik balik... syg kamu tau... kih..kih..




dah kompon kena say bye-bye dah eks....


Mungkin kena cari widget lain bg mengantikan shoutbox nih kann.. banyak jasa dia tau... hhheee


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


 Sampai jumpa lagi... 



 ****************************

Friday, December 30, 2011

Senyum Simpul




^_^



Di suatu tempat kedai emas,ada seorang perempuan terkentut ketika menonggeng melihat cincin..

Dia tersipu-sipu malu dan melihat sekeliling dan perasan ada promoter kat belakangnya..

Promoter itu pun bertanya "Boleh saya bantu?"

perempuan tu anggap promoter tu tak dengar la ia kentut,

Jadi dia jawab "Berapa harga cincin ne..?"

Promoter : "Kalau tgk pun puan boleh terkentut,saya pasti puan akan terberak bila tahu harganya nanti....."



sumber: email.

PS: kelakar tak..??? aduhai.. tak eks... hhuuuu...



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

Tentang Dhiya Eks.... Dramatik Sungguh



Salam...

Memang ramai yg minat drama nih.. mama pun layan gak bila sempat balik awal... dok kesian ngan dhia la kita.. sian dia.. kannn..

Semalam siri yg last kannn... tp mama tak dpt nak layan... berkejar bawa maman gi ambik gambar pasport dia.. org tu kan nak masuk sekolah... gamaknya rindu kot nak sekolah.. dah lama cuti panjang kan..

Mama mampu dok baca kat fb ngan twitter je.. tuh pun tak faham2 gak.. kih..kih.. tau2 si dhia ngan zikir mati.. aduhai.. sian kan mama..hehehe

cuba kawan2 yg tengok citer sikit kat mama nih... tak faham wei la... ;p

**Arini bawa maman utk hari orientasi pra sekolah.. dah besar dah anak eks... sekejap je pulak rasa arah ke tua nih.. hehe.. masa huhahuha dulu dok le rasa cepat sgt masa berlalu.. kih..kih..





Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

Thursday, December 29, 2011

Hancur hatiku

Penat mengejar
Penat dikejar

Hasilnya hanya


Hancur sebuah hati

Banyak yg diimpi
Banyak yg diidamkan

Hasilnya hanya


Kecewa sebuah hati


Aku malu utk meratap
Aku pilu utk menangis
Aku segan utk pamerkan
Aku

Kecewa

Patutkah...???


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kereta meletup | Gerunnyer




Kereta meletup
Oleh Mohamad Naufal Mohamad Idris
am@hmetro.com.my









TUNGKUS-LUMUS...anggota bomba berusaha memadamkan kebakaran pada kereta mangsa.







KESAKITAN...Hailani sedang menunggu ketibaan ambulans.





SHAH ALAM: “Sebaik berhenti dan belum sempat kami keluar daripada kereta, tiba-tiba kereta kami meletup dan terbakar. Dalam keadaan panik dan terkejut, saya terus berlari meminta pertolongan,” kata Mohd Hailani Pangat, 43, yang melecur teruk di lengan kiri dan leher apabila kereta dinaiki bersama rakan tiba-tiba terbakar di pekarangan tempat meletak kenderaan di Stadium Shah Alam, di sini, semalam.

Dalam kejadian itu dia bersama Shamsuddin Muhammad, 40-an, berhenti seketika di kawasan itu apabila terdengar bunyi pelik di bahagian enjin kereta yang dinaiki mereka.


Menurutnya, sebaik cuba keluar dari kereta, kenderaan itu tiba-tiba meletup dan terbakar menyebabkan mereka disambar api.

Mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang, untuk rawatan kecemasan.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Shah Alam, Muhamad Hisham Sidek, berkata, sebuah jentera bersama lima anggota dan seorang pegawai dikejarkan ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan jam 3.27 petang.


sumber SINI

**Gerun ngan seriau... dah la smlm br keta mama berasap..[baca mama pening nih] mintak2 takde apa la kannn... check dah kat bengkel.. ok je.. nnt nak bawa ke proton lak.. nak suruh diorang check lak... taknak la kejadian sama berulang kannn.. doakan ye.. moga2 keta mama takde masalah teruk dan kami sekeluarga dijauhkan dari musibah sebegitu... selalunya mama la yg dok bawa keta tuh ari2 pun... hhhuuuu

Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

2011 to 2012






Tak terasa, tinggal 2 hari lagi tahun 2011 akan berlalu , tiba2 jadi teringat masa lalu....

 Kehidupan manusia berlalu dgn cepatnya....

 Banyak sekali yg telah d'lalui,
ada yg lancar...
ada yg penuh rintangan...
ada yg penuh kegembiraan...
ada pula yg penuh kesedihan...

 Semua pasti mengalaminya... Itulah kehidupan manusia.

 Masa kita berumur 20thn merasa sungguh suka kalo kita tampan/cantik.

 Masa kita 30thn merasa sungguh suka  andaikan kita kembali muda lg.

 Masa kita 40thn merasa sungguh suka andainya kita punya banyak duit

 Masa kita 50thn merasa ada kesihatan sungguh suka sekali.

 Masa kita 60thn merasa utk dpt hidup saja sudah sangat bagus.

 Masa kita 70/80thn merasa kenapa hidup ini terasa sangat singkat sekali.

 Sebenar'nya hidup ini tdk perlu selalu merasa dikesali.

 Tidak perlu merasa diri ini cantik/ hodoh / hensem / tak hensem/ kiut/ tak kiut.
Tidak perlu saling menyalahkan mencari siapa yg benar siapa yg salah.

 Hidup ini indah....

 Nikmati lah....

 Semoga teman2" sekalian d'berkati hidup dgn penuh kesihatan.

Ada roti ada labu..
tak lama lagi kita akan menyambut tahun baru 2012...
teruskan ukhwah antara kita
moga2 persahabatan kian erat dan bersatu.

bersediakah..??

sumber: bbm.



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

 Sampai jumpa lagi...


****************************

Spontaneous Thursday | Menarik








cumil tak... menarik tertarik bg mama la..

hahahaha..

menarik pasal apa..??

pasal sport rim dia warna oren.. keh..keh..

Cam keta mainan maman je.... suke...

**Mama minat kaler oren eks...?? hhehehee

**Ni mama ambik masa nak dtg keja.. tak tau sapa punyer kita.. tp jika ada yg terbaca nih.. mama hanya nak ckp.. menarik arr.. sapa bagi idea guna sport rim oren tuh..?? Adakah anda juga peminat kaler oren..?? give me five.. hhhaaaa


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Wednesday, December 28, 2011

Countdown 2012







amacam.. cun tak.. jum ramai2.. jumpa ustaz manis...:)


sumber: email.

Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Pening lagi



Salam...

Arini cite pasal pening je..

Pening ngan kerenah budak2 yg tak bdk dah... dah almost 40++ kot.. bila bincang pasal keja sure taknak mengalah punya.. aduhai.. sakit kepala.. terang2 dok diskus utk kepentingan bersama.. dia nak yg senangkan keja dia je.. so pasni sapa kena buat lepas dia kena keja ngan shit ye.. susahnya wei..

geram2 ai ckp apa..

'ok.. lantak la korang.. aku dah ckp.. next time kalu aku kena buat keja dia.. aku taknak buat.. titik.'

sapa yg b###h nak buat keja berulang2 dan susahkan diri.. gaji gitu jugak.. ada jalan lurus nak gak cr jalan bengkak bengkok hanya kerana dia nak keja senang dia.. biasa la pasni dia cuci tangan.. aduhai..

sakit jiwa wei arini.. menduga iman tul..


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

Mama pening...



Salam....

Pagi nih mama pening kepala... mungkin mama nih type suka fikir dan berfikir dan berfikir.. type wanita normal ai guess..

Semalam semasa pulang keja... besh2 dok mamah kacang butir kuning....perasan yg keta mama berasap kat depan.. tp fikir kot2 asap dr keta depan.. masa tuh pun slow moving je.. jem.. intai2 gak.. tgk temperature keta ok je.. mmg semalam hujan lebat dan dok fikir bila enjin panas bertemu udara/air sure la berasap kannnn... bijak tak..???

Tiba2 ada perem dok lambai2 sebelah kiri keta mama.. beria2 dia.. so mama turunkan cermin keta.. dia ckp keta mama berasap... ohhh god.. betul la kannn.. mmg berasap... ok terus call papa.. papa ckp berhenti but masa tuh tengah lautan keta nih.. sure la kena marah org dan mama gerun ngan perasaan malu dan segan.. dan-dan mama teruskan je jalan.. hhhaaa.. lama2 keta pun start merempan myk.. taknak guna gear auto lagi dah... last2 kuar simbol auto so mama terpaksa guna gear manual je..

oooppsss..

fyi.. keta mama nih jenis savvy  AMT yg tak save pun.. save la jugak.. tang minyak tp tang maintenance hancur.. mengalahkan bw keta honda je.. seeeennngggaaallll..

dari jem2 dan hazab tuh.. jem sgt psl ujan la.. biasa la LDP gak.. so terus ke bengkel suruh tgk2 sebab apa berasap... bengkel biasa la bukan bengkel proton.. dan diorg check ckp normal je.. takde masalah pun.. but maybe masalah gearbox kot.. kena bw ke proton la psl diorg pun tak expert savvy nih.. susah nak belek dia punya enjin.... lain macm sikit.. aduhai.. uniknya savvy nih.. sama uniknya ngan tuan dia... :)

so bawa balik umah je jawabnya.. pg nih pun still bawa dtg office...

hati berdebar2 dan gerun.. pernah kan ada kes keta terbakar kat cyberjaya dulu kan... dan pemandu dia tak dpt kuar dr keta kann.. meninggal kannn... doakan sy bukan tergolong camtu ye... aduhai.. takut pun mati eks..


**Sapa2 terer pasal keta savvy nih.. tolong la tunjuk ajar mama nih.. keta sy servis mengikut kehendak buku dia dah.. tp berasap jugak semalam.. mama pening nih..


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Tuesday, December 27, 2011

Kartun



Salam...^_^

Satu panggilan talipon dari kwn lama.. bertanya kabar..

Seronok sangat.. dalam borak2 tuh sure la ada gelak tawa kan... tp yg kelakarnya dia ckp mama nih cam kartun.. hhhaaa... kartun pun kartun la..

kartun = muda. **sesuai tak..?? hhhaaaa... suka..

Mungkin karater mama nih kelakar kot.. hhhaaa..
Terima kasih teman menceriakan hari mama hari nih.. dalam kurang sihat..(selesema) rasa sejuk hati sikit hari nih... dah la mood keja kelaut.. hhhaaaa...



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

Seksanya menahan nafsu !!




Salam

Sekarang mama dalam proses men'diet'kan diri.. tengah kurangkan makan nasi dan membanyakkan maka benda2 yg lebih berserat seperti.. oat, roti, milo, sayur, ulam2 dan buah-buahan..

tapi seksa tau.. lapar semenjang je.. letih la kalu gini.. belum turun sekilo pun.. aduhai.. tp perasan peyot dah sikit slim.. ai suka.!!

Cuba banyak minum air putih dan cuba nak kena tahan lapar agar dpt cara/masa makan lebih seragam.. apa betul ke cara mama nih..?? ada tak cara yg lebih baik..??

Ada jugak ingat nak ambik tea org kampung.. tp takut tak tahan nak ke bilik air dengan kerap.. nnt takleh buat keja lak.. kannn..

Dugaan satu lagi nih yg buat mama bengang.. adekepatut.. hhhiissshhh... ada sekali tuh mama pakai la baju ala2 baby doll tuh.. ala yang kembang2 sikit tuh..



lebih kureng cam style camni la...

takde la 'hot' camni.. ai know.. ai tak seksi pun.. ahaks..

pic from cik google. tq.




Boleh budak office tegur ingat ai mengandung.. hhhiissshhh.. sakit hati tau.. org nak perasan cun cam baby doll dia ckp mengandung lak.. tapi mujur ai nih dah kawin.. kalu mengandung pun ada bapak kannn.. hhheee.. susah tul nak bergaya bila dah 'besar' sikit nih.. hheee.. sikit..??? eh..

Berdiet nih pun pasal tak tahan sakit lutut bukan sebab utk nak cantik.. sapa la kita nih.. dah tahap makcik2 dah.. hheee


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Blogwalking





Salam...^_^


Satu tahap buhsan.. bila blogger2 fav mama tak update blog... hhhhaaa.. rindu nak baca apa yg mereka lakukan, masak apa, jalan mana dan mcm2 lahhh... kalu yg kelakar2 tuh boleh gak la mama tumpang gelak sikit2... sini kena kaver gelak.. kalu tak sure bdk2 office perasan mama tak buat keja.. mengular terhormat... eh..

So sambung blogwalking mana2 suka.. klik blog2 mana2 yg rasakan menarik dan copy url mrk.. pastu paste kat link My Blogger Friend.. walau pun mrk belum tentu nak jadi friend mama.. suka hati la kannn... mrk gak untung... ai mmg tak kira.. kalu mmg blog tuh best.. wa terjah je.. hhhhaaaa.. tolon jgn la block wa ye.. [pasal ada gak blog tak kasi mama masuk blog dia.. hhhuuu] wa nak tumpang guling2 dan tumpang gelak atau ambik ilmu korang2.. bukan nak jadi pendua.. sekadar memahami cara penulisan yg lebih berkesan.. kot2 boleh jadi gak blooger of the year... ahaks.. suka..

Ada gak blogger yg sudi follow mama.. terima kasih tau... tp masih belum dpt nak follow balik.. mama masih dalam urusan nak update blog nih.. so tunggu...tengok list blog yg mama dah follow pun dah dekat nak cukup dah 300 blog .. hhheee.. so salah satu caranya mama buat camni la.. senang mama terjah balik blog korang.. :)



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Sunday, December 25, 2011

Aku rindu

Salam... ^__^

Rindu kat blog dan blogwalking..

Dalam cuti yg panjang yg seharusnya dipenuhi ngan aktiviti yg riang.. Tp mama lak dok sakit2.. Sakit lutut uols.. Mmg kena extremely diet lak pasni.. Dugaan tekak susah kekadang nak ditepis..;)

Tak sempat nak update blog... Dan nak terjah blog kawan2... Sure korang jejalan eks.. Mana la tujuan korang ye..?? Papa ada gak ajak2 jejalan tp nmpknya tak dpt nak jalan sgt.. Poket kering nih.. Hhhaaaa.. Dok umah pun besh gak kannnn...;p

Bila direnung2kan.. Thn nih byk tercipta percapaian yg diluar duga.. Mungkin berkat kesabaran eks.. Dan harap thn baru nih akan terus membuka laluan buat impian dan kejayaan yg diimpi2kan yg belum lg terlaksana...

Doakan kesihatan mama dan kejayaan hidup mama didunia dan akhirat ye..:)

Nnt mama terjah kat blog2 kawan ye.. Gamaknya lama mama kat blog korang nnt kan.. Maklum la byk entry mama tertinggal...;p

‎​Oº°˚ ˚°ºк.. Smpi jumpa lagi dilain entry...:-D

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 23, 2011

Hok alloh... nak tegur tu.. tegur je la... hhhaaa




Lakonan sekejap...**Kat bilik bos tadi...

Bos : su.. tolong betulkan tuh sikit ye.. nnt kul lima u balik la... time balik kul 5.45 kannn

Me : **Sengih je... ok..

Bos : u kalu lambat dlm 5 minit boleh kot kannnn.... hhheee..

Me : **Still sengih tp dlm hati.. nak kutuk ai selalu lari balik awal la tuh... aduhai.. terkena..


Me : boleh je lewat 5minit.. jgn tahan sy smpi 5jam sudah le.. hhheee..

**Update laju2 ok.. nnt xleh balik awal.. hhheee



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

86400 saat dalam sehari




86400 saat dalam sehari



Jika kau merasa gelisah, ingatlah Allah kerana
Dia sentiasa bersamamu, pintalah pada-Nya agar
tenangkan hatimu

Jika kau rasa sedih, ingatlah Allah sentiasa bersamamu,
tidak pernah Dia tinggalkan dirimu walau sesaat
hanya dikau yang menjauhkan diri daripada-Nya,
pohonlah agar dikuatkan hatimu menempuh dugaan
tanda sayangnya Dia kepadamu

Jika kau merasa menyampah, bengang, benci
pada orang lain atas sikapnya ingatlah
Allah suka orang yang penyabar

Jika kau rasa bosan, ingatlah Allah, pintalah pada-Nya
kegembiraan agar kau ceria

Jika kau rasa gembira, janganlah dikau lupakan-Nya
 kerana Dia selalu bersamamu
dikala suka duka gembira ceria tangis tawa

Jika kau merasa sunyi tiada teman,
ingatlah Allah ada bersamamu,
berkomunikasilah dengan-Nya dengan
 mengadu yang kau sunyi
Jika kau merasa kosong,
pintalah pada-Nya agar dikurniakan
pengisian pada jiwamu yang kosong

Jika kau merasa tidak hargai,
dicintai dan dikasihi,
ingatlah Allah sentiasa menyayangimu
kerana Allah Maha Penyayang terhadap hamba-Nya

Jika kau merasa miskin,
kau pintalah kekayaan daripada-Nya
sekalipun kekayaan itu bukan daripada segi kewangan
tetapi kekayaan itulah yang akan memberikan kau
keberkatan dan kegembiraan dalam hidupmu

Jika kau merasa penat,
ingatlah Allah yang tidak pernah penat yang sentiasa menunggumu
 untuk berbicara dengan-Nya
sedangkan amat jarang kau berniat untuk melakukannya,
hanya sibuk dengan kerja harianmu

"Ketahuilah bahawa dengan mengingati Allah itu hati akan tenang"
Ar Raad: 28


sumber: email.

Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Thursday, December 22, 2011

Makanang Pelik-Peli​k !











sumber: email.


**Pelik2 sungguh mu nih makang wei... hhhhuuuu... **Bkn ngata ko org nganu ye...^_^



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

Sekarang dalam keadaan....




Salam...

Skrg dlm keadaan mengantuk tahap cipan.. tp jgn bandingkan ngan cipan pasal cipan mmg keja dia tido.. hhhaaa..

Tp tadi masa bos panggil mengadap.. lagi2 masa diskuss appraisal.. mata bulat bersinar2.. ternampak bos terlalu ensem mengalahkan abam aaron ajis dah.. hhhaaa... nak2 bos recommend utk upkan gaji.. ooohhh.. indahnya dunia jika semuanya berjalan mengikut khayalan ai.. hhhuuu... jgn bos atas potong stim ai sudah.... hhhaaaa... tolon la jgn kedekut sgt... ai pun nak sonang gak... nak tukar keta gak... kih..kih...
tapi skrg.... bila mengadap keja2 nih balik... buat mata berat dan berat kepala.. dengan hanya berbekalkan sketch dan pesanan penaja yg tah dengor tah hidok pasal dok berangan... padan muka ye dak.. kah..kah...

Doakan tau.. sonang sikit hati ai nih.. materialistik ai nih.. hhhaaaaa


**Bila kita keja keras dan dah usaha sedaya upaya... sure la nak dihargai kannnnnn... semua gitu khennn...^_^


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Spontaneous Thursday








Cam nak jadi camni je... rasanya boleh ke..

pic : email.



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

Wednesday, December 21, 2011

Life - it finds a way





sumber: email.



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi... 


****************************

Aksi Gedik #2








yg nih mama suka... sweet je kami...
**tolon jgn muntah ijau je.. hhhheeee


**Aksi nih dirakam masa malam akad nikah SIL mama baru2 nih... T___T
ambik kesempatan sebelum pengantin take over.. hhhhaaa



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

WW | Lewat!!!!




Waktu masuk office pukul 8.45pg




tp

masa tuh masih lagi tersangkut dijalanan...



**Cumil la pulak no 222.2 tuh... hhheee... mungkin sy nih type person yg suka nombor berganda.. do u think...?? jgn body berganda2 sudah kannnn..!!!! T____T




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

Aksi Gedik Terunaku






gedik tau.... angkat kaki bagai... hhhhaaaa




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Tuesday, December 20, 2011

Nak Bijak..?? Pakai nih...






Buat yg rasakan dirinya kurang bijak... pakai nih, otak anda panas/hangat.. maka boleh berfikir lagi extreme.. hhhhaaa

Brain Hat by Alana Noritake

sumber : email.


**Dok bayang bdk yg sakitkan hati kita pagi tadi pakai benda nih... hhhaaaa... kena sgt weeiii..
Anyway i cool aready... dun worry be happy yeah..!!


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)



Sampai jumpa lagi...


****************************

Yes.. perkecikkan la aku.. aku mmg nak kecik




Salam...^_^

Bercakap besar mmg besh.. lagi2 ada yg tukang iya kan je... besh sgt..

Yg sakit hati.. org yg tiada kena mengena lak yg kena tempias... ya.. kecikkan la aku.. kau bukan saje kecikkan hati aku, sakitkan hati aku.. mekasih sebab kau kecik2kan kebolehan aku... tp cukup bagus ke kalu cakap bergegar2 pagi petang last2 bila jumpa bos kau kena tiaw kaw2... aduhai..  bukan sekali dua.. malah tiap2 kali jumpa bos.. so sendiri kena ingat arr.. aku tgk gitu pun dah faham.. keja kau tah hape2 tah...

Atleast aku jika aku buat silap pun sekadar kena repeat buat balik je.... takde la kena marah2... kena bising2 smpi semua org boleh dengau... hhhaaa... gelak kannnn dia... jahat sgt mulut tuh.. ckp la besar lagi...


Stress ngan org yg suka cr salah org nih... dia tak sedar dia lagi bermasalah... so sengal uols..

Ai taknak kecik ati... ai nak kecik cumil balik cam anak dara dulu... doa2kan je ye.. hhhaaaa... doa ngan makan sama lobih.. camno tak kuruih2.. kih..kih... berdiet nyer ke laut uols...

**Sori entry melepaskan sakit hati jap.... skrg dah ok.. cumil dah...


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)

Sampai jumpa lagi...


****************************

Penulisanku selalu terbantut



Salam..

banyak benda sebenarnya kat dlm draf blog mama nih.. selalunya sekerap jalan.. pasal apa..?? buntu idea dong... aduhai..

banyak dok draf je la kami... [org utara suka ckp kami utk ganti diri kita/aku.. kannnn]

Macammana nak mengabiskan ayat2 tergantung nih ye..?? idea..?? hilang jika tak take note.. lupa semenjang.. hhhaaa..


**Suka ke entry pendek2 gini..?? mama dah ilang idea dah kawan2.. hhhhuuuu




berdoa yg baik2 je ye kawan2...^_^


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

Monday, December 19, 2011

Ngantuk punya pasal jadi benda lawak lakk.. kih..kih...




Salam... ^_^


Bila dah asyik tersenguk2 tuh.. bila dah penat nak kaver menguap tuh.. mama bangun nak buat air kopi kat pantry.. tgk2 gula yiklek.. (takde/habis stok kat dept me).. tanya bdk admin pun dia cam sibuk.. so mama pun berjalan2 ke dept hr utk minta stok gula...

me : wa.. nak minta gula..
adik kerani : dah isi borang ke..?? nnt isi borang tau..
me : nak ambik gula pun kena isi borang ke.. hhhiii..

si kerani tuh dok sibuk kelebek almari stok brg2 office.. me konfius..?? gula simpan situ meh..?? tp dlm ati je. pasal dok konfius pasal gula kena isi bborang bagai.. office nak buat iso ke pasal brg gitu..?? mana gue tau..??

adik kerani : takde la kak.. isi borang nnt kami beli ye..
me : ye lah.. ooppss.. minta sikit la gula korang boleh.. akak nak buat air nih.. ngantuk..
adik kerani : nak gula sikit.. minta ngan fidah la..   **Fidah is admin my department.. hhheee
me : tmpt dia dah habis la.. tu yg akak naik minta nih..

bdk kerani tuh buat muka blur dan tanya blk..

kerani : akak nak gula ke nak ruler..??
me : brp kali akak ulang... gula la syg.. nak buat air... hhhhaaa..
adik kerani : oooo... ckp biar terang... xyah isi borang... kih..kih... gula mana isi borang kak..
me : aik.. byk kali ulang 'gula' pun akak salah lagi... hhhiii..
adik kerani : hhhhaaa... buat lawak ari nih...



buat pekat2 utk cerahkan mata tp nnt susah nak lawas membuang... hhhhaaaa




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

What I've learned in my life



What I've learned in my life







**Sharing from my email.





Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


 Sampai jumpa lagi...


****************************

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...