Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, December 27, 2011

Seksanya menahan nafsu !!




Salam

Sekarang mama dalam proses men'diet'kan diri.. tengah kurangkan makan nasi dan membanyakkan maka benda2 yg lebih berserat seperti.. oat, roti, milo, sayur, ulam2 dan buah-buahan..

tapi seksa tau.. lapar semenjang je.. letih la kalu gini.. belum turun sekilo pun.. aduhai.. tp perasan peyot dah sikit slim.. ai suka.!!

Cuba banyak minum air putih dan cuba nak kena tahan lapar agar dpt cara/masa makan lebih seragam.. apa betul ke cara mama nih..?? ada tak cara yg lebih baik..??

Ada jugak ingat nak ambik tea org kampung.. tp takut tak tahan nak ke bilik air dengan kerap.. nnt takleh buat keja lak.. kannn..

Dugaan satu lagi nih yg buat mama bengang.. adekepatut.. hhhiissshhh... ada sekali tuh mama pakai la baju ala2 baby doll tuh.. ala yang kembang2 sikit tuh..



lebih kureng cam style camni la...

takde la 'hot' camni.. ai know.. ai tak seksi pun.. ahaks..

pic from cik google. tq.




Boleh budak office tegur ingat ai mengandung.. hhhiissshhh.. sakit hati tau.. org nak perasan cun cam baby doll dia ckp mengandung lak.. tapi mujur ai nih dah kawin.. kalu mengandung pun ada bapak kannn.. hhheee.. susah tul nak bergaya bila dah 'besar' sikit nih.. hheee.. sikit..??? eh..

Berdiet nih pun pasal tak tahan sakit lutut bukan sebab utk nak cantik.. sapa la kita nih.. dah tahap makcik2 dah.. hheee


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

ayu nantikan khabar berita dr yana..
yg penting jgn belapar, if lapar makan apple hijau ya

mama maman said...

@ayu: seksa nak kurus kan ayu.. time makan tak hengat...:)

abah khalisha said...

jgn diet yang memudaratkan sudahlah ye

zaidah said...

nak tunggu keputusan yana...klu dapat turun kg tu jangan lupa buat n3 tau...

kakcik said...

Kakcik dah tak larat nak fikir fasal mengecilkan badan, tak makan pun tak mahu kurus. :(

Kakzakie said...

Kakak rasa kalau nak diet yg betul baik jumpa pakar kesihatan di specialist... dia akan bagi kita jadual makan dan menu sekali. Taklah kita lapar...

Aidah said...

Akak tak rasi dgn teh org kampung tu. Memulas berguling2 dibuatnya. Pernah jugak cuba Jusmate, pun tak de makna nak turun, asik ke toilet je. Pendekata akak tak rasi dgn semua usaha nak kuruskan badan. Hahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...