Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, December 31, 2014

Zikir Penenang Hati

Assalamualaikum...






SUMBER: YOUTUBE



Peace

Assalamualaikum...

Hampir menutup tirai 2014. Banyak kisah suka dan duka.. Tahun nih ada dugaan.. ada kegembiraan.. tp banyak yg menitiskan airmata la.. itu semua lumrah.. me terima seadanya.. tak pernah atau harap tidak mempersoalkan "kenapa" pada Ilahi apa yg berlaku.. itu semua ku kira kifarah diatas kesilapan sendiri.. lalai.. mudah lupa.. harap dikemudian hari ku lebih berhati2 berbicara.. hati2 menbuat keputusan dan segala pilihan.




copy paste dr wassap group..



Tuesday, December 30, 2014

20 sen

Assalamualaikum...

Pg jumaat yg indah yg lalu.. singgah beli sarapan berhampiran opis.. ada sorang uncle (india) ngah tunggu makcik bungkus nasi lemak.. harga semua nasi lemak (ada beberapa bungkus nasi serta dia beli ayam seketul) harganya rm10.20. dia kuarkan rm10 pastu ckp hutang yer 20sen.. that makcik tuh ok.. dia ckp takde masalah.. me masa tuh just terpanggil.. apa salahnya me bayarkan hutang uncle tuh.. 20sen jew pun khennnn.. hehe 




bila dia dengar sy ckp gitu.. cepat2 dia tolak ckp tak nak sy bayarkan.. dia ada duit.. cepat2 kuarkan rm1 dan kasi kat makcik tuh.. ai tak ckp dia takde duit.. cuma sy terpanggil nak bayarkan sajew.. maybe dia rasa itu suatu kepantangan bagi dia atau dia rasa tak selesa kot org asing tiba2 nak bayarkan utk dia.. hhhmmm... makcik kedai tuh pun cepat2 ckp.. tak per.. itu pelangan tetap dia.. hari2 datang.. 'itu abang saya' that uncle pun gelak2 ckp 'itu adik sy' nmpk sgt akrab wlpun berlainan bangsa.. harmoni sgt kannn

tak dpt la sy belanja uncle tuh 20sen.. hehe.. mungkin niat baik sy masih belum boleh ditunaikan.. mungkin bakti sy tidak diperkenankan.. hehe.. mungkin sy kena belanja org lebih dr 20sen.. khennn




Monday, December 29, 2014

Dugaan Banjir

Assalamualaikum...

Dugaan menimpa bukan lah utk menyakiti umatnya.. hanya sekadar cubitan utk sedar dan kembali mengingati DIA yg maha ESA.. mungkin kami ini pernah terlalai.. tidak sedar kami terlupa DIA sedetik.. sesaat mungkin. Kami terima dengan redha ya rahmat, ya latif.

Keluarga mama.. sekarang mengalami kesukaran disebabkan banjir yg menimpa.. terpaksa berpindah.. nenek yg berpindah awal mengikut jiran ada di sekolah (tempat pengumpulan mangsa2 bangjir yg dikatakan ramai sesangat.. sampaikan makanan yg ada tidak mencukupi.. berebut katanya.. huhu) dan ibu bapa dan adik2 lak lewat pindah.. mengemas dulu rumah saudara yg kebetulan tiada dirumah.. beliau ke rumah anak di Qatar dan akan mengerjakan umrah.. bila selesai mengemas.. air sudah terlalu dalam dan deras.. terpaksa meminta tolong jiran dan dibawa ke sebuah balasoh (surau kecik di kampung). Kat situ ada dua tiga keluarga yg berpindah sama.. alhamdulillah makanan mencukupi.. sebab jiran2 berhampiran sudi menghulur sikit sebanyak buat mereka. 

Rumah kami.. tengelam habis.. sedangkan seumur hidup mama (30thn lebih) tak pernah berpindah pun jika ada banjir.. cuma kawasan rumah kami jadi seakan pulau sajew.. tp kuasa allah.. banjir kali ini masyaallah besar dan keluarga kami terpaksa berpindah. Bila mama bertanya khabar.. mesti tok ma cite.. 'abis dah umah kita.. tengelem umah kita' tau hati siapa tidak sedih.. tp apa yg mampu kita buat.. bersabar jew la.. Dugaan.

Anaknya yg disini pun dah rasa cam ada penyakit dah.. tgk air jew.. sedar tidak sedar.. tiba2 airmata mengalir laju turun.. sayu hati tuhan saje yg tahu.. 

Harap kawan2 doakan kami kuat menghadapi dugaan ini.. Setiap yg berlaku itu bukan utk menyusahkan kami.. hanya sekadar ujian utk meningkatkan keimanan kami. amin.

#prayforkelantan.


cabang masuk ke rumah kg kami..

Update terkini : air masih ada.. surut sedikit.. tp utk masuk ke kawasan rumah kami, kena naik bot.. keluarga masih belum berpindah.. masih risau kot2 kena pindah balik ke balasoh aka surau. Keluarga balik utk bersihkan rumah saje.

Masih dalam keadaan 'berjaga2'.. :(



Wednesday, December 24, 2014

Dia temani daku

As salam..

Pagi nih.. breakfast as usual.. sorang2 tp rezeki harini ada yg sudi menemani.. hihi.. cumil jew kannn



Dia pandang kita.. tp xde apa blh bantu.. kita breakfast nasi lemak 50sen ngan teh tarik.. takde sisa pun.. sian dia..




Bila kita pandang dan buat geleng2 kepala.. dia gi meja sebelah... haha

Gamaknya mesti dia ckp.. taik idung masin akak cumil nih.. harap cumil jew tp kedekut..

Hahaha... pg2 perasan masuk bakul angkat sendiri.. ;)

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 23, 2014

Dinner at Shogun @Sunway Piramid

Assalamualaikum...


Tak tau nak cite apa.. terkesima tgk makanan banyak sgt.. tak tau nak pilih.. kiki

yg pasti balik ngan perut penuh.. nak bergerak pun tak larat.. hahaha



jamu mata sebelum jamu perut.. ahaks

plate 1

plate 2

plate 3
3 plate jew pun.. kiki





Nih hadiah dr bos buat semua statf dia.. lain2 warna.. me dpt warna pink.. :)



sebelum bos kasi hadiah.. kami dah beli dah utk dia.. sama2 share kiranya.. :)



Nih me kasi buffet attachment kot2 ada yg nak pergi.. ramai ok.. kami pun ambik ari isnin sebab dah full house utk seblm raya krismas.. :)

Seronok gak la dinner simple gini.. makan pun banyak.. boleh pilih.. tak semestinya u kena mkn sushi jew.. ada macam2.. so puashati sgt..

;)

Monday, December 22, 2014

Angin sejuk krismas nak mai..

As salam..

Harini mood ok ke uols semua..?? Me..?? Biasa2 jew..

Terlewat harini.. masing2 tak dengar jam loceng.. boleh?? Penat tak abis rasanya.. tak puas cuti.. kiki

Kelam kelibut bersiap.. bj anak tak siap lg.. selalu dah siapkan awal2... huhu.. maknya nak melawa pun xsempat.. mak ada dinner mlm nih dik.. aduh.. tension xsempat nak pilih bj cun2.. main ambik pakai jew.. kiki #stekmenpoyodisitu

Dinner biasa2 jew pun sbenarnya.. dinner for krismas nak dtg nih.. hhmmmmm.. dinner ngan menu mknn korea.. tah boleh telan tah tidak nnt.. tp hati nak cuba.. bila lg khennnn.. hihi.. lg2 bos yg blanjer.. apa lg nak ditunggu.. ;p

Excited gak eks... kiki

Lg satu.. sempena krismas nih.. diorg (bdk2 opis nih la) ajak buat exchange gift sesama kami.. utk suka2.. tp buat cabutan nama la.. so masing2 akan bg kat org yg dicabut nm.. then kita dpt dr org lain lak.. huhu.. xleh kasi kat org yg sama berulang2.. sian org lain xdpt.. kiki

Me dpt nm statf lelaki yg muda around 25 thn.. (adik2 uols)... apa yg patut bg hadiah buat yg baya2 gini eks.. masih bujang dan available.. kiki

Pening mak tau.. exchange gift nnt kasi pd 24/12 sebelum krismas... hihi (Ingat nak buat surprise kasi *******.. hahahaha)

Me nnt dpt dr my technical manager.. takkan manager nak kasi cikau2 kannn.. mesti gempak.. mood berangan.. kiki..

;)




Hiasan snap kat  101 mall City, Putrajaya aritu... hehe

#xde pic xbesh


posted from Bloggeroid

Saturday, December 20, 2014

Perit

Ada masanya.. bila sunyi melayan perasaan.. cam ternampak bagaimana layanan saat dulu dan sekarang berbeza benar..

Dulu saat aku SUSAH minta tolong pun buat tak tau.. tak hiraukan langsung perasaanku... berkira sgt dgn harta.. ngan ilmu mu.. rasa sebal dihati sesangat.. tp ku buat tak tau.. ku buat baik ngan mu.. sementelah aku sedar siapa la aku nih.. tepian jew.. dulu dia hargaikah aku masa ada DISISI dia..??? Nilaikan sendiri..

Sekarang.. aku bukan lg DISISI dia... aku cr jln sendiri.. susah senang tempuhi sendirian disamping insan2 yg ku harapkan lebih IKHLAS wlpun ikhlas itu sukar dilihat...

SENANG (jgn anggap aku senang.. aku tak pernah senang... tp syukur ada rezeki wlpun tak pernah mewah.. alhamdulillah)


Sekarang... tiba2 dia datang nak MINTA TOLONG.. dia mencari aku.. wlpun tak jelas dia MEMOHON (merayu) tp aku sendiri faham dengan bait2 ayatnya.. aku sudah masak dengan kau bertahun.. dulu..

Aku tau.. kau tau.. aku orgnya jenis tak pernah menolak utk menyenangkan hati sesiapa.. menolong sedaya yg boleh.. hhhmmmm..

Tp.. sekarang aku MENBERONTAK aku rasa PERIT disudut HATI.. aku rasakan aku sudah hilang IKHLAS pd dirimu.. aku tak mahu menolong mu.. hati atau akal atau setan merasuk diri ini... huhu

PATUTKAH..?? Akal menanya.. hati menjawab.. AKU SAKIT SANGAT.. terimbas2 apa yg dia buat dulu.. saat aku memerlukan dia.. pertolongan dia.. dia mentah2 tolak aku... hhmmm

Jahatkah kata hati ini.. berbelah bagi sungguh.. huhu

Apa org lain buat jika terbabit seperti ini.. hati ini tak mampu nak mencari jawapan yg terbaik.. nak tolong tp rasanya tak nak sgt.. bukan benci.. bukan berdendam.. tp peritnya tuhan saje yg tahu..

posted from Bloggeroid

Friday, December 19, 2014

Jumaat yg Barakah. Amin.

Assalamualaikum...

Ada benda nak diceritakan.. hehe

Pagi tadi me singgah breakfast kat kedai mamak.. sambil2 makan sambil layan wassap.. me ambik tempat duduk tak berapa strategi.. terberdepan ngan sorang pakcik nih.. eh.. kita duduk dulu.. pastu baru dia duduk .. benggang sebab dia tengok jew kita.. dia pun sorang.. apa la dia fikir kannn.. tgk kita nih asyik senyum sendiri... hahaha..

 tgk kita.. kita malas nak tgk dia la.. tgk wassap lagi bagus.. 

hahaha






kat baju nyer tertulis.. 'Tadika Puchong' (lebih kurang gitu la yer)

Kita nak citer hal budak kat pic diatas tuh.. cumil jew tau.. meh kita citer...

Kita tak peratikan sgt sebenarnya.. mkn roti telur sendat2 mulut lagi besh.. tp..

Terdengar.. 'Ayah.. merokok tak bagus utk kesihatan..'.. sambil mengipas2 asap diudara..

See.. baru sekolah tadika tuh.. pandai nasihatkan ayahnya.. kiki.. teringin nak tgk muka ayahnya tp terselindung.. sebab me kat luar.. diorg kat dlm.. ayahnya duduk mengadap anaknya dua org.. 

Terdengar lg.. 'ayah.. kenapa ayah minum tak abis nih.. biar amin (bkn nama sebenar) habiskan yer..' sambil ambik cawan dan minum air teh tarik ayahnya.. 

Aduhai.. mesti ayahnya pening melayan anaknya tuh kann.. cumil both of them.. :)

Satu hiburan lak.. hahaha.. pagi cuci mata dan telinga hal2 ayah dan anak.. kiki

Salam jumaat uols...

:p



Dah jumaat dah kita.. cepatnya masa berlalu kerja sini.. dulu ari selasa dok terfikir bila la nak ari jumaat.. kahkah..  sabar jew la


Thursday, December 18, 2014

WW | Kiriman Cinta

Wlpun takleh balik kg sebab urusan mencari rezeki... tp ada juga rezeki dari kampung buat kita...


Terubat rindu.. terubat hati.. tau diorg disana rindu.. sayang angat2 kat kita... kita bahagia.. ;)

Sayang ketat2..




Terlebih bicara tidak.. sekadar meluahkan rasa hati.. ;)

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 17, 2014

101 Mall City, Putrajaya

Assalamualaikum...


Ramai yg dah up entry pasal pasaraya baru nih.. teringin gak nak melawat kawasan.. dekat jew ngan umah.. so meh la kita jalan2 dari dok menbesarkan tido lepas asar.. haha




Snap pic tiang kunun takmo susah2 cr keta.. tpakhirnya  mengagau gak la mencari.. hehe


Mmg besar sesangat uols.. harini me masih terasa sakit lagi labu betis sebab berjalan kat sana.. eh.. hari minggu kuat sgt berjalan tu pasal... hahaha.. ari sabtu berjalan kat 101 mall puchong.. ahad kat 101 mall putrajaya.. ambik kau.. cuci mata sesungguhnya.. kiki








Semuanya snap dr luar.. taman permainan yg lain dari lain kot.. nak melompat.. nak feeling berjalan di udara.. sapa2 yg jenis tak kecut perut aka gayat pada ketinggian boleh la try.. siap ada yg terjun tali naik atas balik tuh (tah apa org panggil specificnya tah).. tp me takkan kot nak buat benda2 gitu.. karang sore ai jew paling kedengaran disitu.. bikin malu sajew.. hahaha

Lepas tuh layan kat sini lak... kiki.. ais skating.. :P




Dok sekejap.. moh la kita pulang.. haha





Saje2 - Kita belanja gambar kat mural di 21... kiki


cumil tak kami.. hahaha..


Keciciran kita skrg nih... nak update blog pun selalu miss time.. kiki.. sabar sajew.. :P

Friday, December 12, 2014

Disampuk atau tersampuk..??

Assalamualaikum...


Tak tau nak cite apa.. tp hati nak gak menulis... haha... jiwa eks..

Sejak semalam lagi sebenarnya kunun nak update blog.. tp cam 'kosong' jew.. hhhmmm.. camner tuh.. kiki.. harap pembaca blog mama tak merusuh la yer (ok.. sajer jew buat ayat poyo disitu.. kiki)

ok la... kalu kita cite nih jgn la ckp kita nak menunjuk2.. tp mmg sari dua nih disampuk.. disampuk shopping online... gitu.. duit abis tp hati banyak syiok.. :P

Bukan kat ZALORA tp kat kawan2 FB... hahaha.. jgn addited sudah.. :) (hati ada byk senyum jugak)






Kita beli baju blaus dan manik.. cantik2 uols.. rambang mata seketika.. 

Baju tuh bila2 boleh pakai kann... tang manik tuh bila la nak memanik lagi.. skrg pegang jarum pastu letak balik.. mood kelaut gitu.. #silabertabahbanyak2tau

tp tuh la namanya wanita bernama yana.. godaan pd manik sukar nak ditepis.. GITU..

Bawa balik sembunyi2.. nak buka bungkusan pun time papa takde.. takut kena marah.. hahaha




Wednesday, December 10, 2014

Problem Nih

Assalamualaikum...



Nape bila sy sendiri nak reply komen.. sendiri kena taip sebagai bukti sy nih bukan robot.. haruslah bukan robot.. ai kan tuan blog nih.. apa da.. skrg blogspot ada masalah ke..?? konfius tau..

HUHU


Tuesday, December 9, 2014

Sombong

Assalamualaikum...

Takleh terima kenyataan...

Kita dikatakan nmpk 'sombong' sedangkan kita rasa kita nih cukup peramah sudah.. :P [ye ker... ada yg boleh sahkan.. kiki]

Sian eks.. terkedu gak hati.. yer la.. kwn ckp takut nak tegur kat FB,, 'akak nmpk sombong la' itu adik dr kampeni lama yer.. yg dok selalu gosip mcm2 dulu... skrg boleh ckp ai sombong.. aduhai dik.. akak nih tak sombong.. pemalu jew yg banyak.. caya la.. hehe






pernah sekali tuh tunjuk pic me ngan hubby.. kawan nih xpernah tgk my hubby.. bila dia tgk.. boleh dia ckp.. 'ur hubby lg ramah dr u la..' aik.. gitu lak.. hahaha.. tgk pic pun boleh detect org tuh peramah ke tidak.. dasyat.. hahaha.. ai know why.. sebab ai senyum sikit dia senyum lebar.. kan ai ckp.. ai pemalu.. aduhai..

Kalu jumpa org (kawan me la specially).. ai paling risau my hubby la.. diam jew.. kita lak tak sedap duduk nak berborak.. hahaha.. risau nnt dia takmo bawa kita jumpa kawan2 kita.. haha.. kalu dekat2 ai tinggal dah dia.. gi sendiri lg senang (nnt tak ingat balik umah gitu.. kiki)

itu jew.. hahaha (takde idea sgt dah rasanya)


Monday, December 8, 2014

Kita dah gumuk

Kita perasan sejak seminggu dua nih.. kita kuat makan la wak.. kejap2 lapar.. kejap mencari mknn... aduhai..

Timbang berat naik 200gm... huhu...

Skrg nih pun... br lepas makan.. tp teringin lak nak makan telur rebus.. boleh..???

Penyakit apakah..?? Nak rebus telur buka peti ais nampak epal.. sedapnya la.. potong sikit.. kiki

Jiwa betui.. semua nmpk menyelerakan.. camner nak turunkan berat badan nih..
posted from Bloggeroid

Sunday, December 7, 2014

Biasa

Hari minggu yg biasa2 jew...

Takde istimewa.. aktiviti rutin biasa..





Sarapan pun biasa2 jew.. kami org biasa.. :)

Sabtu.. hari yg biasa tp kepala berdenyut sakit.. telan ubat dan tido.. huhu

Penyelesaian masalah dicari.. harap kepala kembali tenang.. huhu

Ahad.. kembali tenang.. syukur teramat2 syukur. Alhamdulillah.

Teringin nak meluah tp tak ada ilham ayat yg terbaik dalam meluahkan rasa... so biarkan ianya berlalu.. sendiri tau.. ;)

posted from Bloggeroid

Thursday, December 4, 2014

Kepuasan Bekerja Seharian

Assalamualaikum...


attachment from google


Lambat 'matang' atau memahami erti 'bekerja' yg PUAS.. bekerja ngan kampeni GAH tp hasilnya SAKIT HATI... GAJI naik 0.05%... TAK PUAS ngan kerja.. mcm alasan... Marah bila kerja kita tak dihargai.. last2 behenti dan kerja tempat baru.. {tp dpt pengalaman yg tak ternilai sebenarnya..}

Sini sebelum masuk kerja lg me dah motivated nak buat yg TERBAIK.. dan honestly me rasa PUAS wlpun tak dapat balik awal dari waktu bekerja.. lambat hari2.. beban kerja yg melambak2.. 'kampeni kecik so jgn harap nak senang lenang' so bila dah TAU begitu.. kau buat tanpa banyak soal.. kau LAYAN kerja sebaik yg mungkin... dan hampir SEBULAN.. me merasakan me PUAS

Tak tau apa yg patut me buat.. sujud syukurkah.. hahaha

Gembira sebab me rasakan me dapat apa yg patut me dpt (sini me tak letak BENCHMARK me dpt apa2 pun).. kerja banyak.. bos yg terlebih dedicated.. hahaha... some people xsuka kan kalu kerja banyak.. gaji kita bukannya besar.. tp beban kerja melimpah2.. tp bg me.. me seronok.. haha

Wlpun jujurnya PENAT.. LEMBIK rasanya badan... tp hati senang.. 

Itu yg penting.. BUKAN sebab nakkan surat corfirm cepat (kalu dpt pun syukur sesangat ok.. hahaha) cuma me mencari kepuasan dalam bekerja.. hehe.. bos pun kita tgk rajin.. so kita pun nak rajin jugak.. kannn [rajin2 kot dpt BONUS.. berangan dulu la yer.. hehe]

So nak masuk kerja mana2 pun jgn letak sebarang BENCHMARK yg kau akan dpt itu.. dpt ini.. kannnnn... tp kalu melampau2 sgt like me dpt gaji naik 0.05% tuh mmg WAJIB blah ok.. BOS situ mmg OTAK SELFISH.. fikir bangsa dia jew yg nak makan.. bangsa dia jew yg susah.. kita org LOCAL nih dah senang hidup dalam SUSAH. 

Cam ada some menteri boleh ckp org kita2 nih pakai motor kapcai jew.. isi minyak rm3 sehari.. so kalu subsidi minyak dihapuskan pun rakyak kita tak terasa.. mmg harun salim bachik punya otak.. ok.. terlebih sudah.. huhu


Ok bye.. merapu sudah.


Wednesday, December 3, 2014

Nasi lemak berlauk ikan kering

Assalamualaikum..

First time beli nasi lemak ada letak ikan kering.. terkejut mak tau.. auuwww






Sambal merah pedas tp sedap.. hihi.. rege tuh yg puashati.. kalu xsilap rm2.50.. haha.. ok utk size perut me.. kenyang yg tak melampau.. janji beralas perut.. skrg kekadang mkn tengahhari pun xsempat so.. xde la merana sgt perut lapar.. hihi

Layan breakfast apa korang..??



posted from Bloggeroid

Tuesday, December 2, 2014

Ayam Ghantari

Assalamualaikum...


 Ayam ghantari kat lokas makana


 Tgk org makan.. terliur dan-dan tuh... jom kita try... hihi








Bila try.. hhhmmmm.. not so FIX with me kot..masa tuh lak my tekak tak berapa sihat.. so rasa cam ayam percik gitu.. tah.. for me la that day.. hahaha.. tak tau la kot nak try lg sekali ngan condition sihat.. hahaha..

Ayam ghanthari nih siap ada fb tuh.. meriah2 uols.. haha LINK FB : AYAM GHANTARI


Ada byk menu selain ayam ghantari.. so sapa2 nak cuba sila zerass ke Lokas Makana bg org puchong.. dengarnya kat Melawati pun ada satu kann.. so check kat fb dia ok.. hehe


Friday, November 28, 2014

Kisah sebabak Aiman masa berkhatan

Assalamualaikum...

Penat nak taip satu hal pastu tgk2 tak save lak.. huhu..(salah sape..?? kiki)  jadinya malas nak taip lg.. tuh dia alasan terbaik buat masa sekarang.. jujur.. busy ngan kerja uols.. huhu

balik dah penat.. mcm2 nak citer sebenarnya.. secara ringkasnya.. life me nih kelam kabut tp me happy jew.. wlpun mengalami ketegangan (sakit urat atau lebih kepada penat tp its ok).. sebenarnya me lebih suka gini... suka bila ada SITUASI yg memaksa me rajin.. rajin sgt ke.. kiki

Takde la apa pun... for uols info.. my bujang yg satu mama tuh.. dah setel dah berkhatan.. wlpun me yg berdebar tak hengat mengenangkan kemanjaan si anak nih.. tp teruskan jua.. hhhhmmmm



Ini yg belum yer.. ada senyum lg.. kiki

Alhamdulillah wlpun adanya drama sebabak.. ngan tangisan airmata.. ngan upah main games kat phone.. ngan mulut dia bising menanyakan 'apa doktor buat lagi tuh..' 'lamanya doktor buat ma'.. aduhai.. doktor pun boleh gelak.. gamaknya sorang nih jew la yg manja kededeknya ngan ibu bapa dia.. hahaha


Blm start buat apa pun dia dah start nangis uols.. apa nak buat... layan kan jew la.. hahaha



kasi main games kat phone.. diam la jap.. hahaha... masa nih lepas doktor cucuk ubat kebas.. 


Dah setel dah anak bujang mama.. anak korang bila lg..?? hahaha

Cuma harap cepat2 sembuh la.. risau selagi tak ok kann.. huhu



Thursday, November 20, 2014

Blogwalking Time...

Assalamualaikum...


jgn ada yg pengsan yer.. ahaks... nih my style bergurau ngan hubby... suka perasan cantik.. tau kita tak cantik.. janji hubby nak tgk pic kita pun dah kira ok la kannnnn... hehehe




mata kami sama x..?? hehe..


Sekarang ngah berlari2 anak blogwalking.. ceh..ceh.. seronok skrg eks.. bos takde la kannn... hahaha.. kerja pun dah setel hati senang.. kahkah





Wednesday, November 19, 2014

'Dia tak pernah lewat'

Assalamualaikum...

'Dia tak pernah lewat'

Takut tak dengan gitu... hahaha... nih pasal my senior supervisor.. dia yg akan kasi kerja.. checking dan maybe akan nilaikan kerja me sepanjang kat sini.. hahaha... dan kehadiran juga menjadi point yer.. betul tak.. so far seminggu lepas me awal jew.. in fact sebelum kul 8.00pg dah sampai.. siap breakfast bagai.. hahaha

Sekarang kerja kat puchong boleh la sampai awal.. hahaha... pasni kat damansara kau tgk nnt camner.. kahkah.. hazaab uols.. fyi.. this company akan moved to Damandara.. hhuuwwaaaa.. apa la nasib ai khennnn...

sini masuk opis kul 9pg balik kul 6ptg.. masih baik lag kedatangan dan sampai awal sesangat.. excellent eks... jgn la buat perangai nak lewat or malas2... hahaha

tp so far me happy kat sini.. wlpun sikit sebanyak ada yg kureng.. like tmpt solat yelek... solat kat meeting room yg cermin.. cam akurium... semua org boleh tgk.. kiki.. solat kita pun org boleh nilaikan eks... astafirullaha azim.. me buat seikhlas hati.. sekusyuk yg boleh.. insyaallah.

so far diorg pun xde kacau atau ganggu kita.. diaorg hormat bila tgk kita bersolat.. hehehe.. tak pasti la kat tmpt baru.. maybe dah luas kot dari tmpt skrg.. akan ada tmpt solat yg proper.. doakan yer..


Hari ni byk lak nak sembang eks... hehehe

kawan

Assalamualaikum...

Kat sini me takde kawan... maksub 'kawan' disini ialah kawan yg boleh dibawa bergossip.. siter citi pasal tudung.. baju or fesyen.. nama pun perem khennnn... hahaha.. gossip tuh kena la ada sikit2.. baru ceria.. kiki




Jiran yg ada pun hok jate jah.. kiki.. anak2 ikan uols.. :P







Monday, November 17, 2014

Moody Monday

Assalamualaikum...


Harini me lambat bersiap.. baring lepas anak dan hubby kuar.. hhhmm.. badan cam seram sejuk sebenarnya.. lgpun tidur cam tak lena sgt.. asyik tersedar2.. tak besh rasanya... huhu


Tp bangun sebab fikir baru masuk tempat baru seminggu baru ok.. mana boleh mc kannnn... kuat mak nak tolak sakit nih... huhu

bersiap seadanya dan silap sebab lambat atau sebab hujan.. atau semua org ON 'moody monday'... jem la pulak... me lak beli sarapan kat tepi jln nak kuar td.. mesti masuk awal baru boleh makan... huhuhu... beli sekali utk tengahhari... mak nak berkubang kat opis jew arini... hehehe

Pagi td sempat smpi kul 8.30pg.. sempat breakfast dan boleh bekerja wlpun muka kalu org tgk pun xberani nak tegur.. kiki





nih lunch td.. layan

:P





Sunday, November 16, 2014

Throwback : Cabel Car yg mencabar

Assalamualaikum...

Naik keta cabel


Banyak dah skip nih uols... daya ingatan sudah xleh nak recall... huhu.. hentam sudah labu.. :-)

 Plan naik cabel car nih  dr diorg la.... nak bw naik budak.. kami nih dah naik dah dulu... malas dah me.. lgpun cuaca mendung lg... dan kompom berangin... lepas ujan kami sampai situ...

Mula2 papa tanya mama.. 'nak naik ke keta kabel ma..???' me blh ckp.. "dtg sama2 so naik la sama2".. kali kedua dia tanya lg.. me dah blh jwp.."kalu xnaik pun xper kot.. xtau kul brp dpt tiket.. tak tau blh naik ke tak.. sebab tgk mendung jew" haha.. malas tul naknak tunggu lama2 ngan bersumbat2 org nih.. aduhai.. kalu kawin ngan org kaya.. dah lama dah naik helikopter terbang naik gunung mat sirat nih.. ahaks

Tp si kwn papa lak blh ckp.. "jom arr naik.. boleh abg azrin peluk2 kat ataih tuh.. sejuk noo".. awat gitu.. kiki

Ok rindu ngan zaman2 belajar kat penang ngan perlis dulu.. hhmmmmm.. lama tak dengar org utara bercakap dielek sana.. ai blh la sikit2.. ambik berkat belajar kat utara... hihi




Bdk nih yg sungguh2 nak naik cabel car.. kalu x.. xkuasa mak nak tunggu berejam2 Ok..

Nnt jap.. gemuknya me.. huhu


Dtg kul 2ptg.. hujan2 pun layankan jew.. Sebelum naik gunung mat chicang ke mat sirat..?? hentam sudah... sila singgah tgk kapal2 yg kita park situ lama.. takut dicuri org.. #poyo ayat nampak#




Maman n the geng

Seharian menunggu keta kabel uols... naik gak akhirnya.. menyeronokkan anak yg excited... naik cabel car pun geng diorg jew sebijik... berdebar mama tau... huhu

Turun sana pun dah hampir maghrib.. balik dan bersiap blk utk kuar melepak kat kwsn pantai chenang... diorg nak layan malam di chenang.. belek2 baju kat situ... tgk2 slipar kat situ.. dah nak balik baru nak beli slipar... hhaha... buat kenang kenangan jew la...kali lg anak dok folow bontot org lain... mama papa dia jln berdua... kiki

 Balik terus kemas sikit dan lena.. esok balik dah... sebelum tuh kita gi shoppping... feeling excited ok.. kiki

;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...