Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, December 30, 2013

Diskaun 15% pembelian tudung untuk pembaca blog Mama Yana

[mama nak lekatkan entry ini.. so bagi kwn2 nak baca new entry.. sila ke entry bawah yer.. tq.. muahhh]


Assalamualaikum...


Kita perempuan nih.. ari2 stress takde tudung yg nak dipakai.. belek tudung dipagi hari buat hilang mood jew.. huhu.. susah kalu nak pakai kalu tudung takde yg match kaler kannnn

so terasa nak beli tudung baru la.. kiki.. nak2 kalu dapat DISKAUN kannn.. meriah-riah ok..

So ada khabar gumbira buat pembaca blog mama yana... ada 15% diskaun untuk pembelian tudung khas buat pembaca blog mama... seronok khennnnn... hihi

sebelum shopping jenguk2 dulu nih.. menawan ok.. :)





Bukan sekadar tudung.. anak tudung, kerongsang banyak pilihan uols.. 



stail turban eks... mmg selalu tgk org dok bergaya.. cam nak angkat la ini satu.. hahaha




so pasni korang terjah la kat http://www.tudung2u.com.my dan dapatkan tudung ngan kaler2 yg menarik kat sana... meriah-riah sungguh ok.. :p

sini mama dedahkan kod baucer utk dpt 15% diskaun itu.. kodnya ialah....


AME2013

(hanya sah sampai 30 December 2013)

istimewa hanya buat pembaca blog mama yana jew tau.. kiki


Apa lagi... cepat la borong uols.. kiki

borong tudung kat mana lg... 

kat 


http://www.tudung2u.com.my



selamat memborong uols.. :)








Thursday, December 26, 2013

Episod hidup berkisar tentang kad kredit

Assalamualaikum...


Tak pasti sebenarnya nak cite ke tak.... sebab difikir2kan betul gak kata papa... hihi


Episod 1

terima call dr kampeni #### (biarlah rahsia... ok) katanya nak minta pengesahan sebab nak kasi kad kredit tambahan buat mama.. kad pendua ke apa... tp me cepat2 tolak ckp... sy taknak kad kredit dah... cukup apa yg ada... tak larat nak berhutang dah... rasa cam sesak nafas dah nak bayar bulan2...

Episod 2


terima call... katanya dr sykt travel...nak kasi kad diskaun... pastu keep tanya yg me masih guna kad kredit or not... me malas nak menipu so tanya la balik... nape nak tau sy guna ke tak... apa masalahnya jika me guna atau tidak.. cam lari dr point nak kasi bila tanya pasal kad kredit orang.. so secepat kilat me ckp.... sy tak berminat... jgn nganggu sebab sy busy... terus letak... kahkah


Episod 3


baru ptg td... dpt call dr 'sykt kebab angin /kipas angin insuran'
mula2 dengar pun me cam... biar benar nih... tp dengar jew la... terfikir kot2 me nih salah dengar aka pekak tahap low... kiki

rupanya nak kasi insuran (pa) kat me... blur gak sebenarnya... but bila dia asyik tanya pasal kad kredit... 'puan madih guna kad kredit puan..???' 'tolong puan sahkan yg puan masih guna kad kredit puan..??' ngan geramnya... sori sy tak berminat nak dengar psl insuran u dan tolong jgn call sy lg... sebab sebelum nih dah ada miss call dr no yg sama... benggang kot dia ngan me.. boleh dia ckp.. 'sukahati puan la' pastu letak tipon.. kureng diajar org itu.. hahaha...

Cite ngan papa.... mula2 dia ckp... "ala.. ujung tahun nih... semua org ngah kejar target tuh... nnt dia tak capai target so takde imbuhan nnt... buat tak layan sudah"

so me pun ok la... diam sudah

tp....

bila kejadian td tuh... me cite kat dia... dia buat me terkedu... boleh papa ckp me GARANG SANGAT... huhu


kahkahkah.... gitu pulak dia cakap... majuk arrrrrr... tuh gamaknya dia kasi dappppnyer tuh.... hahaha

bukan apa.... dlm kepala nih.... rasa pelik sgt.. korang rasa me nih betul ke tak... haha...

yg pelik dan ajaibnya... semuanya berkisar ttg kad kredit... PANTANG betul la....

 Eh... patut ke marah sebab org dok ganggu ke'pantang'an kita...?? hihi







pantang betul


what say you..??? hihi




Dappppnyer..... :-)

Assalamualaikum...

Balik2 keja... dia sengih panjang... pelik... tgk2 dihulurnya ini... kiki... me like...







thank you papa.... fav me nih... kiki...






*nmpk sgt takde idea tp hati nak update blog jugak... kahkah... lantak pi la eks... kahkah... :p






Tuesday, December 24, 2013

Krismas 2013


Assalamualaikum...






Budak office stress.... tgk2 kat dashboard ada pic nih....





!















 !








 !









!









cumil eks... hihi... almaklum org jauh dr kg halaman... nak2 time raya nih kannn... hihi















Hoodie Shawl

Assalamualaikum...

Me pakai tudung 'hoodie shawl' masa hantar my sis gi intiview aritu...

Si anak boleh tegur...

Mama.. nape mama pakai tudung tuh letak atas kepala gitu ma..?? 

me reply.. 'mmg style dia nih'


Ooooo.. pelik je mama nih...


My sister gelak besar bila dengar maman cakap tudung mama PELIK... oh my.. kelakar kau man.. :)



See... nmpk sgt anak prihatin dan memerhati pakaian mama dia.. hahaha

Nampak sgt mama dia nih simple selama nih.. pakai lain sikit dari biasa dia dah boleh ckp pelik.. kahkah.. maybe mmg tak sesuai kot ngan me... kiki

Sesekali mencuba tudung gini apa salahnya walaupun menyerlahkan lagi muka yg bulat itu.. kahkah...

kain tudung nih me cosider berat dan sedap dipakai.. terletak dikepala.. cuma sebab muka dah bulat dan masa pakai tuh me tak pakai anak tudung so dia berat(tertarik) ke belakang sikit.. haha.. nmpk la terlebih dahi ai yg bulat tuh.. kahkah

besh kain tudung tuh... sejuk jew.. me beli pun sebab kain dia mmg sedap dipegang.. kiki.. selesa la jugak... bila jalan kat luar masa panas.. :)

eh.. korang dah cuba hoodoe shawl nih.. kiki..???




Monday, December 23, 2013

Hectic Weekend

Assalamualaikum...

Pagi2 dah headacne.. huhu.. hari minggu yg hectic.. takde mood eks....

Penat wei.. hari2 penat.. kahkah..

This week jadi cam hari bekerja gak.. no rest.. ari sabtu adik mama dtg dan bawa kami gi survey tmpt temuduga dia... lepas jumpa tmpt temuduga tuh.. terus merendak.. ke kl ok.. hahaha

temuduga disini utk UMK (Universiti Malaysia Kelantan) sebagai junior lecture or lecture..


Berjalan2 kat pasar malam kat jalan TAR dan pusing2 kat dalam SOGO.. penuh org ok.. hasilnya.. kat sogo.. beli beg sekolah maman.. baju2 tak beli lagi sebab tak berkenan ngan kualiti kain dan harga.. bagi kami mahal dan tak berbaloi.. dan kat jaln TAR.. beli tudung.. sampai 6helai ok.. adik me pun lebih kurang sama.. kahkah..

Dan ari ahad mengantar adik ke temuduga tuh.. pastu pergi ke Dengkil beli baju anak.. last year pun beli situ..{LINK} kami berpuashati ngan kualiti kain dan harga.. kiki.. berbaloi2.. :)






Saturday, December 21, 2013

YES 4G With Voice

Assalamualaikum.....

 bila diri mudah terpengaruh.. salahkan sapa... ??? kiki

biasa dia eks.... hihi

benda nih terbeli masa kami gi pc fair pd hari sabtu (7/12/2013) - sikit punya lama br cite... haha... berlapuk entry...

pd asalnya me plan nak survey atau beli external hardisk (kalu murah la uols)... dah lama dah nak beli... tp asyik bertangguh2.. masalah money la uols... huhu



apa yg me tercucuk menanah nih....??? nih plan internet dari Yes 4G  with voice...contract 2 thn ngan super plan 68... kena byr rm298 with free Acer iconia (android tablet)... nih bukan skadar tenet jew.. sekali ngan voice call dan sms... tp mahal la dia caj... :-)




line dia tak kuat sgt pun sebab tmpt me dianyer line tak power pun.. tp laju dah bg me... hahaha


download lagu laju jew... youtube pun takde buffering... so ok dah bg me... nak lagu mana lg eks... hahahaha


ok... buat iklan free nampak.... haha

meh sambung blk... hihi


mula2 mmg cari external jew... tak layan dah apa hasutan dr yg lain.. kiki... tgk2 on the way balik terpengaruh... aduhai... makcik mmg pantang... kiki... balik rumah me fikir... tablet tuh cam takde fungsi sgt... dah ada 2 tablet dah kat umah nih... me nak guna tenet jew pun.. lgpun boleh ber'wifi' kami anak beranak... hihi... tuh jew pun punca me terpengaruh... hahaha


pastu me tanya my sil kot2 dia nak beli tablet tuh... alhamdulillah mmg dia ngah cari tablet... so tolak kat dia murah2 jew... senang hati... kahkahkah


gitu la kisahnya... kiki....


Friday, December 20, 2013

Entry yg dicari pembaca blog minggu ini

Assalamualaikum...

'mengila update blog.... biar benar...' hahaha

yes... update boleh tp nak blogwalking belum sempat... huhu.. apa la nasib badan...

update pun belah malam... draf dan buat shecdule entry... terpaksa la beb... huhu.. atau kalu tak sempat siap... time rehat tak kuar makan... sambung entry blog.. gigih eks... kahkah




Nampaknya entry tutorial manik mama menjadi pilihan eks... thanks kawan... hehe... jahitan manik me bukan la bagus sgt... bukan profesional pun... sekadar minat dan honestly me pun banyak belajar dlm tenet gak... suka tgk jahitan org lain dan cuba try tiru jahit cam diorg buat... ada yg menjadi tp ngan usaha banyak kali la... hehe


pastu me cuba berkongsi cam me faham atau reti buat la... hahaha... sharing is caring eks... kiki...





Thursday, December 19, 2013

Kisah serba salahku...

Assalamualaikum...

hari cuti (12/11/2013) tuh kan kami decide nak tgk wayang... so ke alamanda la kami... parking keta kat bumbung... penuh sampai ke bumbung uols.... kami smpi ke bumbung pun sebab dah byk kali pusing tak jumpa parking... kiki

turun dr tmpt parking tuh betul2 kuar kat dlm parkson... amboi... cuci mata lak kannnn.... berkenan ngan selain baju tuh uols... ajak papa gi blk nak try tgk... tp kuar dr wayang pun dah dekat kul 7ptg... so cepat2 blk jew la... tak smpt nak belek bj tuh... kiki...

nak jadi cite... ari ahad papa cam bosan jew so me ajak ke alamanda la uols... kiki... #lompat bintang ok...:-)

bukan apa... bila ari sabtu itu nan indah kita kan kerja... kiki... tambah2 anak takde nak buat lawan bergaduh... huhu...

so gi serang parkson la kami...kiki... skrg byk betul sale... bikin makcik pining ok... huhu...

Yg peliknya terjah kat tmpt lain dulu... siap test ok bj tuh... tp cam tak muat.. ok.. wlpun tuh bj size M tp cam ketat kat celah ketiak lak... tgk cam ok tp cuba angkat tangan rasa tercekik kat situ.. so cancel... (ok tak alasan org takde duit..kiki.. niat hati lebih pada nak beli baju yg me berkenan aritu... kiki...) itu namanya serba salah tuh... kahkah.....






try panggil papa... tp tak dtg2 last2 wassap kat dia.. diam gak... so paling senang takyah beli... hahaha..

kuar2 cari dia... boleh dia dok belek bj yg me berkenan tuh... so kena try lg sekali la jawabya.. tp hancur ok... ambik size XL tuh... boleh tak muat uols... frust gilo.... haha.. (selamat duit mama kannnn....)


kali nih takde nafsu nak wassap papa.... dia tertanya2 nape mama diam jew... malu ok... ai dah gomuk... ada jugak style baju yg me takleh nak pakai... huhu....

kena diet nih... huhu....





Semangat sgt.... haha

Assalamualaikum...


Pening kot kalu nak update bila idea takde... nak update psl percutian pun cam lama benar dah... huhu...better takyah la update eks... haha.. nnt buat org muntah ijo je gelakkan kita..


Tp kannnnn..... kita ada kawan... yg cukup bagus bagi semangat kat kita... kiki... nak tau apa nasihat dia..??? kiki.. baca nih... hahaha





tgk yg tengah tuh... my friend dr blog mrs. zaza dr blog colour of journey.... me jika free mmg selalu terjah blog dia... dia nih mana pernah kering idea utk update blog... ada jew entry baru.. jeles ok... haha... tq friend sudi dtg blog nih wlpun blog nih asyik sendu jew... kiki...


insyaalllah.. uols tunggu ok... coming soon kisah serba-salah me (tiba2 jew terdatang idea bila baca nasihat u la zaza... kahkah)


so tungggu.... ok.. :-)






Wednesday, December 18, 2013

Tuesday, December 17, 2013

3 tahun sudah... :-)

Assalamualaikum...

tak sangka sungguh wei... 3 tahun sudah... huhu... 3 tahun dalam dunia blog.. jd blogger eks... kahkah... poyo ahhh

walaupun gitu.. tuan blog sendiri lupa la... gitu... tahap blogger nan usia dimakan waktu... lupa jew la... apa boleh buat eks... fitrah alam dah tuh... :-)

cam tak percaya jew... tiga tahun dah... hihi

so korang doakan la mama jadi rajin dan bersemangat utk berblog... banyak sebenarnya nak cite tp masa dan malas menguasai diri... huhu



rupa tak semengah... haha 

percutian kat langkawi tak cite pun kannnn.... niat hati ada tp sayang... malas dan limited time nak mengarang... huhu



Monday, December 16, 2013

Stocktake 2013

Assalamualaikum...

Penat belum abis.. kerja lak pulak.. gitu la nasib.. huhuhu

Baru merasa bila 'terpaksa' kerja dihari sabtu.. rehat sari jew with is not really rest.. huhu.. penat sungguh.. smpikan nak angkat kaki pun tak larat.. dasyat sungguh this year punya penangan stocktake.. (merungut jew eks.. org lain tiap2 minggu kerja ari sabtu takde pun bising2.. hahaha)

kat warehouse pun harus bergaya ok.. hahaha

Penat tak reti nak kata.. sakit kaki takleh nak berjalan sgt.. tp memaksa diri itu wajib..

Hari khamis (12/12/2013) kami dpt balik awal.. kul 5.30ptg dah boleh blah pulang... huhu.. seronok tp penat tak hengat sampaikan balik rumah.. cepat2 mandi, buat benda yg patut dan cari ubat tahan sakit.. telan dan layan mata.. (ubat sakit urat mmg mostly mengakibatkan kita mengantuk.. dia nak suruh kita rehat.. kannn) tp kul 9.30mlm gitu tersedar sebab perut lapar.. hahaha.. nasib baik papa ada.. suruh dia gi kuar cari burger.. dpt mkn burger sebijik... terus tidur smpi la ke subuh.. terbaik eks... hahaha

Hari Jumaat (13/12/2013) pun kena berjemur lg. ingat boleh buat kat tmpt teduh dah.. aduhai.. layan.. sakit kepala menyerang kali nih.. so cuba2 la lari2 dari matahari yg memancar.. kiki
Dan aritu balik kul 7.30mlm.. dasyat tak..??

my group.. asyik kena tinggal je makwe sorang tuh.. hahaha

Last day (14/12/2013 sabtu) pun ponat jugak.. kahkah.. dan kali nih byk buat kat tmpt teduh aka takde la teduh mana.. cuma ada bumbung la sikit... tp remehnya kena kira benda2 halus.. aduhai... sepuluh kali kira pun asyik tak sama.. kahkah.. 


see.. nasib baik la abg bangla semuanya rajin2.. minah nih tukang arah jew.. kahkah

Dan aritu dpt blk kul 6.30ptg.. lega sudah settle... haha.. sebelum pulang sila bergambar kenangan dulu... 





mamat german yg sungguh havoc.. kiki

Hhhmm... pic yg semengah coming soon.. masih dalam kamera dlsr budak office... kiki... katanya rupa paras tak semengah kami akan dikasi cun melecun dulu sebelum dia kasi tgk.. kiki... gitu.. :P


*semua pic adalah pd ari sabtu... hari lain tak semengah sesangat... bau pun dah sama naik ngan abg la dah.... kiki




Wednesday, December 11, 2013

11.12.2013

Assalamualaikum...

Hari cuti utk selangor tp papa kerja jugak... mama tinggal sorang... terasa sepi tanpa maman... kalu tipon mesti sama2 nangis ngan dia.... pandai dah teruna mama memahami erti rindu.... huhu 

Dlm kul dua papa balik dan dia ajak kuar tgk wayang... hehe.. nmpk sgt kami nih sunyi tanpa maman... well papa nak tgk cite 'ustaz, tunggu aku datang'... layan jew uols... kiki


Citenyer besh ok... namanya pun pelawak kan.. kelakar tp bermotif... dalam kelakar ada gak sesi terkejut2 ok.... huhu... nak cite sini tp cam tak besh atau tak patut lak utk pembuat filem nih.. nnt dah korang tau jalan cite korang takmo gi pawagam lak... so korang gi la tgk kat pawagam... pastinya berbaloi... hehe... tak salah sokong pembuat filem yg genre gini... jgn nak layan cite cintan cintun 24 jam jew... huhu

(adakah kami kini dah masuk fasa org yg matang aka berusia..??? kiki)

Tadi masa kami tgk cite nih... penuh ngan org ok... maybe mak bapak bwa anak layan movie dihari cuti... kiki.. one again bikin hati ini teringat kat bujang ai... huhu (nangis dlm hati... :-( )

Dan malam nih nak kena rehat awal... esok ada stocktake uols... ke banting la ai ok... huhu... tak dpt imagine me with my grup... semuanya galah2 tinggal me sorang kecik kat tgk2... penat... kiki...



Lenovo lak...

Assalamualaikum...





Perkenalkan... my new phone... lenovo model A390... hadiah dari papa sempena berday me... [ada ke patut...??? berday ai bulan 6 kot tahun depan] hehe... apapun syukur... alhamdulillah... :-)


besh jew guna... cam besh sgt... kiki... murah pun murah... jadi la buat yg gedik nak guna adroid like me nih... hehe


baru rm450 kot dan dpt free cover lg.... haha


;p







Tuesday, December 10, 2013

Pelajar China dengan Egg Housenya


Memandangkan blog ni semacam senyap sekejap so hari ni nak share sket info mengenai seorang designer dari China ni. Namanya Daihai Fei, die telah berpindah ke China untuk sambung belajar. Selepas 6 bulan konvo dan kini mempunyai kerjaya, sewa rumah di bandar tersangat mahal dan gaji Fei setiap bulan berhabis untuk bayar sewa rumah je, ini membuatkan seorang yang penjimat seperti die naik hangin dan die telah bertindak membina egg-house die sendiri. Kesan daripada ini, dia kini menjadi popular!

Rumah tersebut dibina menggunakan buluh yang ditutup dengan pelbagai jenis bahan insolasi dan dilitup dengan lapisan beg berisi sawdust dan rumput yang berjahit. Rumah tersebut walaupun kecil tetapi dilengkapi tempat tidur yang selesa dan lampu untuk menerangi kegelapan malam.

Mandi? Jangan risau! Fei ni walaupun nampak macam penjimat tapi die sentiase pastikan berduit untuk pergi berenang setiap hari selepas bekerja! Selepas berenang sudah pasti akan  dapat mandi showerpula! Pakej katakan.. Clever one.

Banyak lagi gambar after the jump.

Kredit Gambar: Imagine china

*copy paste by email.

Monday, December 9, 2013

Perlu ke sebut F##k

Assalamualaikum...

Satu lg entry melepaskan rasa ati....

Mungkin buat setengah org.. benda gitu biasa kot...

Kalu biasa sekalipun takyah la kejap2 sebut... kejap2 sebut.. me sendiri pun ada gak termelantah... tersebut sendiri punya tp tuh kiranya sebab terkejut sgt dah tuh... haha

Tp alhamdulillah tersebut slow jew.. tuh pun sendiri rasa malu.. cam takde benda elok yg nak disebut kannnnnnn

Astafirullah- azim...

Korang rasa benda nih boleh diberhentikan tak...??? Rasa cam tak senonoh sgt eks.... huhu



ootd hari ini...

mencari mood utk bersabar..
.oh... ai miss u maman.



smlm call, and cam biasa dengar suara dia... me cam nak nangis... uwaaaa








Saturday, December 7, 2013

Survival life versi mama yana

Assalamualaikum...

Boring kan kalu menunggu time servis kereta.... wlpun dah buat appointment still lg kena tunggu giliran... :-)

Nih pun dah abis dekat 2 ketul coklat dah.... abis diet eks... kira jew la berapa banyak coklat ditelan sampai kereta siap servis...




bawa bekal buat kunyah2.... coklat yg diborong kat langkawi aritu.... hihi... pastu ambik air yg tekan2 kat sini... cuma tak beshnya takde lak gula disediakan.... gula mahai dah eks... haha...

untung ada coklat tuh... teguk air kopi pastu telan coklat (jadi pemanis air kopi free... haha... ) - survival life... kununnnnnnn...







Untung ada yg boleh di kunyah kot... kiki... buhsan2 nnt try test air teh tarik lak... buat coklat sebagai eksperimen gula... haha



;p




Thursday, December 5, 2013

Settle sudah

Assalamualaikum....

Hari nih tak sempat cakap or merepek.... busy eks.... sebenarnya cam takde benda nak cite... stress nak settle benda alah nih.... kahkah
Cuma ptg nih rasa tenteram sikit... sebabnya insuran dan roadtax dah settle.... hehe...

First time settle benda nih sendiri.. lega bila dah settle... :)











Wednesday, December 4, 2013

Tuesday, December 3, 2013

Rindu Dia Angat...

Assalamualaikum...

Hati ini sedang merindu....

Dia dibawa pulang ke kelate oleh tokma (tokma dtg menziarahi my fil yg sakit)... so me terpaksa la uols... takde org yg mengasuh anak.. mentua mama skrg tak sihat.. dan masih ditahan ward kat pusat perubatan subang jaya aka ramsay sime darby medical centre.. last week dekat 3hari tumpang umah pakciknya... pastu 2hari papa kena ambik cuti jaga anak.. mama mmg takleh nak cuti dah.. huhu... nak buat camner dah kannn... tak tergamak gak dok umah pakciknya lama2... hati me tak selesa sgt... huhu

so nak taknak paksa rela jew la....

so kami skrg kembali berdua jew kat umah... terasa sunyi lak dah wei... hati pun teringat kat teruna ai sangat2... missed him so much...;(





Dia taknak ikut tokma sebenarnya.. pujuk punya pujuk.. teringat yg dia asyik citer pasal kidzania... so me promise him bawa dia gi sana nnt... dia dah gi dah sebenarnya follow rombongan sekolah baru2 nih tp asyik cakap dia ada satu lagi permaianan yg dia tak dpt masuk sebab duit dah abis katanya.. isk..isk.. gamaknya dia ralat la tuh... hihi

dah bila dia setuju tuh... terus ckp kat tokma bawa blk kg dan minta bw maman potong genital dia sekali nanti kat sana.. hihi... tp tokma ckp nnt takut dia nangis lak.. sebab mama papa dia takde.. satu hal lak.. kiki

maman anak manja mama... harap ok la dia eks... huhu...

Mama doakan dia happy kat sana.. hanya telephone jew la skrg penhubung antara kami.. kiki.. nnt suruh my adik upload pic dia kat fb.. br senang hati mama sikit.. hati ibu hanya ibu yg memahami... kannnn





Friday, November 29, 2013

Bahaya 3 in 1

Assalamualaikum....

Terbaca nih kat fb...

Terkejut jugak almaklum hidup kita jamam ini semuanya minuman 3 in 1 di depan mata.. huhu... berlambak dipasaran... semuanya kunun nak cepat... tuh yg cepat dpt penyakit tuh... kannnnnnn

So sharing kat sini.. sambil2 nak ambik iktibar utk kurangkan pengambilannya berdikit2.. huhu...

Thursday, November 28, 2013

Motivasi

Assalamualaikum....
Mood masih mandung dan utk bangkitkan semangat... senantiasa baca artikel utk motivate diri...
Pastu share ngan kawan2.. senang nak update blog eks kalu gini... hehe

pic dr fb...

setelah sekian lama berusaha membelej tipon (nnt kita kasi tunjuk tipon baru eks... haha
#gedik eks..)

Tuesday, November 26, 2013

Sesuatu Sangat... ;p

Assalamualaikum...

lupa dah yg ai nih ada blog... rupanya.. hhhmmmmm..



nak citer macam2 tp cam tersangkut2.. macam takde keberanian nak menulis atau ada 'sesuatu' sgt... kik... malas la tuh..sesuatu eks... :-) 

life complicated... ada masanya rasa diri nak menyendiri.. hilang segala interest nak blogwalking aka kepochi baca blog org.. tah la.. 'sesuatu' sgt... sila hati2.. kalu rajin sila kira banyak mana ayat 'sesuatu' akan timbul dalam ini entry... kahkah

bukan me tak masuk blog korang... masuk dan baca.. pastu diam2 kuar.. gitu la skrg.. tah la.. cam dikhabarkan jap td.. sesuatu sgt.. lg lama tinggalkan blog lagi rasa cam dah terbiasa... malah dlm minda sekarang nih pun... setiap entry yg ada pun banyak merepek jew pun... haha... so kalu tinggalkan pun takper kot... haha..

atau mungkin me menantikan momentum utk kembali mencoret seperti dahulu.. mengharapkan sesuatu tp sesuatu jugak yg buat hati bertanya2... mungkinkah ada lg minat..?? hihi... well... dr dasar hati mmg sayang dan nak terus mencoret tp sesuatu mcm idea dan kekentalan hati utk meneruskannya smpi la ke butang publish.. tak kunjung tiba...sesuatu sgt...

apa pun yg berlaku skrg dlm hidup ini.. me just geleng kepala dan bangun teruskan jew perjalnan hidup.. cam tak kuasa aku nak ingat.. nak kesah.. nak fikir.. lantak kau la.. gitu.. hhhmmmm atau mungkin masih lagi dalam keadaan luar sedar yg me boleh hadap segalanya sebab kepala masih kosong... huhu... bagus gak penangan bercuti kali nih...wwlpun bercuti dlm keadaan terpaksa pergi sebab semuanya dah dibooking aka dibayar oleh kad kredit.. kiki

apa yg me merepek nih kannnn.... sabar jew la.. nih gara2 badan takleh lena sebab panas teringat2 keadaan sejuk jew kat langkawi.. kalu kat sana lepas isyak dah dodo dah... takde maknanya nak boleh buka mata... penat tak hengat.. :-)


Monday, November 25, 2013

Aku Terbang Seakan Helang

Assalamualaikum...




penat tak abis.. kaki krem tak hengat...tp hati rasa lapang dan mood cam kena cas positif jew.. wlpun henfon rosak (lagi sekali) me cuma boleh geleng kepala... ambik simkad masuk dlm phone nokia c5.. tipon lama... relax jew.. lantak la.. sakit pala nak fikir.. kiki.. mujur jugak ada phone nih.. boleh gak la gunanya...

masa dok dinner malam pertama kat langkawi... ternampak ada sorang adik dok layan burung helang (replika) nih so cepat2 cari dan skrg maman pun jadi syok dok main ngan replika helang ni... cam cumil jew.. cam syok jew.. kiki

percutian kali nih cam me puas sgt.. masih terbayang2 kehijauan kebiruan air laut di pulau.. tenang sgt.. besh sgt.. nnt jew bila free me citer yer.. if ada ruang masa utk menulis.. terasa kekok menulis sekarang.. lama betul biarkan blog menyepi.. ada yg rindukah..?? :-)



Monday, November 18, 2013

Keputusan AF: Lain Dari Jangkaan Mama

Assalamualaikum...

Selepas 10 minggu berentap di atas pentas AF2013, akhirnya Faizul dinobatkan sebagai juara program realiti ini. Dengan kemenangan tersebut, Faizul membawa pulang  hadiah utama wang tunai RM100,000, kontrak rakaman bernilai RM100,000 dan trofi sumbangan Astro yang disampaikan oleh pengilham, Datuk Siti Nurhaliza.
faizul juara afPasangan duo Azhael yang diserap masuk menerusi AFMASUK pula berjaya menduduki tempat kedua dan membawa pulang wang tunai RM30,000 dan sebuah trofi sumbangan Astro. Tempat ketiga dimenangi oleh Amira yang menerima RM20,000 dan Indah pula mendapat tempat keempat serta RM10,000 sebagai hadiah.
faizul juara af
Tempat kelima dan keenam masing-masing dimenangi oleh Nabila dan Aisyah. 

sumber : SINI


Notakaki: Me mengharapkan Aishah yg menang.. hehe.. tp Amira dpt tmpt ke tiga pun me dah seronok.. kiki


Sunday, November 17, 2013

Tipon kita rosak lak... huhu :((

Assalamualaikum...


Apa la nasib... tipon rosak.. takleh nak on sejak ptg semalam...

kisahnya gini...

balik dari umah mil semalam.. me pun kuarkan tipon utk cas sebab mmg bateri dah weak... me terkejut gak bila pegang phone tuh.. panas sgt.. tp me cas je.. masa tuh phone still bernyawa lg... takde la nak syak apa-apa pun... pastu me biarkan jew phone tuh... gi layan cite korea uols... :-)


dalam sejam pastu me tgk blk tipon tuh.. pelik.. sebab sebelum tuh ada me dengar email masuk kat phone tuh.. tgk2 blank jew.. try on balik tp still blank..aduhai.. me tak tau nak buat apa.. papa takde kat umah.. so me suspect maybe bateri weak lg kot.. huhu



sampai sekarang la.. tak leh on.. papa pun dah try tgk..mmg tak tau nak buat apa.. huhu. dari semalam dok cari resit tipon tuh... tak jumpa dah wei.. sedangkan baru dua bulan jew.. huhu

camner nih...patut dpt tukar baru kan sebab phone tuh ada warranty setahun.. mana la resit tuh... huhu


stresss..sakit dah kepala memikir mana hilangnya resit tuh.. lg stress nak kena kemas blk brg2 yg kami selongkar tuh... huhu... sakit kepala.. dah la takleh tidur mlm... me gini la.. sakit kepala fikir psl tipon tuh.. takkan nak ken beli tipon lain kot... huhu..

papa please ganti tipon baru utk mama... nak s4 boleh..?? kiki..demand takleh blah.. cabut bulu la nak beli tipon... agak2 bulu apa la yg laku eks... kahkah..




ada sebarang cadangan uols..??



kaitan Link

http://mamayana10.blogspot.com/2013/09/plan-internet-terbaik-untuk-smartphone.html


Friday, November 15, 2013

Fwd: FW: Awal, Pertengahan, Penghujung Perkahwinan


Kisah sedihku senandung... tolong fikir banyak bagi sesaper yang aniaya isteri cam nii....


Awal Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Jom..dari duduk rumah, bosan plak.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Jom kita pergi shopping"
Suami : "apa shopping moping..?..aku kompang kang...."
***
Awal Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "OK..no problem.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "Awak tak boleh masak ke ?"
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Hari ini kita makan kedai ye.."
Suami : "awak nikah je lah ngan mamak kedai tu..."
***
Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang mengandung.."
Suami : "Abang tak sabar nak lihat anak kita.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Abang tolong buat susu anak.."
Suami : "Abang mengantuk laa..ayang buat laaa.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Cuba awak tegur anak tu sikit.."
Suami : "Haiii..anak awak..memang ikut mak...gerenti bengong nyer..."
***
Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "OK..no problem.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : "Saya penat, awak ajelahh yang buat.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Ayang masak, abang kemas rumah ye.."
Suami : " apa kata awak masak, awak kemas, awak buat sumer...saya nak kuar ngan maid kita yg baru ni...."..
***
Awal Perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Apa yang ayang inginkan.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "Setiap tahun saya berikan...tak cukup lagi ke ?"
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?"
Suami : "kompang nak ?"...
***
Awal Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : "takpe, biar abang masak.."
Pertengahan Perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : "masak jer la apa2 jer.."
Penghujung perkahwinan
Isteri : "Ayang tak pandai masak.."
Suami : " bakar je lar dapur tu..."...



sumber: email.





Wednesday, November 13, 2013

Pertanyaan: kereta sewa murah

Assalamualaikum...

kita tanya betul2 nih.. ada sapa boleh kasi contact no org sewa kereta murah2 kat langkawi.. tolong la yer..

tau time nak gi nih time cuti sekolah... mmg double la diorg dok ambik... tipon2 semua cam papa tak puas hati... dok ckp mahai... mana mama nak cari kannnn..???

sian wanita2 yg jadi seketeri nih kannn... seketeri temporary.. haha.. mama dah nak byr deposit dah... tgk2 papa tak setuju.. geram ok..

apa viva time cuti nih diorg kasi rm90 sari tuh mahai ka??? cheq tak geti wei... hehe.. ceh... speaking alor star dah... kiki



kita nih within out of budget... byk money koar dah sebelum nak gi sana... so nak buat guano.. kena la bertahan kannn... ala yg tinggal pun keta sewa ngan duit mkn... ngan kot2 nnt nak gi tgk pulau ke... snorkeling ke... atau nak beli coklat ka sikit2 kannnn... atau kiriman dr tokma yg suruh tgkkan set periuk2 yg lawa2 tuh... kannnn...


Ngeri tau... duit takde tp tiket flight dah booking aka dah byr la guna kad kredit... ngan booking chalet aka dah byr gak ngan kad kredit... huhu... nak byr blk tuh satu hal dah tuh... kannnn

anak pun dah tau... nak kansel pun cam bazir lak kannn... ari2 dia dok kira bila cuti sekolah... hahaha...

so gi la jugak... tgk la camner nnt.. hahaha

Eh... sila bantu mama nih yer... kot2 ada yg boleh kasi sewa murah sikit dr rm90 tuh... kot2 boleh man-man kasi rm70 ke... rm 60 ke.. rm50 ke... haha.. nak sewa minggu depan dalam 4hari 3 mlm jew... kami takde nak bawa balik punya... kahkah.... #sengalsungguh...#bergurau sikit...

tolong yer... tolong yer... mekasih bg yg sudi...




Damai


Assalamualaikum...

terasa diri kerdil antara mereka2... lg kerdil nak bandingkan ngan kuasa penciptaku...

tp setiap insan diciptakan ada serba utk setiap kejadian... ada munafaat utk kehidupan...

jika difikirkan pasal dunia... pasti takkan habis harta dunia nak dikorek... harta akhirat lak bagaimana?? adakah sekeras kerja didunia usaha utk mengejar harta akhirat..?? seriau jika memikirkannya...

serius... hati banyak berkata2 sekarang.. jika ada insan yg sudi mendengar pun seakan ruang waktu terhad sgt... belum habis cerita dah kena stop... huhu

mungkin kena ajar me bertakafur dengan NYA.. mungkin akan hilang segala keluh kesah dan sakit hati... me tak pandai nak menyatakan diri ini bahagia 100% sebab wanita ini punya pelbagai kehendak... huhu

Tuesday, November 12, 2013

Jom sama2 puasa sunat

sumber dari kawan.. kat wassap (canggih kan sekarang... mcm2 jenis sosial network.. kiki)

so jom sama2 puasa sunat esok sampai la ari jumaat.. kiki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...