Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, December 26, 2013

Episod hidup berkisar tentang kad kredit

Assalamualaikum...


Tak pasti sebenarnya nak cite ke tak.... sebab difikir2kan betul gak kata papa... hihi


Episod 1

terima call dr kampeni #### (biarlah rahsia... ok) katanya nak minta pengesahan sebab nak kasi kad kredit tambahan buat mama.. kad pendua ke apa... tp me cepat2 tolak ckp... sy taknak kad kredit dah... cukup apa yg ada... tak larat nak berhutang dah... rasa cam sesak nafas dah nak bayar bulan2...

Episod 2


terima call... katanya dr sykt travel...nak kasi kad diskaun... pastu keep tanya yg me masih guna kad kredit or not... me malas nak menipu so tanya la balik... nape nak tau sy guna ke tak... apa masalahnya jika me guna atau tidak.. cam lari dr point nak kasi bila tanya pasal kad kredit orang.. so secepat kilat me ckp.... sy tak berminat... jgn nganggu sebab sy busy... terus letak... kahkah


Episod 3


baru ptg td... dpt call dr 'sykt kebab angin /kipas angin insuran'
mula2 dengar pun me cam... biar benar nih... tp dengar jew la... terfikir kot2 me nih salah dengar aka pekak tahap low... kiki

rupanya nak kasi insuran (pa) kat me... blur gak sebenarnya... but bila dia asyik tanya pasal kad kredit... 'puan madih guna kad kredit puan..???' 'tolong puan sahkan yg puan masih guna kad kredit puan..??' ngan geramnya... sori sy tak berminat nak dengar psl insuran u dan tolong jgn call sy lg... sebab sebelum nih dah ada miss call dr no yg sama... benggang kot dia ngan me.. boleh dia ckp.. 'sukahati puan la' pastu letak tipon.. kureng diajar org itu.. hahaha...

Cite ngan papa.... mula2 dia ckp... "ala.. ujung tahun nih... semua org ngah kejar target tuh... nnt dia tak capai target so takde imbuhan nnt... buat tak layan sudah"

so me pun ok la... diam sudah

tp....

bila kejadian td tuh... me cite kat dia... dia buat me terkedu... boleh papa ckp me GARANG SANGAT... huhu


kahkahkah.... gitu pulak dia cakap... majuk arrrrrr... tuh gamaknya dia kasi dappppnyer tuh.... hahaha

bukan apa.... dlm kepala nih.... rasa pelik sgt.. korang rasa me nih betul ke tak... haha...

yg pelik dan ajaibnya... semuanya berkisar ttg kad kredit... PANTANG betul la....

 Eh... patut ke marah sebab org dok ganggu ke'pantang'an kita...?? hihi







pantang betul


what say you..??? hihi




1 comment:

ZalinZalina said...

Kak ina memang tobat dah nak guna kad kredit...ada aje yang menalipon offer kad macam2... sebab kak ina takleh nak kawal nafsu membeli, makanya memang takleh ada kad kredit...he he..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...