Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, December 31, 2015

Syukur... Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Blk kerja tergerak hati nak angkat kain.. selalunya lewat gak nak angkat.. kalu balik mesti nak duduk dulu.. nak tarik nafas dulu konon... kahkah..



Alhamdulillah... takdir dah tersurat.. nak turun hujan rupanya... tuhan gerakkan hati atau akal mama utk angkat baju awal2.. kannn.. syukur sgt.. tuh yg tiba2 dtgkan idea nak upkan dlm blog..

Apa salahnya kannn... ;p

Jadi la buat menambahkan entry utk tahun nih kannn.. hehe
posted from Bloggeroid

Lunch Hari ini : Nasi Kerabu Ayam

Assalamualaikum...

Harini last day utk 2015.. me mengharapkan yg baik2 jew dan dpt mengubah sikap dan kehidupan yg lebih membahagiakan utk hari2 mendatang.. 



Demi nak menyambung hidup dan juga demi mengingati azam2 yg banyak tak dpt dipenuhi maka kita pilih utk menikmati nasi kerabu ayam harini.. haha.. merapu eks.. nih sbb aritu blk klate xsmpt nak mencari nasi kerabu.. nak suruh tokma buat pun xsanggup tgk.. dia pening jew.. so baik tokma relax jew la.. nak wat sendiri xpandai.. pandai mkn jew.. kalu try wat pun xjd sedap mcm o org wat.. hahaha.. fail sungguh bab masak nih.. masak ala2 campak2 jew pun yg reti.. haha

Hati ini gundah mengenangkan hujan2 nih.. minta dijauhkan banjir ya allah.. sian tokma ttuh xlarat nak mengemas la kalu banjir... huhu

Hati berdoa agar tokma kembali sembuh dan harap dia xde nak stress2 sgt.. dunia nih penuh ngan cabaran dan dugaan.. huhu.. harap teman2 juga sudi doakan kesejahteraan ibuku dan ahli keluarga serta Sahabat2 ku. Amin.





Tuesday, December 29, 2015

Masak lain makan lain gitu..

Assalamualaikum...

28/12/2015_8pm

Harini otw blk kerja.. driving.. tekak terasa nak telan pisang.. omg.. teringinnye.. teringat pisang berangan yg beli last week kat kedai abu.. hhhmmm.. nak kena cr lg nih...

Pastu dok fikir.. nak dinner benda mlm nih..?? Feeling like love to cook.. ceh.. nak masak benda nih.. asyik mkn nasi jew.. dah tembam tahap dewa dah ooii cik kak...

Ok.. decice masa cam ala2 spageti alio olio seafood.. pehhh... menu tak menahan.. jadik ke idak.. xpasti.. haha



Spaggeti dah rebus dah.. kiranya dah nak siap arrr.. tgk2 papa bw blk nasi ayam cincang.. hhhmmm... so mkn nasi jugak jawabnya sebab nasi tuh dah campur ngan kuah dah.. nak simpan pun nnt nasi kembang la.. xsedap..

Jawabnya spaggeti ala alio olio xmenjadi tuh buat breakfast or bekal ke opis jew la.. jimat duit poket kita eks.. haha

Ok la.. tuh kesah xsemengah harini.. kiki.. baru arini teringat ada blog gitu..
posted from Bloggeroid

Wednesday, December 23, 2015

Salam Maulidur Rasul..

Assalamualaikum...

Lama blog bersawang... haha.. nnt2 bila free kita update.. tgk mood gak la kot... kiki... insyaallah...


So sempena maulidur rasul esok... semoga berbahagia cuti panjang.. kami insyaalah blk kg kat klate.. harap perjalanan esok selamat pergi dan balik.. harap tiada musibah dijalanan... niat nak ziarah keluarga.. Tokma kurang sihat.. tau sakit rindu.. hehe.. 

Sama ngan anaknya nih... rindu amat.. huhu..



Wednesday, December 9, 2015

Naik Sajew Dia

Assalamualaikum...

Semua naik.. yg tak naik gaji je...

#kipidap
#dongidap
#♡malaysia



Sumber: fb



Monday, December 7, 2015

Tema "Sweet n Simple"

Assalamualaikum...






Kesukaran nak jahit manik satu persatu... nama jahitan nih ialah jahitan crumble... dijahit ikut suka.. bagi penuh.. bagi rapat... haha... baru cucuk benang.. letak kejap gi ke dapur... dlm ralit nengok masakan kat dapur.. mai cucuk jarum kat kain sat... cuba acu2kan manik nak tgk warna manik ada 'in' tak ngan bj.. so teruskan.. baru sikit jahit.. letak balik.. ambik kain masuk dlm mesin basuh... mesin aka basuh kain baju...  stok yg bersih dah jd limited sbb cuaca tak mementu..asyik ujan kann... dah umah dikayangan sukar nak basuh byk2.. xde tmpat nak sidai.. haha.. kayangan sgt khennn

Akhirnya siap jugak.. hihi.. niat dihati pd mula2 nak start jahit bj nih... nak upkan seri bj.. nak kasi nmpk sweet dan simple... gitu.. adakah ianya jd realiti?? Atau sekadar fantasi..?? Jawapan itu datang dr mata org yg melihat hasil jahitan nih.. amacam.. sweet tak cam gula2.. haha



Friday, December 4, 2015

Nasib Org Baru

Assalamualaikum...

Start isnin sy pindah meja kerja... rasa lebih tersembunyi sikit... tak nmpk meja sambut tetamu aka kerani.. tak nmpk bos kehulu kehilir... tak nmpk bos check sapa kuar dr kul brp dan kemana kuar... haha.. dah tak nmpk org buat air kat pantry... tak nmpk diorg gossip dah.. cuma blh dgr suara diorg je.. skrg mengadap meja sy duduk dulu.. so ngadap dinding jew skrg..

Tp blkg me my technical workplace.. so dia lg nmpk apa me buat.. haha.. tgk la... Ada ku kesah..



Dah 2 org tegur me tukar workplace tp biasa2 jew la.. dan arini lg pedih pertanyaan my opismate.. "eh.. sudah pindah.. nih temporary ke kekal..???" Aduhhhhh

So korang nak jawab apa??? Me jawab.. MAYBE.. haha.. Kot2 tak kompom kerja.... Kena tendang so kena blah la kannnnn

Bertabah la menunggu surat kompom.. patut dah blh kasi nih... nak kena gegar bilik HR ke?? Kahkah.. sian asyik kena buli jew... huhu
posted from Bloggeroid

Tuesday, November 24, 2015

Throwback: kenduri fatin dan haniful @ A park, Pulau Meranti

Assalamualaikum...

Kenduri cousin belah hubby... kami beriya2 sikit smpi sanggup menerjah kl cari tudung kat kenanga wholesale... hahaha

Dlm hati seronok sgt sbb hubby sudi bw me ke sana... haha.. follow adik ipar.. mother in law pun ada gak..

Beria2 bergaya tuh biasa la aktiviti kami... kiki.. tp masa kenduri kami kerja makan jew pun... haha.. poya eks... sajew ambik mood nak bergaya time kenduri... selalunya me main hentam pakai jew baju... janji gi kenduri... haha... nih ikut diorg la nih.. kiki... sesekali apa salahnya eks..








Hahaha... lama peram entry nih.. kalu ikutkan kebiasaan tuh ime buat ignore jew entry2 yg lama2 nih.. kahkah..

Tp tah.. kita up kan jugak la entry nih.. maybe sbb tgk pic syukri yahya ngan wife kat A park.. terus teringat kat fatin dan ternmpk entry yg tak siap nih... hahaha

Kat A Park nih mmg cantik.. wlpun sekankang kera jew dr umah mil kami xde la kesahkan sgt... tau la selalu ada org buat kenduri sebab kalu lalu situ mesti npk banner2 pengantin... A park nih nak kena masuk dlm sikit.. so dr luar mmg xnmpk pun.. tp bila masuk sana... dia cam taman yg indah.. umah dia cam design yg kat frazer hill tuh.. stail lama gitu.. tp moden sgt.. mmg cantik giler la... haha.. kalu nak bercuti2 pun besh.. tenang sgt.. aduhai.. terbayang2 cam duk kayangan uols.. kiki






Byk pic kat fb A park.. sila la terjah yer... hihi





Sunday, November 22, 2015

Manik crumble yg sweet dan simple

Assalamualaikum..

Hari minggu rasa sekejap jew.. cepat berlalu berlalu nak2 kalu hari minggu nih ada task yg berlambak2 nak kena settle.. kann... huhu

Dan bg me salah satu task yg kalu boleh nak cepat2 settle ialah memanik baju nih...  




Mula2 dpt mmg dah pening nak wat guano.. so me cuba google blog blogger jahitan yg terer bab2 jahitan crumble... sbb dlm kepala nak wat manik crumble jew.. hehe... 

So harap hasilnya nnt boleh diterima oleh owner baju la yer... sy cuba nak jahit kasi nampak sweet dan simple..

Notakaki: proses jahitan masih dlm ongoing... hehe

Thursday, November 19, 2015

Dapat lg 2..yeahhh...

Assalamualaikum...

Best dpt hadiah lg... hihi


Gerun x ngan muka merah tuh..?? Pilihan ada tp hampir sama ngan yg dah dpt.. so pilih yg takde lg... haha.. katanya murah rezeki.. pandai la diorg nih Ngusik bila me ckp gerun tgk muka merah sgt.. kiki.. sy ambik la.. sbb nak kaya gak.. kiki

Itu jew la... daa... smpi jumpa lg... 

Buat Hati Ini Berdebar Kencang

Assalamualaikum...

Sebagai pemandu wanita. Kami agak naif dan tidak pernah terfikir jika parking kereta ditepi jalan yg sibuk juga berkemungkinan boleh kehilangan kereta.

Aduh... baru tau history yg kompeni nih saje dah pernah hilang 6 bijik kereta.. blm nak selidik company yg lain lg kannnn... aduh... dan2 sakit kepala.. sbbnya jika me terlewat dalam 5 minit dr biasa jew parking yg dikatakan secure dah penuh... so mesti me parking yg bertentangan ngan highway tuh.. situ mmg selalu kosong la... rupanya situ juga yg dikatakan port yg selalu HILANG kereta.. aduh..

So moral of the story.. parking jauh sikit.. letak kereta depan2 opis org or kedai dengan harapan selamat.. huhu

Nih yg buat me mengebu nak cr stering lock nih.. yg dulu dah rosak.. kena wat pelaburan mahal sikit la.. huhu

Ada cadangan tak.. nakkan yg elok dan berkualiti.. korang pakai jenama apa..?? Share la kat kita yer...




Setakat nih.. benda tuh yg hilang.. aduhai.. benda gitu pun nak curi jugak ke?? Buat sakit kepala org jew ok..

Jujurnya me mula2 xperasan pun.. huhu.. hubby yg perasan.. dia tanya bila hilang ?? Idak la tau teman.. kiki..
posted from Bloggeroid

Wednesday, November 18, 2015

Muka ketat

Assalamualaikum...

Hari dlm kul 3.30ptg dah siap semua task ditangan.. terasa nak lompat bintang jew... haha..

So relax2 buat muka ketat (taknak nmpk ngah sinang sgt ok.. kena buat buat ketat sikit2... haha) kita wat air.. heaven sih..



Haha... kalu ada yg terliur sila buat sendirik.. kiki

Minggu nih baru nak relax.. dua minggu sblm diorg gi holiday.. kerahan tenaga sgt.. huhu... penat.. sengal2 bdn menekan mouse.. kiki.. relate ke tak?? Hihi

Nih relax2 pun kena hati2 gak.. byk mata2 yg belum dikenali oleh me.. haha.. bertabah jew la bila masuk tmpt br kannnn...

Ok la.. cukup kemerapuan hari ini.. janji update blog.. haha

posted from Bloggeroid

Monday, November 16, 2015

Cenderahati dr Xian, China

Assalamualaikum...

Seminggu dok kat opis yg sunyi.. arini penuh blk.. last week diorg gi company trip ke Xian, China.. huhu.. kerja tp ngular pastu ngular pun nak sama byk ngan kerja.. ari2 dpt blk awal sejam.. acaner xhappy kannnn.... semuanya sbb kerja pun xbyk mana yg ditinggalkan utk me... haha.. nak2 lg ramai org penting yg xpergi company trip tp on leave semua... jdnya kami buat party di opis arrr... :p

Me kalu nak ikut diorg blh jew tp kena byr sendiri arrr.... mn ada modal... so diam2 kerja jew la... tp yg beshnya.. kami yg tak gi company trip this year.. dpt extra leave 2 day.. besh x... mestila besh.. sujud syukur ok.. kiki




Cenderahati dr kwn opis.. br 2 orh kasi... tgk pasni kot2 bertambah jumlahnya.. ahaks

Ok la ada jugak yg sudi kasi kannn... haha.. org bagi betis dia nak paha eks.. kiki




Saturday, November 14, 2015

Manik Crumble


Assalamualaikum...

Tak ingat pulok kita ada blog la awak2 semua.. haha.. nak berkubur tp xjd lak eks... haha... camner nak jd blogger bilionaine nih..?? Tunggu org kasi derma kat kita la.. blh..?? Haha

Merapu je tuan blog nih camner nak jd bilionaine... haha #tepukdahicikit...


Ok la.. saje jew nak share aktiviti me yg busy sesangat.. kunun.. haha..





Aktiviti bling-bling la apa lg...

Dugaan nak memanik bj nih... cabaran utk me sebenarnya.. xpandai nak cari dan matchkan manik2 utk menaikkan seri pd bj nih.. huhu... bukan senang ok  .. kiki

So mengharapkan mata2 kawan utk melihat dan kasi pendapat.. rasanya ok x nih.. hehe... rasanya berapa eks upah utk design camgini..??




Friday, November 6, 2015

Borong buku karangkraf

Assalamualaikum...

Lama xupdate blog kannn... hahaha... hampir lupa password dah nih.. kiki

Hari2 ada jew benda kalu nak update tp tah.. lupa ke.. bz ke.. haha... ayat xbercantum elok utk nak dikarang dalam blog tersayang nih..

Ok la... panjang pulak mukadimah eks..

Nak citer.. yg kita buat pertama kali nya terpergi ke karnival buku karangkraf.. haha



Best uols... buat pertama kali terjebak.. ku rela mengaku berjanji nak pergi lagi ok.. wlpun org ramai.. wlpun panas berdeting... peluh basah ketiak.. nak gi lagi.. haha

Pagi2 kunun... tp kuar umah kul 10pg.. gi sarapan dulu.. sambil2 basuh keta.. lepas tuh baru gerak ke shah alam...

Sampai sana dlm kul 11.00lebih kot.. mama bawa 'mereka' putar2al alam kat shah alam.. putar alam aka sengal lupa jalan.. haha.. bertuah sgt kannn...

'Mereka' yg me bawa nih ialah my adik ngan kwn dia.. dia br blk dr sarawak.. tumpang tidur kat umah mama.. smpi dr serawak kul 12tgh hari jumaat.. diaorg tunggu mama blk keja br dpt pickup diorg kat Stesen erl putrajaya.. diorg naik erl dr klia.. sian diorg ngan beg2 besar.. usung sana sini.. kiki.. nak tunggu mama gi ambik kat klia2 gamaknya smpi malam la diorg.. mama xreti nak terjah klia2 tuh lg.. belum sampai lg.. haha



Believe or not.. she my sister.. kiki.. bawa diorg gi tgk lampu kat putrajaya.. haha



Mmg cun persembahan lampu yg diorg tunjuk.. ada me rakam.. tp kalu korang ada fb.. ada diorg upload kat page Perbadanan Putrajaya.. cantik dan menarik.. syok tgk..

Nih buku2 yg me beli..



Jd mengila nak beli sbb murah2 ok.. ada rm1.. rm3.. rm5.. aduhai.. geram.. rasa nak borong semua.. tp tuh la.. sambil belek sambik kepala kira budget.. haha..

Buku2 yg baru kot ada diskaun dr 30% hingga 50%.. mmg hilang akal jap la memborong uols... tuh yg syok tuh.. kiki

Me gi ari sabtu 31hb... ada smpi ahad nih tau.. 8hb nov.. korang gi la mengila gak kat sana.. tp sori to say la.. ramai dah org borong yer.. haha.. tp mesti diorg kuar stok buku sikit2 kot.. tuh yg buat sampai seminggu kannn.. so gi la sana yer... org yg taknak beorong pun jd terborong ok.. haha





Punya ramainya org serbu karangkraf... dah murah sgt kann... time nih jew la kot nak borong buku2.. kalu xsebiji dua jew la mampu kita beli kannn..

;)
posted from Bloggeroid

Wednesday, October 28, 2015

Baiki mesin basuh sendiri

Assalamualaikum...

Sapa pernah tgk citer macgaver (betul ke eja gini... haha.) kita terpengaruh ngan citer tuh... haha.. xde la.. tp rasanya mama ada bakat jugak ko bab baiki2 nih.. ada yg menjadi.. ada gak yg menjahanam..

Hari isnin lepas.. mama mc sbb penat kenduri plus jerebu jahat serang kita... kita ada resdung uols.. teruk kepala berdengung xleh tidur... bdn dah panas demam.. letih nak gi kerja... ngan mata berat tak cukup tidur.. ngan badan lesu.. xkuasa ok..

Dlm tidur2 pening hanyut tuh.. blh gak terfikir nak try tgk mesin basuh tuh... haha... kan pernah citer... mesin tuh dah baiki.. abis rm300 tukar board dia.. bila guna dlm 2minggu gitu.. tiba2 dgr percikan api ngan bau hangit.. takut nak guna.. smpi la skrg tak panggil2 pun org baiki... dok ulang alik basuh kat mesin basuh selfservis.. huhu.. perasan kalu dah pakai lama dan bila air mulai bertakung... baru terjadinya percikan tuh.. dok fikir logik nape jadi gitu..??

So try basuh baju anak selai dua.. ok.. xde masalah... so try kali kedua membasuh baju yg banyak lak.. ok jugak.. haha.. mama dah happy dah.. nampak gaya tak kempis la poket bln nih sebab baiki mesin... kiki

Basuh utk kali ke tiga... bila dah last spin ada balik bunyi tuh.. kali nih mmg air ada bertakung.. for uols info.. mesin basuh nih me letak kat dlm bilik air.. dah tuh kadang2 air lmbt nak kuar dr lubang keluar dr rumah.. maybe ada la tuh benda2 yg org lama terjatuh lekat kat dlm lubang pipe.. huhu

Me tahankan hati.. biarkan mesin spin smpi siap.. jemur baju dan biarkan air bertakung kering.. lama gak biarkan mesin relax smbil me tidur2... haha...

Pastu ptg sikit me pusingkan bdn blkg mesin... buka dianyer skru.. dan mama jumpa penyebabnya... ada wayar yg mmg dia sambung antara wayar yg lain tuh.. patutnya dibalut kering dan dilekat tinggi ela k kena air.. tah camner org yg baiki mesin tuh blh balut mcm nak taknak jew.. siap ada lobang plastik tuh.. pastu jatuh dah kat bawah.. yg pastinya terkena air la wayart tuh... hhhmmmm

Solusinya me balut kemas2 ngan plastik cantik... hahaha.. dan mama lekatkan kemas tinggi dr air.. next time kena tgk2 gak kot2 nnt pelekat tuh terbuka blk... blh jd lintas pintas gak nih... aduhai..

Tuh la dia citernya me jd macgaver... haha







Bila perempuan baiki2 barang elektrik.. bunga2 harus ada bg meriahkan dunia.. haha

posted from Bloggeroid

Sunday, October 25, 2015

Percubaan Pertama : Masak kek guna microwave

Assalamualaikum...

Al-kisah.. arini tertelan vit R so terlebih idea nak try wat kek masak guna microwave... hehe... semua resepi copy dr fekbuk... kita shotscreen resepi tuh dulu kot2 vit R dtg bertandang..... kiki...

Hasilnya...

Sori kalu ada terkejut tgk pisau... haha... tuh panas2 ready nak potong..

Kita mula2 xkonfiden nak wat.. tuh yg simpan lama resepi tuh... tp bila dtg vit R terdtg idea nak try... so wajib try.. kiki

Alhamdulillah menjadi.. dan anak pun seronok nak cuba wlpun masih panas kuar dr microwave..

Dia komen ok kek mama... boleh makan la.. cuba perbaiki lagi mutu kek mama next time yer... kiki

Nak try jugak... berani ke cuba..?? Berani... ok. Mama sy share sini screen shot resepi tuh yer... jgn ckp akak xpayung yer..




 


Ok x... rasa2 ada yg boleh buat tak.. kiki...

Boleh jew kann.. 

:)




Friday, October 23, 2015

#Sedihhhhh

Assalamualaikum...

Terpanggil nak carut gak... boleh.. haha




Bkn carut sebenarnya... cuma nak luah rasa hati.. ada ke patut ckp gitu kat cikgu kita.. cikgu yg ajar kita since berak dlm seluar... kencing merata dlm kain..

Tak patut... tak patut...

Kita takkan jd CEO kalu xde cikgu ajar abc kat kita... kita takkan jd engineer kalu xde cikgu ajar 123 kat kita...

Ya allah... malu rasanya baca komen2 keyboard warrior nih... xkira tino.. xkira jate... sama naik jew...

Dah tuh ada lak kata.. anak nih beban kat kita mak bapak sbb sekolah tutup.. kena bawa anak masuk opis... untung dpt bw masuk opis cikkak... kami kerja swasta lg xblh ok.. huhu

Minta tolong tumpang umah jiran.. syukur jiran ok.. dpt gak la mama kerja kat opis tenang sikit dr fikir keselamatan anak... kalu boleh nak letak dpn mata.. tak tau la org lain.. huhu

;(

posted from Bloggeroid

Monday, October 19, 2015

What A Life.. hehe

Assalamualaikum...

Mlm tadi susah tidur maybe sbb ada tidur siang... so pg tadi susah nak buka mata... pening fikir psl hal anak pun yer kot... mil xde gi langkawi.. untie dia pun ada hal xleh nak jaga.. pening hal yg tiba2 nih.. yer la.. tiba2 sekolah tutup sebab jerebu nih ada efek ngan kami yg berkerja nih... huhu

Nak tinggal kan sorang rasanya hati tak senang... tak tergamak pun yer.. dia pun ckp takut kalu dok sorang2 kat umah.. kalu tinggalkan kat umah mil pulak lg risau mama... mcm2 dlm kepala nih..

So me call jiran... minta tolong nak tumpangkan maman sari.. alhamdulillah dpt jiran yg baik.. katanya anak dia pun seronok aiman nak dtg.. ada geng la.. huhu

Kita nih kalu blh xnak susahkan org kannn... bertabah la sbb hidup ini ada mcm2 cabarannya.. itu la hidup..

Citer hal ngantuk... mama mmg ngantuk gila.. mmg xleh buka mata sgt2 dah.. buat kopi... basuh muka.. kalu org peratikan me arini.. mmg kerap me nak tersembam muka kat screen pc... haha... tolong la.. ngantuk sesangat...

Td tepat 5.30 me kemas2 barang.. balik.. masa drive pun mata susah nak buka... ya allah.. gerun kalu fkir kalu terpejam mata sesaat pun blh bawa hilang nyawa... huhu

Tp nih bila dah smpi umah... blh lak mata nih wat2 manje xmo pejam.. mmg xkiira dah td.. mmg nak tidur jap.. nak kasi badan bertenaga sikit.. xmo lelap lak.. aduhai.. siang td masa solat pun blh terasa nak tidur jew..


Seje nak selit sikit... tghhari td mkn ramai utk meraikan salah sorang engineer berhenti... huhu...

Can spot which one me..?? Hahaha



posted from Bloggeroid

Thursday, October 15, 2015

Tol LDP naik 50sen


Assalamualaikum...

Citer pasal tol bukan main hot...eks...




Nmpk me ckp apa... 'ldp x naik eks...'

So walaupun hati sakit... sbb tol naik utk blk kg... fikirku.. xper la.. bkn tiap2 bln blk kg kannnn.... Dah nak wat camner kann... kita nih mentimun.. kiri digelek.. kanan ditetak.. sakit kita jew la... huhu

Top.. top.. Blk kerja tadi...



Ku mengadu ngan lakiku... sakitnya tuh disini ok... aaarrrghhh

Elok jew pg takdi langsung xperasan... tak jenguk tgk pun duit kita dia ambik... Ptg nih br perasan... apa la... lari budget arr gini... makan maggi smpo ujumg bulan arrrr... xde selera ok... huhu

Stress... huhu










Monday, October 12, 2015

Bila ku menyendiri

Assalamualaikum...

Kerja sini.. byk yg menyendiri time... xde kwn uols... pandai2 la bw diri... hihi.. gamaknya tuhan nak suruh mama xde dosa bergosip... memgumpat dan mengata org eks.. positif kannn mama nih... gud mama... hahaha... #tolong la... haha

Kalu malas bw bekal.. dan buatnya bodyguard jaga body... mkn sorang la jawabnya...

Kedai mkn lak ada dua jew... jauh gak nak jln... lgpun perjalanan ke kedai mkn kena tempuh main place mall dulu.. byk kali juga me berenti kat mainplace jew la.. ada aircond... makcik sakit kepala panas2.. kahkah.. cuci mata... jadi uols wlpun sorang.. dah nak wat camner.. kalu ngan bodyguard jd malu nak survey2... hahaha

Arini sajew mkn sorang kat kemaman classic kopitiamkat level 2... situ jew la yg blh nak layan mkn... hehe

Nmpk x perbezaan org melayu ngan cino mkn camner...



Melayu feeling minah saleh



She take meehoon fried without drink...

Kesimpulannya dpt me simpul tepi ialah "patutt la diorg semua perut xboncit..."ha  ha


posted from Bloggeroid

Monday, October 5, 2015

5102015

5102015

Cantik kan no arini.. hehe...

Arini sebenarnya moody sgt.. penat.. sbb penat.. smlm br sampai dr kampung.. arini tetap kerja.. aduhai.. bertabah la nak jaga cuti dan nak tunjuk performance cantik kat bos.. ecece.. haha

Harap2 cantik la 'kedatangan kat opis' nih hehe.. juga mengharapkan kekal bertabah la.. xsuka lompat2 kerja.. lgpun sini dekat sgt ngan umah.. so hati pun rasa syok arr... dah la environment opis nih most the statf balik awal.. i like.. xde stayback2 nih.. hehe..




Ok la... saje jew up kan entry nih.. buat pemecah kesunyian blog nih.. kiki

;)
posted from Bloggeroid

Tuesday, September 29, 2015

Hari Kopi Sedunia

Assalamualaikum...

Korang minat kopi.. me suka sgt.. xleh abis stok.. kena bertabah mencari dan beli wlpun duit dlm poket menipis... huhu

Bila la nak gaji nih... !!!! Stress ok..

Nape la bln nih byk tul dugaan nih... serabut kepala... huhu

Ok la.. stress2 minum kopi yuk.. ;)


Selamat menyambut Hari Kopi uols... hihi






Sepi blog nih... hhhhmmmm... sori kalu ada yg rindu.. eh... ada ke... kiki

Sabar jew la...

;)
posted from Bloggeroid

Thursday, September 17, 2015

Throwback: Jumaat yg indah

Assalamualaikum...

Hari jumaat punya cite... throwback ok..

Biasa me akan tapau mknn utk lunch.. normalnya me beli bihun jew.. skrg nak kurangkan ambik nasi.. huhu

So bila asyik bihun kan... penyakit bosan akan mai la kannn... kepala asyik fikir.. apa salah kalu ai cuba wat eksperimen utk makan kuih jew utk lunch.. tgk blh tahan ke tak.. haha

Pagi2 ambik breakfast cereal aka nestum..




Pastu tghhari ambik kuih lima ketul..



Alhamdulillah ok.. takde rasa lapar pun.. cuma kena buat kopi la makan ngan kuih.. syukur la sgt..

So experimen utk hari jumaat kiranya berjaya... yeah.. blh wat lg.. kiki

Sy happy bila perut sy kempis.. kiki

;)
posted from Bloggeroid

Wednesday, September 16, 2015

Hari Malaysia : Rezeki Tak Disangka.. Syukur

Assalamualaikum...

Salam Hari Malaysia... ;)

Hari cuti gini niat nak bermalasan kat umah jee.. tp pg2 dah takde elektrik.. panas membahang la uols... mati kutu ok.. hehe

Siap breakfast... bersiap jugak kami... nak kuar gak la cari aircond free... hehe.. dlm keta masih lg berputar2 idea nak kemana.. nak gi kl karang mendatangkan masalah... sbb me pakai bj warna merah..hhaha.... pastu ingat nak gi ke ioi putrajaya jew la... dulu gi masa baru buka.. lenggang lg kannn... nih kompom2 meriah nih... blh la cuci mata... kannn...

Tp blh didatangi idea... apa kata kita gi kenal MITSUI OUTLET PARK kat klia2 tuh... hhhhhaa... bagus sgt tuh... so jom...

Satu keja lak kena cr jln nak wat u-turn... kiki.. masa tuh dah sampai putrajaya dah ok...

Tp bila berkehendak plus excited semua blh jln... haha..

Akhirnya..



Sampai gak... kiki... bkn nak shop yer... nak survey2 jew.. Niat dlm hati tuh dulu... haha..mmg xbeli pun apa2 utk diri sendiri.. tp beli utk anak... dia merengek2 berkenan ngan bj tuh... huhu... mula2 tak layan.. gi jln2 kat tmpt lain.. nmpk dia dah start buat perangai.. so utk menyenangkan hati dia.. dan jugak kami.. beli la jugak bj tuh... baru ada sinyum... hhhhmmmm...

Anak... anak... anak sapa la tuh... 


Beli bj merah gak... kahkah.. ironi betul eks... 

Ok la.. jom pulang sebelum mak pening fikir barang mak yg hanya mampu mak tgk jew... tgk pastu letak... baik balik... hahaha..

So jom cari mkn lak... mula2 nak gi dengkil tp me syak dengkil nih karang taktau gak nak mkn apa... baik singgah kat cyberjaya... dekat pun dekat.. anak nak gi ngaji karang kul 2.30ptg... pusing dua tiga kali... jumpa kedai mkn melayu... me nak mkn nasi ok tghhari nih...

Tgk ramai org sgt... tp maman lincah cari meja... dah ok la tuh... so kasi papa ngan maman gi ambik lauk dulu... me melilau tgk org.. pelik bg pandangan akal me sbb... org ramai Siap ada berdiri berborak.. dan kebanyakannya berbaju kurung dan mcm ada majlis lak tau... Nak kata kenduri tak la jugak... mcm open ceremony gitu... Ada la bunga gitu...

Kita nih pelik dah... Tgk lauk pun byk... air siap sedia utk diambik... org yg mkn pun cam gaya kenal mengenali masing2.. hhhhmmmm... tunggu org dtg kira pun cam xde gaya yg nak datang kira.. kat kaunter byr pun xde org... ternmpk cam pekerja kedai pun dok mkn sekali blkg kani... ehhh... pelik tak...??

Lastly me cuit sorang perempuan yg dok mkn meja sebelah... tanya yg kedai nih camner gaya nih.. rupanya kedai nih baru buka arini.. so arini kami mkn free la yer... haha... rezeki tak disangka2 nih... so bg nak menghilangkan rasa serba salah.. me gi jumpa tuan kedai... bersalam dan ucap terima kasih berbanyak.. kami tak tau pun kedai nih buat open coremony... haha... Rezeki kan namanya... syukur alhamdulillah...


:)









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...