Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, September 16, 2015

Hari Malaysia : Rezeki Tak Disangka.. Syukur

Assalamualaikum...

Salam Hari Malaysia... ;)

Hari cuti gini niat nak bermalasan kat umah jee.. tp pg2 dah takde elektrik.. panas membahang la uols... mati kutu ok.. hehe

Siap breakfast... bersiap jugak kami... nak kuar gak la cari aircond free... hehe.. dlm keta masih lg berputar2 idea nak kemana.. nak gi kl karang mendatangkan masalah... sbb me pakai bj warna merah..hhaha.... pastu ingat nak gi ke ioi putrajaya jew la... dulu gi masa baru buka.. lenggang lg kannn... nih kompom2 meriah nih... blh la cuci mata... kannn...

Tp blh didatangi idea... apa kata kita gi kenal MITSUI OUTLET PARK kat klia2 tuh... hhhhhaa... bagus sgt tuh... so jom...

Satu keja lak kena cr jln nak wat u-turn... kiki.. masa tuh dah sampai putrajaya dah ok...

Tp bila berkehendak plus excited semua blh jln... haha..

Akhirnya..



Sampai gak... kiki... bkn nak shop yer... nak survey2 jew.. Niat dlm hati tuh dulu... haha..mmg xbeli pun apa2 utk diri sendiri.. tp beli utk anak... dia merengek2 berkenan ngan bj tuh... huhu... mula2 tak layan.. gi jln2 kat tmpt lain.. nmpk dia dah start buat perangai.. so utk menyenangkan hati dia.. dan jugak kami.. beli la jugak bj tuh... baru ada sinyum... hhhhmmmm...

Anak... anak... anak sapa la tuh... 


Beli bj merah gak... kahkah.. ironi betul eks... 

Ok la.. jom pulang sebelum mak pening fikir barang mak yg hanya mampu mak tgk jew... tgk pastu letak... baik balik... hahaha..

So jom cari mkn lak... mula2 nak gi dengkil tp me syak dengkil nih karang taktau gak nak mkn apa... baik singgah kat cyberjaya... dekat pun dekat.. anak nak gi ngaji karang kul 2.30ptg... pusing dua tiga kali... jumpa kedai mkn melayu... me nak mkn nasi ok tghhari nih...

Tgk ramai org sgt... tp maman lincah cari meja... dah ok la tuh... so kasi papa ngan maman gi ambik lauk dulu... me melilau tgk org.. pelik bg pandangan akal me sbb... org ramai Siap ada berdiri berborak.. dan kebanyakannya berbaju kurung dan mcm ada majlis lak tau... Nak kata kenduri tak la jugak... mcm open ceremony gitu... Ada la bunga gitu...

Kita nih pelik dah... Tgk lauk pun byk... air siap sedia utk diambik... org yg mkn pun cam gaya kenal mengenali masing2.. hhhhmmmm... tunggu org dtg kira pun cam xde gaya yg nak datang kira.. kat kaunter byr pun xde org... ternmpk cam pekerja kedai pun dok mkn sekali blkg kani... ehhh... pelik tak...??

Lastly me cuit sorang perempuan yg dok mkn meja sebelah... tanya yg kedai nih camner gaya nih.. rupanya kedai nih baru buka arini.. so arini kami mkn free la yer... haha... rezeki tak disangka2 nih... so bg nak menghilangkan rasa serba salah.. me gi jumpa tuan kedai... bersalam dan ucap terima kasih berbanyak.. kami tak tau pun kedai nih buat open coremony... haha... Rezeki kan namanya... syukur alhamdulillah...


:)









2 comments:

Qhaifa Nur said...

Mmg rezeki tuh...org kata langkah kanan kan

iryanty ahamad said...

Alhamdulilah...syukur dapat rezeki yang tak disangka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...