Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, September 6, 2015

Karenah Orang Demam


Assalamualaikum...

Suatu masa mama terpaksa pilih utk berehat dari bekerja.. sebab jika dah dipaksa kerja pun hasilnya akan jadi double work.. tak dpt nak consetrate.. badan penat sebab dipaksa bekerja sedangkan badan dan tunjuk banyak kali tanda tak sihat.. pernah mengigil nak demam.. dilawan ngan telan ubat... hahaha

Berjaya gak utk diri tidak melayan kehendak badan utk nak lemah.. nak sakit.. haha.. besh.. tp masalahnya.. datan berulang2... sampai seminggu berlanjut.. badan dah sakit.. ubat dah abis.. serah diri jua ke klinik.. huhu.. doktor kata.. 'if normal fever should be 1-3days dah ok.. kalu makan ubat.. nih seminggu.. so u kena ambik ubat dan antibiotik.. kena abis kan ubat antibiotik tau.. bahaya kalu dibiarkan... sayangkan badan nih.. nak pakai lama..'

hhhmmm... bertabah,..

Ok dalam demam2 tuh.. ala.. mild fever jew.. tekak teringin nak makan spagetti bolognese.. klass org demem nih eks.. hahaha.. tekak pelik2 kalu demam.. haha..

Jujurnya baru jew beli barang2nya ari minggu aritu.. tuh yg teringat2 nak buat.. so since demam dan dpt cuti sakit.. so lets masak2.. kunun..


hasilnya... masin dan tak sedap.. tekak atau masakan ku fail... hahaha..

posted from Bloggeroid

3 comments:

lia ummiirfan said...

get well soon

tips pengambilan vitamin semasa hamil

iryanty ahamad said...

Yan kalau demam jarang masak...sebab tahu tak sedap punya..biasa hubby yg masak

eelobor said...

boleh tahan gak nafsu orang sakit nie. hahahaha, wife saya pun dah seminggu demam & pening2 kepala dan sakit perut. harap2 cepat pulih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...