Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 5, 2013

Plan Internet Terbaik Untuk Smartphone

Assalamualaikum...

Sekarang me pening.. pening memikirkan plan internet terbaik atau sepatutnya buat samsung me nih.. huh..


Pic from google


Dulu guna blackberry guna BIS bonus rm20ringgit sebulan jew.. boleh fb, boleh bbm, boleh LINE, boleh WECHAT, boleh Whatsapp... sekarang every sen are moving.. pui..

Sesak nafas kita nih tau... nak sesal tak guna dah beli tipon tuh.. kena gak cari solusinya kannnnnn  [Gedik nakkan kamera yg besh jew pun... padan muka...] hahaha.. kalu nak ngadu pun last2  kena tiau ngan papa gak.. nak kaver diri.. me jawab.. "nak buat camner.. org kaya gini arr.." *tak tau me jawab ngan telan air liur perit tuh... hahaha

Nak2 minyak naik rege.. aduhai.. mmg mencabar wei.. kempis semendang poket mak nih.. namanya kerja tp cam nak jadi student balik jew.. dulu masa student hari2 melepak kat shopping complex.. skrg sebulan sekali pun tak berani ok... kahkah.. sian dia eks

Korang yg dah lama guna smartphone samsung tuh.. apa plan internet utk phone korang..?? korang pakai berapa byk kapasiti internet utk sebulan.. 500MB cukup ke sebulan..??

Me nih guna utk apps LINE dan Whatsaap je kot... Wechat malas la nak guna.. itu pun bukan ramai pun yg dok contact pun..balik2 ngan hubby jew la... hahaha..Selain tuh me maybe guna tenet utk baca email dan sekodeng fb jer kot.. hahaha.. kekadang tuh pun ai tak kisah sgt pun.. semua org pandai buat setting tak nak kasi org lain baca wall depa... :)



7 comments:

lieyalatif said...

ermm mcm lieya gune iphone so pakai line celcom jek...call ke tenet ke same jek...abis2pun tiap bulan bil sampai rm60lebih...

Ayu Zan said...

ayu pakai digi plan rm30.. ok la kot dpt 750mb. ayu pun on9 utk wassap biasanya..

Kakcik said...

Kakcik guna plan PortaWifi Celcom RM50 sebulan tu je... ke sana sini kakcik bawa bersama NoteII kakcik. Untuk kecemasan, kakcik ambil plan Maxis RM18...hehehe... dasar kedekut, kakcik ni. :)

HeNRieTTa JoSe said...

hmm...xpndai plak rietta...mungkin bleh survey yng betul betul kena dengan hati...rietta pkai bband jerr...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

sis blh try survey package umobile. Nampak mcm murah & berbaloi..

Maria Firdz said...

sy pakai postpaid...kongsi dgn hubby.. tpi utk internet kami msing2 amik plan celcom mobile.. RM50 sebulan utk 5GB... mmg byk gak guna sbb rajin download video utk Faiqah.. so... dlm RM100 utk dua phone.. bil kegunaan dalam RM100 gak utk 2 phone.. ok la stakat ni...

eelobor said...

Bak sini nombor fon nak add gak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...