Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, September 17, 2013

Masih Bergelut

Assalamualaikum...

Panjang episod pergelutan ini.. haha




Sama panjang ngan pengelutan didalam hati.. tp alhamdulillah dpt teman yg boleh kasi nasihat dan tenangkan me.. syukur sgt dpt teman2 yg baik.. Susah punya hati yg lembut.. tp last2 perbuatan/niat baik kita dibalas dengan perbuatan/perkataan yg menyakitkan hati.. sentap jew la hati ini.. menangis jew la hati ini.. last2 kuar merembes di tubir mata yg jernih.. kahkah.. cam drama dlm novel dah kannnnn... itu la aku.. padamu [from Faizal tahir tajuk Cuba.]


Coba kau dengar

Coba kau cuba
Diam bila ku coba
Tuk berbicara dengan kamu



Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati



Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa



Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu



Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku... padamu



Coba kau lihat
Coba kau coba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu



Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri



Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa



Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku... padamu



Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar... 
Untuk kau melihat ke mataku



Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang mendapatkan aku
Itulah aku... padamu



Harini internet down.. aceli ari2 down.. kalu korang perasan me update lewat atau tak update blog tuh.. nih la sebabnya.. tenet down.. bukan hanya blog terbengkalai.. keja pun terbengkalai.. banyak email takleh nak send.. banyak confirmation kena 'hold'.. hehe.. bukan salah kita kannnn... sabar jew la... :)

Takde internet jew buat hati gundah [nampak sgt kebegantungan pdnya] takleh surf blog2 kekawan.. takleh nak menulis luah rasa hati (dah kerja pun terpaksa terhenti..).. tp ku bersyukur.. ketiadaan intenet menahanku dari menulis benda2 yg tak patut diluahkan.. mujur ada teman yg memahami.. dpt 'cool down' me.. me sedar.. bukan me sorang jew yg kena ditimpa masalah... malah ramai lg.. dan masalah mereka mungkin lebih berat.. tp mereka tempuh dengan senyuman.. oh nampak sgt la me nih jenis cepat melatah... ya tuhan.. kurang sungguh iman didadaku ini... ya tuhanku... ampuniku dan kurniakan kesedaran utk lebih mengingatiMU.. 

Ok la.. itu jew buat masa sekarang.. doakan sy akan dpt mengeraskan hati utk tidak mudah terasa ngan apa bentuk serangan.. mau perbuatan atau kata-kata... bak kata kawan sy.. mrk sebenarnya lemah dan dalam kekacauan mental.. itu sebabnya mereka suka menganggu ketenangan org lain.. 

:)




Korang pun kuatkan semangat yer.. insyaallah org teraniaya nih Tuhan tolong... kannnn






4 comments:

Nour Adieb said...

suka dgr lagu 'cuba' tu. time idea nak update blog dtg, time tu juga la line lembab. terus hilang sgla idea, grrr

Kakcik said...

Semoga Allah SWT sentiasa melindungimu dari kekejaman 'dunia' ini, dik...

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik for u yer !

Kakzakie said...

Positivekan minda dan diri. Biarlah apa nak jadi anggap itu ujian. Kerja kena teruskan juga..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...