Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 19, 2013

Perangai : Belum Kawin Vs Lepas Kawin

Assalamualaikum...

Sajer gurau senda kami... :)

Kawan me (A)  sarapan sambil2 buat kerja... dtg kawan ai B (site supervisor) minta tolong saya.. tengah2 diskus tuh.. si B tegur kawan me.. si A ngan buat isyarat letak jari kat tepi pipi... kawan A cam konfius... pastu dia ambik cermin dan sambil senyum sapu lebihan krim kat tepi pipi dia.. sambil kami gelak2... pastu kawan B ckp la.. 'mak selalu pesan.. makan elok2.. kan dah comot'.. pastu ai la sambut balik ckp.. 'alololo.. nasib baik dah kawin eks..' haha.. si A jawab.. 'tuh la dia.. mkn gelojoh sgt... hahaha.. eh..dulu2 mana ada gelojoh.. ai behave ok' so me sambung la 'sebelum kawin kompom lemah lembut kannnn' 

and otomatik me terfikir/teringat nape situasi mesti berubah bila dah kawin.. 

-rasa secure sebab dah ada yg punya

-rasa tak perlu nak berlakon dgt dah... pamer perangai semulajadi.. kiki

-rasa penat nak 'fake lg'- matang dah kot

-rasanya perubahan perangai datang dari segi perubahan fizikal, perubahan situasi (stress) dan jugak persekitaran... so takyah nak berlagak la tunding jari sapa yg salah... tgk2 dia yg lebih berubah... kannnn


Realitinya semua org bukan dilahirkan sempurna.. Cuba terima seadanya.

Teringat dulu masa bujang2.. makan kat warung depan rumah sewa.. selalu gak ada yg bayarkan walaupun tak kenal.. kahkah.. tanya kat tukey kedai sapa bayar.. ditunjuknya cik abang yg sebaya abah saya... aduhai.. terfikir 'bapa aku pun gitu ke..??' hahaha




dr google.


12 comments:

Suhaila Zahari said...

Sy dulu masa bujang mcm tu jgk..duk control je.Skrg terasa mcm nak control tp bila ada husband kt sblh,terus jadi natural.heheh

NM03 said...

perenggan last tu kelakor

Kakcik said...

Kadangkala bukan kerana enggan jaga, tapi kerana tergesa-gesa. :)

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah jika sebelum dan selepas tak berubah...

Kakzakie said...

Tapi kakak rasa perubahan begitu more pada perempuan rasanya. Lelaki biasa tak sembunyi karekter dia dari sebelum dan selepas kawen..

Wak Gelas™ said...

mesti mak Yana ni jelitter jugak kanns..,eeHhee

Kesuma Angsana said...

byk yg betul ni ! hehehe

Qaseehtolia said...

Ayat abah aku cam gitu tu x leh tahan tu ma..he.he. so sweet..betul la kot ye..if x control ayu kang x de org nak pulak..klakar la entry mama..tp reality mmg gitu kan?

Qaseehtolia said...

Ayat abah aku cam gitu tu x leh tahan tu ma..he.he. so sweet..betul la kot ye..if x control ayu kang x de org nak pulak..klakar la entry mama..tp reality mmg gitu kan?

Puan Kutu said...

abag2 y sebaya abah kita mmg suka belanja la..kt kedai kopi tu semua meja dia belanja.betul!jangan fikir negatif.muahaha..

eelobor said...

hehehe...maksudnya masa belum berkahwin tu semua berlakon la eh? hahahaha

Maria Firdz said...

sy mmg semuljadi kasar.. x berselindung pun wpun sblum khwin.. mmg trus trg je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...