Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, September 6, 2013

Benda Baru Kena La Selalu Godek

Assalamualaikum...

Benda Baru Kena La Selalu Godek

Tajuk pun something eks.. or me jew rasa gitu... kahkah

Me mmg tak reti benda2 baru nak2 gadget2 canggih tp hati tetap tertawan ngan gadget2 ini.. apa del hal.. kita belajar arrr.. kannn.. tp selalu kena gelak ngan papa dan kroni dia arrr..

Kalu tanya pun kompom papa akan ckp.. maman lagi pandai dari mama.. kasi jew phone tuh kat maman.. pandai la dia betulkan.. berani nak kasi itu budak..?? nehi.. Kedekut ok.. hahaha *Gerun kalu bertambah2 masalah lain lak kalu kasi dia.. kahkah

Mula2 tuh me perasan game Candy crush me ilang dari phone.. pelik kannnn.. tanya papa.. gitu gak jawapan dia.. tak kuasa nak layan.. takpe la.. tak main 'gula-gula keras'  (candy crush) pun xper arrr.. hehe

Pastu me bertanyakan camner nak screen capture lak kat phone tuh... sama gak jawapannya...

Lastly what me do.. me cari kat google jew.. hahaha *cerdik sikit kannnn

geram sgt kannn... sedangkan dia pun tak reti.. tp sajer nak kaver kemachoan dia la tuh... hahaha


So sini me nak share kat korang.. kot2 korang pun tercari2 jalan nak tahu benda yg sama...

  • camner nak adakan Candy crush balik kat applikasi kita.. caranya install balik arrrr.. kiki
  • Nak Screen capture kat phone samsung galaxy.. caranya ada dua... 
                    -  cara satu... kita perlu tekan butang tengah ngan butang off tipon.. 
                         -  cara dua... kita perlu tekan butang back lama sikit dan tekan
                        butang tengah  [tgk kat sini.... LINK]


ini buktinya.. kiki


so boleh la layan screen capture lak pasni.. bagi me penting sgt tau.. tak tau la org lain.. kiki




LATEST INFO : Lanjutan Entry INI takde pun sesiapa tipon balik  me petang semalam.. in fact me cite kat papa.. n dia try call that no.. mmg asyik kuar ayat sama la dari minah salleh tuh.. kompom FAKE... sama2 berhati2 ok.. :)




6 comments:

syue wana said...

time bosan menunggu ni la keje sy wat. ade je yg nak godek.. dulu pc..sampai rosak..heheh

jom singgah
tambah ilmu didada
http://www.freevitamin.my/2013/09/penjagaan-usus.html

dan yang pasti..
ada perkara baik untuk semua

Asha Lya said...

tq information mama..sharing is caring ;)

Kakcik said...

kakcik pun cuba call no itu - bukan main pekat slang minah saleh tu, kan?

Qhaifa Nur said...

benda pelik kena godek balik...
lepas tu baru tahu...

eelobor said...

Perghhh....dah jadi blog tutorial la skrg

Cik Sibuk said...

Zaman skang mmg semus benda gugel aje. Sikit2 tak reti..gugel aje.

Semua dihujung jari la katakan..mcm iklan lak. Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...