Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, September 3, 2013

Gincu

Assalamualaikum...

Sapa yg tak pakai gincu..?? kiki.. tak kisah la selalu ke.. kadang2 ke.. atau jarang2..

Ada pertanyaan dari anak (maman) yg bagi me agak mendadak.. rupanya dia prihatin kat mama dia.. kiki

Dia tanya : Hari nih mama tak makan eks kat office..??

Me jawab : Makan la.. nape yer??

Dia jawab : Lipstik mama ada lg tuh..(sambil munjungkan bibir) 



Kahkahkah.. Prihatin kannn... anak sapa la nih... :) *cayam ketat2 dia*

Gamaknya selalu jika ambik dia (dah balik keja) muka pucat lesi kot.. tiba2 aritu tuh merah lg kot... sebenarnya mama pakai pelembab balik lepas solat tuh..(selalu jarang nak pakai pun) kebetulan bibir skrg asyik kering jew.. kiki



cekci gini rasanya *feeling* 

jgn ada yg sentap.. kiki


Me jarang pakai gincu sekarang nih.. dekat setahun kot (lupa lak..) nih gara2 pakai Maybelline Lip Balm Color Bloom. Pertama kali cuba terus jatuh cinta.. suka sgt.. kiki
Jimat beli lipstik uols.. kiki

*All pictures from google*




Mama pakai kedua2nya.. tp yg warna pink tuh buat bibir me jadi kemerah-merahan.. cam pakai lipstik dah uols.. so me tak pakai dah gincu.. simpan buat stok tong sampah jew nnt.. kiki.. yg orange tuh bila pakai kat bibir me.. tak ada perubahan yg drastik sgt.. dia moisture (lembab) bibir jew.. tak tau la jika ia mengikut jenis darah lak kann..

Kan ada lipstik yg boleh berubah mengikut jenis darah org memasing.. kannn

Panjang lebar merepek.. kiki.. jemu dah org nak baca kann

ok la.. bye.



7 comments:

hainom OKje said...

Untung pompuan nikan yana....boleh pakai gincu ...nampak le berseri tak de le nmpak pucat lesi.. Tp lelaki tak bergincu pun hensem je kan.

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

aku tak pakai gincu huhuhuh..

salam aidilfitri... dh ujung2 raya....huhuhuh

ieda immi said...

aah dik .. akak suke lipbalm macam nie .. nanti nak beli .. aritu beli yg avon .. dah lama abis !

bertuah anak kan .. dia boleh perasan ekek ;)

ZazaMyMoon said...

heee budak2 skrg kemain pandai.. semua benda dia alert..

Umi Qi said...

waaaaa produk baru eh...umi QI pun mmg setia ngan maybleine...bloom colour ye...nak cubalah beli...pandai anak dear ingatkan suh pakai lipstik heheh

Kesuma Angsana said...

hehehe KA suka pakai lip gloss aje

eelobor said...

bagus la maman nie.... pakcik boleh guna tips nie. nanti masa balik jemput wife nanti boleh la gurau2 ngan wife pasal gincu nih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...