Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, September 23, 2013

Paksa Diri

Assalamualaikum...

Me suka paksa diri.. lagi2 jika melibatkan org lain... haha

Hari jumaat lepas kerja balik umah cepat2 ingat nak rebahkan badan.. tp takleh sebab nak gi jenguk FIL kat spital.. so zerass ke kajang.. masa papa drive me terlelap.. letih dooo

Sampai2 sana.. lepak2 borak2... fil ok.. cuma yer la... masuk air tgk kandungan darah putih stabil boleh balik la.. katanya... mula2 start sakit dia diserang asma (mmg dah lama dah nih) pastu dia dpt kencing karang.. telan ubat tp dpt lak  muntah2 dan cirit birit berterusan.. so  gi kpmc dia kena tahan... doktor kata kandungan darah putih banyak dari darah merah...

Selidik punya selidik... punca merokok dan ambik ubat asma berterusan... 

Sabtu ahad dok hospital... cam nak muntah dah wei... kiki.. Sekarang masih lg ditahan kat wad... thank bagi kawan2 yg mendoakan my FIL moga2 abah kembali sihat... :)


from google.


Pagi ahad lak... Atuk kat kelantan call ckp sepupu me kat hospital selayang.. so abah suruh jenguk la.. diorg yg kat kelantan jauh nak datang.. sepupu dpt sakit radang hati.. so me zerass ke selayang... rupanya diorg nih dr hospital raub dah semalam.. kat hospital temerluh semalam dan dihospital selayang dah tiga malam... pakcik me mmg stay kat raub... so dok kat hospital selayang tuh kena la dia menyewa hotel.. sian diorg.. pakcik me lak kena menjaga anak dara nya.. si emaknya tak tahan bau-bau kat hospital.. kiki

Tanya punya tanya.. rupanya sepupu nih demam lama.. asyik telan ubat panadol.. tp tak kebah2... bawa ke klinik so kena tahan doktor.. dah teruk dah... 

So semalam jumpa la sepupu2 me yg kiranya mmg lama tak jumpa.. time kanak2 jew jumpa.. selalunya pakcik me pulang kelantan pun time org dah balik kl/blk ke tmpt lain dah... hehe... lepak2 dan borak.. Memasing dah berubah uols.. kot2 kalu jumpa kat mana2 pun tak kenal.. kahkah.. [Ini me suka jika kena paksa gini... elok mengeratkan silaturahim bukan..:)]

Masa berborak.. diorg tak tau.. me nih kepala dah pusing.. pinggang rasa senak.. mmg me dlm kondisi kurang sihat... tp nak buat camner.. kena kuat kann... taknak arr karang me lak masuk spital... haha


Balik dari selayang kami jenguh abah balik kat kajang... lepak2.. solat me ajak papa balik.. penat tak menahan dah... tp sempat la mama ajak papa makan kat Hj Samuri.. kan dekat ngan KPMC ngan Hj Samuri.. kiki

Balik pengsan... kiki

Nasib papa memahami mama penat.. dia tolong basuh pinggan yg penuh kat singki.. me kalu penat2.. mmg tinggal jew penuh situ.. me takleh berdiri lama uols.. penat berjalan jauh pun satu hal... 


Pagi nih paksa diri dtg kerja wlpun lambat.. mata takleh buka dan badan letih sgt... nak-nak ciri-biri pg nih... tak tau nape... masalah tul... semalam tido tak lena... semput gitu.. batuk ngan selsema tak hingat... badan mmg dari jumaat dah lemah... panas-panas gitu tp takde la teruk benor.. so paksa diri bangkit dan bergerak...


Tgk esok.. kalu tak larat lg me serah diri ke klinik.. hehe



2 comments:

Noe said...

minggu melawat org sakit la ni...semoga mereka cepat sembuh..

bila pergi hospital..bertambah sakit lagi la yana...semoga yana makan ubat k..n cepat sembuh,,,

ieda immi said...

semoga FIL adik cepat2 sembuh ya ..
insyaallah

akk teringat kat ayah akk .. dia juga perokok tegar huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...