Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, September 19, 2013

Budak tuh rajin sgt

Assalamualaikum...

Semalam ambik maman kat umah wan... nmpk dia dok sibuk sapu rumput yg uncle dia potong.. bukan main rajin.. ingat bila dia nmpk mama dia, dia pun sibuk nak ambik kain baju (walau me selalu pesan dia siap awal2) - pesan byk kali tp takde nya dia kemas awal2... org smpai dan-dan tuh la baru nak cari kain baju sekolah yg kotor.. dan-dan tuh nak minum.. dan-dan tuh nak makan.. terpaksa la mama menunggu.. dan-dan tuh gak kena minum petang kat umah wan.. hehe



dia menyapu dari atas sampai la ke hujung jalan masuk.. hehe.. rajin sgt.. walaupun kena tunggu dia siap.. tp me bangga jugak sebab dia nak siapkan task dia smpai habis.. gud boy.. hehe

Masa kat kereta.. bising2 dok cakap yg dia penat menyapu.. sibuk cakap adam kerja dia bakar sampah jew.. maman yg kena buat kerja lebih... biasa la tuh.. nak org hargai atau nampak apa yg dia buat.. so me ckp la.. maman bagus.. maman rajin.. maman gud boy (sambil me menahan hidung sesak sebab bau badan dia.. kiki.. busuk cam org bujang dah peluh dia.. cepat anak mama membesar.. terasa tua.. kiki)

Terasa sejuk perut tiba-tiba..

:P







10 comments:

Kesuma Angsana said...

hehehe untung dapat nak rajin ni !

asha hana said...

rajinnya si comel. sejuk hati mama. haha :D

insan marhaen said...

kekadang, hidayah itu datang tanpa di paksa...

Sharinginfoz said...

Rajin betul ya

Noe said...

rajinnya maman...tambah ensem maman sbb rajin...senangla mama maman nanti

jeBateja said...

sejuk perut ibu melahirkan ko nak....

Qaseehtolia said...

Ishhh anak sapa la tu..blh buat calon nih!!

Puan Kutu said...

alahai rajinnya dia..untunglah dok dengan wan,patutlah boleh manja2 siap lambat2

eelobor said...

hehehe...betul lah tuh. bila anak dah besar maknanya kita pun dah tua. bagus la maman nie... rajin betul dia. semoga maman terus menjadi anak yang baik dan sentiasa mendengar cakap ibu-bapa

Maria Firdz said...

rajinnya anak teruna mama ni ea.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...