Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, September 20, 2013

Mereka Jadi Bahan Mama Ketawa

Assalamualaikum...

Kat office nih.. kami (dept technical) dok tengah2 antara dua org makcik senior (bangsa cina).. ada time tuh diorg speaking sambil gelak2... wlpun sepatah haram tak faham tp kami jadi tukang senyum... tergelak dengar cara diaorg gelak.. buruk ok.. takde kaver2 dah.. hihi

Kekadang terdengar salah sorang dr mereka bercakap kat phone.. speacially ckp melayu arr... kelakar sgt.. dr perkataan mereka sebut tuh jadi bahan senyum.. kekadang terdengar 'balang.. sudah antar ma.. tatak sampai meh..??' dua tiga kali sebut 'balang' me rasa benda tuh kelakar.. hahaha.. #serius jahat

Satu hiburan bila... time mereka gelak (2wanita itu) dan lepas mereka stop.. bersambung lak gelak dari mat jerman.. macam2 cara gelak ok.. senyum jew la... hahaha




ini lak hiburan sy... kiki




Hati nak ikhlas tp akal tak berapa nak ikhlas.. sebab akal asyik mendesak suruh hati memberontak... jahat eks..



6 comments:

mina zaim said...

hehe dulu baru masuk cina, ada supplier nma Rose, saya dengar Los..cari2 dalam sistem, xada.last2, dia tulis ROSE..memang seminggu xhabis2 nak gelak

mama maman aka yana said...

Mina..>> hali2 ada bahan gelak kat sini... kiki

penghibur mrk nih... kannn

Kesuma Angsana said...

penglipur lara kat office yer

tenku butang said...

hihihi.. memang kelakar kalau bercakap dengan cina yang slang pekat ni.. ha2.. kita kena paham2 sendiri kan

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nasib baik faham dia cakap.. hehe..

アヌム said...

boring2 bole bukak belogg kjp hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...