Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, August 8, 2011

Anak... Ooohhh.... Anak..

السلام عليکم










Bila ditanya.. Puasa tak.?? Laju je jawab.. Puasa.. hhhuuuu.. pelakon terhebat... [ikut sapa la tuh..hhhaaa]

Dah dua hari sabtu berturut2 ikut mama dtg keja... dan macam biasa.. menganggu keja mama.. tp kalu nak tinggal takde sapa free nak jaga.. so nak tak nak bawa jugak..

Sabtu lepas, mungkin dah kerap ikut mama kat office, boring gamaknya... rasanya tiap minute dia dok tanya.. keja mama dah siap ke..?? bila siap ma..?? Stress mama tau... last2 mama switch-off komputer dan blah dr office... sakit jiwa wei... hhhhaaa... kuar2 dari office.. nampak lak taman mainan.. sibuk lak nak gi sana.. layan kan je.. lagi mama pun stress kan.. tp panas arr. kul 2 kat taman mainan.... bagi  dia.. maman tak kisah.. hhhhaaa..

Main sekejap je.. dalam setengah jam gitu mama ajak balik... risau dia demam main tgh panas.. Balik2 lak nampak lak pasaraya giant.. dan-dan dia ckp dahaga... mama pun layankan jugak.. jalan2 masuk giant dan cr air kotak je.. tak malu sungguh maman.. dan2 tu dia buka air kotak dan minum ngan selamba... hhhuuu.. mama sibuk suruh buka kat dlm keta tp dia mana nak dengar... shame la kann...

Lekas2 mama ajak dia balik.. tak kuasa mama.. dah la letih puasa, melayan lak anak kesayangan yg tak reti2 nak dengar ckp mama... bila la maman nak puasa nih... kalu puasa time school pun sekerat hari je.. balik2 buka periuk umah wan... susah sungguh.. degil anak jantan nih...





  
ps: mesti anak2 kawan2 dah pandai puasa kan... cuba bagi tips sikit.. nak bagi maman puasa nih...!!!





 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

20 comments:

eelobor said...

kerja ari sabtu eh?

eynda said...

Takpe..ajar dia slow & steady :-)

mama maman said...

eelobor: terpaksa.. hhuuu.. ada deathtime... ooppss.. datetime..hhhee

mama maman said...

eydna: insyaallah.. mencabar mendidik anak2 berpuasa rupanya.. hhhuuu

kakcik said...

Dia kecil lagi, tapi kena latih juga dia pelan2... Sesetengah ibubapa suka bagi upah. Tapi kadangkala kita tekankan tentang puasa, kita lupa tekankan tentang solat!

mama maman said...

Kakcik: insyaallah... solat ngan posa mmg sama2 penting... insyaallah cuba sebaik mungkin didik maman..

ajumohit said...

Dah besar Anak mama ni, sabtu pon krje ye? Dh tuntutan tugas ye....

mama maman said...

aju: besar dah.. tp susah nak puasa.. hhhuuu..

kalu ikutkan mmg tak keja sabtu, tp terpaksa le... nasib la kan..:)

miloais said...

latih pelan2 beb... memula setengah hari...
kalo dia berjaya buat setengah hari - puji skit le.. bagi dia semangat nak berpuasa esoknya...
ke... masak or beli juadah kesukaan dia...

lelama nanti dia bleh jugak tu...

mama maman said...

miloais: tu la dia... cuba pelan2 eks.. hhhuuu

Madam Sooyaree said...

Heheh... takpe, pelan2 nanti dia puasa. Takde period, dah besar takde alasan tak pose penuh! :P

mama maman said...

Mai: mmg konpom takde period punya.. hhhaaa... pose penuh nnt.. hhheee..

eelobor said...

?????

mama maman said...

EELOBOR: hhhaaa.. konfius ye...:)


Ps: nape takle masuk blog bro eks..??? dah kena block lak ke..??

Noriz sini... said...

pandai posing la dia...
sporting je senyum panas2 tu...

budak dpt main mmg sronok,
tapi kite yg jaga tgh panas tu yg panas hati kan...hehehe

mama maman said...

Noriz: panas2 pun hentam je dia... lama tak main mainan kat taman..:)

Kakzakie said...

Pada kakak puasa tak boleh paksa. Anak kakak belajar puasa masa umur 5 tahun. Anak perempuan senang sikit agaknya. Selalu kakak bagi dia khayal dgn membaca novel. Anak kakak suka membaca novel so masa itulah dia lalai...

mama maman said...

kakzakie: mungkin anak lelaki nih agak degil sikit kann.. slow2 cuba..

Che Mid said...

Cuba bagi dia adik!! Ait.. valid ke cadangan ni..

mama maman said...

CM: maman request adik yg dah pandai jalan.. taknak yg kuang..kuang.. [nangis].. mana nak dpt.. hhhaaa..

majik je la beranak2 kuar dah leh jalan... hhhhaaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...