Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, August 12, 2011

Baju raya pilihan anda..?? Moden atau Tradisional

السلام عليکم

Lama dah kan mama tak membuka ruang bicara tentang hal2 kesukaan wanita... maklum la bulan puasa nih, mama pun cuba sedaya upaya puasa dengan menjaga tutur bicara dan mata2 kawan2 dr melihat benda2 yg tak elok... aik mcm blog mama yana nih blog sensoded je... hhhaaa...

Oleh sebab raya dah nak dekat, maka barang2 raya sure la menjadi bahan bicara, selalu dok cari masa nak mencari baju raya.. dok terfikir tema lak kan.. hhheeee.. tema dah ada dah.. tp baju yg berkenan dihati sukar sekali melekat tau... Kawan2 suka baju moden atau suka baju yg tradisional (fesyen dolo2).... atau yg moden+lama=mola...???? merapu ekkksss...

In lagi ke fesyen kaftan nih..??? cun gak kan...

kurung moden

fesyen kaftan


beraya ala2 model gitu...hhhuuu.. i like..

ala2 jubah.. tp moden..

fesyen jubah

pink memukau... suke...suke....

lawa oooo.. geram..


***Semua pic dr goggle




Notakakiku:
Kekawan... pilih yg moden ke yg tradisional..
ai..??? hhheee.. baju kurung riau je.. maklum la.. sejak dua menjak nih
kawan2 dok tegur ai kononnya ai nih berisi.. 'ngandung ke kau yana..?? lain je.. '
'sy tgk akak nih cam gandung je..?? berapa bulan kak..??'
'penat eks.. biasa la org bawa budak kann..'

 

Ps: nampak sgt la peyot dah buncit...malunya ai... hhhuuuu... diet.. diet..(~_~")




14 comments:

kakcik said...

Kakcik pakai balus dan seluar je!

mama maman said...

Biar betul kakcik...?? ke kakcik dulukan anak2 dulu.. takpe la kak.. pakai baju raya pun kejap je belah pagi.. pastu dok sibuk salin pakai kain batik je.. senang nak buat keja kat dapur kan... hhheee..

ajumohit said...

Sy suke yg moden, nmpk muda hihi

NM02 said...

lawa2 la nokss

ai tak boleh beli online, tak kena gaya nnt..

maklum.. badan ai kan gebus gebasss

hehehe

mama maman said...

Aju: nmpk muda eks.. ok gak tuh kann...:)

mama maman said...

NM02: sama ngan kita arr... gebu itu menawan.. hhhhaaa.. tul tak..?? hhheee

miloais said...

baju kurung pahang... kembang skit kat bawahnya kan???
ehhh.. pahang ke riau???
hiks

kalo nak kelaian - boleh gak pakai tube ngan pario kan???
wakakakaka

eelobor said...

wah mama....beraya sakan nampaknya. meriah....

CIK JATT said...

saya rasanya baju kurung kut. dah beli dah pun. tapi tak taula kalau2 last minute nanti terbekenan baju lain lak:)

by the way, salam kenal. follow ur blog

RojakPunya.blogspot.com said...

gambar first, cantiknya patung hahaha.

mama maman said...

miloais: sama kot... lebih kurang je.. janji kembang kat bawah... hhhaaa..

mama maman said...

eelobor: mana meriah.. biasa2 je... :)

mama maman said...

cik Jatt: org kata baju kurung blh tahan lama... blh pakai mana2 kan...

Salam kenal dan mekasih ye sudi follow mama...:)

mama maman said...

Rojak: gambar patung je ke yg cantik..?? hhheee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...