Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, August 18, 2011

Hati Mama seakan2 keliru.. celaru..

السلام عليکم

Seronok tgk/baca blog kawan2 yg masing2 teruja bercerita pasal persiapan raya.. semalam ada tak yg tersepit pasal dok berebut ke jualan murah kat sogo..?? hhheee..

hubby cite banyak sale handbag..[papa gi merendek malam semalam..][ai telan air liur je la.. ahaks]

betul ke kawan2..?? keh..keh.. kita nih mampu mendengar je la... bukan tak berminat.. berminat sesangat.. tp tak larat nak berjalan dan menghimpit2 nih... rimas ai tau.. hhhaaa.. [alasan.. sebenarnya dok tgh 'kering']

Semalam ai dok umah je.. tak kuasa nak kuar.. dok berfikir2 nak mengemas rumah.. rumah dah cam kena bom dah.. hhhaaa.. teruk giler kannn... sampai si kecik nih pun dah pandai bising dok compare ngan rumah org lain.... katanya rumah nih asyik bersepah je.. hhhuuu.. tajam sungguh... bisa..bisa...

Sekerat hari mama ambik masa utk melipat kain, membasuh kain..(mesin je..ahaks), menyusun kain lipatan dan slow2 mengemas/menyembunyikan brg2 yg menyemakkan mata... hhhuuu..

Papa balik keja tuh... terus2 dia lak jadi bersemangat nak mengemas... gamaknya dia pun teruja kot.. maklum la binik dah start dulu.. hhhaaa.. Sibuk dia mengajak mama utk tukar susunatur perabot.. mama follow je sebab papa ada.. kalu tak mama diam je.. mana larat nak angkat perabot2 tuh.. sakit badan nnt.. hhhaaa.. ai kan lemah gemalai punya org.. keh..keh.. gemalainyerrrrr..

So berubah hampir 50% ruang tamu kami.. ok la utk satu perubahan.. setahun sekali kot.. ^_^

Terlupa lak mama... Yg sebenarnya mama dok sibuk nak citer pasal perasaan mama yg celaru, tp merepek melolong citer pasal kemas rumah lak.. hhheee.. suka melalut kannn..

Mama rasa cam gelisah, celaru dan keliru.. lagi dok baca blog kawan2 pasal persiapan raya.. mama pelik gak.. rasanya hampir semuanya dah siap arr.. cuma tunggu nak raya je.. tp hati takde syok sgt.. mungkin sudah tuakah..?? maka perasaan seronok raya sudah kureng..?? hhhuuu

Lagipun masih lagi sempat nak cr apa2 yg patut pasal baru dok tengah2 ramadan kan.. sempat sgt lg.. tp hati cam tak beshh... hhhuuu..

Doakan yg terbaik utk mama sekeluarga malah buat umat islam semuanya, doakan mama dan setiap insan berbahagia.. minta dijauhkan sebarang bala menimpa, doakan segala2nya mampu kami hadapi.. sungguh takut ya Allah..








 

13 comments:

Cik Ila said...

Semakin kita dewasa,semakin rasa kurang seronok bila raya...biasa la tu...sabar ye.. ;)

Kakzakie said...

Insya-Allah kita sekadar mamapu berusha dan berdoa selebihnya kita serah pada Allah. Moga kita dapat menajalankan ibadah puasa hingga akhir dan dipertemukan Hari lebaran itu...

mama maman said...

cik illa: hati nih cam berceramuk... tak faham mengapa..
mungkin jugak kan.. kita nih cuma nak anak2 seronok je..:)

mama maman said...

kakzakie: insyaallah.. dugaan dibulan ramadan eks.. minta selamat la..

miloais said...

iols rasa -keseronokan tak terhingga nak beraya ni... kanak yg lebih...
dan jugak masa iols kecik2 dulu...

uols tak sihat ke... macam mana ni???

mama maman said...

miloais: mungkin hanya perasaan kot.. hhheee..

mungkin mood tak ok kot.. takpe la maybe esok lusa ok la kot..

mama maman said...
This comment has been removed by the author.
ajumohit said...

Mgkn terkilan ramadhan semakin meninggalkan kita...Apapun aidilfitri kemenangan kita

mama maman said...

Aju: mungkin jugak.. mana la kita tahu thn depan smpt ke merasa berpuasa lagi kan...:(

eelobor said...

mama dah semakin berusia lah tuh.

saya maintain sebab tuh masih excited nak sambut raya...huhuhuhu

mama maman said...

eelobor: amboi... kalah muaz eks excited nak raya ye.. hhhhmmm...

** tua itu pasti.. minta2 tua segala hal la.. jgn tua kat luar tp muda didalam.. ahaks....

ariana said...

Jangan diikut sgt perasaantu memang lah bila kita semakin meningkat usia..semakin berkurang feel seronok nk sambut raya tu..kan giliran anak2 kita plk yg beraya sakan skrg..Selamat bergembira dihari raya ye Mamayana:)

mama maman said...

Ariana: insyaallah..

Selamat menyambut hari raya juga buat Ariana sekeluarga..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...