Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, August 22, 2011

Bila di'plan' ditinggalkan

السلام عليکم

Hari raya aidilfitri hampir tiba... tp sambutan tahun ni mungkin akan suram... Tok Ma dan Tok Abah [ibubapa mama yana] akan mengerjakan umrah pd pertengahan bulan ramadhan dan dijangkakan pulang pada raya ke 3.  Dan sebagai anak yg paling tua tp belum tua lagi ye.. muda belia gitu... ahaks... diamanahkan pulang raya tahun nih kat kelate.. hhheeee... yesss.. besh dan ada gak tak beshnye.. mama kena la usahakan rumahtangga tok ma yg ditinggalkan selama 2 minggu tuh... hhhuuu.. apa akan jadi tah rumah kampung tuh... adik aku ada jaga rumah... tp betul2 jaga ke..??? tuh yg saspen tuh...

Papa dah tau dah hal nih... depan tok ma dan tok abah bukan main lagi laju menganggup setuju... sampai masa sibuk nak mengelat... geram tul.... maman as usual.. suka arr balik kg... kerap sgt dah dok ajak balik kg... hhhuu.. kalu dekat2 mmg tiap bulan blk adik wei... masalahnye jauh... penat badan dan penat poket.. hhheeee...

Baju raya belum cari lagi nih... gamaknya baju raya adik2 kat kg tok ma dah sediakan dah kot... gamaknya jamuan raya nak buat apa eks..?? akak nih mana tau nak buat ketupat bagai... ore kelate make tupat 3 segi tuh.. selalu gak konon dok pegang nak tolon buat tp hampesh je.. last2 kena halau jgn dok kacau nnt cepat pulak tupat tuh jadi basi... hhhaaa... tangan takde putar siput eks...

Mungkin kena kemas rumah dan siapkan kuih-muih ala kadar je kot kan... oh man... sungguh kelam raya kami tahun nih... apa la rasanya kalu org yg dah lama takde org tua eks... kami yg sekejap nih pun dah selalu dok mngalirkan air mata... tuh lambat lagi tuh kan... tp dok teringat2 la jugak kan.. sian adik2 yg kena tinggal selama 2 minggu... pastu kak long dia lak jauh dirantauan... hhhuuuu...

Ni kena call adik2 yg dah berkeluarga ni balik kampung gak tahun nih... hhhuuu... sian arr kalu kami je yg dok temenung kat tangga.. biar semua rasa... hhhhaaa... [jahat eks..]



Ps: tak tau hati dok terpanggil2 je merindui mereka....
** Entry nih dah lama dah didraf.. tp seakan2 tak sanggup nak dipublishkan..
**Mama sempat hantar Tok Ma dan Tok Abah kat KLIA, sedih ooooo...(~_~)"

*pic from Google

**Moga2 selamat pergi dan selamat pulang kepangkuan keluarga.. kami merindui kamu berdua..


 ♥Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!♥

4 comments:

mamaNoriz said...

jgn sedih nooo... tpi ckp senang la...menaggung yg perit kan..

msti sayup je rasa...huhu, semoga dia tenang di sana...

doakan terbaik utk atok tu, lebih berkat dan afdal kerjakan umrah di bulan mulia ni..

mama maman said...

MamaNoriz: br berpisah sementara kan.. tp sayu je...
camna la yg terus takde tuh.. sedih sungguh la..

Insyaallah moga dpt mengerjakan umrah ngan tenang dan berkat disana..

eelobor said...

tanggungjawab anak sulung memang besar..... wife saya pun anak sulung gak. huhuhuhuhu....

mama maman said...

eelobor: sy nih anak sulung yg paling manja tau... tp full of responbility...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...