Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, December 4, 2014

Kepuasan Bekerja Seharian

Assalamualaikum...


attachment from google


Lambat 'matang' atau memahami erti 'bekerja' yg PUAS.. bekerja ngan kampeni GAH tp hasilnya SAKIT HATI... GAJI naik 0.05%... TAK PUAS ngan kerja.. mcm alasan... Marah bila kerja kita tak dihargai.. last2 behenti dan kerja tempat baru.. {tp dpt pengalaman yg tak ternilai sebenarnya..}

Sini sebelum masuk kerja lg me dah motivated nak buat yg TERBAIK.. dan honestly me rasa PUAS wlpun tak dapat balik awal dari waktu bekerja.. lambat hari2.. beban kerja yg melambak2.. 'kampeni kecik so jgn harap nak senang lenang' so bila dah TAU begitu.. kau buat tanpa banyak soal.. kau LAYAN kerja sebaik yg mungkin... dan hampir SEBULAN.. me merasakan me PUAS

Tak tau apa yg patut me buat.. sujud syukurkah.. hahaha

Gembira sebab me rasakan me dapat apa yg patut me dpt (sini me tak letak BENCHMARK me dpt apa2 pun).. kerja banyak.. bos yg terlebih dedicated.. hahaha... some people xsuka kan kalu kerja banyak.. gaji kita bukannya besar.. tp beban kerja melimpah2.. tp bg me.. me seronok.. haha

Wlpun jujurnya PENAT.. LEMBIK rasanya badan... tp hati senang.. 

Itu yg penting.. BUKAN sebab nakkan surat corfirm cepat (kalu dpt pun syukur sesangat ok.. hahaha) cuma me mencari kepuasan dalam bekerja.. hehe.. bos pun kita tgk rajin.. so kita pun nak rajin jugak.. kannn [rajin2 kot dpt BONUS.. berangan dulu la yer.. hehe]

So nak masuk kerja mana2 pun jgn letak sebarang BENCHMARK yg kau akan dpt itu.. dpt ini.. kannnnn... tp kalu melampau2 sgt like me dpt gaji naik 0.05% tuh mmg WAJIB blah ok.. BOS situ mmg OTAK SELFISH.. fikir bangsa dia jew yg nak makan.. bangsa dia jew yg susah.. kita org LOCAL nih dah senang hidup dalam SUSAH. 

Cam ada some menteri boleh ckp org kita2 nih pakai motor kapcai jew.. isi minyak rm3 sehari.. so kalu subsidi minyak dihapuskan pun rakyak kita tak terasa.. mmg harun salim bachik punya otak.. ok.. terlebih sudah.. huhu


Ok bye.. merapu sudah.


5 comments:

Kakcik Nur said...

Betul - keseronokkan bekerja itu sangat penting buarpun gaji kecil kerja menimbun... :)

Najib Ariyan said...

bagus lah kalau dah dapat kepuasan dalam bekerja tu... dulu masa saya last kat company lama, saya bekerja dari jam 5 pagi sampai jam 11 malam, lepas tu bawak balik kerja ke rumah sebab terlalu banyak... saya kerja lagi hujung minggu so saya dah kerja selama 2 bulan tanpa henti walau sehari pun... satu hari saya terfikir, apa officemate saya sedang buat sekarang, mesti diorang tengah senang lenang terkangkang depan TV sedang saya berhempas pulak... maka esoknya saya check dah gaji dan saya tengok cuti ada banyak maka saya resign 24 jam... skrg gaji tak banyak tapi saya puas bekerja... tahniah untuk anda

mama maman aka yana said...

NAJIB..>> Thanks.. dulu pun smpi bawa balik kerja kat umah.. tp tak selalu la.. tp still kerja kita diorg tak hargai.. penat melayan kerenah mcm2 (diorg perasan BAGUS).. tuh yg sy tak sanggup nak hadap.. baik blah.. atleast sini kerja banyak tp sy tak sakit hati.. hehehe

eelobor said...

apa yang penting adalah "keseronokan dalam bekerja"

luthfi said...

bagus tuh sudah menemukan kepuasan dalam bekerja, kebanyakan orang bekerja karena duit bukan karena hati.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...