Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, December 30, 2014

20 sen

Assalamualaikum...

Pg jumaat yg indah yg lalu.. singgah beli sarapan berhampiran opis.. ada sorang uncle (india) ngah tunggu makcik bungkus nasi lemak.. harga semua nasi lemak (ada beberapa bungkus nasi serta dia beli ayam seketul) harganya rm10.20. dia kuarkan rm10 pastu ckp hutang yer 20sen.. that makcik tuh ok.. dia ckp takde masalah.. me masa tuh just terpanggil.. apa salahnya me bayarkan hutang uncle tuh.. 20sen jew pun khennnn.. hehe 




bila dia dengar sy ckp gitu.. cepat2 dia tolak ckp tak nak sy bayarkan.. dia ada duit.. cepat2 kuarkan rm1 dan kasi kat makcik tuh.. ai tak ckp dia takde duit.. cuma sy terpanggil nak bayarkan sajew.. maybe dia rasa itu suatu kepantangan bagi dia atau dia rasa tak selesa kot org asing tiba2 nak bayarkan utk dia.. hhhmmm... makcik kedai tuh pun cepat2 ckp.. tak per.. itu pelangan tetap dia.. hari2 datang.. 'itu abang saya' that uncle pun gelak2 ckp 'itu adik sy' nmpk sgt akrab wlpun berlainan bangsa.. harmoni sgt kannn

tak dpt la sy belanja uncle tuh 20sen.. hehe.. mungkin niat baik sy masih belum boleh ditunaikan.. mungkin bakti sy tidak diperkenankan.. hehe.. mungkin sy kena belanja org lebih dr 20sen.. khennn




3 comments:

Diana Rashid said...

memang ada orang gitu..dia sengaja tak bayar sebab macam ada sebab untuk esok dia datang beli lagi..peniaga pun ok ,tak kisah sebab bila dia hutang esok dia akan datang lagi..tapi ni atas dasar percaya satu sama lain..untung makcik tu ada pelanggan tetap..heheeh

Mad Parihh said...

1 malaysia . hehee

Muzai Samilan said...

takpe niat dah ada tu.. di sisi lain mungkin uncle tu malu sbb sebenarnya dia mampu nak bayar 20 sen tu kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...