Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, December 7, 2011

Aku jadi Tukang Jahit Segera | Aku dikejar manik



Salam...^_^

Meh mama cite pasal kenduri lak...

Balik keja hari jumaat mama terus ke dentinasi wajib.. umah MIL pasal sibuk nak belek tudung baru yg SIL belikan... kan dah pung pang sebelum nih... hhheee... baca  SINI atau  SINI.

Terkena mak tau...[aksi cam nyah tuh...hhhiii] SIL yg nak kawin nih sibuk la suruh cantikkan baju nikah dia.. aduhai.. susah gak bila org tau bakat terpendam nih.. hhhuuuu...Tak reti nak say no ok... org baik2 gini la kot kannn.. [tolon..tolon.. dok upkan diri dlm blog lak yana... hhheee.. gurau je.. jgn ambik ati tau..]

So balik tuh... mama terus pungah manik2 nan ado tuh.. kelebek2 tengok yg kena.. sambil2 buku lappy cari idea nak jahit manik nih... so busy ok.. hhheee.. Balik2 laki mama tuh... terus ajak gi cari manik.. nasib baik papa ok je.. [adik dia kannnnnrushing ke kedai dios kat puchong prima tuh.. nasib baik belum tutup..:)

Dah sudah tuh... singgah makan jap... dating jap ok... hhheee... balik singgah umah MIL pasal maman tinggal sana... gi singgah nak ambik maman tp last2 sangkut lak.. tolong siapkan doorgift lak... hhhuuu.. balik2 umah dah tengah malam terus cari katil dodo..

Malam tuh boleh lak mimpi... mimpi kena kejar manik uols... aduhai...

**FIL dah boleh bangun.. lega sikit tgk.. wlpun masih sakit tp dah boleh solat... :)

**Entry sambung2 ok... jangan jemu tau..:)




Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...



****************************

12 comments:

wan habibah said...

mak aik.. sampai mimpi

mama maman said...

wan: terlalu berdedikasi.. hhhaaa..

intan morsalin said...

slain kat puchong prima..kat mana lagi leh bli manik yer...cam area putrajaya ker..bangi ker...sya ni bru nak blajar2 jahit manik...

mama maman said...

intan: kat dios tuh mmg banyak pilihan la.. tp jika nak cr dekat2 umah... cuba cr kat kedai jahit/kedai pengantin.. selalunya ada jual manik..

selamat menjahit manik tau..:)

Redbloodsnow said...

hehe..smapai mimpi² ea :D

Kakzakie said...

Sampai termimpi-mimpi kena kejar manik tu yg kakak tak boleh tahan gelak...

Org lain yg nak kawin Yana yg busy memanjang:)

mama maman said...

Zie: kelakar kan.. hhhuuu..:D

mama maman said...

kakzakie: teringat2 kot.. smpi mimpi.. hhheee...

nak buat camne.. tolong apa yg termampu je kak...:)

ajumohit said...

Hihi mmg kalau benda2 penting ni bleh buat ngigau hahahah

Qhaifa Nur said...

kalau dah tangan seni buat apapun menjadi...
bukan senang nak jahit manik ni...

siap mimpi lagi tu..

mama maman said...

aju: penat plus pening nak cr idea camne nak jahit kot.. sampaikan termimpi2..:)

mama maman said...

Qhaifa Nur: xde seni mana pun.. sibuk kelebek dlm tenet gak tau..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...