Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, December 14, 2011

Simple Me



Salam.....^_^

Hari nih... mama banyak berdolak2 dalih...

Bangun pagi, mengerjakan solat dan berperang ngan my teruna yg susah nak mandi.. pagi2 dia bangun, buka baju, dia cari towel dan bergolek bugil disofa... huduh ok...

Sibuk kejutkan dia utk mandi sedangkan mama sendiri separuh sedar.. **winkkkk...

Sudah dia mandi dia pakai baju yg mama sediakan dan kelam kabut mengekor papa kat depan pintu... pagi nih dia hanya basahkan badan dan tidak bergosok gigi... geram sungguh... pagi2 lagi dah menangis2 ckp sejuk.. dah takleh mandi dah.. mengalahkan dok luar negara tau... sabar je la....

Dan selalunya mama akan bersiap selepas my hero kuar... tp hari nih... melayan mata dulu... sengal2 badan terasa.. just konon nak rest muscle dalam 5-10minit... tgk2 dah kul 10pg... aduhai.. malasnya nak bergerak.. sakit bahu nak memusing stereng keta... tp kena keja gak hari nih... maybe for half day.. rest for awhile...

Korang2 pernah ke mengalami keadaan gini..?? dalam kesibukan tugas.. mama mmg selalu mengalami keadaan gini.. terasa penat tak terhingga... mungkin beban keja yg banyak atau emosi yg menolak utk terus keja menyiapkan tugasan...

mama jeles tengok kawan2 yg begitu tekun buat keja, begitu semangat menyiapkan tugasan.. me..?? kekadang mama takleh nak handle myself utk terus-terusan bersemangat camtu... dari mana la datangnya semangat mereka kannnn... aduhai.. mungkin dari diri sendiri..

Dan diri mama takleh all out nak stayback, takleh all out nak mengadap komputer hari2.. mungkin jemu mengadap benda yg tak boleh bercakap nih kot... hhhaaa.. kalu komputer bercakap..?? sure dia boleh cakap.. 'oooiii.. buhsan wei mengadap muka kau je..'  **tukar muka ari2 boles...???? hhheeee..

Mungkin org lain pun sama, cuma mereka bijak mengendalikan diri kan... kalu mama suka nak cari jalan simple je... relax kat umah.. hhhaaa... i love lepak2 je.. but not all day long.. i miss also my job..





all pic for google...^_^

Ada masanya suka mencari ruang utk menyendiri dan bertakafur tentang diri sendiri.. apa kebaikan telah aku buat, apa kesalahan telah aku buat, apa yg harus aku kejar utk menperoleh kebahagian, apa lagi yg belum aku buat... mcm2 lagi.. terasa sempit bila berhimpit tp bila sendiri terasa sunyi....


**Doakan aku utk bertenang dan bersabar menghadapi komplik diri dan aku berjaya menghadapi segala dugaan yg mendatang... takut memikirkan masa depan... tp harap kaki terus berjuang..:)



Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;) 


 Sampai jumpa lagi... 



 ****************************

3 comments:

kakcik said...

Bila bangun pagi kakcik selalu fikir 'alangkah seronoknya kalau tak perlu ke pejabat lagi'....

mama maman said...

kakcik: mmg kekadang ada gak terfikir gitu.. tp bila dok diam kat umah.. terasa nak gi keja lak... hhhaaaa

eelobor said...

Insya Allah.... semoga yang terbaek buat mama maman

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...