Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, December 28, 2011

Mama pening...



Salam....

Pagi nih mama pening kepala... mungkin mama nih type suka fikir dan berfikir dan berfikir.. type wanita normal ai guess..

Semalam semasa pulang keja... besh2 dok mamah kacang butir kuning....perasan yg keta mama berasap kat depan.. tp fikir kot2 asap dr keta depan.. masa tuh pun slow moving je.. jem.. intai2 gak.. tgk temperature keta ok je.. mmg semalam hujan lebat dan dok fikir bila enjin panas bertemu udara/air sure la berasap kannnn... bijak tak..???

Tiba2 ada perem dok lambai2 sebelah kiri keta mama.. beria2 dia.. so mama turunkan cermin keta.. dia ckp keta mama berasap... ohhh god.. betul la kannn.. mmg berasap... ok terus call papa.. papa ckp berhenti but masa tuh tengah lautan keta nih.. sure la kena marah org dan mama gerun ngan perasaan malu dan segan.. dan-dan mama teruskan je jalan.. hhhaaa.. lama2 keta pun start merempan myk.. taknak guna gear auto lagi dah... last2 kuar simbol auto so mama terpaksa guna gear manual je..

oooppsss..

fyi.. keta mama nih jenis savvy  AMT yg tak save pun.. save la jugak.. tang minyak tp tang maintenance hancur.. mengalahkan bw keta honda je.. seeeennngggaaallll..

dari jem2 dan hazab tuh.. jem sgt psl ujan la.. biasa la LDP gak.. so terus ke bengkel suruh tgk2 sebab apa berasap... bengkel biasa la bukan bengkel proton.. dan diorg check ckp normal je.. takde masalah pun.. but maybe masalah gearbox kot.. kena bw ke proton la psl diorg pun tak expert savvy nih.. susah nak belek dia punya enjin.... lain macm sikit.. aduhai.. uniknya savvy nih.. sama uniknya ngan tuan dia... :)

so bawa balik umah je jawabnya.. pg nih pun still bawa dtg office...

hati berdebar2 dan gerun.. pernah kan ada kes keta terbakar kat cyberjaya dulu kan... dan pemandu dia tak dpt kuar dr keta kann.. meninggal kannn... doakan sy bukan tergolong camtu ye... aduhai.. takut pun mati eks..


**Sapa2 terer pasal keta savvy nih.. tolong la tunjuk ajar mama nih.. keta sy servis mengikut kehendak buku dia dah.. tp berasap jugak semalam.. mama pening nih..


Terima kasih sudi singah blog Mama Yana... ;)


Sampai jumpa lagi...


****************************

3 comments:

~ yus ~ said...

huhu, maaflah mama yana, tak tahu pasal kereta apa lagi enjin kereta.

Tapi dulu pernah ada hati nak beli savvy, dan ada kawan cakap savvy susah nak jaga, banyak problem, terus cancell. Mungkin betullah kot ya..

anyss said...

Assalamualaikum,
hati2, risau la pulak bila baca entri ni...

eelobor said...

nak suh tukar honda tuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...