Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, January 19, 2016

Kenapa tutup akaun YES 4G..??

Assalamualaikum...

Kenapa sy tutup akaun yes 4g sy..?? Ada beberapa sebab.. baik sy terang lebih detail kot2 ada yg fikir2 nak cuba pakai line internet yes 4g nih.. kannn..

Ini semua berdasarkan pengalaman sy yg dah guna line YES 4G nih selama 2 thn (kontrak postpaid) dan lebih 2 bln yer... hihi

Sebabnya sy tutup akauan Yes 4G sy ialah

1. Line wifi tak dapat connect kat pejabat sy sekarang.. opis sy kat USJ21.. berhampiran Mall Main Place dan One City Usj.. tengah bandar gak kann.. tp boleh xde line.. huhu

2. Bateri huddle xs cepat benar weak.. asyik nak cas jew.. sy beli powerbank utk cas hundle xs sy jika nak bawa kuar.. wlpun huddle xs kecik comel.. tp kalu nak kena berangkut sekali ngan powerbank rasanya susah gak if.. tiba2 tertinggal powerbank kannn. Tp sy punya device nih rasanya first batch keluaran diorg.. so mn tau sekarang device keluaran terbaru lagi ok kann...

3. Kat kg... kelantan misalnya line agak teruk.. kecuali kat bandar kota bharu.. sy org kg duduk cerak hulu machang.. mmg xde line la... tp tuh sy xlayan mn pun sbb kalu balik kg.. mmg phone lost track.. haha

4. Bil. Sy nak lari dari komitmen nak byr bil mcm2 nih.. so baik guna prepaid jew.. xde duitxde la internet.. haha..

5. Skrg maju banyaksyarikat komunikasi dok tawarkan line internet yg lebih murah dan feksibel ngan data yg agak lumayan... so baik saya berjimat ngan guna yg lebih sedikit sy byr.. tp data internet lebih banyak... haha.. untung la jd pengguna yg bijak mcm sy kannnn..


Ok itu sajew dari me.. so korang pandai2 la jd bijak cam sy.. ok


CARA TUTUP AKAUN YES 4G --->>http://mamayana10.blogspot.my/2016/01/yes-4g-tutup-akaun.html?m=1 

1 comment:

Diana Rashid said...

kalau dah tak de lain buat apa lagi..kan?ye..macam suami saya la..guna prepaid je..jimat katanya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...