Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, January 16, 2016

YES 4G : Cara Tutup Akaun

Assalamualaikum...

Harini penat giler rasanya..



My postpaid for YES 4G dah tamat kontrak awal dec 2015... so me ajak papa aka my hubby ke yes store utk tutup akaun... last week tanya kat bangi sentral utk terminate.. katanya outlet xleh buat.. kena buat kat hq kat lot10 kl...

Harini me google kat webnya kata boleh terminate at any store.. salah satunya kat alamanda, putrajaya. So baik gi tempat yg dekat jew la.. kann.. watpe nak gi jauh2.. kami bertolak around 3.30ptg... gi kiok sana.. dia ckp.. mmg terminatation xleh wat kat kiok. Kena gi ke midvalley (salah satu store diog)..rasa2 kami pergi tak..??


Dengan hujan lebat... dengan jem dijln.. kitaorg tempuhi jua.. huhu

Smpi sana.. cari parking berpusing2.. smpi level 5 lastly dpt parking.. dan jln laju2 cari YES OUTLET.. dr central level ke the garden level 3 kami jejaki.. rupanya xleh gak wat termination kat sana... 

HANYA boleh buat kat LOT 10 KL, kat KL SENTRAL KL dan Hq kat KL gak... Kat jln lekiu.. huhu... rujuk pic kat bwh yer.. 3 tmpt tuh jew yer boleh nak TERMINATE akaun YES 4G anda.. Jgn ketegaq yer.. 



Jadinya kami ke KL Sentral la akhirnya.. hubby xmo gi ke Lot10.. lg jem nak ditempuh.. org kata.. alang2 dah smpi midvalley.. kami cari jugak la KL sentral.. wlpun xblh imagine katne tmptnya. (bkn tmpt kami biasa pergi pun.. kalu gi shopping tuh blh la diharap.. hahaha.. sogo jew yg tau pun.. kiki...) so mama tanya org kat station minyak.. hehe.. 


Akhirnya jumpa gak outlet dan boleh teruskan proses terminate acount.. tp masalahnya.. proses terminate akan ambik masa 7 hari bekerja... Akaun yg ada skrg akan berakhir 25h jan.. so terpaksa jugak kena byr utk satu bulan lagi sbb tarikh termination xcukup utk di proses. Huhu.. bertabah la poketku... huhu

Hundle xs xperlu dipulangkan balik.. simpan la wat pekasam... TP kalu anda pulangkan balik hundle xs anda kat outlet.. anda akan diberi tunai RM50 yer.. hanya perlu pergi blk kat outlet yg anda pergi utk proses terminate akaun anda.. bawa paper bukti anda dtg terminate.. hehe

Jika anda ada any refund dr mereka.. jgn risau.. dlm jangka 7hari bekerja.. mereka akan call anda utk buat pengesahan dr anda.. so nnt caller wakil dr yes akan minta anda byr hutang jika ada hutang... dan akan diorg refund jika ada yg boleh refund.. huhu (Korang faham ke tak..??? Ish..ish.. )

Rasanya dah byk dah info diberi.. haha.. tuan blog penat nih dok tawaf jln.. tawaf bangunan.. tawaf kedai.. nak relaxkan minda jap.. jom tgk running man jom.. hahaha







posted from Bloggeroid

39 comments:

Diana Rashid said...

kenapa terminate ..tak best ye guna ni?

mama maman aka yana said...

Dah abis kontrak 2 thn.. rasa lelah ngan byr bil.. nak pakai prepaid. Senang nak manage poket money.. lgpun line wifi teruk kat opis.. sy terpaksa pakai mobile data jugak.. so dah double budget utk internet.. better sy tutup jew kann...

ayiz okay said...

Let say kalau dah terminate..still boleh guna kan?...tapi kena bayar dulu..ke macam mana?

mama maman aka yana said...

Dah terminate.. Makna nya xleh guna dah.. If nk guna blk.. Kena register baru la.. Hihi

Hani Nadhirah said...

saya pnya dh hbis kontrak 8 ogos 2016.tp saya bkak akaun tngok bil saya masih berjala... pstu wifi status saya pon aktif lag...pastu saya kena buat macam mana

khairul said...

sapa2 tau nk buat aduan dimana? mengarut dh yes 4G ni. kat skmm ka?

mama maman aka yana said...

Awak.. Abis kontak blm bererti line tuh akan mati sendiri.. Tuh yg kena buat termination process (tutup akaun) .. Wish is like i did.. selagi x buat line berjln seperti biasa yer..

mama maman aka yana said...

Line internet nih bila ramai guna.. Mesti akan ada problem punya.. Hihi

khairul said...

kat mana nk aduan?

Maria Firdz said...

owh.. takleh suruh diorg buat je ke.. jenuh la pula nk kena g outlet depa.. nk kena mencari pula la kt johor ni... apa pun dh hantarkan email juga.. stkt ni tak tamat lagi la.. bulan depan baru tamat kontrak..

Syed Narolh said...

Huddle xs u ok lagi tak....tak nak jual ke

Syed Narolh said...

Klau nak jual...i nak beli
Cnt me....013 9582630

Unknown said...

kalau habis kontra nak sambung bayar teruske atau kena daftar lagi

Unknown said...

kalau habis kontra nak sambung bayar teruske atau kena daftar lagi

zedy zedy said...

Saya tak terminate lepas tu dorang suruh bayar baki yg 7 hari tu.tu pun setelah 2 tahun terminate.Dorang boleh kesan sebab no.telefon yg daftar akaun tu saya masih gunakan.Tapi saya cakap saya takkan bayar satu sen pun.ha ha. adik saya pula akauan dia belum habis kontrak,tapi dia stop bayar bil kerana coverage tak memuaskan.Pihak Yes tak dapat buat apa apa sebab dia tak gambaq na dah no telefon yg dia buat daftar yes dulu.Cuma dia terbaca kat email yg yes suruh jelaskan bil.Yes pun satu biol dan jahat.dah org stop bayar yg bil dia tak stop tu apsal.sampai jadi 6 ratus .

Hafiz Jamaluddin said...

Sis nak tnya klu kat IOI Mall Putrajaya xleh terminate ke? Mereputnya nk menapak sampai LOT10 semata2 utk YES ni..sy pun nk terminate..sbb da start pakai line Celcom First Gold..so nk jimat kn buang salah satu internet..lagi pun contract da tamat oktober aritu..

nurul syakila said...

kalau macam saya baru seminggu pakai....lpstu line x ok...kontrak 2 tahu..klu kte nk batalkan mean nk tutup akuan ...kena bayar x?

Unknown said...

Kalau tak habis contract still boleh terminate tak?

PUTERA07 said...

terima kasih psl info termination nih yerk...sbb sy pnye contract ppn bru jew tmt smlm....so mmg mls nk hadap broadband hrge cekik darah nih....dye pnye data pnyelaa laju mcm air...haha....

Ati Afifi said...

Kalau kontrak x hbs lg x leh terminate ke

Siti Ahmad said...

Assalamualaikum, contract yes sy tamat 12 jan thn depan. Kalau sy nak terminate lewat sikit dri 12 jan tu boleh ka?

Siti Ahmad said...

Kalau lambat terminate dri tarikh tamat contract boleh ka?

mama maman aka yana said...

Xpasti dear..

mama maman aka yana said...

Habis kontrak je.. Tp line selagi xtutup selagi tuh la kena byr.. Hehe

Raihanah said...

salam sis, i nak tahu kalau i nak terminate yes ni kat store, ada borang apa-apa ke yang i perlu bawa?

mama maman aka yana said...

Xpayah bw apa2 sis.. Nnt dia minta tunjuk ic.. Dan dia akan update kat diarang system.. Nnt dia akan kasi bukti yg sis dah terminate..

Munir Azmi said...

Meriah betul blog ni pasal YES.. Haha.. Aku pn salah seorang mangsa YES.. So ble la nk tlg jwb soalan2 kt ats tu.. Huhu.. Kontrak ade smpai Sept2017.. Siapa2 nk smbung bayo ble je contact.. 12gb rm82 including GST... Time daftar punye la senang.. Nk terminate susah nk mampus.. Time daftar smua tempat coverage 4g.. Sudah nye hnya bandar besar je 4g.. Yg laen smua ke laut.. Lepas tu bergantung kpd pengguna situ rmai ke x.. Kalau rmai jwb nye slow la.. Kontrak smpai 2 tahun.. Nk end kontrak kne bayo rm600 wlupn setel smua bill n bg device blk.... Nk tuka pakej baru yg lg murah pn xboleh.. Sbb dlm kontrak.. Zalim punye sistem.. Ni la nasib duk kt negara yg byk corruption... Sedihhhhhhh....

mama maman aka yana said...

Terima kasih sudi masuk blig nih.. Hihi.. Sy tak tau lak nk terminate kena byr 600 (pasti utk yg blm abis kontrak la yer).. Sebelum sy tutup pun diaorg ada call.. Nk suruh sy ambik new device maknanya new contract.. Xkuasa nk abiskan duit utk org kaya dah.. Haha.. Mcm mn la nk lari.. Sbb kita nih semut kecik.. Diorg semua naga berapi.. Bertabah je la

abu izzah al-affany said...

Saya pon nk stop jugak, tapi x boleh sebab ada lagi 6 bulan.. area rumah saya line x ok,(suam2 gitu) tapi kebanyakan tmpat kat malaysia ni ekselen line nya...kelebihan yes 4g ni kuota internetnya lambat hbis walaupun online je memanjang.. sesapa nak sambung bayo and nk pelihara huddle saya ni jemputla hubungi saya

011-32285943

Keutamaan utk warga lembah klang, line area sana memang torbaik..

4gb rm48 (kadang2 kalau bayar awal, akan dapat tambahan 2gb)

Nurull Hayati said...

Klau msh dlm contract. Blh terminate ke ye????

Mariana mohammed said...

Klu terminate melalui email je Xbole ae?

Mariana mohammed said...

Klu terminate melalui email je Xbole ae?

Mariana mohammed said...

Klu terminate melalui email je Xbole ae?

Anonymous said...

Boleh terminate melalui email. Ada dah contoh dalam internet. tapi make sure 7 hari sebelum tarikh bil. kalau tak kne bayar la jawabnya. kira mencekik je diorg ni. dah la line mek ngot mcm siput. tapi terpaksa jugak bayar bil walaupun tak guna sebab masih dlm kontrak 2 tahun. tolong la jgn langgan, tambah2 adik2 yg masuk universiti ni. kang tak pasal2 dapat bil beratus.

Syahirah Syazwani said...

saya pakai yes4g ni. sy dah tak pkai selepas 2bln on contract. smpai sekarang hutang sya rm1000++. ingtkan tak jalan line, bil tak jalan la. rupanya hutang selambak yang harus ku tanggung

mama maman aka yana said...

Mmg kena tutup akaun sis.. Wlpun dh abis kontrak.. Huhu

chupa chup said...

Sis kalo nk terminate kne bawak pape dokumen ke? Sbb da pindah xtaw mne resit sume tu

Unknown said...

Assalamualaikum ,Nak tnya sy ad buat Akaun yes guna nama saya tapi yg menggunakannya mentua sy . Sy mmg tak amik tau da bayar or blom .sy taktau mentua sy guna atau tak .then yes inbox bil saya tertunggak rm7++ .Sy Nak tau yes ni ad tolak Duit kat Akaun sy tak , blacklist ke . sbb sy tak penah Lagi beli ape ape guna nama saya

nabilah azizi said...

Lagi satu,knp yes tgu smpai rm7++ baru Nak terminate Akaun ye?Sy taktau cmne Nak bayar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...