Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, November 24, 2015

Throwback: kenduri fatin dan haniful @ A park, Pulau Meranti

Assalamualaikum...

Kenduri cousin belah hubby... kami beriya2 sikit smpi sanggup menerjah kl cari tudung kat kenanga wholesale... hahaha

Dlm hati seronok sgt sbb hubby sudi bw me ke sana... haha.. follow adik ipar.. mother in law pun ada gak..

Beria2 bergaya tuh biasa la aktiviti kami... kiki.. tp masa kenduri kami kerja makan jew pun... haha.. poya eks... sajew ambik mood nak bergaya time kenduri... selalunya me main hentam pakai jew baju... janji gi kenduri... haha... nih ikut diorg la nih.. kiki... sesekali apa salahnya eks..








Hahaha... lama peram entry nih.. kalu ikutkan kebiasaan tuh ime buat ignore jew entry2 yg lama2 nih.. kahkah..

Tp tah.. kita up kan jugak la entry nih.. maybe sbb tgk pic syukri yahya ngan wife kat A park.. terus teringat kat fatin dan ternmpk entry yg tak siap nih... hahaha

Kat A Park nih mmg cantik.. wlpun sekankang kera jew dr umah mil kami xde la kesahkan sgt... tau la selalu ada org buat kenduri sebab kalu lalu situ mesti npk banner2 pengantin... A park nih nak kena masuk dlm sikit.. so dr luar mmg xnmpk pun.. tp bila masuk sana... dia cam taman yg indah.. umah dia cam design yg kat frazer hill tuh.. stail lama gitu.. tp moden sgt.. mmg cantik giler la... haha.. kalu nak bercuti2 pun besh.. tenang sgt.. aduhai.. terbayang2 cam duk kayangan uols.. kiki






Byk pic kat fb A park.. sila la terjah yer... hihi





Sunday, November 22, 2015

Manik crumble yg sweet dan simple

Assalamualaikum..

Hari minggu rasa sekejap jew.. cepat berlalu berlalu nak2 kalu hari minggu nih ada task yg berlambak2 nak kena settle.. kann... huhu

Dan bg me salah satu task yg kalu boleh nak cepat2 settle ialah memanik baju nih...  




Mula2 dpt mmg dah pening nak wat guano.. so me cuba google blog blogger jahitan yg terer bab2 jahitan crumble... sbb dlm kepala nak wat manik crumble jew.. hehe... 

So harap hasilnya nnt boleh diterima oleh owner baju la yer... sy cuba nak jahit kasi nampak sweet dan simple..

Notakaki: proses jahitan masih dlm ongoing... hehe

Thursday, November 19, 2015

Dapat lg 2..yeahhh...

Assalamualaikum...

Best dpt hadiah lg... hihi


Gerun x ngan muka merah tuh..?? Pilihan ada tp hampir sama ngan yg dah dpt.. so pilih yg takde lg... haha.. katanya murah rezeki.. pandai la diorg nih Ngusik bila me ckp gerun tgk muka merah sgt.. kiki.. sy ambik la.. sbb nak kaya gak.. kiki

Itu jew la... daa... smpi jumpa lg... 

Buat Hati Ini Berdebar Kencang

Assalamualaikum...

Sebagai pemandu wanita. Kami agak naif dan tidak pernah terfikir jika parking kereta ditepi jalan yg sibuk juga berkemungkinan boleh kehilangan kereta.

Aduh... baru tau history yg kompeni nih saje dah pernah hilang 6 bijik kereta.. blm nak selidik company yg lain lg kannnn... aduh... dan2 sakit kepala.. sbbnya jika me terlewat dalam 5 minit dr biasa jew parking yg dikatakan secure dah penuh... so mesti me parking yg bertentangan ngan highway tuh.. situ mmg selalu kosong la... rupanya situ juga yg dikatakan port yg selalu HILANG kereta.. aduh..

So moral of the story.. parking jauh sikit.. letak kereta depan2 opis org or kedai dengan harapan selamat.. huhu

Nih yg buat me mengebu nak cr stering lock nih.. yg dulu dah rosak.. kena wat pelaburan mahal sikit la.. huhu

Ada cadangan tak.. nakkan yg elok dan berkualiti.. korang pakai jenama apa..?? Share la kat kita yer...




Setakat nih.. benda tuh yg hilang.. aduhai.. benda gitu pun nak curi jugak ke?? Buat sakit kepala org jew ok..

Jujurnya me mula2 xperasan pun.. huhu.. hubby yg perasan.. dia tanya bila hilang ?? Idak la tau teman.. kiki..
posted from Bloggeroid

Wednesday, November 18, 2015

Muka ketat

Assalamualaikum...

Hari dlm kul 3.30ptg dah siap semua task ditangan.. terasa nak lompat bintang jew... haha..

So relax2 buat muka ketat (taknak nmpk ngah sinang sgt ok.. kena buat buat ketat sikit2... haha) kita wat air.. heaven sih..



Haha... kalu ada yg terliur sila buat sendirik.. kiki

Minggu nih baru nak relax.. dua minggu sblm diorg gi holiday.. kerahan tenaga sgt.. huhu... penat.. sengal2 bdn menekan mouse.. kiki.. relate ke tak?? Hihi

Nih relax2 pun kena hati2 gak.. byk mata2 yg belum dikenali oleh me.. haha.. bertabah jew la bila masuk tmpt br kannnn...

Ok la.. cukup kemerapuan hari ini.. janji update blog.. haha

posted from Bloggeroid

Monday, November 16, 2015

Cenderahati dr Xian, China

Assalamualaikum...

Seminggu dok kat opis yg sunyi.. arini penuh blk.. last week diorg gi company trip ke Xian, China.. huhu.. kerja tp ngular pastu ngular pun nak sama byk ngan kerja.. ari2 dpt blk awal sejam.. acaner xhappy kannnn.... semuanya sbb kerja pun xbyk mana yg ditinggalkan utk me... haha.. nak2 lg ramai org penting yg xpergi company trip tp on leave semua... jdnya kami buat party di opis arrr... :p

Me kalu nak ikut diorg blh jew tp kena byr sendiri arrr.... mn ada modal... so diam2 kerja jew la... tp yg beshnya.. kami yg tak gi company trip this year.. dpt extra leave 2 day.. besh x... mestila besh.. sujud syukur ok.. kiki




Cenderahati dr kwn opis.. br 2 orh kasi... tgk pasni kot2 bertambah jumlahnya.. ahaks

Ok la ada jugak yg sudi kasi kannn... haha.. org bagi betis dia nak paha eks.. kiki




Saturday, November 14, 2015

Manik Crumble


Assalamualaikum...

Tak ingat pulok kita ada blog la awak2 semua.. haha.. nak berkubur tp xjd lak eks... haha... camner nak jd blogger bilionaine nih..?? Tunggu org kasi derma kat kita la.. blh..?? Haha

Merapu je tuan blog nih camner nak jd bilionaine... haha #tepukdahicikit...


Ok la.. saje jew nak share aktiviti me yg busy sesangat.. kunun.. haha..





Aktiviti bling-bling la apa lg...

Dugaan nak memanik bj nih... cabaran utk me sebenarnya.. xpandai nak cari dan matchkan manik2 utk menaikkan seri pd bj nih.. huhu... bukan senang ok  .. kiki

So mengharapkan mata2 kawan utk melihat dan kasi pendapat.. rasanya ok x nih.. hehe... rasanya berapa eks upah utk design camgini..??




Friday, November 6, 2015

Borong buku karangkraf

Assalamualaikum...

Lama xupdate blog kannn... hahaha... hampir lupa password dah nih.. kiki

Hari2 ada jew benda kalu nak update tp tah.. lupa ke.. bz ke.. haha... ayat xbercantum elok utk nak dikarang dalam blog tersayang nih..

Ok la... panjang pulak mukadimah eks..

Nak citer.. yg kita buat pertama kali nya terpergi ke karnival buku karangkraf.. haha



Best uols... buat pertama kali terjebak.. ku rela mengaku berjanji nak pergi lagi ok.. wlpun org ramai.. wlpun panas berdeting... peluh basah ketiak.. nak gi lagi.. haha

Pagi2 kunun... tp kuar umah kul 10pg.. gi sarapan dulu.. sambil2 basuh keta.. lepas tuh baru gerak ke shah alam...

Sampai sana dlm kul 11.00lebih kot.. mama bawa 'mereka' putar2al alam kat shah alam.. putar alam aka sengal lupa jalan.. haha.. bertuah sgt kannn...

'Mereka' yg me bawa nih ialah my adik ngan kwn dia.. dia br blk dr sarawak.. tumpang tidur kat umah mama.. smpi dr serawak kul 12tgh hari jumaat.. diaorg tunggu mama blk keja br dpt pickup diorg kat Stesen erl putrajaya.. diorg naik erl dr klia.. sian diorg ngan beg2 besar.. usung sana sini.. kiki.. nak tunggu mama gi ambik kat klia2 gamaknya smpi malam la diorg.. mama xreti nak terjah klia2 tuh lg.. belum sampai lg.. haha



Believe or not.. she my sister.. kiki.. bawa diorg gi tgk lampu kat putrajaya.. haha



Mmg cun persembahan lampu yg diorg tunjuk.. ada me rakam.. tp kalu korang ada fb.. ada diorg upload kat page Perbadanan Putrajaya.. cantik dan menarik.. syok tgk..

Nih buku2 yg me beli..



Jd mengila nak beli sbb murah2 ok.. ada rm1.. rm3.. rm5.. aduhai.. geram.. rasa nak borong semua.. tp tuh la.. sambil belek sambik kepala kira budget.. haha..

Buku2 yg baru kot ada diskaun dr 30% hingga 50%.. mmg hilang akal jap la memborong uols... tuh yg syok tuh.. kiki

Me gi ari sabtu 31hb... ada smpi ahad nih tau.. 8hb nov.. korang gi la mengila gak kat sana.. tp sori to say la.. ramai dah org borong yer.. haha.. tp mesti diorg kuar stok buku sikit2 kot.. tuh yg buat sampai seminggu kannn.. so gi la sana yer... org yg taknak beorong pun jd terborong ok.. haha





Punya ramainya org serbu karangkraf... dah murah sgt kann... time nih jew la kot nak borong buku2.. kalu xsebiji dua jew la mampu kita beli kannn..

;)
posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...