Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Monday, May 25, 2015

Bila sakit menjelma.. plez go away..!!!

Assalamualaikum...

Minggu lepas 'minggu yg heavy-duty' buat sy... bekerja sendirian.. dengan urgent submission.. dengan infra work yg membosankan (bagi sy.. maafkan sy).. letih.. pening.. penat dan merimaskan.. Stress.. hahaha

Tp tak pernah marah kat kawan yg tiba2 on Medical Leave (dah sakit takkan nak kerja.. me pun kalu sakit pun tak kuasa nak kerja.. kannnn).. tp tak beshnya kat org yg nmpk JELAS main2 dengan waktu kerja dan suka2 bagi alasan berjela2 utk tidak masuk opis.. huhu.. PENAT ok.. biala la nak maju ORANG MELAYU.. kannnn...

Tak kira kita kerja ngan sapa.. tak kira kalu  BOS tuh mmg nak TEKAN kita sehabis tenaga.. kita dah berjanji NAK KERJA dengan sejumlah HABUAN gaji.. So kena la bekerja seikhlas hati.. sedaya yg mampu.. yg me percaya.. apa2 pun usaha kita.. kalu tak dibayar dengan DUIT... insyaallah dikurniakan kelebihan yg lain dari ILAHI.. as long kita berusaha dan juga tidak lupa utk buat amalan wajib pada Pencipta kita.. kannn

Kalu mmg rasa tak suka.. baik ambik cara yg paling senang.. letak jawatan.. senang.. tak menyusahkan sangat.. senang cari pekerja lain yg insyaallah lebih INGIN bekerja dari kita.. kannn...



Ok la... nak rest.. arini me lak on medical leave.. diserang sakit urat.. demam urat.. :P



7 comments:

iryanty ahamad said...

semoga cepat sembuh...demam urat lambat nak baik..kena banyak rehat :-))

sue zainun said...

assalamualaikum..
semoga cepat sembuh :)

nOe suhaimi said...

mcm nk meluahkan perasaan x puas hati je ni mama...sabar k...manusia biasa la..mcm2 perangai...

eelobor said...

masa baca entry nie, kat youtube keluar lagu pearl pulak. huhuhuhu... apa pun dapatkan rehat yang secukupnya yer

Diana Rashid said...

Betul..kalau rasa tak mau buat letak je jawatan..cari kerja yang betul2 kita nak buat..heheh

sue sue said...

Syafakallah sis..
moga cepat sembuh....sakit tu penghapus dosa...



Singgah blogwalking...:)
Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

LYAfrina said...

setuju sgt2..
lg2 kita kerja krn mcari rezeki... utk family...
apa pon task, kita kna hadap ..dah namanya kerja kan... selagi x langgar hukum hakam agama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...