Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Wednesday, February 26, 2014

Anak Permata Hati

Assalamualaikum...

Baca di SINI

Sian budak2 tuh.. sudah ajalnya begitu.. tragis wei

Terus teringat anak (maman) ditinggalkan dengan bibik Adik Ipar [bibik indonesia yg berusia dlm 30-an] selama hampir 2 bulan tanpa pemerhatian org lain di rumah Mentua kerana mak mentua berada di hospital menjaga bapa mentua yg sakit.. 

Kita terpaksa mencari rezeki uols.. bibik jaga anak mama berserta ngan anak adik ipar seramai 3org.. semuanya boy... huhu.. 3 dah sekolah.. so takde la terbeban mana kot.. tinggal sorang jew la 2thn tak sekolah lagi.. tuh pun ari2 mama balik kerja berlari2 secepat yg boleh.. risau diorg buat perangai.. almaklum semuanya GENG BAS SEKOLAH aka Geng 3 Sekawan.. nakal masing2.. huhu

So far ok bibik nih.. alhamdulillah... mungkin sebab dia pun ada anak sebaya maman... :-)


Sini nak cite nakalnya budak2 nih...

Ada sekali tuh budak nih (Geng 3 Sekawan) pakat berjalan kaki balik dari sekolah petang sebab van datang lambat ambik diorang.. sekolah agama (ptg) tak jauh mana tp risau sebab jalan sibuk dan memasing laju uols.. kerap sgt ada kejadian kereta terbabas.. 

Ada gak diorg pakat2 ponteng sekolah petang.. me balik kerja tgk memasing dok memanjat pokok rambutan yg arwah atuknya yg pernah jatuh.. aduhai.. #anak.. anak

Tapi tuh la budak kann.. berkali pesan pun bukan nak endah sgt... buat mama penat jadi incredible hulk jew.. sesekali jadi tarzan.. sesekali jadi rimau.. sesekali jadi budak2 layan cite kartun petang2.. kiki

:)

1 comment:

eelobor said...

Kena selalu jadi kanak-kanak kut.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...