Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, February 2, 2014

Berjalan raya Gong Xi Fai Chai di Frazer Hill

Assalamualaikum...

Kenduri hari sabtu.. jumaat dah start cuti raya.. dalam kepala fikir mcm2.. kerja pun hati memberontak... nak berjalan boleh tak...??? hihi

Dan sila pujuk memujuk cik abe... 'papa.. jom naik frazer hill.. sian mama.. umur dah 36thn tp tak kenal lg frazer hill.. '

hahahaha.... sila guna ok.. boleh jadi hubby uols kesian ngan uols... kiki... dan sila puji hubby uols sepanjang jln... ckp.. 'u la hubby paling bertimbang rasa dan sayam sgt binik... mekasih sayam...' ahaks

Realitinya hubby me memang jenis kaki jalan.. bg hint sikit2 pun dia paham.. binik dia pun kaki jalan... hahaha

ok... sila berkemas dan bermula la perjalanan yg indah.. kiki




realitinya kena tempuh trafik jam sepanjang jalan nak kuar dari bandar ke pantai timur.... biasa la bila dah cuti kannn.. semuanya berebut nak berjalan ngan famili... :-) 


menikmati kehijauan dan kedamaian udara yg sepoi2 bahasa... nyaman sgt...


tp bila masuk je laluan ke Frazer Hill jalan lenggang... hihi.. tp beware yer... jln dia mmg cukup mencabar... jln sempit dan berbengkang bengkok.. cukup sesuai utk pemandu yg suka drift... kiki

dan jgn risau utk naik frazer hill bila2 masa ok... sebab dah ada laluan naik dan turun berasingan... tak mcm dulu yg kena ikut time khen... so bila2 masa jew boleh naik... tp rasanya belah malam tak sesuai kot naik... sebab jalan dia agak scary dan sempit... so better naik waktu siang.. kalu naik ptg so better tido sana... tmpt dia sejuk gak uols... kiki.. :-)







Sampai puncak.. layan udara nyaman dan kasi anak try naik tricycle... mula2 dia takut tp lama2 seronok dah... kiki





Pastu kitaorg pusing2 tgk apa yg ada... biasa la kami nih.. main terjah jew.. kiki...

 nak try naik boat uols.. hihi





 sebelum tuh sila berpoyo2 ok... haha



anak jew yg relax... haha...


ingat nak beromantik ngan papa.. tp si teruna ai sibuk nak ikut.. siap tarik muka dah... disebabkan boleh naik dua org jew so papa kasi can mama naik dulu ngan maman pastu nnt tukar lak... hihi... tp lastly papa tak jadi naik sebab pas kami naik ramai lak beratur nak naik.. malas nak tunggu giliran daa... kiki

Pastu kami gi sebelah.. tgk taman bunga.. kiki... tp bunga takde la sgt... ada yg jual buah ngan sayur tp takde beli pun...







 nih buah apa yer uols...??? tolong citer sikit...





Abis layan buah-buahan dan bunga2 sila la cari jalan pulang... kiki.. tp singgah sini dulu.. nih tmpt wajib bergambar uols.....





tuan blog harus aka wajib terlebih... kiki


Kami ambik masa dalam 3-4jam kot nak sampai sini... tuh pun kuar dari rumah kul 9pg dan ada singgah breakfast ngan lunch... sampai kul 12.30tghhari dan turun balik dalam kul 3 atau 4 ptg.. walaupun sekejap jew tp seronok... dpt gak cuci2 mata dan lapangkan minda.. hihi




Apapun.. sila jgn lepaskan peluang bergambar kat sini... :-)




cumil tak kami... kahkah... :-)

nnt kita update pasal kenduri lak yer uols...











8 comments:

Maria Firdz said...

Syoknya bercuti...

Tihara said...

best juga eh fraser hill
buah merah tu ubi bit
cantik2 gambarnya :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

assalam...yana saya pun g sana..saya pg hari jumaat..yana g hari apa? kalau tak mesti kita bole jumpakan.

Ema Johari said...

menarik juga tempatnya...seronok cuti cuci mata di tempat sejuk mcm ni

eelobor said...

Bestnya.....jalan2 makan angin sokmo

Kesuma Angsana said...

jauh juga berjalan yer.. CNY mcam ni sesak kat mana2 pun

Noe said...

dah lama x g sana...pegi dulu masa zaman bujang...amboi yana...posing sakan...siap naik atas bukit lagi...hehehe...mesti bess g sana kan..

BUNDA said...

Musim panas ni sesekali dapat bercuti kat Fraser Hill sejuk sikit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...