Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, November 6, 2014

Aku adalah aku.

Assalamualaikum...

Kita takkan tau apa yg terbaik utk kita selepas mengharungi 'pahit'nya pengalaman..

Kita nakkan 'sesuatu'.. kita minta tp takde yg nak bagi.. takde yg nak bantu.. so kita pun cari cara lain utk mendapatkan apa yg kita impikan.. bila dah dapat.. bila dah dlm gengaman.. baru tau yg apa yg kita nak selama ini sebenarnya kita tak mampu pun nak handle (mengunakannya sebaik mungkin) so akhirnya kita yg kena menghadapi tekanan demi tekanan. 

Yg boleh dibanggakana ialah kesungguhan dalam mengejar IMPIAN atau KEINGINAN kita.. cuma yg sedihnya realitinya kita  TIDAK MAMPU pun 'membawa' apa yg kita selalu bayangkan.. Sedih.. dan dr itu ambik iktibar untuk hidup yg lebih baik. Insyaallah. :)

Tp jika tgk dari sudut positif, kita dah tau dah tahap kita sebenarnaya. Tp dalam benda yg kita inginkan sgt2 tuh tp kita tak dpt handle sebaik mungkin pun ada gak menyumbang sikit sebanyak kebaikan dalam setiap insan. Cuma mungkin kena cari jalan yg lain lak utk sampai tahap yg kita nak.. so maybe time tuh dah mmg dah sesuai kot ngan kita.. hehe

Nih semua luahan org yg esok last day.. hahaha.. ok nmpk sgt takde kerja.. kiki{ada kerja.. tp mak dah malas dah ok}

Apa yg nak dinyatakan disini ialah.. pengalaman hidup buat kita tersedar ngan mimpi2 indah. berubahnya cara pemikiran.. berubahnya perangai.. berubahnya kita sebagai manusia.. kannn

Perubahan yg diharapkan utk kehidupan yg terbaik didunia dan juga akhirat.. :P

Amin.





3 comments:

eelobor said...

entri yang sangat mendalam... apapun saya mendoakan yang tebaik buat mamayana

Diana Rashid said...

selamat berenti kerja ye..heheh

setya said...

Betul sekali, pengalaman merupakan guru yang paling baik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...