Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Saturday, November 8, 2014

Kisah Last Day

Assalamualaikum...


 Awas...entry penuh ngan emosi dan pic... :-)


Kita sendiri tak reti nak describe perasan ini.. tp me betul2 nak 'Look Forward'.. nak tinggalkan dah apa yg menyakitkan.. memeritkan.. dan me sebenarnya tak expect pun ada farewell party.. ooopppss.. not party but mkn ramai ngan kawan sekeja.. hehe


But there did... wlpun xsemua yg ada since ada yg gi site.. meeting or maybe not interested to follow. why bother.. why bother.. kiki





 menara klcc


 
 glamour demo dlm blog ambo loni
sila abaikan me yg paling selekeh disitu... huhu



Lepas lunch.. me siapkan apa yg patut (last assignment before we hug n kisses.... katanya my bos.. sigh - haram la bos bukan muhrim bercium dan berpeluk rabbit... kiki.. itu semua dlm mind je ok.. xkuasa aku nak bersyarah panjang.. bkn dia faham sgt bhs english berterabur ai nih.. kiki) me hantar parking card, me kemaskan file.. bagi meja kosong.. susun file2 project me pernah buat.. wah.. rasa cam..

 'yes.. lama sudah ku menunggu.. kini sudah pasti.. akhirnya'

me ada la nak turun antar barang ke kereta ngan bawa beg.. kekawan memasing panggil.. nak last salam2... hahaha... ' sabar kawanku.. ai nak i ambik parking card dlm keta jew... nnt ai msk blk.. ai xkan balik awal.. ai balik sharp2 kul 5:30 yer... ai pastikan ai betul2 cukup time wpun last day... ai pekerja terbaik.. ok' 

ok.. poyo sikit statement tuh... haha

Paling mengejutkan me ialah... my technical manager panggil me for personal chat... huhu... berdebar gak ok (aku nih asyik berdebar jew... huhu) tak expecting pun dia panggil utk bcakap personal... semua org yg dah berhenti pun me tgk dia just salam dan wish a good luck jew.. normal la kann.. haha dan... dia minta maaf ngan apa dia buat kat me... dia pernah bersikap 'kejam' ngan me.. dia kurang ajar ngan me.. dia ckp 'ayat pedih2' ngan me... hhhmmmmm... itu semua sejarah.. pengalaman beb.. huhu.. yg mengejutkan ialah.. dia minta me masuk balik company nih.. dia br nmpk or br tersedar yg me nih sebenarnya improved so much.. yer.. banyak masalah dtg dr org2 yg kununnya dia dok banggakan tuh...

Me agak dah sebab skrg ramai yg memberontak nak berhenti... yer.. yg jenis cam me nih la semuanya.. kerja org kasi kita buat yg termampu... org ckp apa pun xreti nak menjawab.. hihi... bila dah 'sekak kepala'... berhenti jew la cara terbaik.. kunun..

 Well.. me ckp.. me happy  wlpun br skrg dia org nak hargai kerja sy.. sy hargai ngan offer tuh... kalu mmg me goyah kat sana (kampeni baru.. since kampeni kecik) maybe me ada 'ticket' kat situ.. so simpan dulu... nnt nak guna jgn expired sudah... dan sy hargai if me nak masuk balik company nih dah dpt 'selesaikan masalah2 dalaman itu' sigh

 dan mata dia berkaca sudah.. buat mata ini terus pecah empangan airmata... xsuka ok.. huhu

 dan lepas itu pun empayar air mata xhenti juga bila sahabat2 mulai peluk ngan erat.. huhu (jgn salah faham pulak... sahabat2 wanita la semuanya... yg lelaki semua behave.. haram.. kiki)



 minum2 dan lepak.. :-)

Tak habis farewell lg... ada yg lunch hour xdpt join so dia ajak minum2 lak.. sahabat yg bertahun berkawan.. dan dia yg mengajak me masuk company tuh.. so lets go.. huhu... ke the mines kita.. kerja jew dekat tp bertahun xjejak.. kiki

thank for everything my friend.. doakan yg baik2 sajew ok.. ada yg salah silap.. maafkan saje.. lupakan yg buruk2.. lakukan terbaik biar ianya susah dan memeritkan.. tiap yg berlaku cuba renung diri dan perbaiki apa yg kurang.. do take care.






4 comments:

setya said...

Bsgsimsnspun berst berpisah dengan orang-orang yang sidah bersama sekian lama.

Abang Bear said...

baca baca jugak tapi yg ternampak jelas ialan makanan makanan makanan... haiyooo tipisnya iman ai kalau bab bab makanan ni...

Happy Working

eelobor said...

oooo...dah last day kat tempat kerja yer. semoga lebih berjaya di tempat baru

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

huhuhu...apa2 pon goodluck

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...