Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Thursday, August 9, 2012

Shopping Raya versi Mama Yana..??

slm..^__^

pic frm google. ^_^


Sebenarnya..  skrg nih mama takde rasa nak beraya sgt pun.. almaklum hati sayu.. raya kat puchong ini tahun.. berkemungkinan boring.. aduhai.. berbanyak sabar la hati eks.. :)

Baju melayu maman dan papa..?? well, kami sepakat semuanya nak sedondon tp tak serupa.. pakat pakai baju kaler masa kenduri sil aritu.. ingat kaler apa..?? cuba belek entry INI.. hehehe.. bila baju melayu dah ada.. so keja mama nnt kena mengoter seluar kasi panjang sikit.. maklum la tuan dia cepat tinggi.. papa pulak mama berharap badan dia takde naik sesangat kalu tak mmg kompom tak muat.. hehehe

Baju raya mama..?? mama punyer dah beli kain awal2 sebelum posa lagi.. berpakat ngan sil dan biras mencari kain raya di Gulastis shah alam.. dapat la selai.. tuh pun dah pening2 lalat.. aduhai.. pastu bila pening2 gitu.. apa lagi serang kedai makan la kita.. tuh yg untung shopping sebelum posa.. hehehe.. kain tuh dah tempah.. tunggu siap jew nih.. ahaks.. ingat nak taruk manik.. tp cam tak sompat jeewww.. risau tak siap pulak wei.. tukang jahit nih katanya selalu last minute menjahit.. ambik banyak tempahan kannnn.. nih pun sebab sil nak tolong antarkan.. ingat nak cari baju siap je.. lagipun aritu balik kelate ada tempah baju.. so terlebih pulak ini tahun.. kikikikiki..

Baju raya papa..?? dah cari kat jualan murah di Putrajaya.. hhhmmm.. jimat uols.. tak dapat menahan diri dari membeli sebab murah sesangat... hehehe

Baju raya maman..?? kasual punya.. kami beli kat jualan murah kat Putrajaya jugak.. main angkut.. berebut.. tarik menarik baju dan seluar anak.. hahaha.. bila dah rasa banyak.. kali pilih lak saiz mengikut saiz maman.. huhu.. saiz utk 7-8 thn uols.. maklum la bdk nih cepat benor membesarnya.. hehehe.. cari kasut tp takde berkenan plus pening pasal org ramai sgt...

Kasut maman..?? kami gi cari kat sogo..[nak gak ke sogo eks.. huhu] hari ahad sebelum nudzul quran.. gi pepagi tunggu diorg buka pintu sogo.. hehehe.. Pehhhh... ramai org shopping last minute eks.. hehehe.. Sogo kl sesak giler.. nasib baik la ai tak giler lagi.. hehehe.. tp bila gi masa reramai gitu.. saiz dah takde.. pattern kasut yg tak berkenan.. yg berkenan pulak.. mahai sungguh.. dok mampu ambo.. hehehe.. so decide kuar dr sogo, gi cari kat kedai yg berselerak kat depan sogo.. dpt masuk satu kedai.. maman dah berkenan, mama ok.. tp papa tak ok.. so stress.. rasa nak telan org jew... hahaha.. last2 papa follow jew... kata syg binik kannnn.. hahaha.. balik rumah pengsannnnn... penat dooo..







Terus lekat dan melekat dengan Mama Yana Blog smpi bila-bila tau...


muah... muah.. ;)


****************************

4 comments:

~ yus ~ said...

mesti syok soping kat sogo tu kan, dah bertahun tak jejak kaki ke sana....bila entah last jejak, 1998 kot...huhu

maszull said...

assalamualaikum yana...seronok bershopping raya ni kan...:)

izz iizza said...

best bershopping tu..berbaloi kalau fengsan pun..hihi

eelobor said...

selamat berhari raya di perantauan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...