Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Tuesday, March 4, 2014

Beralih Arah

Assalamualaikum...

Sesuatu berlaku.. dan buat akal fikir utk beralih arah.. bukan hanya kerana management teruk.. increment cam tak kasi.. yg peritnya ditikam belakang oleh kawan.. baik mengundur diri..

Buat istikarah.. buat usaha cari lubang kerja dimana2.. tiba2 dapat offer kerja dari org yg tak semena2.. bertahun tak bercontact.. tiba2 call ajak masuk kampeni dia.. eh.. solat istikarahku baru dua kali ku buat.. betul2 pertanda atau bukan..??

Hati bertambah resah.. berdebar nak giler.. huhu.. tau takleh letak HARAPAN TINGGI.. tp seakan nak lari jew cepat2 dari sini.. Adakah hati berdebar sebab sudah letak harapan pada offer itu..?? huhu

Sedangkan sebelum dapat offer itu.. hati masih sayang ngan kerja sekarang.. tp alasan2 yg berjela2 buat hati berfikir.. ada benarnya aku tak kuat mana.. 




Mengalah demi ketenangan org lain.. 



6 comments:

eelobor said...

Semoga di tempat baru nanti lebih baik daripada yg sebelum nie

Kesuma Angsana said...

mengalah x bererti kalahkan... mungkin ada rezeki kita yg lebihbaik ditempat lain.. apapun doakan yg terbaik for u yer

Tihara said...

moga dimudahkan segala urusan yana :)

ZazaMyMoon said...

X salah kalau nak berhijrah.. Mungkin ada hikmah disebalik yg berlaku skrg..
Cuba lah yer.. Kot2 kat tmpt baru ni much better ;-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

buat listing kebaikan dan keburukan tempat kerja skg dgn yg baru...kalau kebaikan lebih itu ler pilihan kita.

Maria Firdz said...

Moga dipermudahkan urusan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...