Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Sunday, March 2, 2014

Langkawi - kami merindui keindahannya

Assalamualaikum...

Banyak kali terfikir.... patut ke sambung entry Percutian di Langkawi nih... ?? tp bila dah idea mulai takde... lebih baik la kita edit2 jew entry yg dah lama terperam kat draft folder nih dan kita publish.. kannn... senang ati dpt update blog... kahkah..
 
Lagipun kalu ada entry pergi mesti ada entry balik lak kannn... hahaha

Pagi2 mengemas kain baju dan barang shopping... coklat jew pun.. :-) kami siap2 kuar gi jejalan ke pekan kuah... nak tgk2 jew kunun sambil cuci2 mata... lastly terbeli beg sorong baru... cumil sgt... kiki

Dah ada beg yg kosong kannnn... so beli kuali, pemanggang ajaib, set cawan, set pinggan mangkuk, sudu, sudip dan coklat lg... kahkah

Papa sampai geleng kepala sambil tunjuk jam kat tangan... kul 12 tgh kan kena check out.. hihi.. cepat2 balik hotel... cepat2 masukkan barang shopping dalam beg dan ajaib... muat semuanya... cantik.. kiki

Check out dan kuar cari makan tghhari lak... Kami nyer flight kol 4ptg (kalu tak silap) so masa panjang lagi nak lepak...

Kami jumpat satu tempat nih... signboardnya tulis Pemandangan Indah..



Tempatnya berbukit... panjat sikit dan sini boleh nampak airport, awan membiru, laut dan gunung.. Indah sekali.. :-)

sini nak tengok sunset pun cun nih... kiki




see.... jelas nampak flight nak take out... suka itu budak.. :-)

Turun dari situ... pusing2 ke Petronas Quay... solat dan kita cuci mata sambil2 berangan jadi model jadian... kiki..
 
Syukur ada yg sudi layan wlpun mulut mengutuk... haha.. sabar jew la... kiki




budak nih kalu disuruh posing... gitu la jadinya... kiki

Nih cam ustajah dan ustaz jadian eks... kelakar tgk... haha

Pastu sambung pusing pulau langkawi... layan pemandangan lak... lama2 buhsan jadinya so baik gi airport jew la.. lagipun terasa cam myk keta viva tuh kuat tul makan minyak... penat nak mengisi dah... haha... baik hantar jew kat tuan dia... kiki
 











buhsan jugak dok melangok kat situ... nak check-in pun blum waktunya... so layan sengal ngan snap picture guna timer... camera letak jew kat beg yg terusun dalam troli... haha
 


Dekat 2 ke 3 jam melangok... berapa kali tah ke toilet.. dah berapa kali tah minum.. dah berapa kali tah dok menguap...  lg berbulu kat depan kami ada sale minyak wangi... haha.. nak masuk tgk pun tak tergamak.. papa dok bising takut tak cukup duit nnt nak bayar denda sebab takut over-weight bag kami... sedangkan max weight utk bag kami pun 60kg kot... haha.. tp tuh la... kami tak perasan pun ada alat penimbang kat berhampiran pintu masuk airport.. sebabnya penuh org berkerumun situ.. kami tak kuasa ambik tau apasal ramai betul org situ.., haha..



dan akhirnya kami selamat jew ngan bag2 kami... total berat bag kami ialah 55kg... haha.. ok la tuh kann... kiki

ok la.. habis sudah entry berantai percutian langkawi kami... maaf jika korang buhsan.. nih pun sekadar menulis utk kepuasan hati tuan blog jew.. haha

Anyway.. masa menunggu org ambik kami kat airport subang aritu.. ada retis u.. si pelakon putih melepak.. shaheizy sam.. ramai yg berebut bergambar ngan dia.. me dpt pandang jew... jadi la.. kiki

 ;)







4 comments:

azieazah said...

Kalu pi Langkawi tak shopping kalu, buat penat pi saja, kata orang. Mmang kena borong. Coklat tu wajib.

Idaman Suri tu sebenarnya mahal sket compare dgn Ismail Group.

Hmmmm Kak Azie baru perasan, Yana dgn suami macam adik beradik lak. Muka nak sama. Esp tang mata... hehhe

eelobor said...

semanis kurma gitew....

diana said...

seronok nya..budak enshem tu kemain lagi..heheh

Maria Firdz said...

Bila la dpt jejak kaki ke saba..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...