Imotiv

Nuffnang Ads

Sharing is Caring

Sharing is caring... Tingalkan jejak anda.. Insyaallah mama akan terjah blog korang...^_^

Hotest Entry From Mama Yana

Nuffnang Mama Yana

My Heartbeat

Friday, March 14, 2014

Berday Party Maman

Assalamualaikum...

Hari ni..?? takde mood... badan tak sihat.. kerana jerebu..?? rasanya YA..

Lagi2 kepala dok teringat2 permintaan anak.. anak nak buat party berday uols.. nak ada belon2.. nak ada kek.. nak ada org dtg celebrate..




Satu permintaan yg luar jangka.. sebelum nih dia tak pernah minta pun.. pening nanang mak dia.. huhu 
(sekali fikir.. besar dah anak mama.. :) )

Dia nak buat kat umah wan (umah mentua).. siap dia dah minta kebenaran tuh nak buat sana ngan mak mentua mama.. hua-hua
(rasa cam tak kena.. org dlm rumah tuh baru meninggal kot.. nak berday2 party eks..)

Berday dia ari ISNIN nih.. 

bukan la taknak layan kehendak aka permintaannya.. masalahnya poket tengah berlubang.. sakit kepala nih.. dah la ujung bulan ni (blm gaji lagi masa tuh) nak balik kg.. kenduri tahlil arwah bapa mentua yg ke 40 hari buat kat kelantan..

bila me cuba mengelak.. suruh dia ckp ngan papa.. rupanya dia dah ckp tp katanya papa buat bodo jew.. sambil2 ckp tuh mata dah bergenang air mata (yes anak sy manja kededek yer)

tuh yg bertambah2 sayu tuh..

Gamaknya gini la rasanya mak bapak kita dulu bila anak2 minta mcm2 dan masa tuh takde kemampuan nak memenuhi permintaan itu.. huhu

sabar la hati.. rasa nak pecah kepala..

:(


Cuba fikir option2 yg munasabah..

- bawa maman makan2 kat luar malam minggu tuh.. ngan harapan berbaloi la utk berday dia

- ambik cuti hari senin dan skipkan dia dr sekolah.. bawa dia jalan2 tgk wayang..
(patut ke..??)

- beli kek sebijik.. potong tiga beranak.. sudah.. boleh ke dia terima..??


Ada any option yg tak mengunakan budget..?? tp memgembirakan hari anak kecik yg tak memahami erti kehidupan yg sukar ini.. rasa cam nak demam sudah..

3 comments:

Fiza Rahman said...

Alahaiii kak. Bila bergenang air mata yg tak tahan tu. Beli kek & makanan feveret maman pastu celebrate kat umah jer. Tak pon gi makan kat luar, pastu surprise kan ngan kek ☺

diana said...

paling jimat bajet,bawak gi kepsi,beli kek satu dan makan bertiga..dah..hehehe

mama maman aka yana said...

Fiza..>> sian kann.. aduhai..

Diana..>> gitu dah dok fikir.. nak wat guano lg.. hahaha.. lgpun kepsi fav dia.. so layannnnn

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...